فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

درد و التهاب تاندون آشیل

درد و التهاب تاندون آشیل

تاندونیت آشیل پا یکی از آسیب های شایع مرتبط با پاهاست که به دلیل استفاده بیش از حد از پا اتفاق می‌افتد. این بیماری در بین جوانان و ورزشکاران بیشتر دیده می‌شود، البته علائم آن را در افرادی که زیاد فعالیت بدنی ندارند، نیز می‌توانید پیدا کنید!

آسیب‌دیدگی‌های تاندون آشیل در مردان نسبت به زنان بیشتر است و 50 درصد از دوندگان و ورزشکاران مرد دچار التهاب تاندون آشیل می‌شوند. در این مقاله به موضوع علت و درمان تاندونیت آشیل و روش‌های مختلف درمان آن خواهیم پرداخت. برای دسترسی سریعتر به بخش های مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
تاندونیت آشیل پا کچاست؟
علل درد و التهاب تاندون آشیل
علائم التهاب تاندون آشیل
چه عواملی خطر ابتلا به التهاب تاندون آشیل را افزایش می‌دهند؟
تشخیص التهاب تاندون آشیل
درمان التهاب تاندون آشیل
فیزیوتراپی التهاب تاندون آشیل
حرکات ورزشی برای التهاب تاندون آشیل
پیشگیری از درد و التهاب تاندون آشیل 

 

تاندونیت آشیل پا کجاست؟

تاندون آشیل بزرگترین تاندون بدن است که عضلات پشت ساق پا را به استخوان پاشنه پا متصل می‌کند. این تاندون در زمان دویدن و انجام دادن فعالیت های سنگین ورزشی ممکن است ملتهب شود و درد و ناراحتی در پاشنه پا بوجود آورد.

به وجود آمدن پارگی و التهاب در تاندون و یا بافت های همبند اطراف این تاندون باعث بروز تاندونیت آشیل می‌شود. تاندونیت آشیل در مردانی که حرکات تکراری با پا انجام می‌دهند، نسبت به سایر افراد بیشتر دیده می‌شود.

تاندونیت آشیل پا

 

علل درد و التهاب تاندون آشیل

التهاب تاندون آشیل معمولا بر اثر یک اتفاق ناگهانی بروز نمی‎کند، بلکه به مرور زمان بر اثر فعالیت های مداوم و فشارهای مکرر ایجاد می‌شود. تاندونیت آشیل پا در افراد جوان و ورزشکاران ممکن است به دلائلی مختلفی اتفاق بیفتد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

• حرکات تکراری و استفاده بیش از حد از پا (این مورد مهمترین عامل درد و التهاب تاندون آشیل است)
• ورزش کردن و راه رفتن بر روی سطوح ناهموار
• استفاده از کفش های نامناسب هنگام ورزش کردن و پیاده روی
• ورزش و فعالیت بدنی شدید بدون آمادگی قبلی
• ناهنجاری های ساق و مچ پا
• تغییر در برنامه روزمره ورزشی

بیشتر بخوانید: علل و درمان تاندونیت (التهاب تاندون) 

 

علائم التهاب تاندون آشیل

شایع ترین علائم التهاب تاندون آشیل عبارتند از:

• احساس درد و سفتی در اطراف تاندون آشیل که معمولا بعد از بیدار شدن از خواب بدتر می‌شود.
• درد روی تاندون آشیل که با فعالیت های روزمره شدید می‌شود.
• گرفتگی مچ و ساق پا
• تورم پشت ساق پا
• ایجاد برجستگی استخوانی در محل اتصال تاندون آشیل به استخوان پاشنه 

 

چه عواملی خطر ابتلا به التهاب تاندون آشیل را افزایش می‌دهند؟

التهاب تاندون آشیل در اغلب موارد به خاطر استفاده زیاد از پا و حرکات ورزشی رخ می‌دهد. اما با این حال عواملی وجود دارند که ممکن است احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش دهند. این عوامل عبارتند از:

گرفتگی عضلات ساق پا
صافی کف پا
• اضافه وزن و چاقی
• جنسیت (التهاب تاندون آشیل در مردان شایع تر است)
• سفتی و کوتاهی عضلات پشت ساق پا (ژنتیکی)
• بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون و مصرف داروهای خاص مانند فلوروکینولون و کورتون

عوامل افزایش التهاب تاندون آشیل

 

تشخیص التهاب تاندون آشیل

برای تشخیص این عارضه پزشک معمولا معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و از بیمار سوالاتی در مورد علائم التهاب تاندون آشیل می‌پرسد. برای انجام معاینه، پزشک به آرامی پشت پای بیمار را لمس می‌کند تا بتواند به راحتی محل اصلی درد و التهاب را تشخیص دهد. علاوه بر این، کف و مچ پا هم برای تشخیص اختلال در دامنه حرکتی و انعطاف پذیری، باید معاینه شوند.

پزشک ممکن است در صورت نیاز برای مشخص کردن میزان آسیب تاندون، روش های مختلف عکسبرداری مانند ام آر آی، اشعه ایکس و یا اولتراسوند را تجویز کند.

بیشتر بخوانید: گرفتگی عضلات پا در خواب 

 

درمان التهاب تاندون آشیل

در اغلب موارد، درمان‌های غیر جراحی و روش هایی خانگی و دارویی می‌توانند باعث بهبودی التهاب تاندون آشیل شوند. البته از بین رفتن کامل علائم ممکن است چند ماه طول بکشد. درمان‌های غیر جراحی عبارتند از:

• استراحت کنید: سعی کنید فعالیت های ورزشی را که باعث شدت گرفتن درد می‌شوند، متوقف کنید و چند روز استراحت کافی داشته باشید.

• کمپرس سرد استفاده کنید: کمپرس سرد به درد و التهاب تاندون آشیل کمک می‌کند. شما می‌توانید از بسته های یخ پیچیده شده به مدت 15 الی 20 دقیقه استفاده کنید و در طول روز چندین مرتبه این کار را تکرار کنید.

• مسکن مصرف کنید: مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن می‌تواند به تسکین درد کمک کند. البته اگر دچار التهاب تاندون آشیل شده‌اید، بهتر است به مدت 7 الی 14 روز از داروهای مسکن استفاده کنید، چرا که مصرف این داروها در طولانی مدت، باعث کاهش توانایی تاندون می‌شوند. 

 

فیزیوتراپی التهاب تاندون آشیل

فیزیوتراپیست برای درمان التهاب تاندون، با توجه به وضعیت بیمار، شدت بیماری و علت التهاب از روش های مختلفی استفاده می‌کند. بعضی از این روش های فیزیوتراپی عبارتند از:

فیزیوتراپی التهاب تاندون آشیل

• لیزر تراپی: فیزیوتراپیست ها ممکن است برای درمان التهاب تاندونیت آشیل، لیزر تراپی را پیشنهاد کنند. در این روش امواج لیزر باعث گرم شدن تاندون ملتهب می‌شود و به خروج سریعتر لنف از تاندون آسیب دیده کمک می‌کند. لیزر تراپی باعث کاهش درد و التهاب، انعطاف پذیری بدن و بهبود دامنه حرکاتی مفاصل درگیر می‌شود.

• شاک ویو تراپی: شاک ویو تراپی یکی از روش های درمان فیزیوتراپی برای کاهش علائم التهاب تاندون آشیل است. امواج کم انرژی شاک ویو از طریق پوست جذب تاندون ها می‌شوند و باعث کاهش درد و التهاب مزمن و افزایش اکسیژن و خونرسانی به تاندون ملتهب خواهند شد.

• درای نیدلینگ: در این روش از سوزن خشک که شبیه سوزن های طب سوزنی است برای درمان التهاب تاندون استفاده می شود. درای نیدلینگ برای کاهش گرفتگی و تنش تاندون و افزایش خونرسانی به تاندون ملتهب موثر است.

• سرما و گرما درمانی: در صورتی که علائم تاندونیت آشیل شدید نباشد، فیزیوتراپیست ممکن است روش درمانی سرما و گرما درمانی را برای بیمار تجویز کند. این روش باعث کاهش تورم و رفع التهاب تاندون و همچنین بهبود آسیب دیدگی های تاندون می‌شود.

اگر علائم التهاب تاندون بعد از 6 ماه در بدن باقی بمانند و هیچ کدام از روش ها جوابگو نباشند، ممکن است جراحی تنها راه باقی مانده باشد. جراحی ممکن است شامل کاهش تنش وارده به تاندون، بریدن یک بخش از تاندون یا انتقال تاندون از جای دیگری در بدن به پاشنه پا باشد.

اگر شما هم دچار مشکلاتی از قبیل التهاب تاندونیت آشیل هستید، می‌توانید از روش های مختلف فیزیوتراپی برای برطرف کردن مشکل خود کمک بگیرید. پیشنهاد ما به شما این است که جهت معاینه و کسب اطلاعات بیشتر با مرکز فیزیوتراپی مهربان به شماره 02126741456  تماس بگیرید.

جراحی التهاب تاندون آشیل

 

حرکات ورزشی برای التهاب تاندون آشیل

یکی از روش های رایج درمان التهاب تاندون آشیل، فیزیوتراپی به روش تمرین درمانی است. انجام دادن بعضی از تمرینات ورزشی به کشش و تقویت تاندون آشیل کمک می‌کنند و این تمرینات توسط فیزیوتراپیست ها برای شما تجویز می‌شود. برای درمان التهاب تاندون آشیل، می‌توانید تمرینات زیر را انجام دهید:

کشش ساق پا
روبروی دیوار بایستید و با یک پای خود را خم و یک پای دیگر را با دست به سمت دیوار خم شوید. پاشنه‌ی پای خم شده باید کاملا روی زمین باشد. برای کشش ساق پا بهتر است لگن خود را به سمت دیوار فشار دهید. به مدت 10 ثانیه در همین حالت بمانید و سپس کمی استراحت کنید. این تمرین ورزشی را باید 20 مرتبه در طول روز انجام شود.

درمان التهاب تاندون آشیل با کشش ساق پا

کشش فاسیای کف پا
برای انجام این تمرین می‌توانید از یک حوله یا پارچه کمک بگیرید. مطابق تصویر زیر یک حوله را دور پای خود بپیچانید و سعی کنید که زانوی خود را در حالت صاف نگه دارید و حوله را به سمت خود بکشید. به مدت 30 ثانیه در این وضعیت بمانید. دقت داشته باشید که در زمان انجام این تمرین انگشتان و سینه پا باید به سمت بدن کشیده شوند. این تمرین را سه بار در طول روز برای هر پا جداگانه انجام دهید.

درمان التهاب تاندون آشیل با کشش فاسیای کف پا

حفظ تعادل با یک پا
مطابق شکل برای انجام این تمرین سعی کنید تمام وزن بدن خود را به یک پا منتقل کنید و حدود 10 ثانیه در همین حالت بمانید. در ابتدا ممکن است این حرکت برایتان سخت باشد، اما با کمی تمرین کردن به راحتی می‌توانید تعادلتان را حفظ کنید و حتی بعد از مدتی این تمرین را با یک وزنه انجام دهید.

درمان التهاب تاندون آشیل با حفظ تعادل با یک پا

کشش انگشتان پا
برای انجام این تمرین، روی یک صندلی بنشینید و پاشنه‌های پای خود را روی زمین قرار دهید. بدن خود را به پایین خم کنید و انگشتان پای خود را بالا بیاورید. 15 ثانیه این وضعیت را حفظ کنید و به تدریج این زمان را تا 30 ثانیه افزایش دهید. شما می‌توانید این تمرین را تا 5 مرتبه در روز تکرار کنید.

درمان التهاب تاندون آشیل با کشش انگشتان پا

 

پیشگیری از درد و التهاب تاندون آشیل

با اینکه نمی‌توان از بروز التهاب تاندونیت آشیل پیشگیری کرد، اما با رعایت مواردی تا حدود زیادی می‌توان علائم آن را کاهش داد:

• سعی کنید به آرامی فعالیت های ورزشی‌تان را انجام دهید و به مرور زمان شدت و مدت تمرینات را زیاد کنید.
• به خودتان سخت نگیرید، اگر در زمان انجام فعالیت‌های ورزشی احساس درد داشتید، آن را متوقف کرده و استراحت کنید.
• کفشی که در زمان ورزش کردن می‌پوشید، باید به اندازه کافی از پاشنه پاهای شما محافظت کند تا آسیب کمتری به تاندون آشیل وارد شود.
• سعی کنید ورزش های شدید و سنگین را با فعالیت های سبک مانند دوچرخه سواری یا شنا جایگزین کنید.
• بهتر است قبل و بعد از تمرینات ورزشی، زمانی را برای کشش عضلات ساق پا و تاندون آشیل اختصاص دهید، تا انعطاف‌پذیری آن حفظ شود.

فیزیوتراپی مهربان با در اختیار داشتن تیمی کاملا حرفه ای و تخصصی و جدیدترین تجهیزات فیزیوتراپی روز دنیا آماده ارائه خدمات فیزیوتراپی به همشهریان عزیز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره تخصصی با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید. 

در صورتی که سوالی درباره درمان تاندونیت آشیل دارید، می توانید سوالات خود را در بخش نظرات همین مقاله ارسال نمایید. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو