فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

درای نیدلینگ در فیزیوتراپی و هزینه آن

درای نیدلینگ در فیزیوتراپی

سلام. در این مقاله قصد داریم به تکنیک درای نیدلینگ (سوزن خشک) بپردازیم. تکنیک درای نیدلینگ این روزها در فیزیوتراپی بسیار تکنیک پرکاربردی محسوب می شود و برای بسیاری از دردهای مزمن که در نتیجه گرفتگی عضلات به وجود آمده اند استفاده می شود. در این مقاله سعی بر این است که عوارض و فواید استفاده از درای نیدلینگ را هم شرح داده تا دوستانی که قصد استفاده از این روش را دارند بتوانند با دید بهتری تحت این درمان قرار بگیرند. این مقاله در چند بخش آماده شده و شما می توانید جهت دسترسی به بخشهای مختلف مقاله از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
درای نیدلینگ چیست؟
درای نیدلینگ چطور عمل می کند؟
درای نیدلینگ در درمان چه بیماریهایی به کار می رود؟
چه کسانی نباید درای نیدلینگ انجام دهند؟
دوره درمان درای نیدلینگ چقدر طول می کشد؟
آیا درای نیدلینگ درد دارد؟
فواید درای نیدلینگ
عوارض درای نیدلینگ
هزینه هر جلسه درای نیدلینگ چقدر است؟ 

 

درای نیدلینگ چیست؟

درای نیدلینگ (Dry Needling) یا سوزن خشک یک تکنیک درمانی موثر و پرکاربرد در فیزیوتراپی ست که فیزیوتراپیست توسط آن قادر خواهد بود دردهای مزمن و طولانی مدت را که اصطلاحا آنها را با نام "دردهای کهنه" می شناسیم رفع و درمان کند. در این تکنیک از سوزنهایی باریک و بلند استفاده می شود (مشابه سوزنهایی که در طب سوزنی استفاده می شوند) و با تحریک نقاط خاصی در بدن که به نقاط ماشه ای (trigger point) معروفند باعث آزاد سازی عضلات، کاهش درد و رفع اسپاسمهای شدید می شویم.

درای نیدلینگ

بد نیست بدانید این تکنیک از زمانهای قدیم به صورت جسته و گریخته استفاده می شده است. گذشتگان بعضا این کار را با شاخ حیوانات یا شاخه های باریک درختان انجام می دادند. اما استفاده از سوزنهای بلند و باریک موجب دسترسی عمقی به نقاط ماشه ای در بدن شده و نتیجه ای شگفت انگیزی ایجاد می کند. روش درای نیدلینگ از سال 1980 به عنوان یک روش درمانی نوین وارد رشته فیزیوتراپی شده و از آن زمان روز به روز بر گستره کاربرد آن افزوده می شود.

 

درای نیدلینگ چطور عمل می کند؟

درای نیدلینگ یک روش پیشرفته درمانی محسوب می شود و مکانیسم اثر آن برای کاهش درد هنوز کاملا مشخص نیست. تحقیقاتی که بر روی اثرات درمانی درای نیدلینگ انجام شده نشان می دهد تحریک نقاط ماشه ای توسط سر سوزن موجب چندین اتفاق به طور همزمان در تریگرپوینتها و نقاط اطراف آنها می شود:

1- در سیستم عصبی مرکزی منتهی به عضو، مقدار قابل توجهی اندورفین آزاد می شود که باعث کاهش درد می گردد. این آزادسازی اندورفین می تواند تا حتی دو روز هم ادامه داشته باشد.
2- میزان خونرسانی و اکسیژن رسانی به بافت مورد نظر چندین برابر شده و در نتیجه با کاهش قابل توجه درد، اسپاسم و گرفتگی عضلات اطراف مواجه می شویم. بد نیست بدانید عضلاتی که دچار اسپاسم هستند با کمبود گردش خون و اکسیژن همراهند. پس درای نیدلینگ دقیقا خلاف جهت عمل کرده و باعث آزادسازی عضله می شود.
3- درای نیدلینگ و تحریکات عمقی مانع از انتقال موقتی پیام درد به مغز می شود. همین عدم ارسال پیام درد به عضله امکان آزادسازی و شل شدن را می دهد.
4- سوزن با تحریک عصبهای مربوطه یک جریان الکتروشیمیایی را به مغز مخابره می کند. در طی این جریان، عضله یا تاندون به صورت لحظه ای شدیدا منقبض می شود اما چون فرمان انقباض لحظه ای است، عضله این بار برای مقابله با فرمان سعی در حرکت در جهت مخالف را داشته و از حالت انقباض و گرفتگی خارج می شود.

اگر شما هم درگیر دردهای شدید عضلانی هستید درای نیدلینگ را امتحان کنید. فیزیوتراپیستهای ما در مرکز فیزیوتراپی مهربان جزو اولین فیزیوتراپیستهایی در کشور هستند که دوره های تخصصی درای نیدلینگ را گذرانده اند و هم اکنون سالهاست که با این روش به درمان بیماران مشغولند. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در این باره و یا دریافت وقت مشاوره با شماره 02126741456 تماس بگیرید.

 

درای نیدلینگ در درمان کدام بیماریها به کار می رود؟

درای نیدلینگ در فیزیوتراپی

قبل از جواب به این سوال لازم می دانیم روی این مطلب تاکید کنیم که درای نیدلینگ به خودی خود و به تنهایی یک روش درمانی مستقل به حساب نمی آید بلکه یک تکنیک است که توسط فیزیوتراپیست شما اجرا می شود تا در کنار دیگر تکنیکهای درمانی (مثل تکارتراپی، دیپ اوسیلیشن، درمانهای دستی، لیزرتراپی و...) موجب بهبودی کامل شما شود. با اینحال به این دلیل که خیلی از دردهای عضلانی و اسکلتی با اسپاسم شدید و موضعی عضلات همراه هستند، این روش در فیزیوتراپی بسیاری از دردها را کاهش می دهد. از مهمترین مشکلات و بیماریهایی که این روش در درمان آنها موثر است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• سردردهای میگرنی
• سردردهای گردنی
• دردهای مفصلی مزمن
• گردن درد، کمردرد، زانو درد
• فروزن شولدر (شانه یخ زده)
دردهای سیاتیکی
• آسیب های مچ و کف پا
• فیبرومیالژیا (علائم فیبرومیالژیا را بشناسیم)
خار پاشنه پا
• آرتروز های مفصلی
• اسپاسم های عضلانی
• اختلال عملکرد مفاصل بدن
• دیسک کمر و دیسک گردن
• چسبندگی‌ها و اسکارهای ناشی از سوختگی‌ها و جراحی‌ها
• درمان درد بین دو کتف در بارداری (علت درد بین دو کتف در بارداری + درمان آن)

بیشتر بخوانید: آیا درای نیدلینگ همان طب سوزنی است؟ 

 

چه کسانی نباید درای نیدلینگ انجام دهند؟

میلما همانند دیگر روشهای درمانی و تکنیکهای فیزیوتراپی، استفاده از این تکنیک در همه افراد توصیه نمی شود. فیزیوتراپیستهای عزیز باید دقت کنند که انجام درای نیدلینگ بر روی افراد زیر احتمال آسیب را در پی دارد و باید با رعایت احتیاط بیشتری این تکنیک را به کار برد. حتی شاید بهتر باشد روشهای دیگر را جایگزین این روش کرد. درای نیدلینگ برای افراد زیر توصیه نمی شود:

• کودکان زیر ۱۲ سال
• زنان باردار بخصوص در سه ماه نخست بارداری: دانستن این نکته ضروری است که در مواردی مثل کمردرد فیزیوتراپیست ممکن است از درای نیدلینگ برای کاهش درد استفاده کند
• افراد مبتلا به بیماری های روماتیسمی
• افرادی که به بیماریهای عفونی مزمن مبتلا هستند و سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است.
• افرادی که داروهای ضد انعقاد خون مصرف می کنند باید با احتیاط تحت این درمان قرار بگیرند.
• افرادی مبتلا به دیابت و بیماری های عروقی که که فشار خون کنترل بالا یا پایین نشده ای دارند.
• افرادی که زخم های وسیع در منطقه تحت درمان دارند.

همکاران محترم باید توجه کنند که در درمان افراد زیر با این روش، احتیاط بیشتری لازم است و بهتر است در صورت صلاحدید با روشهای دیگر درمان کنند:

• خانمها در دوران قاعدگی
• بیماران مبتلا به اختلالات روانشناختی
• افرادی که قادر به برقراری ارتباط با درمانگران نیستند
• ‌افرادی که به تازگی جراحی شده‌اند
• افرادی که از سوزن وحشت دارند 

 

دوره درمان درای نیدلینگ چقدر طول می کشد؟

بسته به نوع بیماری و میزان پیشرفته بودن آن، میزان درگیری عضلات تحت انقباض و سن بیمار، درای نیدلینگ بین دو تا چهار جلسه زمان می برد. البته ناگفته نماند که معمولا حل اساسی یک مشکل مثل مشکلات دیسک یا لگن حداقل به ده جلسه فیزیوتراپی نیاز دارد. اما در مواردی که عضلات فرد تنها تحت انقباض و اسپاسم عضلانی قرار گرفته باشد، با همین دو الی چهار جلسه، درمان تکمیل شده و اسپاسم به طور کامل از بین می رود.

در ضمن هر جلسه درای نیدلینگ بین بیست تا سی دقیقه زمان می برد و معمولا جلسات بصورت هفتگی انجام می شوند.
تاثیر این تکنیک واقعا بالا بوده و آزاد سازی عضله طی 48 ساعت تا 72 ساعت بعد از اجرای تکنیک بسیار محسوس خواهد بود که با کاهش درد ناشی از گرفتگی همراه است.

اگر به دردهای عضلانی یا اسکلتی دچار هستید حتما درای نیدلینگ را امتحان کنید. نتایج درای نیدلینگ در رهاسازی عضلات فوق العاده است. چنانچه نیاز به کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه دارید می توانید با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید.

 

آیا درای نیدلینگ درد دارد؟

درای نیدلینگ معمولا با اندکی درد همراه است. البته درد این تکنیک مسلما از درد آمپول زدن بسیار کمتر است. در روش درای نیدلینگ، زمانی که سوزن به نقاط تحت اسپاسم برخورد می کند درد و سوزش لحظه ای در آن نقطه حس می شود که همانطور که گفتیم زیاد نیست اما وجود دارد. وگرنه اگر سوزن را در نقطه غیراسپاسم فرو کنیم تقریبا دردی احساس نمی شود.

سوزنهای درای نیدلینگ

 

فواید درای نیدلینگ

• تسکین درد از طریق تحریک ترشح هورمون های مسدود کننده پیام درد
• بالابردن سرعت درمانهای فیزیوتراپی
• افزایش گردش خون موضعی و بهبود خون رسانی به بافت ها
• از بین بردن بافت های اسکار و پیشگیری از ایجاد اسکار
• آزادسازی عمقی اسپاسم عضلات
• رفع کوتاهی عضله
• کاهش فعالیت خودبخودی عضله
• از بین بردن چسبندگی‌ و اسکار ناشی از سوختگی‌ و جراحی

 

عوارض درای نیدلینگ

درای نیدلینگ یک روش کاملا ایمن است و عارضه خاصی ندارد، به این شرط که توسط افراد با صلاحیت انجام شود. تنها و تنها فیزیوتراپیستهایی که دوره خاص درای نیدلینگ را گذارنده اند مجوز اجرای این تکنیک را دارند. درای نیدلینگ اگر توسط متخصص امر انجام شود تقریبا بدون عارضه بوده و تنها ممکن است در برخی افراد تحت درمان مشکلاتی همچون سوزش و درد خفیف در محل وارد کردن سوزن ها دیده شود که اغلب طی 48 ساعت از بین می روند.

همچنین امکان دارد شخص تا دو ساعت در عضله ای که تحت درای نیدلینگ قرار گرفته است احساس خستگی کند که چیز مهمی نیست.
درای نیدلینگ در عضلات اطراف سینه باید با دقت بالایی انجام شود. اگر درمانگر با آناتومی دقیق و نقاط تریگرپوینتها یا همان نقاط ماشه ای در این بخش از بدن آشنایی نداشته باشد بهتر است از انجام درای نیدلینگ در این بخش خودداری کند، زیرا احتمال پارگی ریه وجود خواهد داشت اما در صورت توانایی فیزیوتراپیست این روش می تواند درمان قطعی درد در نقاطه ماشه ای باشد.

در ضمن مراجعین محترم توجه داشته باشند سوزنهای استفاده شده در این روش کاملا استریل و یکبار مصرف بوده و احتمال انتقال بیماریهای خونی از این طریق صفر است.

چنانچه شما هم قصد انجام درای نیدلینگ دارید می توانید به مرکز فیزیوتراپی مهربان مراجعه کنید و از تخصص فیزیوتراپیستهای این مرکز استفاده کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شماره 02126741456 تماس بگیرید.

 

هزینه هر جلسه درای نیدلینگ چقدر است؟

از آنجایی که درای نیدلینگ با درمانهای دیگر ترکیب می شود نمی توان برای هر جلسه قیمت مشخصی داد. با اینهمه اگر تنها دچار اسپاسم عضلانی شده اید و مشکل دیگری ندارید می توانید جهت دریافت قیمت هر جلسه درای نیدلینگ با مرکز فیزیوتراپی تخصصی مهربان تماس بگیرید. همکاران ما در مرکز حتما شما را راهنمایی خواهند کرد.

چنانچه سوالی درباره درای نیدلینگ دارید می توانید آن را در قسمت نظرات زیر همین مقاله بپرسید. سوالات شما را در اسرع وقت پاسخ خواهیم داد و از طریق همین صفحه قابل مشاهده خواهد بود.

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه
سوالات کاربران

1: bahrameh:با سلام درای نیلدینگ برای افراد مسن هم جواب گو است؟

سلام. بله. درای نیدلینگ برای رهاسازی گرفتگی عضلات و کاهش دردهای اسکلتی و عضلانی استفاده می شود و چون با عضلات سروکار دارد، سن ملاک نیست و برای همه افراد جوابگو است. اتفاقا چون افراد مسن به دلیل مشکلات مفصلی کمتر می توانند حرکات اصلاحی را انجام دهند، درای نیدلینگ یک روش بسیار موثر برای آنها محسوب می شود.

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو