روش های درمانی فیبرومیالژیا سعی در کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی دارند. فیبرومیالژیا علائم زیادی دارد که بدین معنی است که تنها یک درمان نمی تواند موجب از بین رفتن علائم شود. همچنین لزوما درمانی که برای برخی از افراد مبتلا مناسب است برای همه افراد مناسب نیست. پس درمان فیبرومیالژیا برای هر فردی متفاوت از دیگری است. در این مقاله درباره درمان قطعی فیبرومیالژیا و روش های کاهش درد صحبت می کنیم. شما می توانید جهت دسترسی سریعتر به بخشهای مختلف مقاله از فهرست زیر کمک بگیرید.
فهرست
فیبرومیالژیا چیست؟
درمان قطعی فیبرومیالژیا
داروهای تجویزی برای فیبرومیالژیا
درمان های تکمیلی برای فیبرومیالژیا
تغییر سبک زندگی برای درمان فیبرومیالژیا
نکته نهایی در رابطه با درمان قطعی فیبرومیالژیا
فیبرومیالژیا چیست؟
فیبرومیالژیا بیماری است که موجب درد عضلانی اسکلتی، خستگی و حساسیت و درد موضعی می شود. علت به وجود آمدن بیماری فیبرومیالژیا ناشناخته است و ژنتیک می تواند در ایجاد آن نقش داشته باشد. علائم فیبرومیالژیا را همچنین ممکن است پس از وقوع موارد زیر مشاهده نمود:
• استرس روانی
• آسیب جسمی
• بیماری یا جراحت
دیگر علائم فیبرومیالژیا شامل موارد زیر هستند:
• افسردگی
• کاهش تمرکز
• سردرد
برای درمان فیبرومیالژیا، درمان درد، خستگی و دیگر علائم مهمترین مسئله است. خوشبختانه، گزینه های متعددی برای کمک به مدیریت و کاهش علائم فیبرومیالژیا و بهبود کیفیت زندگی وجود دارد.
بیشتر بخوانید: آشنایی کامل با علائم فیبرومیالژیا، علل و روش های تشخیص آن
درمان قطعی فیبرومیالژیا
به طور کلی، درمان های فیبرومیالژیا شامل هم دارو هم مراقبت شخصی است. تاکید درمان برای به حداقل رساندن علائم و بهبود کلی سلامت است و هیچ گونه درمانی برای تمام علائم موثر نیست. در ادامه به بیان گزینه های درمانی موجود برای بیماری فیبرومیالژیا می پردازیم. دانستن این نکته ضروری است که برای تشخیص و درمان این بیماری باید به دکتر خوبی برای فیبرومیالژیا مراجعه کنید.
دارو های تجویزی برای فیبرومیالژیا
ممکن است نیاز شود که داروهای متفاوتی برای کنترل علائم فیبرومیالژیا مصرف کنید که هر یک از این گروه دارو ها در ادامه شرح داده شده اند:
داروهای مسکن
مسکن های ساده مانند استامینوفن یا بروفن گاهی می توانند به کاهش درد ناشی از فیبرومیالژیا کمک کنند. با این وجود، این مسکن های ساده برای همه افراد مناسب نیستند.
در صورتی که درد شما شدیدتر باشد، پزشک برای شما مسکن هایی مانند ترامادول یا کدئین را تجویز خواهد کرد. البته مصرف این مسکن ها بدون تجویز و نظارت پزشک اصلا توصیه نمی شوند چون می توانند اعتیادآور باشند. همچنین مصرف مسکن به طور مرتب اثر آن را در طی زمان کم می کند و ممکن است لازم شود که دوز مصرفی خود را بالا ببرید و در صورت کنار گذاشتن آنها دچار علائم ترک اعتیاد شوید. به همین دلیل حتما باید تحت نظر پزشک مصرف شوند. اما به طور کلی این مسکن ها می توانند در موارد زیر مفید باشند:
• کاهش التهاب
• به حداقل رساندن درد عضلانی
• بهبود کیفیت خواب
داروهای ضد افسردگی
داروهای ضد افسردگی نیز می توانند به کاهش عوارض و خطرات فیبرومیالژیا برای برخی افراد مبتلا به این بیماری کمک کنند. این دارو موجب افزایش مواد شیمیایی خاصی می شوند که پیام های عصبی را به مغز یا اندام ها منتقل می کنند که به این مواد پیام رسان عصبی گفته می شود. کاهش پیام رسان های عصبی می تواند عاملی در ابتلا به فیبرومیالژیا باشد و افزایش میزان آنها می تواند موجب کاهش درد منتشر ناشی از این بیماری شود.
انواع متفاوتی داروهای ضد افسردگی وجود دارد. انتخابی دارو به میزان زیادی بستگی به شدت علائم شما و عوارضی جانبی دارو ها بر روی شما دارد.
داروهای ضد تشنج
داروهای ضد تشنج نیز می توانند به کاهش درد کمک کنند اما ممکن است عوارضی از جمله سرگیجه، خواب آلودگی، ورم دست و پا و افزایش وزن داشته باشند.
داروهای خواب آور
از آنجایی که فیبرومیالژیا می تواند بر الگوی خواب شما تاثیر بگذارید، ممکن است نیاز شود که از داروهای خواب آور استفاده کنید. اگر خواب شما بهتر شود، شدت دیگر علائم شما نیز کاهش می یابند.
داروهای شل کننده عضله
اگر دچار اسپاسم یا سفتی عضله ناشی از فیبرومیالژیا شوید، پزشک ممکن است داروهای شل کننده عضله مانند دیازپام را برای شما تجویز کنند. این داروها همچنین به دلیل اثر آرامبخشی که دارند، به بهتر خوابیدن شما کمک می کنند.
درمان های تکمیلی برای فیبرومیالژیا
درمان های تکمیلی متفاوتی می توانند به کاهش اثر فیبرومیالژیا بر بدن و زندگی شما کمک کنند. این درمانهای کمکی این توانایی را دارند که بیماری شما را کاملا تحت نظر گرفته و جلوی پیشرفت آن را بگیرند. بعلاوه علائم و دردهای ناشی از فیبرومیالژیا را هم بسیار کاهش داده و شخص را به زندگی عادی برمی گردانند. این درمانهای تکمیلی شامل موارد زیر هستند:
• فیزیوتراپی
هدف فیزیوتراپی بهبود دامنه حرکت و تقویت عضلات است. این کار همچنین می تواند به کاهش درد ناشی از فیبرومیالژیا کمک کند. فیزیوتراپیست برنامه مناسبی را برای کمک به مدیریت علائم شما تنظیم می کند و همچنین می تواند تکنیک هایی را به شما یاد دهد که در خانه آنها را انجام دهید و خستگی و درد خود را بهبود ببخشید.
• درای نیدلینگ یا طب سوزنی
عمل طب سوزنی می تواند در کاهش درد موثر باشد و موجب بهبود گردش خون، تغییر میزان پیام رسان های عصبی در مغز و درمان مشکلاتی از جمله درد مزمن می شود.
• ماساژ درمانی
ماساژ می تواند موجب شل شدن عضلات، بهبود دامنه حرکت مفاصل و افزایش مسکن های طبیعی بدن می شود. همچنین ماساژ درمانی اغلب موجب کاهش استرس و اضطراب نیز می شود.
فیزیوتراپی مهربان با دراختیار داشتن متخصصان متخلف در زمینه درای نیدلینگ، ماساژ درمانی و فیزیوتراپی و در اختیار داشتن جدیدترین دستگاه های روز دنیا، آماده ارائه خدمات به شما همشهریان عزیز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید.
تغییر سبک زندگی برای درمان فیبرومیالژیا
مراقبت از خود و تغییر سبک زندگی در مدیریت فیبرومیالژیا بسیار حیاتی است. در ادامه به نکات مهمی که باید در این راستا رعایت شوند می پردازیم.
• کاهش استرس:
برای خود برنامه ریزی کنید تا فشارهای روحی و استرس را در زندگی خود به حداقل برسانید. هر روز زمانی را به ریلکس کردن اختصاص دهید. این کار به معنی یادگیری نه گفتن بدون احساس گناه است. اما تمام برنامه زندگی خود را تغییر ندهید. گاهی افراد مبتلا به فیبرومیالژیا کار خود را رها می کنند و از هر گونه فعالیتی دست بر میدارند که این مورد خود باعث بدتر شدن بیماری می شود. تکنیک های مدیریت استرس مانند تمرینات تنفس عمیق و مدیتیشن را امتحان کنید.
• به اندازه کافی بخوابید:
به این دلیل که خستگی یکی از مشخصات اصلی فیبرومیالژیا است، خواب کافی برای درمان بیماری ضروری است. علاوه بر تخصیص زمان کافی برای خواب، عادات خوب خوابیدن مانند به خواب رفتن و برخاستن از خواب در ساعت مشخص را امتحان کنید و خواب در طی روز را کم کنید.
• به طور مرتب ورزش کنید:
در ابتدا، ورزش کردن می تواند موجب افزایش درد شود اما انجام آن به تدریج و مرتب اغلب موجب کاهش علائم می شود. تمرینات ورزشی مناسب شامل راه رفتن، شنا کردن، دوچرخه سواری و ورزش در آب هستند. فیزیوتراپیست شما نیز می تواند به شما یک برنامه تمرینی برای خانه بدهد. تمرینات کششی، ریلکس کردن و طرز ایتسادن و نشستن درست نیز سودمند هستند. از آنجا که فیبرومیالژیا را می توان با انجام تمرینات درمان کرد به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم برای اطلاع درست از ورزش های مفید برای درمان فیبرومیالژیا این مقاله را مطالعه کنید.
• تغذیه سالم:
سعی کنید همیشه غذاهای سالم بخورید و مصرف کافئین را محدود کنید.
• یوگا:
تحقیقات نشان داده اند که افراد مبتلا به فیبرومیالژیا که در کلاس های یوگا شرکت می کنند، دچار درد و خستگی کمتر می شوند و حالت روحی آنها نیز بهبود پیدا می کند. همچنین تمرینات یوگا موجب افزایش قدرت عضلات می شوند که همراه با مدیتیشین و ریلکس سازی بدن هستند. پیش از شروع کلاس حتما درباره بیماری خود با مربی یوگایتان صحبت کنید.
نکته نهایی در رابطه با درمان قطعی فیبرومیالژیا
فیبرومیالژیا بیماری درازمدت و مزمنی است که موجب درد، خستگی و حساسیت می شود. در حالی که این بیماری یک علت خاص ندارد، گزینه های درمانی زیادی برای رها شدن از درد ناشی از فیبرومیالژیا وجود دارد. با پزشک یا فیزیوتراپیست خود درباره گزینه های درمانی صحبت کنید. با وجود این بیماری، باز هم می توانید زندگی فعال، شاد و سالمی داشته باشید.
ما در فیزیوتراپی مهربان با در اختیار داشتن بهترین فیزیوتراپیستهای کشور، به صورت گام به گام مشکل شما را ارزیابی کرده و روشهای درمان پیشرفته را انتخاب می کنیم. ما عقیده داریم سوالات دو طرفه بیمار و پزشک یکی از مهمترین بخشهای درمان محسوب می شود. بر همین اساس تمام تلاش خود را کرده ایم تا فضایی گرم و صمیمی در مرکز خود فراهم کنیم. شما می توانید جهت دریافت وقت مشاوره و معاینه با شماره 02126741456 تماس بگیرید.
امیدواریم این مقاله پاسخگوی سوالات شما عزیزان باشد اما اگر سوالی یا ابهامی در مورد این بیماری داشتید در بخش نظرات زیر همین مقاله از ما بپرسید. کارشناسان ما پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستند. برای دریافت جواب به همین صفحه برگردید.