فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

8 علت اصلی درد پایین کمر و درمان آن ها

8علت اصلی درد پایین کمر و درمان آنها

درد در ناحیه پایین کمر یک درد بسیار شایع است. این درد معمولا به علت کار زیاد و طولانی مدت یا آسیب جزئی پیش می‌آید اما گاهی اوقات هیچ علت مشخصی وجود ندارد. درد در ناحیه پایین کمر ممکن است نشانه اولیه ای از یک مشکل پزشکی بزرگتر باشد. درد می تواند به طور ناگهانی یا به تدریج ایجاد شود و از درد های خفیف تا شدید و تیز باشد. درد کمر در بعضی افراد ممکن است ناراحتی مزمن و دائمی باشد. در این مقاله برخی از علل احتمالی درد در ناحیه پایین کمر و درمان آن ها شرح داده می شود. برای دسترسی آسان به مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
درد پایین کمر به علت کشیدگی عضلانی
درد پایین کمر به علت صدمات
درد پایین کمر به علت سندرم دم اسبی
درد پایین کمر به علت عفونت ها
درد پایین کمر به علت تخریب دیسک بین مهره ای
درد پایین کمر به علت سیاتیک
درد پایین کمر به علت اسکولیوز
درد پایین کمر به علت تنگی کانال نخاعی
علت های دیگر درد پایین کمر
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

 

درد پایین کمر به علت کشیدگی عضلانی

چرخش ناگهانی و ناخوشایند می تواند باعث کشیدگی و رگ به رگ شدن کمر شود. این مورد شایع ترین علت درد پایین کمر می باشد. رگ به رگ شدن هنگامی اتفاق می افتد که یک رباط بیش از اندازه کشیده شده یا پاره شود، در حالی که کشیدگی عضلانی در اثر پارگی تاندون یا عضله ایجاد می شود. رگ به رگ شدن و کشیدگی های عضلانی در ناحیه کمر ممکن است ناشی از کار زیاد، آسیب های ورزشی، چرخاندن ناگهانی کمر یا بلند کردن جسمی بسیار سنگین باشد. علائم رگ به رگ شدن و کشیدگی عضلانی شامل التهاب، ورم و اسپاسم های عضلانی است.

بیشتر بخوانید: درد وسط کمر و درمان آن

درمان
در اغلب موارد می توانید رگ به رگ شدن و کشیدگی های عضلانی در کمر را در منزل با استراحت درمان کنید. همچنین استفاده از بسته های یخ و مصرف داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن که بدون نسخه قابل تهیه هستند، برای درد پایین کمر مفید می باشد. انجام تمرینات کششی ملایم و شرکت در فعالیت هایی با شدت کم مانند راه رفتن می تواند از سفت شدن شدید عضلات پشت جلوگیری کند.

درد پایین کمر

اگر درد پایین کمرتان طاقت فرسا شده است می توانید به کلینیک فیزیوتراپی مهربان مراجعه نمایید. فیزیوتراپیست های مرکز فیزیوتراپی مهربان با سال ها تجربه در زمینه درمان درد پایین کمر می توانند بهترین مشاور برای شما عزیزان باشند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید.

 

درد پایین کمر به علت صدمات

ضربات شدید به پشت می تواند باعث آسیب های نخاعی به شکل شکستگی مهره ها و فتق یا پارگی دیسک ها شود. علل احتمالی این گونه صدمات شامل افتادن، تصادف با خودرو و آسیب های ورزشی است. درد پایین کمر معمولا بلافاصله پس از آسیب ظاهر می شود. سایر علائم ممکن است سوزش و بی حسی باشد که تا پا ها کشیده می شود.

درمان
روش های درمانی به نوع و شدت آسیب بستگی دارند. ممکن است بتوانید ضایعات جزئی را در خانه با استراحت، استفاده از بسته های یخ، داروهای تسکین دهنده درد و انجام کشش ملایم برطرف کنید. پزشک ها برای افرادی با صدمات شدید فیزیوتراپی، دارو یا جراحی را تجویز می کنند.

بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی تخصصی دیسک گردن

 

درد پایین کمر به علت سندرم دم اسبی

سندرم دم اسبی، بیماری نادری است که در صورت آسیب دیدن یا فشار آمدن به مجموعه عصب های انتهای ریسمان نخاعی اتفاق می افتد و باعث درد پایین کمر می شود. این وضعیت معمولا ناشی از فتق دیسک است، اما علت های دیگر آن نیز می توانند این ها باشد: تنگی کانال نخاعی و شکستگی، عفونت ها و تومورهایی که بر ستون فقرات تاثیر می گذارند. گاهی اوقات نیز این وضعیت ممکن است عارضه ناشی از جراحی ستون فقرات باشد. علائم سندرم دم اسبی شامل موارد زیر است:

• درد شدید در ناحیه پایین کمر
• مشکلات روده و مثانه
• بی حسی، ضعف یا از دست دادن حس در یک یا هر دو پا
• دشواری در راه رفتن

درمان
سندرم دم اسبی یک مورد اورژانسی است که اگر فوری درمان نشود ممکن است به عوارض جدی منجر شود. پزشکان عموماً عمل جراحی را برای کاهش فشار عصب ها توصیه می کنند. عمل جراحی، خطر ابتلا به فلج و بی اختیاری دائمی را کاهش می دهد. بعد از جراحی، روشهای فیزیوتراپی سندروم دم اسبی به بیمار کمک می کند مجددا بر عملکرد درست عضلات کف لگن خود کنترل داشته باشد.

سندروم دم اسبی

 

درد پایین کمر به علت عفونت ها

گاهی اوقات ممکن است باکتری های مضر، ویروس ها یا قارچ ها باعث ایجاد عفونت در ستون فقرات و بافت های اطراف آن شوند که به درد پایین کمر و تیر کشیدن منجر خواهد شد. بعلاوه عفونت از جمله علل دردهای کمری و لگنی است که به پاها می زند و عفونت ستون فقرات زمانی اتفاق می افتد که عفونت از قسمت های دیگر بدن به ستون فقرات برسد. این عفونت ممکن است پس از آسیب ها یا جراحی ستون فقرات یا به عنوان عارضه ناشی از دیابت، سرطان و ایدز ایجاد شود.

برخی از نمونه های این عفونت ها، استئومیلیت های ستون فقرات یا به عبارت دیگر عفونت استخوان های ستون فقرات و آبسه اپیدورال است که در غشای محافظ اطراف نخاع ایجاد می شود. علائم عفونت ستون فقرات عبارتند از:

• درد شدید پشت
• ورم، سستی و التهاب در پشت
• اسپاسم عضلانی
• بی حسی در پاها
• تب و لرز

درمان
روش درمان عفونت بستگی به علت ایجاد آن دارد، اما ممکن است درمان با مصرف داروهای ضد باکتری یا ضد قارچی انجام شود. همچنین ممکن است پزشک به افراد مبتلا به عفونت های شدید، برای کاهش فشار روی ستون فقرات و تخلیه ناحیه آلوده، عمل جراحی توصیه کند.

 

درد پایین کمر به علت تخریب دیسک بین مهره ای

تخریب دیسک بین مهره ای وقتی اتفاق می افتد که دیسک های بین ستون فقرات سائیده شوند. این دیسک ها به عنوان بالشتک های محافظ عمل می کنند. بنابراین در صورت تخریب دیسک ها، ممکن است مهره ها روی یکدیگر ساییده شوند که این حالت می تواند به درد پایین کمر منجر شود. این درد ممکن است با خم شدن، چرخش و بلند شدن بدتر شود، اما با راه رفتن یا حرکت بهبود می یابد.

بیشتر بخوانید: درمان گودی کمر و ستون فقرات

درمان
روش های درمانی تخریب دیسک بین مهره ای عبارتند از:

• فیزیوتراپی و تمرین درمانی
• حفظ وزن سالم
• مصرف داروهای مسکن تجویزی و بدون نسخه

اگر این درمان‌ها کارساز نباشد، پزشک ممکن است جراحی را توصیه کند.

تخریب دیسک بین مهره ای

 

درد پایین کمر به علت سیاتیک

درد شدید ناشی از سیاتیک در ناحیه کمر، از طریق باسن به سمت پاها کشیده می شود. این درد زمانی اتفاق می افتد که عصب سیاتیک فشرده شود. علل آن ممکن است تنگی کانال نخاع و فتق یا پارگی دیسک باشد.
علائم دیگر سیاتیک عبارتند از: بی حسی یا احساس سوزش و گزگز در ناحیه پا که این علائم ممکن است موقع حرکت، عطسه یا سرفه بدتر شوند.

درمان
علائم خفیف سیاتیک را می توان در خانه با استراحت، استفاده از بسته های یخ و داروهای ضد درد کنترل کرد اما برای علائم شدیدتر، پزشک ممکن است تزریق استروئیدی یا جراحی را توصیه کند. اما با اینحال انجام تمرینات ورزشی مناسب سیاتیک درد را کم می کند و درنتیجه عضلات عملکرد بهتری از خود نشان می دهند. 

 

درد پایین کمر به علت اسکولیوز 

به خمیدگی ستون فقرات به یک طرف بیماری اسکولیوز می کویند. این بیمادری می تواند باعث ایجاد انحراف در شانه ها و باسن شود. اسکولیوز معمولا در کودکان 11 تا 12 ساله، درست قبل از جهش رشدی آن ها اتفاق می افتد. با این حال، اسکولیوز می تواند در هر سنی ایجاد شود. کودکان مبتلا به اسکولیوز در بزرگسالی بیشتر از بقیه ممکن است دچار درد در ناحیه پایین کمر شوند.

درمان
درمان به میزان انحنا و سن فرد بستگی دارد. بستن کمربند طبی (بریس پشت) می تواند برای کودکان در حال رشد مناسب باشد، زیرا از خم شدن ستون فقرات جلوگیری کند. در بزرگسالان، درمان می تواند شامل مصرف داروهای ضد درد و انجام حرکات ورزشی باشد تا انعطاف‌پذیری بدن بیشتر شود. البته ممکن است پزشک برای کودکان یا بزرگسالان مبتلا به اسکولیوز شدید، جراحی توصیه کند. یک روش جراحی رایج برای درمان اسکولیوز، فیوژن ستون فقرات است که در آن جراح، دو یا چند مهره را به هم وصل می‌کند تا وضعیت ستون فقرات اصلاح شود.

بیناری اسکولیوز

 

درد پایین کمر به علت تنگی کانال نخاعی

تنگی کانال نخاعی در واقع باریک شدن کانال نخاعی است که باعث ایجاد فشار روی ریسمان نخاعی و ریشه های عصبی می شود. این عارضه در افراد بالای 50 سال بسیار شایع است و علائم آن می تواند شامل موارد زیر باشد:

• درد پایین کمر
• سیاتیک
• بی حسی یا ضعف در یک یا هر دو پا
• دشواری در راه رفتن

به یاد داشته باشید که ورزش منظم و عدم مصرف سیگار و الکل از جمله روشهای پیشگیری از تنگی کانال نخاعی است.

درمان
درمان های خانگی برای تنگی کانال نخاعی می تواند شامل مصرف داروهای ضد درد (قابل تهیه بدون نسخه) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن و انجام تمریناتی برای تقویت عضلات کمر و بهبود تحرک باشد.
برای افراد مبتلا به علائم شدید تر، پزشک ممکن است تزریق استروئید، دارو های مسدود کننده عصبی یا جراحی را توصیه کند.

 

علل دیگر درد پایین کمر

گاهی اوقات درد پایین کمر ممکن است نشانه ای از مشکلاتی باشد که مستقیما به کمر ارتباطی ندارند، مثلا کمردرد یک مشکل شایع در دوران بارداری است. همچنین درد گردن و بین دو کتف هم از جمله دردهایی است که ممکن است مادر باردار به آن دچار شود. نگران نباشید، شما می توانید با کمک راههای درمانی، درد بین دو کتف خود را درمان کنید. مقاله علت درد بین دو کتف در بارداری به شما در فهمیدن علت درد و راههای درمانی آن کمک می کند. برخی از علل احتمالی درد پایین کمر عبارتند از:

• آنوریسم آئورت شکمی
• آندومتریوز
فیبرومیالژی
• سنگ کلیه
• بارداری

بیشتر بخوانید: درمان قطعی فیبرومیالژیا

اگر در پایین کمر خود احساس درد می کنید و نمی دانید علت آن چیست می توانید با مراجعه به مرکز فیزیوتراپی مهربان و ویزیت توسط فیزیوتراپیست های مرکز علت آن را متوجه شوید. مرکز فیزیوتراپی مهربان به عنوان بهترین کلینیک فیزیوتراپی غرب تهران آماده ارائه خدمات به همشهریان گرامی می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید. 

 

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

همیشه علت مشخصی برای درد پایین کمر وجود ندارد و در اغلب موارد، به خودی خود بهتر می شود. استراحت، استفاده از سرما و گرما درمانی، مصرف مسکن های بدون نسخه و انجام حرکات کششی آرام می توانند سرعت بهبود را افزایش دهند. با این حال، در مواردی که درد ناحیه پایین کمر شدید است و به نظر نمی رسد که خودش بهتر می شود یا اگر درد همراه با علائم دیگری مانند سوزش یا بی حسی گسترش یافته از کمر تا پاها باشد، باید به پزشک مراجعه کنید. افراد مبتلا به درد در ناحیه پایین کمر باید در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر به پزشک متخصص مراجعه کنند:

• دشواری در راه رفتن یا حرکت دادن پا ها
• اختلال عملکرد روده یا مثانه
• وجود بی حسی در پاها
• درد بسیار شدید

یک پزشک می تواند علل احتمالی درد کمر را شناسایی کرده و درمان مناسبی را توصیه کند.

بیشتر بخوانید: بهترین حرکات ورزشی برای درد پایین کمر

فیزیوتراپی درد پایین کمر

 

سخن نهایی

درد در ناحیه پایین کمر، عارضه بسیار شایعی است که همیشه علت مشخصی برای آن وجود ندارد. با این حال، وجود درد در ناحیه پایین کمر گاهی اوقات می تواند علامتی از یک مشکل اصلی مانند آسیب، عفونت یا مشکلات نخاعی باشد. ورزش منظم، تمرین برای داشتن وضعیت مناسب بدنی و حفظ وزن سالم می تواند به کاهش خطر ابتلا به کمردرد کمک کند. در اغلب موارد می توانید درد پایین کمر را در خانه با استراحت، گرما یا سرما درمانی، مصرف داروهای ضد درد و غیره درمان کنید.

با این حال، در صورتی که درد در ناحیه پایین کمر شدید یا همراه با علائم نگران کننده دیگری باشد یا درد پایین کمر روی فعالیت یا کنترل مثانه یا روده تاثیر گذاشته است، توصیه می شود درمان تحت نظر یک فیزیوتراپیست را آغاز نمایید.

در صورتی که سوالی در رابطه با درد پایین کمر دارید می توانید زیر همین مقاله مطرح بفرمایید. فیزیوتراپیست های مرکز در اسرع وقت پاسخگو خواهند بود.

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو