فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

لیزرتراپی در فیزیوتراپی: کاربردهای لیزر پرتوان و هزینه آن

لیزرتراپی در فیزیوتراپی

لیزرتراپی یکی از روش های درمانی جدید و پر کاربرد است که در گستره وسیعی از آسیب ها و بیماری ها استفاده می شود. بسیاری از بیماری هایی که در گذشته به سختی درمان می شدند با لیزرتراپی به راحتی قابل درمان هستند. در این مقاله قصد داریم لیزرتراپی را به طور کامل توضیح دهیم و فواید و موارد کاربرد لیزرهای پرتوان را بررسی کنیم. در ادامه به بررسی درمان لیزر بر زانو درد و دیسک گردن و کمر می پردازیم و در انتها در مورد هزینه و عوارض لیزرتراپی صحبت می کنیم. شما می توانید برای دسترسی به قسمت های مختلف مقاله از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
لیزرتراپی چیست؟
لیزرتراپی در فیزیوتراپی
لیزرتراپی پرتوان
لیزرتراپی کم توان
فواید لیزرتراپی
عوارض لیزر تراپی
موارد کاربرد لیزرتراپی
لیزرتراپی دیسک کمر
لیزرتراپی دیسک گردن
لیزرتراپی زانو
هزینه لیزرتراپی 

 

لیزرتراپی چیست؟

لیزرتراپی یا لیزر درمانی روشی است که در آن از لیزر متمرکز شده برای درمان استفاده می شود. برخلاف بیشتر منابع نوری، نور لیزر را می توان در طول موج های مختلف با دقت بسیار زیاد تنظیم کرد. این قابلیت به پزشکان اجازه می دهد تا با دقت بسیار بالایی روی بافت های کوچک بدن کار کنند، به طوری که بافت های اطراف آسیب وارد نشود.

لیزرتراپی چیست

لیزر یک اشعه نوری تک رنگ و یکپارچه است که مقدار معینی انرژی را با خود حمل می کند. لیزرها مانند بقیه نور ها صاف و با سرعت ثابت حرکت می کنند و منعکس، پراکنده، منتقل و جذب می شوند. در ولتاژ های کم لیزر به پوست آسیب نمی رساند و از طریق پوست بدن جذب می شود. لیزر می تواند به اعماق بافت های بدن نفوذ کند بدون این که آسیبی به بافت ها وارد کند.

 

لیزرتراپی در فیزیوتراپی

اساسا لیزر باعث افزایش حرارت و تحریک بافتهای بدن می شود. لیزرتراپی یک روش درمانی غیر تهاجمی ست که یک طول موج نوری به وجود می آورد. این طول موج هیچ گونه لرزش و صدایی ندارد و بر سلول های بافت های هم بند تاثیر می گذارد. نقش لیزرتراپی در فیزیوتراپی کاهش التهاب و تسریع التیام بافت هاست. همچنین لیزرتراپی در درمان اختلالات اسکلتی و استخوانی هم مورد استفاده قرار می گیرد. لیزر می تواند از بافت های نرم و سخت بدن عبور کند و به کاهش درد و التهاب کمک کند.

لیزرهای با قدرت خروجی کمتر از نیم وات به عنوان لیزرهای کم توان یا LLLT طبقه بندی می شوند. در حالیکه لیزرهایی با توان خروجی بیشتر از نیم وات، لیزر پر توان یا HPLT نامیده می شوند. لیزرهای کم توان حرارتی روی پوست ایجاد نمی کنند به همین دلیل به آن ها لیزر سرد هم گفته می شود.

 

لیزرتراپی پرتوان

لیزرهای پرتوان دارای توان بیشتر از نیم وات هستند. چون این روش لیزرتراپی توان بالایی دارد ممکن است بیمار کمی حرارت و سوزش در محل تابش لیزر احساس کند و پوست او کمی قرمز شود. این عوارض بلند مدت نبوده و طی چند ساعت یا چند روز خوب می شوند. بسیار مهم است که در حین لیزرتراپی پر توان موارد ایمنی توسط پزشک و بیمار رعایت شوند. دقت شود که حین درمان حتما باید از عینک های مخصوص استفاده کرد. تعداد جلسات لیزرتراپی پرتوان با توجه به شدت آسیب و نظر فیزیوتراپیست بین 1 تا 3 جلسه در هفته است.

لیزرتراپی پرتوان

هم اکنون مرکز فیزیوتراپی مهربان مجهز به یکی از بهترین مدلهای لیزرهای پرتوان است. در صورتیکه پزشک برای شما لیزرتراپی را تجویز کرده است همین حالا با ما تماس بگیرید و از نتایج شگفت انگیز آن بهره مند شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید.

 

لیزرتراپی کم توان

لیزرهای کم توان را اصطلاحا کلاس2 و کلاس3 می نامند. لیزرهای کم توان قدرت خروجی ضعیف تر و چگالی انرژی کمتری تولید می کنند. لیزرهای کم توان محدوده درمانی مخصوص به خود را دارند. زیرا قابلیت این را ندارند که مقدار انرژی مورد نیاز درمان برای بعضی آسیب ها را تامین کند. در نتیجه از این روش درمانی بیشتر برای کاهش درد و التهاب استفاده می شود. از مزایای لیزرتراپی کم توان این است که در صورت نظارت پزشک بسیار ایمن و بی خطر بوده و پوست بیمار دچار سوزش و حرارت نمی شود. لازم به ذکر است که لیزرتراپی کم توان یکی از بهترین راه های تسکین دردهای گردن است.

بیشتر بخوانید: درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی 

 

فواید لیزرتراپی

درمان به وسیله لیزرتراپی، بسیاری از بیماران را از انجام عمل های جراحی سنگین راحت کرده است. لیزر به دلیل ماهیت منحصر به فردش قادر است به ریز ترین و عمیق ترین بافت های بدن ما نفوذ کند. بافت هایی که پزشک بدون عمل جراحی های دردناک و طاقت فرسا نمی تواند به آن ها دسترسی داشته باشد.
انرژی منتقل شده از لیزر به بافت ها باعث ایجاد فعالیت های مثبتی در بدن می شود که بعضی از آن ها عبارتند از:

کاهش درد: لیزر تراپی با هدف قرار دادن بافت های آسیب دیده از هر روش دیگری در کاهش درد موثرتر است.

ترمیم سریع و رشد سلول ها: لیزرتراپی نه تنها التهاب را کاهش می دهد، بلکه باعث افزایش جریان خون موضعی نیز می شود و سلول ها مواد مغذی اضافی و انرژی لازم برای بهبودی را بدست می آورند.

بهبود عملکرد عصب ها: هنگامی که اعصاب سالم هستند، سیگنال های درد را به مغز ارسال می کنند تا ما را از بیماری یا آسیب مطلع سازند. اما ممکن است اعصاب ما توسط ضربه، حرکت ناگهانی فاشر عضلات مانند سندروم پریفورمیس آسیب دیده باشد. در این زمان عصب ها پیام های نادرستی ارسال می کنند که این می تواند باعث درد و کرختی در قسمتی از بدن شود. لیزرتراپی پر توان نشان داده است که می تواند در درمان اختلالات عصبی موثر باشد.

کمک به بهبود سریع تر آسیب ها: لیزرتراپی می تواند به عنوان یک درمان جانبی برای تسریع بهبودی مورد استفاده قرار بگیرد. به طور مثال اگر بیمار عمل جراحی انجام داده است می تواند برای سرعت بخشیدن به فرایند بهبودی از لیزرتراپی کمک بگیرد.

کمک به بهبود زخم های روی بافت ها: گاهی اوقات منشا درد بدن زخم های میکروسکوپی روی بعضی بافت ها است مانند دیسک گردن. لیزر درمانی می تواند جریان خون در اطراف محل آسیب یا زخم را افزایش دهد. با افزایش جریان خون، فرایند درمان نیز بهبود می یابد.

بهبود زخمها با لیزر

تحریک عصب ها: لیزرهایی که در پزشکی استفاده می کنیم قادرند به نقاط عمیق در زیر پوست برای تحریک عضلات نفوذ کنند. به همین دلیل لیزر درمانی در درمان کمر درد و درد های اسکلتی موثر است.

افزایش دامنه حرکتی و انعطاف پذیری: حرارت دادن به سلول ها و بافت ها می تواند آن ها را از گرفتگی و خشکی رها کند. این کار باعث می شود ماهیچه ها آزادی عمل بیشتری داشته باشند.

تکنولوژی لیزر با توجه به عملکرد فوق العاده ای که دارد در درمان بسیاری از بیماریها و آسیبهای عضلانی-اسکلتی موثر است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت خدمات لیزر تراپی با مرکز فیزیوتراپی مهربان به شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید.

 

عوارض لیزرتراپی

در خصوص لیزر درمانی کم توان تا کنون هیچ گونه عوارضی مشاهده نشده است. اما این روش درمانی می تواند در بعضی بیماری ها و برخی افراد خطرناک باشد. با رعایت نکات زیر در لیزرتراپی می توان از آسیب رسیدن به بدن جلوگیری کرد:

• در لیزرتراپی نباید از کرم و لوسیون موضعی استفاده کرد.
• استفاده از لیزر درمانی در زنان حامله و در دوران بارداری ممنوع است. اما با اینحال برخی تکنیک های فیزیوتراپی برای از بین بردن درد کمر در دوران بارداری موثر هستند.
• لیزر ممکن است باعث تحریک تومورهای سرطانی شود. در نقاط مشکوک به وجود تومور نباید از لیزر درمانی استفاده کرد.
• برخی دارو ها باعث می شود فرد به نور حساسیت پیدا کند، در نتیجه نباید این افراد لیزرتراپی انجام دهند.
• تابش مستقیم لیزر روی زخم های عفونی و عفونت ها مضر است.
• لیزر نباید مستقیما به چشم تابیده شود.

 

موارد کاربرد لیزرتراپی

لیزرتراپی می تواند انواع سلول ها از جمله عضلات، رباط ها، غضروف ها، اعصاب و غیره را تحریک نماید. بنابراین می توان تعداد زیادی از بیماری ها را توسط لیزرتراپی درمان کرد. در زیر به بعضی از این بیماری ها اشاره می شود:

دردهای پا:
خارپاشنه
فاشیا پلانتار
زانو درد
پارگی رباط صلیبی
درمان واریس

دردهای شانه و دست:
شانه یخ زده
تنیس البو (آرنج تنیس بازان) و سندروم آرنج گلف بازها
بیماری های مربوط به مچ دست مانند سندروم تونل کارپال
اختلالات آرنج

دردهای کمر:
دیسک کمر
سندروم پیریفورمیس
آرتروز ستون فقرات
شل شدن عضلات کف لگن

لیزرتراپی کمر

دردهای گردن:
تنگی کانال نخاعی
دیسک گردن
موارد ذکر شده در بالا تنها قسمتی از کارایی بالای لیزرتراپی در درمان آسیب ها و بیماری ها می باشد.

 

لیزرتراپی دیسک کمر

یکی از راه های رایج درمان دیسک کمر عمل جراحی است. بسیاری از بیماران بدون معطلی به سراغ این درمان می روند. درحالی که بهتر است بیماران ابتدا لیزر درمانی را زیر نظر فیزیوتراپیست متخصص انجام دهند. توصیه می شود در صورتی که از لیزرتراپی نتیجه نگرفتید اقدام به جراحی کنید.

 

لیزرتراپی دیسک گردن

درد گردن، بازوها و کف دست علامت اصلی فتق دیسک گردن می‌باشد. جالب است بدانید که فیزیوتراپی فتق دیسک گردن از موثرترین روشهای درمانی این بیماری است. تجربه نشان داده است که در میان انواع تکنیک های فیزیوتراپی، لیزرتراپی در کاهش درد و اسپاسم عضلات ستون فقرات گردن و افزایش دامنه حرکتی و بهبود عملکرد گردن مؤثر است. 

 

لیزرتراپی زانو

لیزرتراپی یک درمان بسیار کارآمد برای انواع دردهای مزمن زانو است. تجربه نشان داده است لیزرتراپی در کاهش دردهای بلند مدت زانو بسیار موفق عمل می کند.

لیزرتراپی زانو

بیشتر بخوانید: 22 علت زانودرد مزمن 

 

هزینه لیزرتراپی

در موارد حاد و پیشرفته که نیاز به عمل جراحی است بیمار باید هزینه های زیادی بپردازد. در حالی که هزینه لیزرتراپی تنها درصد کمی از انجام عمل جراحی است. بعد از لیزر درمانی بیمار نیاز به مراقبت های ویژه ای ندارد به همین خاطر باز هم در هزینه ها صرفه جویی خواهد شد. برای اطلاع دقیق از هزینه ها می توانید با ما در مرکز فیزیوتراپی شهران تماس بگیرید.

آیا دردهای مزمن فعالیت های ساده روزمره را برای شما مشکل کرده است؟ می توانید در مرکز فیزیوتراپی مهربان زیر نظر فیزیوتراپیست های متخصص و دستگاه های به روز، لیزرتراپی پرتوان را تست کنید. لیزرتراپی کلینیک فیزیوتراپی مهربان بسیاری از بیماران را از انجام عمل جراحی بی نیاز کرده است. می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید.

در آخر اگر سوالی در مورد لیزرتراپی دارید می توانید در قسمت نظرات زیر همین مقاله مطرح نمایید. سوالات شما توسط فیزیوتراپیست های مرکز پاسخ داده می شوند. جهت دریافت پاسخ مجددا به همین صفحه مراجعه فرمایید.

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو