فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

آیا گردن درد خطرناک است؟

احساس درد در ناحیه ی راست گردن طبیعی است و مواقع زیادی ممکن است چنین دردی را حس کنید. در اکثر موارد، درد به دلیل کشیدگی عضلات و یا دیگر دلایل خوش خیم رخ می دهد. افراد معمولا می توانند با استفاده از درمان های خانگی درد خود را درمان کنند. با این حال، در موارد شدید و طولانی مدت درد بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
گردن عضو مهمی از بدن است که از استخوان عضلات، و دیگر بافت ها تشکیل شده است. بر خلاف دیگر اعضای مهم بدن، گردن در معرض آسیب قرار دارد و از آن جایی که افراد در طول روز مدام آن را حرکت می دهند مستعد کشیدگی می باشد.

گردن درد شدید

همچنین افراد ممکن است در نواحی متصل به گردن همچون شانه ها، کمر، فک، و سر احساس درد کنند. در این مقاله نه عامل شایع درد در ناحیه ی راست گردن بررسی می شوند و همچنین به این موضوع می پردازیم که آیا گردن درد خطرناک است یا خیر.


فهرست
دلایل گردن درد
درمان خانگی گردن درد
دیگر درمان های گردن درد
فیزیوتراپی برای گردن درد
چه زمانی باید گردن درد را جدی گرفت؟
نکته نهایی در مورد گردن درد 

 

دلایل گردن درد

بعضی از شایع ترین عوامل درد در ناحیه ی راست گردن شامل موارد زیر می باشند:

تخریب مهره ها
با افزایش سن مهره ها و دیسک های گردنی فرسوده می شوند و منجر به درد مزمن و یا مداوم در گردن خواهند شد. بعضی مشکلات پزشکی نیز ممکن است منجر به فرسودگی مهره ها، دیسک ها، و دیگر نواحی گردن شوند.
این مشکلات شامل موارد زیر می باشند:

• ورم و التهاب
• زیر فشار بودن اعصاب
• شکستگی های گردن
• فرسودگی دیسک بین مهره های گردن
• آرتروز گردن (برای آگاهی از راههای درمان آرتروز گردن میتوانید مقاله درمان فیزیوتراپی آرتروز گردن را مطالعه فرمایید.)

بیشتر بخوانید: علائم و درمان درد گردن (سرویکالژیا)

نحوه ی اشتباه خوابیدن
درد در ناحیه ی شانه، کمر، و یا گردن بعد از بیدار شدن شایع است. نحوه ی خوابیدن، تعداد بالش های مورد استفاده، و میزان سفتی تشک همگی می توانند بر روی این درد تاثیر داشته باشند. خوابیدن بدون حمایت سر و گردن احتمال درد گردن بعد از بیدار شدن را افزایش می دهد. به یاد داشته باشید که زنان باردار ممکن است بیشتر از سایرین درگیر این مشکلات شوند. مقاله علت درد بین دو کتف در بارداری علت و راههای درمان این عارضه را به شما می گوید.

فرم صحیح خوابیدن

درد غیر اختصاصی گردن
در بعضی از موارد شناسایی علت دقیق درد گردن دشوار است. درد گردن بدون دلیل مشخص معمولا به دلیل کشیدگی و یا پارگی بافت های عضلانی رخ می دهد. این نوع درد شایع ترین نوع درد گردن است. درد می تواند گاهی اوقات به دلیل نحوه ی ایستادن و یا نشستن اشتباه باشد. هم جهت نبودن گردن با بدن برای مدت طولانی می تواند گاهی منجر به کشیدگی گردن شود. این امر به خصوص در مواقعی صدق می کند که افراد برای چندین ساعت در روز در زمان کار کردن رو به جلو خم می شوند.

استرس و اضطراب
استرس ممکن است منجر به سفتی عضلات گردن شود.

کج گردنی یا تورتیکولی حاد و یا ناگهانی
کج گردنی حالتی است که سر به یک سمت پیچ می خورد و صاف نگه داشتن سر دردناک خواهد بود. علت تورتیکولی همیشه مشخص نیست.

تورتیکولی اغلب طی شب رخ می دهد. به این معنی که فرد در هنگام رفتن به بستر هیچ گونه علائمی ندارد ولی بعد از بیدار شدن نمی تواند گردن خود را حرکت دهد. در اغلب موارد، درد بعد از چند روز بهبود یافته و حرکت کردن به حالت نرمال بر خواهد گشت. معمولا تورتیکولی ممکن است علامت مشکل جدی سلامتی باشد. بعضی از دلایل تورتیکولی شامل تومور، عفونت، و عوارض جانبی داروها هستند. مقاله آیا بیماری تورتیکولی درمان دارد + ورزش برای کج گردنی راههای درمانی این بیماری را بررسی می کند. 

آسیب پلکسوس براکیال (شبکه ی بازویی)
در صورتی که اعصاب متصل کننده ی نخاع به دستان دچار آسیب شوند، دچار گردن درد می شوید. شبکه ی بازویی در واقع اعصابی هستند که نخاع را در گردن به دستان متصل می کنند. در صورت آسیب گردن و به دنبال آن آسیب شبکه ی بازویی، امکان بروز درد در دستان وجود دارد. یکی از شایع ترین دلایل آسیب به شبکه ی بازویی نتیجه ی آسیب ورزشی و یا تصادف های رانندگی است.

آسیب شلاقی گردن و یا ضربه ی ناگهانی به گردن
آسیب شلاقی به گردن آسیبی است که در آن سر به سمت جلو حرکت کرده و به سرعت به عقب باز می گردد. این حرکت شبیه شلاق است. بعضی افراد فکر می کنند که آسیب شلاقی فقط در موارد تصادف های رانندگی رخ می دهد ولی ممکن است به دنبال فعالیت های ورزشی و دیگر حرکات ناگهانی نیز اتفاق بیفتد. 

رادیکولوپاتی گردن
رادیکولوپاتی گردن و یا همان تیرکشیدن اعصاب گردن در صورت تحریک شدن اعصاب منشعب از نخاع رخ داده و منجر به حرکت درد به سمت بازو ها می گردد. هر چند رادیکولوپاتی منجر به درد در گردن می شود، علائم دیگری نیز مشاهده می گردند که شامل موارد زیر می باشند:

• بی حسی بازو
• گز گز کردن بازو
• درد یا ضعف در نقاطی از بازو

دو عامل شایع رادیکولوپاتی گردنی شامل اسپوندیلوز گردن یا آرتروز گردن، و بیرون زدگی دیسک هستند.

گزگز بازو

عوامل نادر ایجاد کننده گردن درد
عوامل ایجاد کننده ی درد در ناحیه ی گردن ممکن است منجر به درد شدید تری شوند. این عوامل شامل موارد زیر می باشند:

• رماتیسم مفصلی
• سرطان
• آسیب شدید
• آسیب به اعصاب، مهره ها، یا نخاع
• عفونت
• اختلالات استخوانی

بیشتر بخوانید: شکستن قولنج گردن چیست و چرا رخ می دهد؟ 

علاوه بر موارد گفته شده استفاده بی رویه از رایانه و تلفن همراه در طول روز باعث گردن درد و درنتیجه بیماریهای بسیاری می شود که از آن جمله می توان به بیماریهایی مثل سرویکالژیا و سندروم گردن پیامکی اشاره کرد.

چنانچه شما هم دچار گردن درد شده‌اید، می‌توانید از متخصصان مرکز فیزیوتراپی مهربان مشاوره بگیرید. مرکز فیزیوتراپی مهربان با در اختیار داشتن تیمی تخصصی و جدیدترین دستگاه‌های روز دنیا هم ‌اکنون به ‌عنوان مجهزترین فیزیوتراپی غرب تهران آماده ارائه خدمات تخصصی فیزیوتراپی به شما همشهریان عزیز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید.

 

درمان خانگی گردن درد

کشش و ورزش گردن می تواند به بهبود درد کمک کند. در صورت ملایم یا خفیف بودن درد، می توان علائم را در خانه درمان کرد. بعضی موارد درد گردن به سرعت در طول روز خوب می شوند، این در حالی است که بعضی دیگر ممکن است برای بهبودی نیاز به چند هفته داشته باشند.
ممکن است فرد علاقه مند باشد قبل از مراجعه به پزشک از درمان های خانگی استفاده کند. در این صورت وی می تواند روش های زیر را برای کاهش درد امتحان کند:

• استفاده از داروهای مسکن و ضد التهابی
• استفاده از پد های گرم، حموم آب گرم، و یا حوله ی نم دار گرم بر روی موضع
• ماساژ دادن گردن

ماساژ گردن

• کشش گردن
• کاهش استرس
• استفاده از یخ بر روی ناحیه ی آسیب دیده
• نشستن، ایستادن، و راه رفتن صحیح
• خوابیدن به نحوی که از گردن حمایت صورت گیرد
• انجام تمرین هایی که به تقویت عضلات گردن کمک می کنند

بیشتر بخوانید: درمان دیسک گردن با فیزیوتراپی 

 

دیگر درمان های گردن درد

با این حال، درمان های خانگی ممکن است همیشه منجر به کاهش درد نشوند. بعضی افراد برای از بین بردن درد گردن نیازمند درمان های پزشکی می باشند و درمان دقیق آن ها بسته به عامل ایجاد کننده ی درد است. پزشک ممکن است درمان های زیر را توصیه کند:

• استفاده از شل کننده های عضلانی
• تزریق دارو به صورت مستقیم به گردن
• فیزیوتراپی
• جراحی 

 

فیزیوتراپی برای گردن درد

موارد متعددی وجود دارد که فیزیوتراپیست می تواند برای درمان گردن درد شما از آنها استفاده کند تا سفتی و خشکی ناحیه گردن شما کاهش یابد و گردن شما سلامت خود را باز یابد. درمان هایی مانند ماساژ عمقی بافت، درای نیدلنیگ، الکتروتراپی و اولتراسوند می توانند قبل از انجام تمرین درمانی برای بهبود گردن شما بسیار موثر باشند.

اولتراسوندتراپی

چنانچه شما یا یکی از نزدیکانتان گردن درد شده اید، می توانید جهت دریافت وقت مشاوره و معاینه با شماره 02126741456 تماس بگیرید. فیزیوتراپی مهربان آماده ارائه خدمات با مجهزترین دستگاه ها و پیشرفته ترین متد روز دنیا به شما عزیزان است.

 

چه زمانی باید گردن درد را جدی گرفت؟

معمولا برای دردهای خفیف و یا ملایم نیازی به مراجعه به دکتر نیست. استفاده از مسکن ها و حرکت ندادن زیاد گردن در طول روز می تواند به کاهش درد گردن کمک کند. در صورتی که درد شدید و یا دائمی بوده و یا علائم دیگری نیز وجود دارند، توصیه می شود که به پزشک مراجعه کنید. پزشک می تواند به شما کمک کند که متوجه آسیب های شدید دیگری بشوید که نیازمند درمان هستند. همچنین می تواند داروهای قوی تری برای کاهش درد تجویز کند.

بیشتر بخوانید: بهترین ورزش های برای کمر درد 

 

نکته نهایی در مورد گردن درد

گردن درد به ندرت نگران کننده است. اکثر دلایل بروز درد خوش خیم بوده و با درمان های خانگی قابل درمانند. در صورتی که ادامه دار و یا شدید باشند، فرد به سرعت باید به پزشک مراجعه کند. اکثر موارد درد گردن طی 1 الی 2 هفته بهبود می یابند.

اگر سوالی در مورد گردن درد یا درمان آن دارید می توانید در قسمت نظرات زیر همین مقاله مطرح نمایید. سوالات شما توسط فیزیوتراپیست های مرکز پاسخ داده می شوند. جهت دریافت پاسخ مجددا به همین صفحه مراجعه فرمایید.

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو