فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

کتف بالدار | شانه نابرابر + حرکات اصلاحی

کتف بالدار شانه نابرابر حرکات اصلاحی

عارضه کتف بالدار یا شانه نابرابر بیشتر در نوجوانان و زنان دیده می شود. شانه های این افراد دارای بیرون زدگی است. علاوه بر ظاهر غیرمعمولی شبیه بال پرنده بودن کتف، این عارضه با مشکلات دیگری نیز همراه است. در این مقاله به این موضوع می پردازیم که کتف بالدار چیست و چگونه درمان می شود. جهت دسترسی سریع به مطالب مقاله از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
عارضه کتف بالدار چیست؟
انواع کتف بالدار
علائم کتف بالدار
علت کتف بالدار چیست؟
عوارض کتف بالدار
تشخیص کتف بالدار
راه های درمان کتف بالدار
فیزیوتراپی شانه نابرابر
کتف بالدار و حرکات اصلاحی 

 

عارضه کتف بالدار چیست؟

ناهنجاری کتف بالدار یا شانه نابرابر حالتی است که در آن یکی از عضلات کتف نمی تواند کتف را نزدیک به پشت بدن فرد نگه دارد. درنتیجه استخوان کتف دچار بیرون زدگی زیادی می شود و حالت غیر طبیعی را ایجاد می کند که به آن عارضه کتف بالدار گفته می شود. 

 

انواع کتف بالدار

تقسیم بندی های متفاوتی برای کتف بالدار وجود دارد. در یک دسته بندی، انواع کتف بالدار شامل 4 نوع عصبی-عضلانی، استخوانی، مفصلی و ارادی است. در یک تقسیم بندی دیگر انواع کتف بالدار شامل 3 نوع استاتیک، دینامیک و ارادی است. 

 

علائم کتف بالدار 

بیرون زدگی کتف یکی از مشخص ترین علائم شانه نابرابر است. ناهنجاری کتف بالدار با علائم دیگری نیز همراه است. این علائم عبارت هستند از.

• درد در ناحیه کمربند شانه ای
درد شانه موقع تکیه دادن به صندلی و ...
• نابرابر بودن زاویه بین گردن با سر شانه ها

همچنین یکی از علائم کتف بالدار این است که درد کتف بالدار به قسمتهای جلوی بدن منتشر می شود. گاهی به اشتباه علت این دردها به بیماری آتروز نسبت داده می شود. 

علائم کتف بلدار

 

علت کتف بالدار چیست؟

یک علت شانه نابرابر می تواند آسیب به عصب مسئول عضلاتی باشد که در شانه را به جلو می کشند. این آسیب می تواند در اثر سقوط جسم سنگین و یا جراحی باشد. سایر علل کتف بالدار عبارت است از:

• حمل اشتباه اشیاء
• نشستن های طولانی
• استفاده از کوله پشتی سنگین
• کار فیزیکی بیش از حد
• برخی بیماری ها و ناهنجاری ها مثل اسکولیوز (انحراف ستون فقرات)، کج گردنی، شکستگی استخوان ترقوه، ...
• حمل مداوم کیف روی یک دوش

وضعیت یا پوسچر نامناسب موقع نشستن و ایستادن و ضعف عضلات اطراف شانه نیز می توانند علت کتف بالدار در فرد باشند.

با مشاهده علائم کتف بالدار و برای جلوگیری از عوارض ناهنجاری شانه نابرابر برای درمان آن سریعتر اقدام کنید. برای درمان شانه نابرابر، مرکز فیزیوتراپی مهربان با کادری متخصص یکی از بهترین مراکز فیزیوتراپی در غرب تهران است. جهت گرفتن نوبت و وقت مشاوره می توانید با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید. 

 

عوارض کتف بالدار

بخاطر اینکه استخوان کتف در جای خود قرار ندارد به تاندون ها و لیگمان های شانه فشار وارد شده و باعث التهاب تاندون یا تاندونیت مفصل شانه می شود. سایر عوارض کتف بالدار عبارت است از:

• درد کتف بالدار
• بیمار نمی تواند دست خود را تا بالای سر باز کند.
• ناتوانی در هل دادن اشیا
گرفتگی عضلات گردن به صورت مزمن
• ناتوانی در بالا بردن اشیا
• نامتعادل شدن عضلات شانه

بروز مشکلاتی در عملکرد ریه ها و قلب و نیز کاهش دامنه حرکتی مفصل شانه، ناهنجاری ستون فقرات و گردن درد از دیگر عوارض شانه نابرابر هستند. همچنین کتف بالدار باعث می شود قدتان کمتر از چیزی که هست نشان داده شود. 

عوارض کتف بالدار

 

تشخیص کتف بالدار

برای تشخیص شانه نابرابر از بیمار خواسته می شود دست ها را به دیوار تکیه داده و دیوار را هل بدهد. در این حالت اگر بیرون زدگی در کتف وجود داشته باشد، کاملا قابل مشاهده است. ممکن است برای دریافتن علت شانه نابرابر، اسکن سه بعدی نیز برایتان تجویز شود. 

 

راه های درمان کتف بالدار

بعد از تشخیص شانه نابرابر و یافتن علل شانه بالدار، ممکن است پزشک برای درمان شما را به یک فیزیوتراپیست ارجاع دهد. درمان ناهنجاری شانه نابرابر اغلب به یکی از روش های زیر است:

• بلاک عصبی: این درمان برای مواردی است که در آن به عصبی که مسئول عصب دهی به عضلاتی است که کتف را به جلو می کشند، آسیب دیده باشد. بلاک عصبی با تزریق مواد بی حسی یا رادیوفرکونسی در اطراف عصب انجام می شود.
• اصلاح قامتی: در اصلاح قامتی، فرد نحوه صحیح نشستن، ایستادن و وضعیت درست بدن را یاد می گیرد. بنابراین از صدمه به بدن به خاطر فشار اضافی که در نتیجه وضعیت نامناسب بدن به عضلات وارد می شود، جلوگیری خواهد شد. 
• فیزیوتراپی: یک راه موثر و قطعی برای درمان کتف بالدار، استفاده از فیزیوتراپی است. برای فیزیوتراپی شانه نابرابر معمولا از حرکات اصلاحی شانه نابرابر و منوال تراپی استفاده می شود. با نظر فیزیوتراپیست برای درمان کتف بالدار با ورزش، این تمرینات را در منزل نیز می توانید انجام دهید. 

 

فیزیوتراپی شانه نابرابر

اگر برای درمان ناهنجاری شانه نابرابر اقدام نکنید، این عارضه سبب بروز مشکلات دیگری مثل آرتروز، خشکی و گرفتگی مفصل شانه و تاندونیت خواهد شد. برای درمان کتف بالدار می توانید از روش های فیزیوتراپی زیر کمک بگیرید:

• منوال تراپی
ممکن است برای بهبود عملکرد مفصل شانه و عضلات آن، فیزیوتراپیست برای شما درمان دستی یا منوال تراپی را تجویز کند. استفاده از منوال تراپی برای درمان ناهنجاری کتف بالدار می تواند باعث:

• تقویت عضلات ضعیف
• بهبود دامنه حرکتی مفصل شانه
• کاهش التهاب تاندونها
• کاهش درد مفصل شانه 

و نیز کاهش فشار روی عضلات شانه و نیز رفع گرفتگی مفاصل شانه می شود. معمولا منوال تراپی برای نتیجه دادن بهتر و سریعتر با تکنیک های ورزش درمانی همراه می شود.

منوال تراپی شانه نابرابر

• ورزش برای درمان کتف بالدار
ورزش برای درمان کتف بالدار یک روش موثر در فیزیوتراپی کتف بالدار است. در ورزش درمانی، فیزیوتراپیست تمرینات اصلاحی شانه نابرابر را که شامل تمرینات کششی شانه، تمرینات تقویتی و حرکتی هستند برای شما طراحی می کند. ورزش درمانی می تواند عضلات ضعیف شده شانه و اطراف شانه را تقویت کند. همچنین به اصلاح قامت نیز می تواند کمک کند.

آموزش حرکات اصولی و صحیح بخش اصلی تمرین درمانی (ورزش درمانی) است. مرکز فیزیوتراپی مهربان با کادری متخصص در زمینه تمرین درمانی یکی از بهترین مراکز جهت یادگیری حرکات اصلاحی کتف بالدار است. جهت گرفتن نوبت و وقت مشاوره می توانید با شماره 02126741456تماس حاصل فرمایید. 

 

کتف بالدار و حرکات اصلاحی

تمرین درمانی برای درمان شانه نابرابر شامل حرکات اصلاحی زیر است:

• کشش بالای شانه: صاف بایستید. برای کشش شانه راست، دست راست را پشت بدن قرار دهید. دست چپ را روی سر بگذارید و سعی کنید گوش چپ را به شانه چپ نزدیک کنید. 20 تا 30 ثانیه در همین حالت بمانید. سپس ریلکس کنید و این تمرین را 3 بار تکرار کنید.

کشش بالای شانه کتف بالدار

• فشردن تیغه شانه به پایین و پشت: برای انجام این حرکت، روبه روی آینه بایستید تا بتوانید همترازی شانه ها را در طول حرکت کنترل کنید. کتف شانه ها را به هم نزدیک کنید و همزمان شانه ها را به پایین فشار دهید. نگذارید شانه ها به سمت بالا و سمت گوش بیایند. 5 ثانیه در این حالت بمانید. در 3 ست 10 تایی این تمرین را تکرار کنید.

فشردن تیغه شانه به پایین و پشت در درمان کتف بالدار

• شنای سوئدی: یکی از راههای درمان کتف بالدار شنای سوئدی است. شنا با دست باز بهترین حالت است. برای انجام این تمرین، چهار دست و پا نشینید. سپس زانوها را از زمین جدا کرده و پاها را در وضیعت کشیده و روی نوک پنجه قرار دهید. با خم و راست کردن آرنج می توانید بدن را مانند شکل زیر به سمت پایین و بالا بکشید.

شنای سوئدی در درمان کتف بالدار

• خم شدن به پهلو با دمبل: بایستید. دست راست را پشت سرتان بگذارید در حالی که یک دمبل در دست چپ خود دارید. بالاتنه را به چپ خم کنید. سعی کنید دمبل را به زانوی چپ نزدیک کنید. 

خم شدن به پهلو با دمبل در درمان کتف بالدار

• فشار شانه ها به زمین: در این تمرین به پشت بخوابید. زانو ها را خم کنید. دمبل هایی را که در دست دارید تا بالای سر بیاورید. دستها را پایین بیاورید به صورتی که آرنج شما فقط با زمین در تماس باشد. 1 ثانیه صبر کنید و دوباره با فشار و سریع دمبل ها را بالا ببرید. این حرکت را 10 مرتبه تکرار کنید.

فشار شانه ها به زمین در درمان کتف بالدار

• کشیدن باند ورزشی: برای این تمرین، روبه روی آینه بایستید و دو سر باند را در دست نگه دارید. آرنج را صاف کرده و تا شانه ها دست ها را بالا بیاورید. تا حد ممکن دستها را از هم دور کنید. 3 ثانیه در این حالت بمانید. دوباره همین کار را تا ده مرتبه تکرار کنید. می توانید همین کار را در حالتی انجام دهید که باند روبه روی قفسه سینه باشد. 

کشیدن باند ورزشی در درمان کتف بالدار

کشیدن باند ورزشی در درمان کتف بالدار1

در صورتی که سوال دیگری در مورد کتف بالدار و درمان آن با روشهای فیزیوتراپی دارید، می توانید زیر این مقاله برای ما سوال خود را ارسال کنید. همین جا به سوالات شما پاسخ می دهیم. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو