فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

اولتراسوندتراپی در فیزیوتراپی: مزایا، عوارض و هزینه

اولتراسوند تراپی در فیزیوتراپی

اولتراسوندتراپی یکی از جدید ترین روش های درمانی در فیزیوتراپی است. پیشرفت علم و تکنولوژی باعث ایجاد مسیرهای نوینی در علم پزشکی شده است. مسیرهایی که درمان خیلی از بیماریها را آسان تر می کند. اولتراسوندتراپی یکی از روش هایی است که از پیشرفت علم مکانیک حاصل شده است. در این مقاله سعی داریم در مورد اولتراسوندتراپی، فوایا و مزایای آن و همچنین عوارض اولتراسوندتراپی بیشتر صحبت کنیم. شما می توانید از فهرست زیر برای دسترسی آسان به مبحث مورد نظر خود استفاده کنید.


فهرست
اولتراسوندتراپی چیست
مکانیزم اولتراسوندتراپی در فیزیوتراپی
موارد کاربرد اولتراسوندتراپی
مزایای اولتراسوندتراپی
عوارض اولتراسوندتراپی
اولتراسوندتراپی در تهران
هزینه اولتراسوندتراپی 

 

اولتراسوندتراپی چیست

اولتراسوندتراپی یک روش درمانی است که در آن از امواج صوتی با فرکانس بالا استفاده می‌شود. امواج صوتی با فرکانس بالا می توانند به بهبود آسیب‌ دیدگی ‌ها کمک کنند. اولتراسوند در فیزیوتراپی در مواردی که بافت نرم مانند عضلات، فاشیا، بورس و تاندون‌ها دچار آسیب‌دیدگی شده باشند می‌تواند التهاب و درد را کاهش داده، روند بهبودی را تسریع کند.

 

مکانیزم اولتراسوندتراپی در فیزیوتراپی

اولتراسوند یک نوع انرژی مکانیکی است. ما ارتعاشات مکانیکی در فرکانس های بالا را به عنوان صدا می شناسیم. فرکانس صدای انسان حدود بین 15 تا 20 هرتز است. معمولا فرکانس های بالاتر از این مقدار به عنوان اولتراسوند شناخته می شوند. فرکانس مورد استفاده در اولتراسوندتراپی بیش از 1 مگا هرتز (1000000 هرتز) می باشد.

اولتراسوندتراپی

وقتی یک سلول در معرض این مقدار موج صوتی قرار می گیرد تمایل دارد با امواج صوتی حرکت کند. چون امکان حرکت برای سلول ها وجود ندارد مقاومت کرده و در جای خود نوسان می کنند. واضح است که این گونه نوسان شدید باعث ایجاد گرما در بافت های سلولی می شود. با این که هدف اصلی اولتراسوندتراپی تولید حرارت در بافت ها نیست اما این پدیده اتفاق خواهد افتاد.

حداکثر جذب انرژی تا عمق 2 الی 3 سانتی متری پوست اتفاق می افتد. هرچه بیشتر در پوست فرو برویم شدت اولتراسوند کمتر خواهد شد. این امواج توسط رباط ها، تاندون ها و فاشیا های کشیده شده در بدن جذب می شوند. اولتراسوندتراپی عمدتا بر اساس دو اثر مختلف کار می کند: درمان از طریق حرارت و استفاده های غیر حرارتی.

اثرات حرارتی اولتراسوندتراپی
اولتراسوند اغلب برای ایجاد حرارت عمیق به ساختارهای نرم در بافت های بدن استفاده می شود. گردش خون در تاندون ها، عضلات یا رباط ها با گرم شدن بافت ها افزایش می یابد، که به فرایند بهبودی کمک می کند. همچنین با گرمای ایجاد شده ما کاهش دردها را هم خواهیم داشت.

گرما برای افزایش "کشش" عضلات و تاندون هایی که ممکن است تنگ شده باشند نیز استفاده می شود. اگر درد شانه دارید و مشکوک به سندروم شانه یخ زده هستید، فیزیوتراپیست ممکن است قبل از تجویز حرکات ورزشی و کششی از اولتراسوند برای کمک به بهبود بافت ها در اطراف شانه استفاده کند. اولتراسوندتراپی می تواند به یازگردانی توانایی های شانه و دست ها کمک کند.

اولتراسوندتراپی شانه

اثرات غیر حرارتی
اولتراسوندتراپی به بدن انرژی وارد می کند. این انرژی باعث ایجاد حباب های میکروسکوپی گازی در اطراف بافت ها می شود. این حباب ها یک نوع حرکت انقباضی و انبساطی در بافت به وجود می آورند. تجربه ثابت کرده است که انبساط و انقباض این حباب ها باعث سرعت بخشیدن به فرآیند التیام آسیب دیدگی ها و زخم ها می شود.

به این پدیده کاویتاسیون نیز گفته می شود. به طور کلی دو نوع کاویتاسیون در بدن داریم. کاویتاسیون پایدار و ناپایدار. کاویتاسیون پایدار زمانی است که فیزیوتراپیست شما از دستگاه اولتراسوندتراپی بر روی بدنتان استفاده می کند. در واقع کاویتاسیون پایدار کنترل شده است. کاویتاسیون ناپایدار کنترل نشده می باشد و می تواند برای بدن خطرناک باشد. به همین دلیل توصیه می شود اولتراسوندتراپی حتما تحت نظارت یک فیزیوتراپیست متخصص انجام شود.

فیزیوتراپیست های مرکز فیزیوتراپی مهربان با تجربه فراوان در زمینه اولتراسوندتراپی شما را در درمانی بی خطر و کنترل شده همراهی می کنند. این مرکز با در اختیار داشتن کادری تخصصی و جدیدترین دستگاههای روز دنیا به عنوان مجهزترین مرکز فیزیوتراپی غرب تهران آماده ارائه خدمات تخصصی به شما همشهریان عزیز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید.

 

موارد کاربرد اولتراسوندتراپی

در اولتراسوندتراپی از یک وسیله به عنوان اپلیکاتور استفاده می شود. پزشک ابتدا پوست بیمار را آغشته به یک ژل مخصوص کرده و سپس اپلیکاتور را با پوست تماس می دهد. ژل مخصوص برای کاهش اصطکاک و انتقال امواج اولتراسوند استفاده می شود. سپس فیزیوتراپیست وسیله را به آرامی به صورت دایره ای شکل بر روی بدن حرکت می دهد. فیزیوتراپیست ممکن است تنظیمات دستگاه را برای کنترل عمق نفوذ امواج اولتراسوند تغییر دهد. در مراحل مختلف بهبودی تنظیمات مختلفی هم استفاده می شود.

دستگاه اولتراسوندتراپی

به طور کلی، هر گونه آسیب بافت نرم در بدن می تواند با اولتراسوندتراپی درمان شود. پزشک ممکن است از اولتراسوندتراپی برای کمر درد، درد گردن، درمان منیسک زانو یا آسیب های مچ پا استفاده کند. معمولا آسیب های ارتوپدی با اولتراسوندتراپی تا حد خوبی درمان می شوند. هر چند اولتراسوندتراپی یک درمان قطعی نیست و باید در کنار دیگر درمانهای فیزیوتراپی مثل ورزش درمانی، تکارتراپی و مگنت تراپی استفاده شود. بعضی شرایط و بیماری هایی که با این روش قابل درمان هستند عبارتند از:

- رگ به رگ شدن رباط ها
- آتروفی عضلانی
- تنش عضلانی
- تاندونیت (التهاب تاندون ها)
- التهاب مفصلی
- شانه یخ زده
- بورسیت (تورم کیسه مفصلی) (بیشتر بخوانید: درمان التهاب بورسیت زانو با فیزیوتراپی)
- تحریک عضلانی
- آرتروز
- التهاب فاشیا پلانتار 

 

مزایای اولتراسوندتراپی

اولتراسوندتراپی یک روش غیرتهاجمی، راحت و ارزان قیمت است. در این فرایند نیازی به انجام عمل جراحی نیست و اثری از آن به جای نمی‌ ماند. از نکات بسیار مفید اولتراسوندتراپی این است که بیمار در معرض اشعه های مضر قرار نخواهد گرفت. اولتراسوندتراپی موجب افزایش میزان انتشار یونی روی دیواره غشای سلولی، ایجاد حرارت در بافت های آسیب دیده، بالا بردن گردش خون، افزایش انعطاف پذیری عضلات و کاهش خشکی مفاصل می شود.

 

نحوه انجام اولتراسوندتراپی

درون دستگاه اولتراسوندتراپی یک کریستال کوچک است. هنگامی که یک بار الکتریکی به این کریستال اعمال می شود، به سرعت مرتعش شده و امواج فیزیو الکتریک تولید می کند. این امواج از طریق یک سر به صورت امواج اولتراسوند منتشر می شوند. سپس موج اولتراسوند به درون بافت های آسیب دیده رفته و باعث افزایش جریان خون و کاویتاسیون می شود.

اولتراسوندتراپی زانو

 

عوارض اولتراسوندتراپی

در هنگام انجام اولتراسوندتراپی شما معمولا هیچ چیزی احساس نخواهید کرد. مگر این که پوست شما حساس بوده و کمی سوزش و حرارت احساس کنید. اگر دستگاه به مدت طولانی در یک نقطه ثابت باشد و هیچ حرکتی روی پوست نکند ممکن است احساس درد کنید.

با این که اولتراسوندتراپی یک روش برای بهبود آسیب ها و کاهش درد است اما مواردی وجود دارد که نباید از این روش استفاده کرد. بعضی این موارد برای اجتناب از خطرات اولتراسوند عبارتند از:

- روی زخم های باز
- روی مناطق بی حس بدن
- در قسمت هایی از بدن که دارای ایمپلنت های فلزی است
- نزدیک یا روی یک ضربان ساز قلب
- در زنان باردار
- در عفونت حاد، سرطان و غده ‌های بدخیم
- در اطراف چشم ها، سینه ها یا ارگان های جنسی
- روی استخوان های شکسته

اولتراسوندتراپی فاشیا پلانتار

 

اولتراسوندتراپی در تهران

همان گونه که گفته شد بسیار مهم است اولتراسوندتراپی بصورت کنترل شده انجام شود تا عوارضی برای بیمار به همراه نداشته باشد. یکی از مراکز با تجربه در این نوع درمان مرکز فیزیوتراپی دکتر مهربان است. این کلینیک یکی از مراکز پیشرو در درمان های نوین فیزیوتراپی است. تجهیزات و دستگاه های التراسوند مرکز دارای بالاترین استاندارد موجود در ایران بوده و همه مراحل درمان شما توسط تیم متخصص مرکز انجام می شود.

مرکز فیزیوتراپی مهربان با در اختیار داشتن کادری تخصصی و جدیدترین دستگاههای روز دنیا به عنوان مجهزترین مرکز فیزیوتراپی غرب تهران آماده ارائه خدمات تخصصی به شما همشهریان عزیز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید.

 

هزینه اولتراسوندتراپی

هزینه هر جلسه درمان اولتراسوندتراپی کم بوده و تمام بیماران از پس هزینه جلسات آن به راحتی بر خواهند آمد. این روش درمانی در دسته درمان های غیر جراحی و غیرتهاجمی است و نیاز به مصرف دارو و بستری شدن نیست. برای اطلاع دقیق از قیمت ها می توانید با مرکز فیزیوتراپی مهربان تماس بگیرید.

اگر در مورد اولتراسوندتراپی سوالی دارید آن را در بخش کامنت های زیر همین مقاله مطرح نمایید. سوالات شما توسط فیزیوتراپیست های مرکز در اسرع وقت پاسخ داده می شود.

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو