فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

فیزیوتراپی شکستگی ساق پا + تمرینات ورزشی

فیزیوتراپی شکستگی ساق پا

شکستگی ساق پا در اثر تصادف، سقوط و آسیب های ورزشی ایجاد می شود. معمولا شکستگی پا با گچ گرفتن بهبود می یابد. اگر شکستگی شدید باشد، با عمل جراحی و استفاده از ایمپلنت (برای نگه داشتن استخوان ها)، شکستگی آن درمان می شود.

برای بازگرداندن قدرت عضلات و توانایی راه رفتن بعد از باز کردن گچ پا، به فیزیوتراپی نیاز خواهید داشت. در این مقاله به فیزیوتراپی شکستگی ساق پا پرداخته شده است. برای دسترسی سریع به مطالب می توانید از فهرست زیر کمک بگیرید.


فهرست
آناتومی استخوان ساق پا
درمان شکستگی ساق پا
فیزیوتراپی ساق پای شکسته
ورزش بعد از شکستگی ساق پا
سخن پایانی 

 

آناتومی استخوان ساق پا

همان طور که در شکل زیر می بینید، استخوان ساق پا از دو استخوان درشت نی و نازک نی تشکیل شده است. هر گونه شکستگی یا ترک در این دو استخوان منجر به شکستگی ساق پا می شود. 

آناتومی استخوان ساق پا

 

درمان شکستگی ساق پا

با توجه به شدت شکستگی از روشهای مختلفی برای درمان ساق پای شکسته استفاده می شود. اگر جابه جایی در استخوان شکسته پیش آمده باشد، قبل از هر چیز شکستگی جا انداخته می شود. درمان های به کار رفته در شکستگی ساق پا عبارتند از:

• بی تحرک کردن پا: برای جوش خوردن شکستگی، ساق پا را به مدت 6 تا 12 هفته با آتل یا گچ ثابت می کنند. اغلب برای جلوگیری از فشار روی پای شکسته استفاده از واکر و عصا به بیمار توصیه می شود.

• دارو درمانی: برای کاهش درد و التهاب داروهای مسکن برای بیمار تجویز می شود. همچنین ممکن است برای پیشگیری یا درمان عفونت در محل شکستگی، آنتی بیوتیک توصیه شود یا برای جلوگیری از ایجاد لخته خونی در رگها به بیمار داروهای رقیق کننده خون بدهند.

• فیزیوتراپی ساق پای شکسته: بعد از هفته ها بی تحرکی و ثابت ماندن پا، راه رفتن بعد از شکستگی ساق پا برای بیمار مشکل خواهد بود. به کمک فیزیوتراپی می توان علاوه بر تسریع ترمیم شکستگی، با توانبخشی پای شکسته و تقویت استخوان و عضلات اطراف آن، عملکرد قبلی را به پا برگرداند.

• جراحی: برای استخوان ساق پا که شکستگی شدید دارد، ممکن است به عمل جراحی نیاز باشد. در این جراحی از ایمپلنت هاییع مثل میله، پیچ و غیره برای نگه داشتن استخوانها کنار هم و جوش خوردن صحیح آن استفاده می شود.

شما نیز برای توانبخشی و درمان شکستگی ساق پای خود با فیزیوتراپی می توانید از خدمات تخصصی و کادر مجرب فیزیوتراپی مهربان، مجهزترین مرکز فیزیوتراپی در غرب تهران بهره مند شوید. کلیه متد فیزیوتراپی برای شکستگی استخوان در این مرکز ارائه می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

درمان شکستگی ساق پا

 

فیزیوتراپی ساق پای شکسته

فیزیوتراپیست ها برای توانبخشی و فیزیوتراپی بعد از شکستگی ساق پا از تکنیک های مختلفی استفاده می کنند. این تکنیک ها عبارتند از:

• ماساژدرمانی
استفاده از تکنیک های ماساژ عمقی بافت‌ها تورم و درد را کاهش می دهد. ماساژ درمانی اسپاسم عضلانی را برطرف می کند. همچنین با افزایش گردش خون در عضلات ساق پا، به تقویت و افزایش انعطاف پذیری عضلات کمک می کند. البته لازم به ذکر است که از این روش بعد از جوش خوردن استخوان شکسته استفاده می شود.

• الکتروتراپی
در این روش از جریان الکتریکی برای درمان شکستگی پا استفاده می شود. فیزیوتراپیست ها برای الکتروتراپی استخوان ساق پای شکسته از روش تنس یا تحریک الکتریکی عصب از راه پوست (TENS) استفاده می کنند. این روش برای تحریک رشد استخوان شکسته، کاهش درد، التهاب و اسپاسم ناحیه شکسته بسیار موثر است.

• شاک ویوتراپی
فیزیوتراپیست ها از امواج شاک ویوتراپی برای درمان مشکلات ساق پا استفاده می کنند. آنها با استفاده از شاک ویو تراپی فرایند ترمیم استخوان شکسته را تسریع می کنند. فیزیوتراپیست ها از این روش برای کاهش درد مزمن پا و به هم جوش خوردن بهتر استخوانها استفاده می کنند.

• مگنت تراپی
مگنت تراپی برای تحریک استخوان سازی در ساق پای شکسته مورد استفاده قرار می گیرد. نه تنها این روش برای کاهش دردهای عضلانی بسیار موثر است بلکه باعث بهبود گردش خون، تغذیه و اکسیژن رسانی به ناحیه آسیب دیده می شود.

• اولتراسوند تراپی
از این روش برای تحریک استخوان سازی و ایجاد سلول های جدید و بهبود گردش خون در ساق پا استفاده می شود. استفاده از امواج اولتراسوند تراپی همراه با داروهای استروئیدی موضعی در کاهش درد و التهاب بسیار موثر است. همچنین استفاده از این روش، اسپاسم و گرفتگی عضلات ساق پا را برطرف می کند.

اولتراسوند تراپی شکستگی ساق پا

• لیزرتراپی
استفاده از روش لیزرتراپی به افزایش گردش خون در ناحیه مصدوم و در نتیجه سریعتر شدن استخوان سازی در محل شکستگی کمک می کند. تکنیک های مختلفی برای لیزر درمانی وجود دارد. فیزیوتراپیست ها برای درمان شکستگی ساق پا با لیزر تراپی، از لیزر سرد یا کم توان استفاده می کنند. استفاده از این لیزر برای:

• کاهش درد
• رفع التهاب
• رفع خشکی و گرفتگی عضلات ساق پا بعد از باز کردن گچ پا
• بهبود انعطاف پذیری

در ساق پای شکسته بسیار موثر است.

• ورزش درمانی
معمولا از این روش در کنار کلیه ی روشهای دیگر فیزیوتراپی استفاده می شود. تمرین درمانی به تقویت استخوان و عضلات ساق پا کمک می کند. تمرینات قدرتی و کششی که فیزیوتراپیست به بیمار پیشنهاد می کند را می توان در منزل انجام داد. ورزش درمانی از مهمترین بخش های توانبخشی و فیزیوتراپی بعد از شکستگی ساق پا است.

• گرما و سرما درمانی
از روشهای گرما درمانی برای رفع گرفتگی عضلات، بهبود انعطاف پذیری عضله ساق پا و کاهش درد و التهاب ساق پا استفاده می شود.

شما نیز برای فیزیوتراپی شکستگی ساق پا می توانید از خدمات تخصصی و کادر مجرب فیزیوتراپی مهربان در محدوده غرب تهران بهره مند شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

ورزش بعد از شکستگی ساق پا

برخی از ورزشهای کششی و قدرتی که فیزیوتراپیست ها انجام روزانه آن را در منزل به بیماران خود پیشنهاد می کنند عبارتند از:

تمرین اول
نام این تمرین اسکات با تکیه به دیوار است که برای تقویت درشت نی شکسته شده در ساق پا بسیار مفید است. برای انجام این تمرین باید پاها را به عرض شانه باز کرده و پشت به دیوار تکیه دهید. با خم کرن زانو ها پایین رفته و با راست کردن زانوها بالا می آیید. این تمرین را در ست های ده تایی چند مرتبه در روز می توانید انجام دهید.

تمرین اول بعد از شکستگی ساق پا

تمرین دوم
مانند شکل زیر به پهلو دراز بکشید. پاها را کشیده و جفت شده قرار دهید. حالا پای رویی را تا جایی که می توانید بلند کرده و از پای زیرین دور کنید. دوباره پای رویی را به جای اول خود برگردانید. 10 مرتبه این حرکت دور کردن و نزدیک کردن را تکرار کنید. بعد به پهلوی مخالف بخوابید و همین تمرین را برای پای دیگر تکرار کنید.

تمرین دوم بعد از شکستگی ساق پا

تمرین سوم
به پشت دراز بکشید. پاها را کشیده قرار دهید. یک پا را خم کنید. حالا سعی کنید پای کشیده را با فشار عضلات لگن، ران و شکم بالا بیاورید. به آرامی پا را دوباره روی زمین برگردانید. 10 مرتبه این حرکت را انجام دهید. پای خود را عوض کرده و همین تمرین را برای پای دیگر نیز انجام دهید.

تمرین سوم بعد از شکستگی ساق پا

تمرین چهارم
به پشت دراز بکشید. پاها را در حالت کشیده و دستها را در کنار بدن قرار دهید. پای راست را خم کنید به طوری که پاشنه پا فقط در اتصال با زمین باشد. حالا سعی کنید پاشنه پا را به باسن نزدیک کنید. بعد از احساس کشش در عضلات ساق پا دوباره پاشنه پا را از باسن دور کنید. این حرکت را 10 بار انجام دهید.

پای راست را دوباره به صورت کشیده در آورده و این بار پای چپ را خم کنید. حرکات قبلی را برای پای چپ نیز در یک ست ده تایی تکرار کنید. می توانید دو تا سه مرتبه در روز این تمرین را انجام دهید. ورزش درمانی همیشه در کنار بقیه ی روشهای فیزیوتراپی توصیه می شود. این تمرینات را بیمار باید روزانه در منزل انجام دهد.

تمرین چهارم بعد از شکستگی ساق پا

تمرین پنجم
روی زمین یا صندلی بنشینید. دور کف پای آسیب دیده یک حوله یا یک نوار کشی یا پارچه ای که قابلیت کشش دارد بیندازید. حالا با دستهای خود حوله را به سمت خود بکشید. سعی کنید پا را همانطور صاف نگه دارید. چند ثانیه کشش را حفظ کرده و بعد به حالت استراحت برگردید. این تمرین را برای پای دیگر هم تکرار کنید. 

تمرین پنجم بعد از شکستگی ساق پا

 

سخن پایانی

اولین اقدام برای شکستگی ساق پا، جا انداختن شکستگی و ثابت کردن آن با آتل یا گچ گرفتن است. بعد از چند هفته که استخوانها جوش خورد، از فیزیوتراپی برای توانبخشی ساق پای شکسته استفاده می شود. ممکن است از اولتراسوند تراپی، مگنت تراپی، گرما درمانی، ورزش درمانی و غیره برای فیزیوتراپی بعد از شکستگی ساق پا استفاده شود.

فیزیوتراپی با روشهای ذکر شده به کاهش درد، التهاب، رفع اسپاسم، تسریع جوش خوردن استخوان ساق پا، تقویت عضلات ساق پا و ... استفاده می شود. ورزش درمانی همیشه در کنار روشهای دیگر به بیمار توصیه می شوند که می توان این تمرینات کششی یا قدرتی را در منزل انجام داد.

در صورتی که سوالی درباره فیزیوتراپی شکستگی استخوان دارید، می توانید در بخش نظرات این مقاله مطرح کنید. در اسرع وقت به سوالات شما در همین صفحه پاسخ خواهیم داد. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو