فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

ورزشهای مفید برای فیبرومیالژیا

ورزشهای مفید برای فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا یک بیماری مزمن است که در زنان بیش از مردان بروز می کند. تشخیص این بیماری دشوار است. چون هیچ آزمایش خاصی برای تشخیص فیبرومیالژیا وجود ندارد. پزشکان تروما، استرس، بیماری های عفونی و وراثت را علت فیبرومیالژیا می دانند. در این مقاله به این موضوع می پردازیم که علائم فیبرومیالژیا چیست و چطور با انجام تمرینات ورزشی می توان آن را درمان کرد. برای دسترسی سریع به مطالب می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
من فیبرومیالژیا دارم؟
خطر فیبرومیالژیا
درمان فیبرومیالژیا با ورزش
ورزش مناسب برای فیبرومیالژیا 

 

من فیبرومیالژیا دارم؟

علائم فیبرومیالژیا بسیار شبیه بیماری های دیگر است. اما پزشکان بر اساس دردهای منتشره که در نقاط ماشه ای بروز می کند، می توانند این بیماری را تشخیص دهند. اگر 4 نقطه ماشه ای از 5 نقطه ماشه ای دچار تنش و درد باشد، قطعا مشکل فیبرومیالژیا در فرد وجود دارد. سایر علائم سندروم فیبرومیالژیا عبارت است از:

• اختلال در تمرکز
• مشکلات حافظه
• اضطراب
• سردرد
• بروز بیماریها و کیست در ناحیه مثانه
• خشکی چشم ها

افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، با اینکه به مدت طولانی می خوابند، اما بعد از بیدار شدن حس نمی کنند استراحت کرده اند. همچنین متعادل نبودن مواد شیمیایی در مغز این افراد، سطح انرژی بدن و هوشیاری آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. 

 

خطر فیبرومیالژیا

افرادی که مبتلا به سندروم فیبرومیالژیا هستند از عوارض این بیماری رنج می برند. خستگی، اختلال در خواب، افسردگی و دردها اسکلتی-عضلانی که گسترده هستند و به نقاط مجاور نقاط ماشه ای منتشر می شوند، از جمله عوارض فیبرومیالژیا به حساب می آیند. هر چند درمان قطعی فیبرومیالژیا وجود ندارد اما روش هایی برای کاهش عوارض این بیماری و تاحدودی درمان فیبرومیالژیا هست.

خطر فیبرومیالژیا

شما هم برای درمان فیبرومیالژیا با ورزش می‌توانید از متخصصان مرکز فیزیوتراپی مهربان مشاوره بگیرید. مرکز فیزیوتراپی مهربان با در اختیار داشتن تیمی تخصصی و جدیدترین دستگاه‌های روز دنیا هم ‌اکنون به‌عنوان مجهزترین فیزیوتراپی غرب تهران آماده ارائه خدمات تخصصی فیزیوتراپی به شما همشهریان عزیز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید. 

 

درمان فیبرومیالژیا با ورزش

یکی از راههای درمان فیبرومیالژیا تمرین درمانی است. زمانی که دارو درمانی برای بیمار موثر نباشد، پزشک، بیمار را به فیزیوتراپیست ارجاع می دهد. فیزیوتراپیست ها برای کاهش عوارض و علائم این بیماری با توجه به وضعیت و سن بیمار، تمرینات ورزشی خاصی را برای شخص طراحی می کنند که به بهبودی بیمار منجر می شود.

بیمارانی که با این روش درمان می شوند، می توانند ورزش فیبرومیالژیا را در منزل نیز انجام دهند. همچنین ممکن است برای تسریع درمان، ماساژ درمانی، سرما و گرما درمانی و درای نیدلینگ نیز همراه ورزش درمانی برای بیمار تجویز شود. 

بیشتر بخوانید: دکتر خوب برای فیبرومیالژیا

 

ورزش مناسب برای فیبرومیالژیا

فیزیوتراپیست ها برای درمان فیبرومیالژیا تمرینات ورزشی زیر را به بیماران خود توصیه می کنند:

• ورزش های هوازی یا گروهی
انجام ورزش های هوازی مثل دویدن، پیاده روی، دوچرخه سواری و ... می تواند درد اسکلتی-عضلانی بیمار را تسکین دهد. همچنین خستگی مزمن و افسردگی که در افراد مبتلا به فیبرومیالژیا وجود دارد را با ورزش های هوازی می توان کاهش داد یا بر طرف کرد. تحقیقات نشان می دهد انجام ورزش های هوازی باعث رفع سختی و نیز بهبود عملکرد عضلات در افراد بیمار می شود. همین تاثیرات را با انجام ورزش های گروهی نیز می توانید تجربه کنید.

ورزش های هوازی یا گروهی در درمان فیبرومیالژیا

• تمرینات کششی یا تقویتی
کسانی که نمی توانند به هر دلیلی ورزش های گروهی یا هوازی انجام دهند، می توانند از تمرینات وزرشی زیر که اغلب با توجه به شرایط بیمار و شدت بیماری برای هر فرد تجویز می شود، استفاده کنند. این تمرینات به تقویت ماهیچه های بدن کمک می کنند:

• تمرین 1
اگر تمرینات قدرتی درد زیادی ایجاد می کنند، سراغ تمرینات ایزومتریک بروید. در تمرین ایزومتریک پرس سینه باید دستها را به حالت ناماسته قرار داده و به شکل زیر کف دستان خود را به هم فشار دهید. 5 ثانیه این فشار را حفظ کنید. سپس فشار را برداشته و 5 ثانیه استراحت کنید. دوباره حرکت قبلی را تکرار کنید. 5 مرتبه این کار را انجام دهید. کم کم و با پیشرفت تمرینات، فشار کف دستها را به 15ثانیه افزایش دهید.

تمرین اول کششی یا تقویتی در درمان فیبرومیالژیا

• تمرین 2
رو به دیوار بایستید، مانند شکل زیر دستها را به دیوار بچسبانید و یک پا را عقب ببرید. پای جلویی را خم کنید. باید در ساق پا احساس کشش داشته باشید. 30 ثانیه در همین وضعیت مانده و سپس پای خود را عوض کنید.

تمرین دوم کششی یا تقویتی در درمان فیبرومیالژیا

• تمرین 3
پشت به دیوار بایستید. پاشنه پا را به دیوار بچسبانید. دستها را در دو طرف بدن و چسبیده به دیوار نگه دارید. با کف دست و بازو به مدت 5 ثانیه به دیوار فشار بیاورید. به حالت اول برگردید و استراحت کنید. دوباره به دیوار فشار بیاورید. این تمرین را 10 بار تکرار کنید.

تمرین سوم کششی یا تقویتی در درمان فیبرومیالژیا

• تمرین 4
دستها را به صورت کشیده و موازی زمین به جلو بیاورید. کف دستها را به هم بچسبانید. باید در دستها احساس کشش داشته باشید. 5 ثانیه کشش را نگه دارید. 10 بار این کشش را انجام دهید.

تمرین چهارم کششی یا تقویتی در درمان فیبرومیالژیا

• تمرین 5
برای کشش دستها، دستان خود را به پشت ببرید. دستها باید در راستای شانه باشند. دست ها را در هم گره کیند. 5 ثانیه کشش بدهید. بعد استراحت کنید و همین تمرین را 10 نوبت تکرار کنید.

تمرین پنجم کششی یا تقویتی در درمان فیبرومیالژیا

• تمرین 6
به حالت چهار زانو بنشینید. دستها را جلوی بدن به صورت کشیده نگه دارید. دستها کف دستها را از هم دور کنید. دستها را در راستای بازو نگه دارید. دوباره به حالت اول برگردید. 10 مرتبه همین حرکت را تکرار کنید.

تمرین ششم کششی یا تقویتی در درمان فیبرومیالژیا

• یوگا
حرکات سبک یوگا می تواند به تسکین درد، افزایش قدرت تمرکز و کاهش علائم بیماری فیبرومیالژیا کمک می کند.

تمرینات یوگا در درمان فیبرومیالژیا

• تای چی
افراد مبتلا به فیبرومیالژیا برای تقویت عضلات و نیز انجام تمرینات کششی و قدرتی می توانند ورزش تای چی را انجام دهند.

تمرینات تای چی در درمان فیبرومیالژیا

برای درمان فیبرومیالژیا می توانید تمرینات ورزشی ذکر شده را 2 تا 3 بار در هفته و هر بار به مدت 25 دقیقه انجام دهید.

در صورتی که سوال دیگری در مورد درمان فیبرومیالژیا با ورزش یا سایر روشهای فیزیوتراپی دارید، می توانید در بخش نظرات در زیر همین مقاله سوالات خود را مطرح نمایید.

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو