فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

فیزیوتراپی برای درمان شکستگی استخوان

فیزیوتراپی شکستگی استخوان

اگر دچار شکستگی استخوان دست یا پا شده باشید، می دانید که چقدر دردناک است و به مراقبت سریع پزشکی نیاز دارد تا استخوان شکسته در جای درست خود قرار گیرد و بهبود یابد. در این موارد می توانید از خدمات یک فیزیوتراپیست ماهر استفاده کنید. او می تواند به شما کمک کند دامنه طبیعی حرکتی، قدرتی و تحرک عملکردی خود را بعد از شکستن استخوان دوباره بدست آورید. در این مقاله با عملکرد فیزیوتراپی و توانبخشی پس از شکستگی آشنا خواهید شد. برای دسترسی به قسمت های مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
کارهایی که بعد از شکستگی استخوان باید انجام داد
چرا فیزیوتراپی برای درمان استخوان شکسته لازم است؟
فیزیوتراپی بعد از شکستگی استخوان
فیزیوتراپی بعد از شکستگی پا
فیزیوتراپی بعد از شکستگی دست
فیزیوتراپی در منزل
مدت زمان فیزیوتراپی بعد از شکستگی چقدر است؟
سخن پایانی 

 

کارهایی که بعد از شکستگی استخوان باید انجام داد

بعد از شکستگی استخوان، قسمت شکسته شده توسط پزشک جا انداخته می شود. جا اندازی استخوان ممکن است با دست انجام شود. اما در شکستگی های شدیدتر برای قرار گرفتن درست قطعات استخوان، عمل جراحی ORIF (جا اندازی ﺑﺎز ﺑﺎ ﻓﻴﻜﺴﺎﺳﻴﻮن داﺧﻠﻲ) را انجام می دهند. بعد از شکستگی استخوان دست یا پا، استخوان جا انداخته شده باید ثابت و بی حرکت بماند تا به طور کامل بهبود یابد. برای این کار معمولا از قالب یا همان گچ استفاده می شود. برای شکستگی های ساده، پزشک ممکن است از قالب متحرک استفاده کند. در این صورت شما می توانید به آرامی اطراف محل آسیب دیده را حرکت دهید. اما در شکستگی های سخت یا در جراحی ORIF ممکن است استفاده از قالبهای ثابت و غیر متحرک ضروری باشد. در مورد ثابت نگه داشتن و عدم تحرک ناحیه آسیب دیده باید با پزشک خود مشورت کنید. بعد از باز کردن گچ یا آویز، ممکن است پزشک شما را به فیزیوتراپیست ارجاع دهد.

اگر شما هم دچار شکستگی استخوان در هر بخشی از بدن شده اید، می توانید از خدمات مرکز فیزیوتراپی مهربان استفاده کنید. فیزیوتراپی مهربان در غرب تهران با بکارگیری تکنولوژیهای روز و روش های درمانی متناسب با مشکل شما می تواند عملکرد بهینه شما را برگرداند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

چرا فیزیوتراپی برای درمان استخوان شکسته لازم است؟

بعد از شکستگی استخوان معمولا چند جلسه فیزیوتراپی توسط پزشک برایتان تجویز می شود تا هرچه سریع‌ تر به عملکرد بهینه خود بر گردید. در ضمن اگر برای جا انداختن شکستگی جراحی کرده باشید، بافت اسکار یا زخم باید توسط فیزیوتراپیست معاینه شود تا از ادامه روند بهبود مطمئن شوید. در جلسه اول وضعیت شما توسط فیزیوتراپیست ارزیابی می شود. بعضی از آزمایش هایی که در این جلسه ممکن است انجام شود عبارتند از بررسی:

• دامنه حرکت
• قدرت عضلانی
• میزان درد
• انعطاف پذیری
• آماس یا ورم
• راه رفتن (در شکستگی های اندام تحتانی)
• عملکرد و تحرک کلی

بعد از ارزیابی اولیه، فیزیوتراپیست می تواند روش درمانی برای بهبودی کامل شما در نظر بگیرد. هدف فیزیوتراپی بعد از شکستگی این است که اثرات منفی عدم تحرک عضو آسیب دیده که به دلیل استفاده از گچ یا اسلینگ (آویز) ایجاد شده را برطرف کند. این عدم تحرک ممکن است باعث از بین رفتن حرکت و کاهش قدرت و تحرک عملکردی شما شود.

فیزیوتراپی بعد از شکستگی استخوان 

 

فیزیوتراپی بعد از شکستگی استخوان

به تشخیص فیزیوتراپیست ممکن است لازم باشد یک یا چند درمان را انجام دهید. بعضی از درمان های رایج که برای فیزیوتراپی شکستگی ها به کار می رود، عبارت است از:

• عوامل فیزیکی و روشهای درمانی برای کاهش درد و تورم

• الکتروتراپی برای بهبود بکارگیری عضلات:
به یاد داشته باشید که علاوه بر استفاده از روشهای درمانی غیرفعال مانند الکتروتراپی یا فراصوت، مشارکت فعال شما در برنامه توانبخشی نیز بسیار مهم است.

• ماساژ درمانی و تحریک بافت اسکار:
در صورتی که عمل جراحی برای جا اندازی استخوان شکسته انجام داده باشید ممکن است بافت اسکار در اطراف محل آسیب دیده تشکیل شود. برای کاهش چسبندگی اسکار و بهبود تحرک در اطراف آن، ماساژ درمانی و تحریک بافت اسکار می تواند مفید باشد.

• تمرین درمانی:
ممکن است فیزیوتراپیست برای بهبود دامنه حرکت و قدرت در نواحی شکستگی و مفاصل اطراف آن تمرین درمانی را نیز در برنامه توانبخشی شما بگنجاند. ورزش درمانی کمک می کند مطمئن شوید که استخوان شکسته شده قادر به تحمل بار و فشاری است که در کارهای روزانه با آنها مواجه می شوید.

ماساژ درمانی برای شکستگی دست 

 

فیزیوتراپی بعد از شکستگی پا

فیزیوتراپیست بعد از شکستگی پا به شما کمک می کند مهارت راه رفتن خود را افزایش دهید و یک وسیله کمک حرکتی مناسب مثل واکر، چوب زیر بغل، عصای چهار پایه یا عصای معمولی را انتخاب کنید. فیزیوتراپیست به شما یاد می دهد که چطور از ابزارهای کمک حرکتی مثل عصا یا چوب زیر بغل استفاده کنید. این آموزش شامل استفاده از ابزار کمکی برای بالا و پایین رفتن از پله ها یا سوار شدن یا پیاده شدن از خودرو است. می توانید هر سوال یا ابهامی را با فیزیوتراپیست خود در میان بگذارید. یادگیری یک مهارت جدید به تمرین نیاز دارد، بنابراین در حضور فیزیوتراپیست، حتماً کار با ابزار کمک حرکتی خود را تمرین کنید.

بعد از شکستگی پا، پزشک ممکن است میزان وزن قابل تحمل برای پای آسیب دیده تان را محدود کند. شما باید این محدودیت های خاص برای تحمل وزن را رعایت کنید. فیزیوتراپیست در این مورد نیز به شما کمک می کند محدودیتها را رعایت کنید و به استخوان شکسته فشار نیاورید. او به شما یاد می دهد که با وجود این محدودیتها چطور حرکت کنید. اگر درشت نی ساق پا شکسته باشد، فیزیوتراپیست با ارائه تمرینات فیزیوتراپی شکستگی ساق پا و با رعایت موارد بالا، به شما کمک می کند تا تمرینات ورزشی برای زانو، قوزک و ران پای شکسته شده را انجام دهید.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره شکستگی مچ پا 

 

فیزیوتراپی بعد از شکستگی دست

بعد از شکستگی بازو شاید مجبور شوید برای ثابت نگه داشتن بازو از آویز دست یا اسلینگ استفاده کنید. در بیمارستان می توانید نحوه استفاده از اسلینگ را از فیزیوتراپیست یاد بگیرید. بعد از شکستگی دست با محدودیت های حرکتی برای بلند کردن اشیاء مواجه خواهید بود. فیزیوتراپیست می تواند فعالیت های عملکردی که متمرکز بر دسترسی و گرفتن اشیا هستند را برای بهبود سریعتر شما در نظر بگیرد. همچنین اگر فیزیوتراپی در منزل برای دست شکسته را پزشک برایتان تجویز کرده، فیزیوتراپیست می تواند با ارزیابی محیط خانه و ارائه توصیه هایی برای تغییر در محیط خانه به ایمنی شما در منزل کمک کند. بعد از شکستگی استخوان آرنج باید تمرینات حرکتی برای آرنج، مچ و شانه شما در نظر گرفته شود.

بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی شکستگی مچ دست 

فیزیوتراپی بعد از شکستن دست

 

فیزیوتراپی در منزل

ممکن است پزشک شما انجام فیزیوتراپی در منزل را برایتان تجویز کند. فیزیوتراپی در منزل معمولاً برای افرادی در نظر گرفته می شود که به دلیل آسیب دیدگی قادر به ترک خانه نیستند. فیزیوتراپیست می تواند به شما کمک کند از تجهیزات کمک حرکتی در محیط خانه استفاده کنید. حتی شاید برای بهبود استقامت کلی یا تقویت عضلات اطراف محل شکستگی برایتان ورزش درمانی تجویز کند. هنگامی که توانایی لازم برای خارج شدن از خانه را بدست آوردید، پزشک ممکن است شما را برای ادامه روند درمان به مراکز فیزیوتراپی ارجاع دهد. معمولاً در این وضعیت، گچ استخوان شکسته شده باز می شود و می توانید ناحیه آسیب دیده را حرکت دهید. در این مرحله هنوز هم باید اقدامات احتیاطی در مورد تحمل وزن و یا محدودیت های بلند کردن اشیاء را رعایت کنید. بنابراین حتما در مورد این محدودیت ها با پزشک خود مشورت کنید.

اگر به فیزیوتراپی بعد از شکستگی دست یا پا نیاز دارید، شما هم می توانید از خدمات مرکز فیزیوتراپی مهربان استفاده کنید. فیزیوتراپی مهربان در غرب تهران با بکارگیری تکنولوژیهای روز و روش های درمانی متناسب با مشکل شما می تواند عملکرد بهینه شما را برگرداند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

مدت زمان فیزیوتراپی بعد از شکستگی چقدر است؟

نوع شکستگی، محل آن و مدت زمان لازم برای درمان در افراد مختلف، متفاوت است. به طور کلی، ترمیم شکستگی استخوان حدود ۸ هفته طول می کشد. جدول زمانی جلسات توانبخشی شما به نوع شکستگی، سن شما و سایر عوامل بستگی دارد. فیزیوتراپیست مدت زمان مورد نیاز برای برنامه های توانبخشی را می تواند تعیین کند. 

توانبخشی بعد از شکستن استخوانها

 

سخن پایانی

شکستگی یک آسیب دردناک است که بسته به شدت آسیب، به طور موقت یا دائم می تواند باعث ناتوانی و اختلال عملکردی شما شود. بعد از شکستگی باید تلاش کنید تحرک و قدرت خود را افزایش دهید. درمان فیزیوتراپی می تواند به شما کمک کند تا هرچه سریعتر به تحرک عملکردی بهینه خود باز گردید.

امیدواریم در این مقاله به سوالات شما پاسخ داده باشیم. اگر درباره فیزیوتراپی بعد از شکستگی دست یا پا سوالی دارید می توانید آن را در بخش نظرات زیر مقاله مطرح کنید. حتما به سوالات شما پاسخ می دهیم. برای دیدن پاسخ سوال خود به همین صفحه مراجعه کنید. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو