فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

علت های شایع بی حسی در پاها + درمان

بیحسی در پاها

عوامل زیادی می توانند منجر به بی حسی در ناحیه ی پا ها شوند. از این جمله می توان به روی هم انداختن پاها به مدت طولانی، پوشیدن لباس های تنگ، مالتیپل اسکلروزیس یا همان بیماری ام اس، و لوپوس اشاره کرد. گزینه های درمانی بستگی به علت بی حسی دارند. دلایل بالقوه ی زیادی برای بی حسی در ناحیه ی پا وجود دارد که از بین آن ها می توان به بیماری هایی که بر روی جریان خون اثر می گذارند و یا آسیب به اعصاب اشاره کرد. بر اساس علت ایجاد بی حسی، درمان های زیادی در دسترس می باشند. در این مقاله به چند عامل بی حسی در یک یا دو پا اشاره میکنیم و بعضی از گزینه های درمانی را مورد بررسی قرار می دهیم.


فهرست
دلایل شایع و درمان بی حسی در پاها
دیگر دلایل بی حسی در پاها
چه زمانی برای بی حسی پاها باید به پزشک مراجعه کرد؟
نکات کلی درباره بی حسی در پاها 

 

دلایل شایع و درمان بی حسی در پاها

مهمترین دلایل بی حسی در پاها عبارتند از:

مرالژی پاراستتیکا یا سوزش ران
عوامل زیادی می توانند منجر به بی حسی پا شوند. مرالژی پاراسنتتیکا نوعی بیماری نورولوژیکی می باشد که منجر به بی حسی و یا گز گز در ناحیه ی بیرونی و یا جلوی ران می شود. طبق مقاله ای در ژوزنال پزشکی درد، این مشکل بیشتر در افراد 30 تا 40 ساله رخ می دهد. مرالژی پاراستتیکا می تواند به دنبال آسیب در ناحیه ی ران رخ دهد. با این حال، عواملی همچون چاقی، بارداری، و عواملی که منجر به افزایش فشار در شکم می شوند (همانند هرنیا یا فتق شکمی) می توانند منجر به این عارضه شوند.

در شرایط نادر، دیسک فتق دار (دارای هرنیا) در کمر نیز می تواند منجر به این عارضه شود. پوشیدن لباس تنگ دور کمر، مانند کمربند تنگ نیز می تواند منجر به مرالژیا پاراستتیکا شود.

درمان
اکثر موارد مرالژی پاراستتیکا بدون درمان بهبود می یابند. در موارد اندک، پزشک به افراد توصیه می کند که از لباس های گشادتری استفاده کنند و یا وزن کم کنند. در مواردی که مارالژیا پاراستتیکا بهبود نمی یابد، پزشک می تواند از بلوکه کننده های عصبی استفاده کند. در این موارد از تزریق دارو به نواحی اعصاب متاثر استفاده می شود. پزشک ممکن است برای بهبود انتقال عصبی و جریان خون به بیمار توصیه کند که سبک زندگی خود را تغییر دهد. این تغییرات شامل موارد زیر می باشند:

• انجام فعالیت های فیزیکی تا جای ممکن
• استفاده از رژیم غذایی برای از دست دادن وزن
• پوشیدن لباس های گشاد تر
• تمرینات مخصوص فیزیوتراپی

در مثال های نادر، دکتر ممکن است جراحی را توصیه کند که معمولا در حالتی است که فرد دچار آسیب جسمی شده باشد و یا عمل جراحی ای داشته که منجر به تخریب پوست و اعصاب آن نواحی شده است. 

لوپوس
لوپوس بیماری خود ایمنی بوده که سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری سیستم عصبی مرکزی و سیستم عصبی خود ایمنی و محیطی را تحت تاثیر قرار می دهد. در افرادی که از لوپوس رنج می برند و سیستم عصبی محیطی آن ها دچار اختلال شده است، علائمی در اندام های بیرونی آن ها شامل پا ها مشاهده می شود. علائم در این نواحی شامل موارد زیر می باشند:

• گز گز
• بی حسی
• سوزش

آزمایش اختصاصی برای تایید تشخیص لوپوس وجود ندارد. با این حال، پزشک می تواند با استفاده از اسکن های تصویر برداری، آزمایش خون، و توضیح بیمار در مورد علائم، این بیماری را تشخیص دهد.

خواب رفتن پاها

درمان
در حال حاضر، درمانی برای لوپوس وجود ندارد. پزشک معمولا درمان های زیر را توصیه می کند:

• داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی مانند بروفن
• استروئیدها
• سرکوب کننده های ایمنی
• دیگر داروها

رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، و سیگار نکشیدن همگی می توانند منجر به سلامتی بیشتر افراد دچار لوپوس شوند. 

بیماری MS
بی حسی و یا گز گز در اندام پایینی بدن یکی از علائم اولیه ی شایع افراد دچار MS می باشد. MS معمولا منجر به ایجاد بی حسی تنها در یک سمت بدن می شود. MS با حمله به فیبرهای محافظتی اعصاب؛ بر روی مغز و نخاع اثر می گذارد. بهمین دلیل، MS بر روی توانایی انتقال عصبی تاثیر می گذارد و در نتیجه می تواند منجر به علائمی همچون گز گز و بی حسی شود.

درمان
در حال حاضر، هیچ درمانی برای MS وجود ندارد. پزشکان برای درمان MS از داروهایی مثل استروئیدها استفاده می کنند. تعویض پلاسما و پلاسمافورز نیز توصیه می شوند. در تعویض پلاسما، پلاسما از سلول های خونی جدا می شوند. پزشک همچنین می تواند داروهایی تجویز کند که به کاهش پیشروی بیماری کمک کنند. دیگر گزینه های درمانی شامل فیزیوتراپی و درای نیدلینگ برای کاهش اسپاسم می باشد.

درای نیدلینگ ساق پا

چنانچه شما هم دچار بیماری ام اس هستید و قصد بهبود شرایط خود را دارید با ما تماس بگیرید. فیزیوتراپی مهربان با در اختیار داشتن فیزیوتراپیستهای باتجربه و جدیدترین و مدرن ترین تجهیزات روز دنیا آماده ارائه خدمات پیشرفته فیزیوتراپی به شما عزیزان است. جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس بگیرید.

تومور
در بافت های نرم ران ممکن است تومور ایجاد شود. این تومور می تواند بر روی رگ های خونی و اعصاب فشار آورد و منجر به بی حسی و گز گز شود. به این تومورها سارکومای بافت نرم گفته می شود. طبق تخمین ها، این نوع سرطان، 1% انواع سرطان را شامل می شود. این تومورها می توانند در نواحی زیر و یا اطراف ران ها در نواحی زیر مشاهده شوند:

• غضروف
• چربی
• ماهیچه
• تاندون ها

علاوه بر بی حسی، فرد ممکن است دچار درد، استفراغ، و یا تورم در پاها شود.

درمان
درمان تومور پا بستگی به ناحیه ی متاثر دارد. پزشک معمولا توصیه به برداشتن تومور با جراحی می کند. رادیوتراپی و شیمی درمانی معمولا به کشتن سلول های سرطانی کمک می کنند. این تکنیک ها از عود سلول های سرطانی نیز جلوگیری می کنند.

بیماری شریانی محیطی
بیماری شریانی محیطی هنگامی رخ می دهد که مقادیر اضافی پلاک در رگ های خونی پا تجمع یابند. به دنبال تجمع پلاک، جریان خون تحت تاثیر قرار گرفته و منجر به ایجاد علائمی همچون بی حسی و درد در پا می شود. علاوه بر بی حسی پا، شریانی محیطی میتواند منجر به علائم دیگری شود که از بین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• درد هنگام بالا رفتن از پله
• حس سنگینی در عضلات پا
• احساس خنکی در یک سمت پا نسبت به پای دیگر
• کبودی پوست
• کاهش رشد ناخن انگشت پا و یا رشد موی پا در ناحیه ی تحت تاثیر
• ضربان ضعیف در پاها
• درد در پاها

پزشک می تواند با بررسی نبض بیمار و مقایسه ی فشار خون در هر دو پا، این بیماری را تشخیص دهد.

درمان
گزینه های درمانی شریانی محیطی بستگی به میزان پیشروی بیماری دارد. پزشک برای بازیابی جریان خون به پا از تکنیک های جراحی استفاده می کند. پزشک ممکن است به بیمار توصیه کند که برای بهبود جریان خون به پا ها تغییراتی در سبک زندگی ایجاد کند که از بین این تغییرات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• ترک سیگار
• رژیم غذایی سالم
• افزایش فعالیت بدنی
تمرین درمانی

تمرین درمانی

افرادی که مبتلا به بیماری شریان محیطی هستند می دانند که درمان صحیح و اثربخش این بیماری نیازمند چند جلسه فیزیوتراپی پیشرفته است. ما در مرکز فیزیوتراپی مهربان، با بکارگیری جدیدترین تجهیزات روز دنیا آماده خدمت رسانی و درمان اساسی این عارضه هستیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره 02126741456 تماس بگیرید.

تنگی عصب
به دنبال فشار بر روی اعصاب، حالتی پیش می آید که به آن تنگی عصب گفته می شود. این حالت بر روی پا ها و نواحی اطراف شامل کمر و باسن تاثیر می گذارد. تنگی عصب در این نواحی می تواند ناشی از تنگی کانال نخاعی و یا مشکل حرکت دیسک باشد. علاوه بر بی حسی ران، علائم تنگی عصب در این ناحیه شامل موارد زیر هستند:

• درد در ناحیه ی پا
• کمر درد
• سختی حرکت دادن پاها و یا راه رفتن
• ضعف در یک سمت یا هر دو سمت بدن

در صورت مشاهده ی علائمی همچون از دست دادن کنترل مثانه باید به سرعت به پزشک مراجعه کنید.

درمان
پزشک می تواند تنگی عصب را با فیزیوتراپی و یا داروهای مسکن درمان کند. در صورتی که علائم فرد بهبود نیابد، پزشک ممکن است برای درمان تنگی عصب جراحی انجام دهد. 

 

دیگر دلایل بی حسی پاها

دلایل بالقوه ی بی حسی در پا شامل موارد زیر می باشند:

• نوروپاتی دیابتی: آسیب به عصب به دلیل دیابت می تواند منجر به بی حسی پا شود. با این که اکثر علائم نوروپاتی دیابتی می توانند منجر به گزگز و یا بی حسی در دستان و پاها شوند، می توانند پا ها را نیز تحت تاثیر قرار دهند.
• چاقی: چاقی می تواند منجر به افزایش فشار بر روی اعصاب شود. افزایش وزن می تواند منجر به ملارژی پاراستتیکا شود.
• لباس تنگ: پوشیدن لباس بسیار تنگ می تواند جریان خون را محدود کند که در نهایت منجر به بی حسی پا شود. 

 

چه زمانی برای بی حسی پاها باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورتی که فرد بیشتر روزهای هفته در پا خود دچار بی حسی شود باید به پزشک مراجعه کند. در صورتی که نبضی در پاها حس نشود و یا در صورت کبودی و بی رنگ شدن پاها، فرد باید به سرعت به پزشک مراجعه کند. این علائم نشان دهنده ی فقدان و یا کم بودن جریان خون می باشد.
در صورت مشاهده ی علائم زیر فرد باید به سرعت به پزشک مراجعه کند:

خواب رفتن پاها در بیشتر ایام هفته
• درد و یا گز گز در پاها
• ضعف پی در پی در پاها

پزشک با بررسی دلایل بالقوه ی بی حسی پا ها می تواند درمان های مناسب را پیشنهاد کند.

ضعف در پاها

اگر شما هم دچار بی حسی در پاهای خود شده اید جای نگرانی نیست. با مراجعه به مرکز فیزیوتراپی مهربان می توانید درمان خود را نزد فیزیوتراپیست های متخصص و با تجربه آغاز کنید. جهت معاینه و کسب اطلاعات بیشتر با مرکز فیزیوتراپی مهربان به شماره 02126741456 تماس بگیرید.

 

نکات کلی درباره بی حسی در پاها

بی حسی در پا ها همیشه جای نگرانی ندارد. تغییر در سبک زندگی مثل از دست دادن وزن و یا پوشیدن لباس های گشاد تر جریان خون را بهبود داده و می تواند بی حسی پا ها را کاهش دهد. در صورتی از بین نرفتن علائم فرد باید به پزشک مراجعه کند.

اگر در مورد بی حسی در پاها سوالی دارید آن را در بخش کامنت های زیر همین مقاله مطرح نمایید. سوالات شما توسط فیزیوتراپیست های مرکز در اسرع وقت پاسخ داده می شود.

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو