دیابت یک بیماری متابولیک است که در این وضعیت بدن قادر به تولید انسولین کافی نیست. دیابت می تواند منجر به فشار خون بالا، بیماری قلبی و در صورت عدم کنترل منجر به مرگ شود. متخصصین مرکز فیزیوتراپی مهربان با تجربه بالای خود و در اختیار داشتن جدیدترین تجهیزات فیزیوتراپی روز دنیا می توانند به شما در کاهش علائم و درمان حدودی بیماری دیابت کمک کنند. در این مقاله ما در باره این مورد صحبت خواهیم کرد که چگونه فیزیوتراپی می تواند مانع دیابت شود و همچنین به بیماران مبتلا به دیابت کند. جهت دسترسی به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر کمک بگیرید.
فهرست
دیابت چیست؟
فیزیوتراپی برای پیشگیری از دیابت
فیزیوتراپی برای بیماران مبتلا به دیابت
فیزیوتراپی بیماران مبتلا به دیابت قبل و پس از جراحی
دیابت چیست؟
دیابت بیماری مزمنی است که ممکن است افراد را در هر سنی مبتلا کند. این بیماری که ناشی از قند خون بالا و عدم تولید انسولین کافی توسط بدن است، احتمال دارد که منجر به مشکلاتی در طی بلند مدت مانند ناتوانی، کاهش کیفیت زندگی و مرگ پیش از هنگام شود. دیابت دو نوع دارد:
دیابت نوع 1: این بیماری هنگامی رخ می دهد که پانکراس قادر به تولید انسولین نیست زیرا سلول هایی که باید این کار را انجام دهند توسط سیستم ایمنی بدن از بین رفته اند، این بیماری بیشتر در کودکان و نوجوانان رخ می دهد.
دیابت نوع 2: این نوع دیابت در هنگامی رخ می دهد که بدن قادر به تنظیم خودکار میزان قند خون نیست و سلول های بدن در برابر انسولین مقاوم می شوند و پانکراس نمی تواند انسولین کافی برای غلبه بر این مقاومت تولید کند.
فیزیوتراپی برای پیشگیری از دیابت
همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و فیزیوتراپی می تواند ابزاری مهم برای پیشگیری از ابتلا به دیابت باشد. اگر پزشک درباره احتمال ابتلای شما به دیابت به دلیل قند خون بالا یا سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت هشدار داده است، مشاوره با یک فیزیوتراپیست می تواند بسیار مفید باشد. فیزیوتراپیست می تواند وضعیت جسمی شما را بررسی کند و به شما تمریناتی را ارائه دهد که متناسب با نیازهای فردی شما است.
فیزیوتراپیست ها نقشی مهمی در تمام جنبه های مدیریت دیابت از پیشگیری تا توانبخشی لازم برای مشکلات به وجود آمده در اثر دیابت دارند. مرکز فیزیوتراپی مهربان عرضه کننده برنامه های پیشگیری از دیابت و خدمات برای افراد در خطر ابتلا به دیابت است برای اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس بگیرید.
فیزیوتراپی برای بیماران مبتلا به دیابت
فیزیوتراپیست می تواند به افراد مبتلا به دیابت کمک کند تا در برنامه های تمرینی موثر برای بهبود توانایی خود برای حرکت، انجام فعالیت های روزمره، کاهش درد و کاهش میزان قند خون شرکت کنند. درمان فیزیوتراپی همچنین می تواند به افراد مبتلا به دیابت کمک کند تا مشکلاتی پوستی مرتبط با دیابتشان را درمان کنند.
فیزیوتراپیست میزان قند خون شما را بررسی خواهد کرد و پوست شما را برای وجود زخم چک می کند. فیزیوتراپیست ارزیابی کاملی از قدرت بدنی، انعطاف پذیری، استقامت و تعادل شما انجام خواهد شد و از این نتایج برای طراحی یک برنامه درمانی شخصی استفاده می کند که مشکلات و نیازهای شما در آن مورد توجه قرار می گیرند. برنامه درمانی شما می تواند موارد زیر را بهبود دهد:
• حرکت: فیزیوتراپیست، فعالیت ها و درمان های خاصی را انتخاب می کند تا حرکت طبیعی شما را بازگرداند. این کار ابتدا با حرکات غیرفعال شروع می شود که فیزیوتراپیست برای حرکت دهی مفاصل شما، خود آنها را انجام می دهد و سپس به تدریج به سراغ تمرینات فعال و کشش عضلات می رود که آنها را خودتان باید انجام دهید.
• قدرت: فیزیوتراپیست شما تمرینات صحیح را برای شما انتخاب می کند و به شما آموزش می دهد و تجهیزاتی را هم نیز انتخاب می کند که بتوانید به طور موثر و با ایمنی کامل برای بازگردانی قدرت خود از آنها استفاده کنید.
• انعطاف پذیری: فیزیوتراپیست شما تشخیص می دهد که آیا عضلات شما سفت شده اند یا خیر و شروع به کشش دهی این عضلات به آرامی می کند و سپس این تمرینات کششی را به شما یاد می دهد تا خودتان آنها را انجام دهید.
• استقامت: بازیابی استقامت بسیار مهم است. اگر دچار ضعف در نتیجه عدم فعالیت شده اید، فیزیوتراپیست به شما آموزش خواهد داد تا استقامت خود را بهبود بخشید تا بتوانید به فعالیت های طبیعی خود بازگردید.
• تعادل و هماهنگی: بازیابی تعادل برای ممانعت از افتادن و زمین خودن مهم است. فیزیوتراپیست به شما یاد خواهد داد که چگونه تعادل خود را بهبود ببخشید. هماهنگی بین عضلات اصلی برای فعالیت روزمره و کاری مهم است. فیزیوتراپیست، تمرینات و حرکاتی را به شما یاد خواهد داد که هماهنگی بین عضلات خود را بازگردانید.
• توانایی راه رفتن: فیزیوتراپیست می تواند توانایی راه رفتن و راحتی شما را با تنظیم و تعیین کفش مناسب برای شما بهبود ببخشد. فیزیوتراپیست می تواند به شما آموزش دهد که چگونه از وسایل کمکی مانند واکر و عصا استفاده کنید تا بتوانید با رعایت ایمنی راه بروید.
• میزان درد: فیزیوتراپی روشی مفید برای درمان دردهای مزمن است. فیزیوتراپیست از درمان ها و تکنولوژی های متفاوتی استفاده می کند و موثرترین و ایمن ترین تمرینات را برای شما انتخاب می کند تا بتوانید درد خود را کاهش دهید و آن را کنترل کنید. اگر درد اعصاب ناشی از دیابت دارید (نوروپاتی)، فیزیوتراپیست می تواند به شما آموزش دهد که چگونه نواحی دردناک را محافظت کنید و کاری کنید که حساسیت کمتری از خود نشان دهند.
• میزان قند خون: فعالیت جسمی مانند تمرینات تجویز شده می تواند به کاهش میزان قند خون شما کمک کند. فیزیوتراپیست می تواند یک برنامه تمرینی فردی را برای شما برای کمک به کنترل و کاهش میزان قند خونتان طراحی کند.
• درمان زخم های دیابتی: فیزیوتراپیست می تواند از انواع درمان ها، لوسیون ها، باند و لوازم زخم بندی برای کمک به بهبود سریع تر زخم ها استفاده کند. فیزیوتراپیست کفش و جوراب شما را از لحاظ مناسب بودن آنها برای شرایط شما بررسی می کند و به شما یاد می دهد چطور روزانه پوست خود را برای جلوگیری از پیشرفت زخم بررسی کنید.
• تمرینات خانگی: فیزیوتراپیست به شما تمرینات قدرتی، کششی و هوازی را یاد می دهد تا خودتان در خانه اجرا کنید. این تمرینات به طور خاص برای نیازهای شما طراحی شده اند؛ اگر این تمرینات تجویز شده توسط فیزیوتراپیست را انجام دهید، بهبود شما سریع تر خواهد بود.
• توانایی انجام فعالیت های روزمره و کاری: فیزیوتراپیست اهداف مورد نظر شما را مورد بحث قرار می دهد و از آنها برای تعیین اهداف بهبودی شما استفاده می کند. برنامه درمانی شما بهتان کمک می کند تا به اهداف خود به سریع ترین و ایمن ترین شیوه ممکن دست یابید.
همواره پیش از شروع برنامه تمرینی برای علائم دیابتتان با فیزیوتراپیست خود مشورت کنید. اگر حس می کنید که نیاز به فیزیوتراپی در زمینه این بیماری یا موارد مشابه دارید یا نیازمند راهنمایی درباره فیزیوتراپی هستید، جهت دریافت وقت مشاوره و معاینه با شماره 02126741456 تماس بگیرید.
فیزیوتراپی بیماران مبتلا به دیابت قبل و پس از جراحی
اگر بخشی از بدن مانند پای شما به دلیل قند خون بالا، بیش از حد آسیب دیده باشد، ممکن است نیاز به قطع عضو یا آمپوتاسیون شود، در این صورت فیزیوتراپیست به شما برای آمادگی قبل جراحی و بهبود پس از آن کمک می کند. فیزیوتراپیست شما برای مدیریت درد (بخصوص هنگام درد فانتوم)، بهبودی سریع و یادگیری کار با اندام مصنوعی، بازیابی توانایی راه رفتن و بازگشت به فعالیت جسمی کمک می کند.
نیاز به فیزیوتراپی دیابت با افزایش تعداد افراد مبتلا به دیابت بیشتر می شود. تیم تخصصی دیابت فیزیوتراپی مهربان به بهبود سلامت و بهزیستی افراد مبتلا به دیابت کمک می کند. می توانید جهت دریافت وقت مشاوره و معاینه با شماره 02126741456 تماس بگیرید.