فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

چگونه بیماری آرتریت روماتوئید تشخیص داده می شود؟

تشخیص بیماری آرتریت روماتوئید

روماتیسم مفصلی یا Rheumatoid arthritis یک بیماری خود ایمنی جدی است که می‌تواند در هر سنی ایجاد شود و معمولا در 40 تا 60 سالگی بیشتر دیده می‌شود و در زنان نسبت به مردان شایع‌تر است. آرتریت روماتوئید باعث ایجاد درد، التهاب و تورم مفاصل خواهد شد و حتی در دراز مدت تخریب مفاصل را به همراه خواهد داشت. در صورت تشخیص به موقع راهکارهای درمانی مختلفی برای آن وجود دارد در این مقاله قرار است به نشانه‌ها، تشخیص و درمان بیماری آرتریت روماتوئید پرداخته شود. در ادامه با ما همراه باشید. برای دسترسی آسان به مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده نمایید.


فهرست
علت و دلایل ایجاد روماتیسم مفصلی
علائم آرتریت روماتوئید
تشخیص آرتریت روماتوئید
آزمایش خون برای تشخیص آرتریت روماتوئید
فیزیوتراپی و آرتریت روماتوئید
آرتریت روماتوئید یا رماتیسم مفصلی چگونه درمان می‌شود؟
داروهای روماتوئید آرتریت
آرتریت روماتوئید و ورزش
سخن پایانی 

 

علت و دلایل ایجاد روماتیسم مفصلی

دلائل ایجاد این عرضه به طور کامل مشخص نشده است. همان طور که گفته شد آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمنی است و سیستم ایمنی، پوشش مفاصل را که اصطلاحا به آن غشا سینوویال می‌گویند، مورد هدف قرار می‌دهد و در نهایت موجب التهاب، ورم و درد مفاصل خواهد شد. البته ممکن است برخی از افراد به دلیل فاکتورهای وراثتی و زمینه‌ای در معرض ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید باشند. 

 

علائم آرتریت روماتوئید

معمولا مهمترین علائم و نشانه های روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید، خشکی و درد مفاصل همراه با احساس ضعف و خستگی در هنگام صبح است که ممکن است در طی چند هفته یا چند ماه ایجاد شود و یا حتی شدت یابند. معمولا در 70 درصد موارد شروع این بیماری، فرد قبل از اینکه دچار تورم و درد مفاصل شود، علائمی همچون کاهش اشتها، ضعف، احساس خستگی و درد مبهم عضلات را خواهد داشت.

علائم آرتریت روماتوئید

اما به طور معمول برخی از مهمترین علائم این بیماری عبارتند از:

• درد مفاصل (که معمولا با فشار بیشتر می ‌شوند.)
• تورم مفاصل
• درگیر شدن مفاصل تحتانی (که باعث می‌شود فرد هنگام راه رفتن دچار لنگش شود.)
• احساس خشکی و سفت شدن مفاصل به خصوص در هنگام صبح
• ضعف عضلات

دقت داشته باشید که علائم آرتریت روماتوئید ممکن است از خفیف تا شدید متغیر باشد. بنابراین مهم است که هر کدام از این علائم را جدی بگیرید، حتی در صورتی که بعد از چند هفته از بین بروند! جدی گرفتن این علائم به پزشکان کمک می‌کند که بتوانید این بیماری را بهتر درمان کنید.

درحالی‌که معمولا درمانی برای روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید) وجود ندارد، متخصصان مرکز فیزیوتراپی مهربان می‌توانند با راهکارهای درمانی مختلف این عارضه را بهبود ببخشند. جهت کسب اطلاعات و رزرو وقت با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید. 

 

تشخیص آرتریت روماتوئید

رماتیسم مفصلی دست و پا یکی از انواع رماتیسم است. از آنجا که شباهت ها و تفاوت هایی بین روماتیسم و آرتروز وجود دارد تشخیص آرتریت روماتوئید معمولا به زمان نیاز دارد و ممکن است آزمایش‌های متعددی برای تشخیص انجام شود. ارائه دهنده خدمات درمانی و پزشکان از چندین ابزار برای تشخیص این عارضه استفاده می‌کند.

در درجه اول، آن‌ها در مورد علائم و سابقه پزشکی شما سؤال خواهند کرد. آنها همچنین معاینه فیزیکی مفاصل شما را انجام می دهند. این شامل خواهد شد:

• بررسی توری و قرمزی مفاصل
• بررسی عملکرد مشترک و دامنه حرکات مفاصل
• لمس مفاصل آسیب دیده برای بررسی گرما و حساسیت رفلکس ها

در صورت وجود آرتریت روماتوئید، پزشکان شما را به متخصصی به نام روماتولوژیست ارجاع می‌دهند. متخصص روماتولوژیست هرچه سریع‌تر نسبت به درمان اقدام خواهند کرد. شروع زود هنگام این عارضه از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که عوارض کمتری برای شخص به همراه خواهد داشت و باعث می‌شود که معمولا کمتر دچار تخریب غیر قابل بازگشت شوند.

تشخیص آرتریت روماتوئید

بیشتر بخوانید: چگونه از شر گرفتگی عضلات خلاص شویم؟

آن‌ها همچنین ممکن است آزمایش‌های تصویربرداری خاصی مانند سونوگرافی ، اشعه ایکس یا MRI را درخواست کنند. آزمایشات نه تنها نشان می‌دهد که آیا آسیب مفاصل رخ داده است بلکه میزان شدید بودن آسیب دیدگی مفاصل را هم نشان خواهد داد. 

 

آزمایش خون برای تشخیص آرتریت روماتوئید

چندین آزمایش خون وجود دارد که به روماتولوژیست کمک می‌کند تا تشخیص دهد که مبتلا به RA هستید، برخی از این آزمایشات عبارتند از:

• تست فاکتور روماتوئید: در این آزمایش پروتئینی به نام فاکتور روماتوئید را بررسی می کند. مقادیر بالای فاکتور روماتوئید با بیماریهای خود ایمنی به ویژه آرتریت همراه است.

• تست آنتی بادی پروتئین ضد انقباض (ضد CCP): این آزمایش تست آنتی بادی است که با آرتریت مرتبط است. افرادی که این آنتی بادی را دارند معمولاً مبتلا به آرتریت روماتوئید هستند.

• تست آنتی بادی ضد هسته ای: آنتی بادی ضد هسته‌ای سیستم ایمنی بدن شما را آزمایش می‌کند تا ببیند آیا آنتی بادی تولید می‌کند یا خیر. بدن شما آنتی بادی‌ها را به عنوان شناسایی بسیاری از شرایط مختلف، از جمله آرتریت، در نظر می گیرد.

• آزمایش ESR: این آزمایش به تعیین میزان التهاب در بدن کمک می‌کند. نتیجه به پزشک اطلاع می‌دهد که التهاب وجود دارد یا خیر؟ با این حال، دلایل التهاب را نشان نمی‌دهد. 

 

فیزیوتراپی و آرتریت روماتوئید

مراقبت از مفاصل و کنترل علائم در درمان آرتریت دخیل هستند. فیزیوتراپیست معمولا روش‌های درمانی مختلفی که به کاهش درد و تسکین علائم آرتریت روماتوئید کمک خواهد کرد، تجویز می‌کنند، برخی از روش های درمان فیزیوتراپی آرتریت به شرح زیر است:

• ورزش درمانی: ورزش درمانی و انجام تمرینات ورزشی می‌تواند به بهبود دامنه حرکت در مفاصل و افزایش تحرک شما کمک کند. ورزش همچنین می تواند عضلات را تقویت کند و این موضوع به تسکین بخشی از فشار مفاصل شما کمک کند.

• سرما و گرما درمانی: سرما و گرما درمانی یکی دیگر از راهکارهای درمانی فیزیوتراپی در درمان آرتریت روماتوئید است. کمپرس سرد می‌توانند به کاهش التهاب و درد کمک کنند. همچنین ممکن است در مقابل اسپاسم عضلات مؤثر باشند و همچنین گرما درمانی به کاهش سفتی عضلات و در نهایت تسکین درد کمک خواهد کرد.

• کنترل درد

• بستن مفاصل با اسپیلنت: برخی از دستگاه‌ها مانند اسپلینت می‌توانند مفاصل شما را در حالت استراحت نگه دارند و این موضوع ممکن است به کاهش التهاب کمک کند. همچنین استفاده از عصا هم می‌تواند به حفظ تحرک و حتی کمتر شدن دردهای مفاصلی شما کمک کند.

فیزیوتراپی و آرتریت روماتوئید

• منوال تراپی یا تکنیک‌های دستی: منوال تراپی به عنوان یکی از روش‌های نوین تکنیک های درمانی فیزیوتراپی است معمولا برای بیماران آرتریت روماتوئید و بیمارانی که دردهای عضلانی دارند، مفید است.

• آب درمانی: آب درمانی یا فیزیوتراپی در آب، می‌تواند در گرفتگی عضلات و همچنین کاهش درد موثر باشد.

• درای نیدلینگ: درای نیدلینگ به منظور کاهش درد و اسپاسم عضلانی در بهبود عارضه آرتریت روماتوئید موثر است.

• ماساژ درمانی: ماساژ درمانی برای تسکین درد و آرام سازی عضلات کمک کننده است. ماساژ درمانی کاهش درد و سفتی عضلات مفاصل، افزایش گردش خون و بهبود عملکردهای ایمنی بدن را به همراه خواهد داشت. 

 

آرتریت روماتوئید یا رماتیسم مفصلی چگونه درمان می‌شود؟

معمولا درمان قطعی برای روماتیسم مفصلی وجود ندارد، وجود ندارد، اما راهکارهایی هستند دارد که می‌توانند به شما در مدیریت این بیماری کمک کنند. اخیرا، پیشرفت در استراتژی های درمانی منجر به بهبود نتایج و کیفیت زندگی برای مبتلایان به آرتریت روماتوئید شده است. رویکرد درمان به هدف منجر به علائم کمتری و میزان بهبودی بالاتر برای مبتلایان به این عارضه است. راهکارهای درمانی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

• داروهای جایگزین یا خانگی
• تغییرات رژیم غذایی
ورزش درمانی و تمرینات مناسب 

 

داروهای روماتوئید آرتریت

انواع مختلفی از داروها برای درمان آرتریت روماتوئید وجود دارد. برخی از این داروها به کاهش درد و التهاب این عارضه کمک می‌کنند. برخی دیگر هم به کاهش و محدود کردن آسیب‌هایی که به مفاصل شما وارد شده است، کمک خواهند کرد.

• مصرف برخی از مسکن ها مانند ایپوبروفن
• داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)
• داروهای ضد روماتیسمی (DMARDs)
• استروئیدها

داروهای آرتریت روماتوئید

پزشک برای تعیین بهترین برنامه درمانی برای نیازهای پزشکی با شما همکاری خواهد کرد، می‌تونید برای مصرف هر کدام از این داروها با پزشک خود مشورت کنید.

در برخی از مواقع با توجه به شرایط بیمار، ممکن است برای درمان این بیماری جراحی انجام شود. جراحی آرتریت روماتوئید شامل تزریق، جراحی تاندون و در موارد حادتر، تعویض مفاصل است و حتی در بسیاری از موارد نتایج موفقیت آمیزی را به همراه خواهد داشت. 

 

آرتریت روماتوئید و ورزش

برای بسیاری از افراد، تمرین درمانی و انجام ورزش های متناسب کمک می‌کند تا یک زندگی فعال داشته باشند و خطر عوارض طولانی مدت را کاهش دهند. تمرین های قدرتی و کششی، ورزش‌های استقامتی (مانند قدم زدن در آب و شنا کردن) و همچنین فعالیت‌هایی مانند تایی چی، پایلت و یوگا یک راه عالی برای قدرت و انعطاف پذیری عضلات و ماهیچه‌ها و بهبود دردهای ناشی از آرتریت روماتوئید هستند. 

 

سخن پایانی

همان طور که اشاره شد، آرتریت روماتوئید یک بیماری مزمن است که در حال حاضر درمانی ندارد و معمولا اکثر افراد مبتلا به این عارضه، علائم ثابت ندارند. برخی از آنان ممکن است نشانه‌ها و وضعیت حادتر و برخی دیگر دردهای کمتری داشته باشند؛ بنابراین علائم آنان از خفیف تا شدید متغیر است.

اگرچه علائم ممکن است برای مدت طولانی متوقف شود، اما مشکلات مفصل ناشی از آرتریت معمولا با گذشت زمان بدتر می‌شوند. به همین دلیل است که درمان زود هنگام برای تاخیر در ایجاد مشکلات جدی بسیار مهم است.

شما می توانید سوالات خود در مورد آرتریت روماتوئید را از طریق بخش نظرات زیر این مقاله با ما مطرح کنید. برای دیدن پاسخ سوال خود به همین صفحه برگردید. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو