فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

انحراف انگشت شست پا (هالوکس والگوس) و درمان بدون جراحی آن

انحراف انگشت شست پا و درمان آن

پا قلب دوم انسان است و فرد باید در حفظ سلامتی این عضو حیاتی بکوشد. بی توجهی به آن باعث بروز بیماری هایی مثل هالوکس والگوس است که التهاب و درد مفصل انگشت پا را به همراه دارد. در این مقاله قصد داریم بیشتر با این بیماری انگشت شست پا آشنا شویم. بعلاوه راههای درمانی این بیماری در مراحل اولیه آن را بررسی می کنیم. جهت دسترسی به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
معرفی هالوکس والگوس یا انحراف شست پا
علائم بیماری هالوکس والگوس
علل بروز انحراف شست پا
راههای درمان شست پای کج
درمان انحراف شست پا بدون جراحی
سخن پایانی 

 

معرفی هالوکس والگوس یا انحراف شست پا

اگر فرد در دوران زندگی خود کفش نامناسبی بپوشد عارضه ای به نام هالوکس والگوس یا انحراف شست پا برای انگشت شست پای وی بوجود می آید. در این بیماری شست پا به سمت انگشت کناری خمیده می شود و مفصل انگشت به سمت بیرون کشیده می شود و در نهایت انحرافی در انگشت شست پا بوجود می آید. قرمزی، درد وتورم از جمله ناراحتی هایی است که در این زمان فرد به آن دچار می شود.

تمامی افراد امکان ابتلا به این بیماری را دارند اما زنان جوان بیشترین گروهی هستند که این بیماری به سراغشان می آید. بیشترین دلیل آن این است که این گروه عموما کفش های پاشنه بلند و نوک تیز می پوشند. در چنین شرایطی اگر شخص زمان زیادی این نوع کفش را بپوشد فشار زیادی به انگشتان او وارد می شود و امکان ابتلا به بیماری هالوکس والگوس بالا می رود. اولین روشی که شدت این بیماری را کم می کند پوشیدن کفش مناسب پا است. 

انحراف شست پا

 

علائم بیماری هالوکس والگوس

انحراف شست پا عموما در ابتدا درد خاصی ندارد اما با اینحال اگر نشانه های زیر را داشتید به یک فیزیوتراپیست باتجربه مراجعه کنید:

• وجود انحراف در انگشت شست پا
• کج شدن مفصل شست
• درد در زمان راه رفتن، کفش پوشیدن
• وجود درد در شست پا
• وجود درد، قرمزی و تورم در بین انگشت شست و انگشت کناری
• دیده شدن پینه در قسمت داخلی شست
• وجود درد دائمی در پا
• کج شدن انگشت شست به طرف دیگر انگشتها
• به راحتی نتوانید انگشت پا را تکان دهید.

اگر زنانی که دوران یائسگی خود را پشت سر گذاشته اند و مردان، این علائم را ببینند، ممکن است دچار آرتروز ( درمان آرتروز ) و نقرس شده باشند.

از جمله موارد مهمی که فرد مبتلا به بیماری شست پای کج باید به آن توجه کند این است که این بیماری باید توسط یک فیزیوتراپیست بررسی شود. مرکز فیزیوتراپی مهربان با داشتن تیم قوی به راحتی می توانند در بررسی علائم این بیماری به شما کمک کنند. شما می توانید برای گرفتن مشاوره جهت بررسی و درمان این بیماری با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید. 

 

علل بروز انحراف شست پا

طبق تحقیقات انجام شده عوامل زیادی در ایجاد این بیماری موثر هستند اما با اینحال پزشکان هیچ یک از موارد گفته شده را عامل اصلی بیماری هالوکس والگوس نمی دانند.
در ادامه علل عمده ای را که باعث بروز بیماری شست پای کج هستند بیان می کنیم:

• وجود سابقه بیماری در خانواده
• پوشیدن کفش نامناسب (کفش پاشنه بلند، کفش تنگ، کفش بزرگ و یا کفش نوک تیز)
• کف پای صاف

بیشتر بخوانید: ورزشهای مفید برای درمان صافی کف پا

• اختلالات مادرزادی
• اشکال در ساختار استخوان بندی
• جراحات وارد شده به انگشتان
• زیاد راه رفتن و یا سر پا ایستادن
رماتیسم مفصلی
در موارد نادری ممکن است شست پا دچار انحراف شود، از جمله:
• وجود ناهنجاری هایی مثل اختلالات عصبی یا عضلانی

بیشتر بخوانید: گرفتگی عضلات پا در خواب

• بیماری فلج اطفال
• وجود تفاوت در اندازه هر پا 

 

راههای درمان شست پای کج

اولین راه درمانی خوب شدن شست پای کج، عوض کردن کفش است.
علاوه بر آن راههای درمانی دیگری به کار گرفته می شود تا بیماری هالوکس والگوس درمان شود و بیمار بتواند زندگی عادی خود را داشته باشد.
راههای درمانی شست پای کج به دو دسته کلی زیر قابل تقسیم است:

درمان بدون جراحی (فیزیوتراپی)
این روش درمانی زمانی به کار گرفته می شود که بیماری فرد در مراحل اولیه قرار دارد و درد شست پا با اندازه ای نیست که فرد نتواند تحمل کند. در این شرایط فیزیوتراپیست با به کار بردن روشهای درمانی بی خطر اقدام به درمان بیماری می کند، از جمله:

• ورزش: ورزش به کاهش هالوکس والگوس کمک می کند و یا حتی مانع پیشرفت آن شده باعث می‌شود فرد نیاز به جراحی پیدا نکند.
• کفش
• اسپلینت

بیشتر بخوانید: آشنایی با فواید فیزیوتراپی

درمان جراحی
بیماری شست پای کج زمانی جراحی می شود که هیچ یک از روشهای درمانی در بهبودی حال بیمار موثر نبودند.
در ادامه مطالب راههای درمان بیماری هالوکس والگوس بدون جراحی را مطرح خواهیم کرد تا اگر شما آثار و نشانه های اولیه این بیماری را مشاهده کردید به یک فیزیوتراپیست مجرب جهت درمان مراجعه کنید. 

 

درمان انحراف شست پا بدون جراحی

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، اگر شما علائم و نشانه های اولیه بیماری هالوکس والگوس را دیدید حتما به یک فیزیوتراپیست باتجربه مراجعه نمایید. وی با انجام درمانهای سبک و کارآمد به راحتی بیماری شست پای کج شما را درمان می کند. روشهایی که فیزیوتراپیست برای درمان به کار می برد به شرح زیر است:

ورزش برای درمان شست پای کج
یکی از راحتترین و در دسترس ترین راههای پیشگیری، کنترل و درمان بیماری هالوکس والگوس، ورزشهایی است که فیزیوتراپیست از آن برای درمان بیماری استفاده می کتد.
از جمله ورزشهایی که فیزیوتراپیست به شما توصیه می کند حتما هر روز در خانه و به مدت 5 تا 10 دقیقه انجام دهید ، به این شرح است:
• به کمک توپ تنیس منحنی بین انگشتان و کف پا و همینطور بخش های مختلف پا را ماساژ دهید. توصیه می شود این کار بعد از درآوردن کفش انجام دهید.

توپ تنیس


• بوسیله انگشتان دست به آرامی انگشتان پا را ماساژ دهید. برای انجام ماساژ بهتر است بر روی صندلی بنشینید.

ماساژ انگشت پا

• شما می توانید در خانه منحنی کف پا را به سمت بالا بکشید. این روش باعث تقویت منحنی کف پا می شود و دردی که از گرفتگی پا ایجاد شده باشد را کم می کند.

بالا بردن منحنی کف پا

• به کمک انگشتان پا سعی کنید برخی وسایل مثل دستمال، تیله و حوله را بردارید. این روش به تقویت انگشتان پا کمک می کند.

تیله

• چندمرتبه انگشت شست پا را بالا ببرید و به سمت جلو بکشید و بعد آرام روی زمین بگذارید. اگر بعد از اینکه چند بار این ورزش را انجام دادید متوجه شدشد عضله داخلی انگشت شست درد گرفت بدانید که این درد خوب است چون قرار است با این عضله که نامش ابداکتور هالوسیس است کار کنید.

بالا بردن انگشت پا

انجام این قبیل حرکات کششی زیر نظر فیزیوتراپیست در تقویت پا و انگشتان بسیار مفید است. با این حال اگر این ورزشها درد مفاصل را کم نکرد فیزیوتراپیست روشهایی مثل الکتروتراپی، اولتراسوند درمانی را برای کم شدن درد به کار می برد. درمان کامل این بیماری زیرنظر فیزیوتراپیست، باید هر هفته به مدت یک ماه تا هشت هفته انجام شود تا شاهد اثر مفید درمان باشیم.

بیشتر بخوانید: ورزش درمانی چیست؟ و چه فوایدی دارد؟

از جمله ورزشهای مفید دیگری که به درمان این بیماری کمک می کند ورزشهای شنا، پیاده روی و دوچرخه سواری ثابت است. این ورزشها باعث تحریک مفصل و درد بیشتر شست پا نخواهند شد. از آنجایی که در این ورزشها پا کمترین درگیری و برخورد را نسبت به ورزشهای دیگری مثل دو یا ورزشهای رزمی دارد، مفصل شست آسیبی نمی بیند. اگر بعد از مدتی درد مفصل شست کم شد شما می توانید ئرزشهای دیگری را هم انجام دهید. همچنین شما می توانید برای کم کردن درد انگشت شست پا، از یخ هم استفاده کنید.

یخ

انجام این قبیل تمرینات اصلاحی، زیر نظر فیزیوتراپیست باعث کم شدن درد و برطرف شدن کجی انگشت شست پا می شود.

اگر شما هم علائم اولیه بیماری انحراف شست پا را دارید حتما به یک فیزیوتراپیست جهت درمان مراجعه کنید. کلینیک فیزیوتراپی مهربان که پیشرفته ترین مرکز فیزیوتراپی غرب تهران است. این مرکز در درمان کامل این بیماری به شما کمک می کنند.برای گرفتن مشاوره جهت بررسی و درمان این بیماری با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید.

کفش مخصوص بیماری انحراف شست پا
فیزیوتراپیست برای درمان بیماری هالوکی والگوس به بیمار توصیه می کند از کفش مخصوص این بیماری استفاده کند چون این نوع کفش ها باعث کم شدن درد و التهاب بیماری می شود و درمان بیماری راحتتر انجام می شود. دمپایی هالوکی والگوس چه ویژگی هایی دارد:

• قسمت بالای این دمپایی یعنی بخش پنجه پهن است.
• پاشنه کفش نهایتا 2.5 سانتیمتر است.
• کفی کفش یا دمپایی هالوکس والگوس باید طبی باشد. دلیل آن، اینست که باعث پخش شدن فشار وارده به پا می شود.
• کفش باید سبک و راحت باشد.
• اگر داخل کفش پارچه نازکی برای محافظت پا وجود دارد باید با پای بیمار مبتلا به شست پای کج، سازگار باشد. اما اگر این آستر وجود ندارد خودتان پارچه مناسبی برای پای داخل کفش بگذارید.

کفش هالوکس

اسپلینت شست پا
فیزیوتراپیست برای کم شدن درد بیماری هالوکس والگوس و نگه داشتن انگشت شست در موقعیت مناسب خود از محافظی برای شست پا استفاده می کند.. این محافظ با نام اسپلینت هالوکس والگوس شناخته شده است و از بروزترین وسایل در درمان انگشت شست پای کج است. این محافظ در نگه داشتن قوس عرضی پا در موقعیت خود نقش مهمی دارد. بعلاوه در حرکت دادن مناسب انگشت شست پای کج هم به بیمار کمک می کند و در از بین بردن منحنی ایجاد شده در مفصل انگشت هم موثر است.

اسپلینت علاوه بر اینکه انگشت شست پا را صاف نگه می دارد با توجه به شکل ظاهری آن (عکس اسپلینت باشد) بین انگشت شست و انگشت کناری فاصله ایجاد می کند، تا خمیدگی ایجاد شده در انگشت، درمان شود. در نتیجه مفصل در زاویه درست خود قرار گرفته و به مرور اصلاح می شود.

در این وسیله درمانی بندهایی وجود دارد که به فیزیوتراپیست یا شخص بیمار کمک می کند تا برآمدگی پا و انگشت شست را تنظیم کنند. اسپلینتها سبک و راحت هستند و بیمار اگر بخواهد زمانی زیادی از آن استفاده کند دچار عارضه پوستی نخواهد شد. این وسیله معمولا در زمان استراحت و یا خواب استفاده می شود و اصلا نمی توان از آن زمانی که می خواهید کفش بپوشید استفاده کنید. با اینحال وسایلی جهت درمان وجود دارند که می توان موقع پوشیدن کفش از آن استفاده کرد مثل لاانگشتی PVC. 

اسپلینت شست پا

 

سخن پایانی

همانطور که در این مقاله توضیح دادیم یکی از بیماری هایی که شست پا ممکن است به آن دچار شود بیماری هالوکس والگوس است. این بیماری اگر سریع شناسایی و درمان شود، خطری متوجه بیمار نمی شود. در طول مقاله نکاتی را مطرح کردیم که در پیشگیری از این بیماری موثر هستند. علاوه بر آن راههای درمان اولیه ای را بیان کردیم که بیمار باید زیر نظر فیزیوتراپیست انجام دهد. با این حال اگر راههای درمان اولیه این بیماری، درد و التهاب بیماری را کم نکرد، روشهای درمانی دیگری به کار گرفته می شود.

امیدواریم این مقاله به شما در شناسایی و درمان این بیماری کمک کرده باشد. با این حال اگر ابهام یا سوالی داشتنید، در بخش نظرات زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید.

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو