فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

شایع ترین علتهای تورم و باد کردن پاها را بشناسید + درمانهای موثر

علت باد كردن پاها

تجمع مایعات در مفاصل و بافتهای بدن باعث تورم در آن ناحیه می شود. تورم قوزک، ساق پا، زانو یا کف پا از شایع ترین نقاط بدن هستند که دچار تورم می شوند. گاهی تورم ناشی از زیاد ایستادن یا گرمای هوا است که مسئله ی چندان مهمی نیست و به سرعت برطرف می شود.

اما در بعضی موارد ممکن است باد کردن پاها علامت یک بیماری جدی باشد. پس اگر مدت طولانی است که دچار ورم مزمن پاها شده اید، پیشنهاد می کنیم این مقاله را حتما بخوانید. ما در این مقاله به شما خواهیم گفت که باد کردن پا نشانه چیست و چه روشهایی برای درمان آن موثر است. برای دسترسی سریع به تیترها می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
ورم پا نشانه چیست؟
9 علت باد كردن پاها
دلایل ورم پا چطور تشخیص داده می شود؟
موثرترین روش های درمان ورم پا
تکنیک های فیزیوتراپی برای ورم پا
سوالات رایج درباره علل و درمان باد کردن پا 

 

ورم پا نشانه چیست؟

باد کردن پاها نشانه تجمع مایع بین سلولهای بدن است که به آن اِدِم گفته می شود. ادم زمانی اتفاق می افتد که به هر دلیلی، خون نتواند به خوبی در رگها جریان پیدا کند و مایعات اضافی بین ماهیچه ها تخلیه شوند. بنابراین جمع شدن مایعات در عضلات پا منجر به ورم پاها می شود.

اگر ورم پا مزمن نباشد مثلا در اثر نشستن طولانی در سفر، گچ گرفتن پا و ... ایجاد شده باشد، با کمی راه رفتن بهبود پیدا می کند. اما اگر مدت طولانی است که پاها باد کرده و ورم آنها نمی خوابد، این علامت وجود یک بیماری است که باید تشخیص داده و درمان شود. 

 

9 علت باد كردن پاها

به گفته دکتر محمد مهربان، متخصص فیزیوتراپی، بی تحرکی یا آویزان بودن پاها برای مدت طولانی و سندروم پیش از قاعدگی از رایج ترین دلایل ورم پاها هستند که با کمی راه رفتن برطرف می شود و چیز مهمی نیستند. ولی ورم مزمن پا دلایل دیگری دارد که باید برای درمان آن اقدام کنید. مواردی مثل:

• بیماری های عفونی
بروز عفونت در پوست یا استخوان پا می تواند علت ورم پاها باشد. عفونت در اثر زخم شدن پا و یا زخم های دیابتی ایجاد می شود. علاوه بر تورم، عفونت با علائم دیگری مثل درد و التهاب در ناحیه آسیب دیده و در موارد حادتر با تب همراه است.

• اختلالات گردش خون
بیماری های قلبی و عروقی، اختلال در گردش خون و ترومبوز وریدی (ایجاد لخته خون در رگهای عمق ساق پا) از دلایل رایج ورم پا و قوزک آن هستند. در این حالت، ورم پا با علائمی مثل تنگی نفس، خستگی، درد قفسه سینه، ... همراه است و باید برای درمان آن سریعتر اقدام کنید.

• بیماری های مزمن
آنمی یا کم خونی شدید باعث می شود گردش خون مختل شده و تجمع مایع در بافتهای بدن مثل پا اتفاق بیفتد. ابتلا به بیماری های کلیوی یا کبدی هم می تواند با کاهش پروتئین آلبومین در خون منجر به باد کردن پاها شود. همچنین باد کردن پاها می تواند نشانه بیماری هایی مثل کم کاری غده تیروئید، آپنه خواب (قطع کوتاه تنفس در خواب) و دیابت باشد.

دلایل رایج باد کردن پاها

• تروما و آسیب های پا
ممکن است باد کردن پا در اثر ضربه و آسیب دیدگی پا ایجاد شود. شکستگی یا ترک خوردن استخوان ها هم می تواند منجر به باد کردن پاها شود. از طرف دیگر، گچ گرفتن پا هم بدلیل فشاری که گچ پا به عضلات و عروق آن وارد می کند و بی حرکت ماندن پاها منجر به باد کردن پاها شود.

• مشکلات مفصلی
یکی از علائم ابتلا به برخی بیماری های مفصلی مثل آرتروز شانه، نقرس و روماتیسم مفاصل، باد کردن پاها است. در صورت ابتلا به این بیماری ها، به جز ورم پا علائم دیگری هم مثل التهاب، درد، قرمزی و خشکی مفاصل نیز خواهید داشت.

• واکنش های حساسیتی
گاهی ورم پاها یک واکنش آلرژیک نسبت به مصرف بعضی داروها، الکل و نیش حشرات است. با تغییر یا قطع عامل حساسیت زا، تورم پاها نیز از بین می رود. البته اگر باد کردن پاها به دلیل واکنش آلرژیک شما نسبت به داروی جدید است، نباید خودسرانه برای تعویض یا قطع مصرف آن اقدام کنید.

• اِدم لنفی
زمانی که غدد لَنفاوی مسدود می شوند، مایعی به اسم لنف در داخل غدد تجمع پیدا کرده و باعث تورم پاها می شود. به همین علت تجمع مایع لَنف در بافت ها به اِدم لنفی معروف است.

• کیست یا تومور
تومورهایی که در ناحیه شکم یا لگن هستند، در بعضی موارد به علت بزرگی یا نزدیک بودن آنها به رگهایی که در لگن وظیفه خونرسانی به پاها را بر عهده دارند، فشار می آورند. در نتیجه گردش خون در پاها مختل شده و مایعات میان بافتی در عضلات تجمع پیدا می کنند. کیست بیکر در زانو ها هم باعث ورم پشت زانو می شود.

• بارداری
در ماه های آخر بارداری به خاطر فشار جنین به رگهای خونی مادر، پاها و قوزک پاها دچار تورم می شود. این مسئله نگران کننده نیست و ربطی به عارضه ی فشار خون بالا در بارداری ندارد. بعد از زایمان و از بین رفتن فشار در ناحیه لگنی، ورم پاها هم از بین می رود.

برای درمان تورم پاها که ناشی از تروما، مشکلات مفصلی و واریس هستند، شما هم می تواند به مرکز فیزیوتراپی دکتر محمد مهربان، متخصص فیزیوتراپی در سعادت آباد تهران مراجعه کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

دلایل ورم پا چطور تشخیص داده می شود؟

دلایل ورم پاها بسیار متنوع هستند. بنابراین پزشکان برای تشخیص علت دقیق تورم پاها از روش های زیر استفاده می کنند:

• تصویر برداری با اشعه ایکس از قفسه سینه
• سونوگرافی از شکم یا پاها
• آزمایش خون برای بررسی الکترولیت های خون و عملکرد کبد
• آزمایش ادرار برای ارزیابی کلیه ها

بعد از تشخیص دلایل ورم پا، پزشکان از روش های مختلفی برای درمان بیماران استفاده می کنند که در ادامه بیشتر با آنها آشنا خواهید شد. 

 

موثرترین روش های درمان ورم پا

به گفته آقای دکتر مهربان، روش های زیر از موثرین راه های درمان بادکردن پاها هستند:

• درمان خانگی ورم پا: برای کاهش ورم پا می توانید موقع نشستن یا خوابیدن زیر پاها بالش بگذارید. در صورت ابتلا به واریس می توانید باند کشی ببندید و یا جوراب های مخصوص واریس بپوشید.

• دارو درمانی: با توجه به علت ورم پا، داروهای زیر برای درمان آن تجویز می شود: داروهای ادرار آور برای کاهش تجمع مایعات یا درمان مشکلات قلبی، داروهای رقیق کننده خون برای درمان ترومبوز وریدی، آنتی بیوتیک برای درمان عفونت پوست یا استخوان.

• قطع مصرف برخی داروها: اگر باد کردن پاها به خاطر واکنش های آلرژیک به برخی داروهای باشد، پزشک داروی شما را عوض کرده و یا در صورت لزوم مصرف آن را قطع می کند.

• فیزیوتراپی ورم پا: بهترین روش درمان برای کاهش تورم پا استفاده از تکنیک های فیزیوتراپی است که در اغلب موارد برای بیمار تجویز می شوند.

• جراحی: عمل جراحی برای درمان برخی نارسایی های قلبی، کلیوی، ... استفاده می شود. 

درمان ورم پا

 

تکنیک های فیزیوتراپی برای ورم پا

روش های زیر از رایجترین تکنیک های درمان فیزیوتراپی برای ورم پا هستند:

• ماساژ درمانی
ماساژ درمانی یکی از روش های تخلیه مایعات اضافی و یا لنف از بافت های پا است. در ماساژ درمانی مایعات بین سلولی با ماساژ نرم و ملایم پا به سمت قلب از محل تجمع شان تخلیه می شوند. این کار به کاهش تورم پاها کمک می کند.

• ورزش درمانی
تمرینات ورزشی روش موثری برای تخلیه مایع تجمع یافته در پاها هستند. می توانید موقع ورزش درمانی، جوراب واریس بپوشید تا سریعتر مایعات اضافی از پا خارج شوند. انجام تمرینات قدرتی هم به تقویت عضلات پا و افزایش حجم آنها کمک می کند.

تقویت این عضلات که به صورت پمپ عمل می کنند، گردش خون در پاها را به سمت قلب بهبود می دهد. این روش برای درمان تورم پا بعد از شکستگی استخوان، مشکلات مفصلی و آسیب های پا بسیار موثر است.

• تحریک حرکت لنف
افرادی که به دلیل مسدود شدن غدد لنفاوی، دچار ادم لنفی شده اند، در صورت صلاحدید پزشک، می توانند لیزر درمانی یا الکتروتراپی انجام دهند. این تکنیک ها به تحریک مایع لنف کمک کرده و باعث بهبود جریان لنف در این غدد می شوند. در نتیجه تجمع لنف ا در پاها کمتر می شود.

شما هم می توانید برای درمان باد کردن پاها و قوزک پاها با روشهای فیزیوتراپی به مرکز فیزیوتراپی مهربان در غرب تهران (سعادت آباد) مراجعه کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

سوالات رایج درباره علل و درمان باد کردن پا

معمولا بیماران درباره علل یا درمان باد کردن پاها سوالات زیر را از ما در مرکز فیزیوتراپی مهربان می پرسند که آنها را به همراه جواب شان در زیر می خوانید:

• آیا برای کاهش تورم پاها راهی وجود دارد؟
بله. می توانید مصرف نمک را کم کرده و با آب داغ حمام نکنید. به طور منظم پیاده روی نموده و در صورت اضافه وزن، وزن خود را کاهش دهید. بدن تان را در برابر سرما حفاظت کنید و طولانی مدت نایستید یا ننشینید.

• ورم کردن پاها در چه کسانی شایع تر است؟
معمولا ورم پا و مچ پا در افراد چاق، مسن، افرادی که زیاد می ایستند و یا زیاد نمک می خورند شایع تر از افراد دیگر است.

• چه داروهایی باعث باد کردن پا می شوند؟
مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی یا استروئیدی، هورمونی، کنترل فشار یا قند خون و ضد افسردگی می تواند باعث باد کردن پاها شود. اگر از چنین داروهایی استفاده می کنید و ورم پا دارید، باید برای تعویض داروها به پزشک مراجعه کنید.

اگر شما هم سوالی درباره علت های تورم و باد کردن پاها یا روش های درمان آن دارید، می توانید از بخش نظرات این مقاله سوالات خود را بپرسید. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو