فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

همه چیز درباره شکستگی مچ پا (درمان قطعی +فیزیوتراپی)

شکستگی مچ پا

شکستگی مچ یا قوزک پا می تواند توانایی شما برای انجام کارهای روزمره مانند دویدن و راه رفتن را به شدت محدود کند. این آسیب دردناک می تواند باعث از بین رفتن قدرت پا ها و احساس درد در آنها شود. انجام فعالیتهای روزمره عادی شما در صورت شکستگی مچ پا، دشوار یا غیرممکن میشود. فیزیوتراپی به شما کمک می کند تا بهبود یابید و توانایی از دست رفته خود را بازیابید. در این مقاله ما درباره انواع درمان های شکستگی مچ پا و فیزیوتراپی شکستگی مچ یا قوزک پا صحبت می کنیم. برای دسترسی به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
مقدمه ای بر شکستگی مچ پا
علائم شکستگی مچ پا
درمان شکستگی مچ پا
فیزیوتراپی شکستگی مچ پا
تمرینات ورزشی شکستگی مچ پا
راه رفتن و دویدن پس از شکستگی قوزک پا
فیزیوتراپی شکستگی قوزک پا چقدر طول می کشد؟
نکات کلی درباره درمان قطعی شکستگی مچ پا 

 

مقدمه ای بر شکستگی مچ پا

مچ پای شما مفصلی است که در آن، استخوان های انتهایی ساق پا به هم متصل می‌ شوند و حرکت می‌ کنند. ضربه به مچ پا می تواند به شکستگی هر یک یا تمام این استخوان ها منجر شود و معمولا درد قابل توجهی بلافاصله پس از آسیب به وجود می آید. در صورت آسیب دیدگی مچ پا باید فوراً تحت مراقبت های پزشکی قرار بگیرید. عدم انجام این کار ممکن است عملکرد مفصل را شدیدا مختل کند. شکستگی مچ پا تقریباً همیشه در طی یک حادثه برای بدن رخ می دهد. تصادفات اتومبیل، زمین خوردن و صدمات ورزشی همگی می توانند به شکستگی مچ پا منجر شوند.

مقاله مرتبط: فیزیوتراپی شکستگی استخوان کف پا 

 

علائم شکستگی مچ پا

 علائم شایع شکستگی مچ پا عبارتند از:

- درد
- ورم
- کبودی
- عدم تحمل وزن در مچ پا

ورم و کبودی مچ پا

 

درمان شکستگی مچ پا

اگر پس از شکستگی مچ پا به بیمارستان مراجعه کنید، پزشک تلاش خواهد کرد تا سریعا شکستگی را جا بیاندازد.
جا انداختن شکستگی در واقع بی حرکت کردن (تثبیت) استخوان شکسته شده یا قرار دادن در جای درست است. قطعات استخوان باید در مجاورت هم قرار گیرند تا بهبودی حاصل شود. جا اندازی شکستگی برای اطمینان از بهبود کامل استخوان و جلوگیری از تغییر شکل استخوان ضروری است.

بعد از جا اندازی شکستگی، احتمالا مچ پا گچ گرفته خواهد شد، بدین ترتیب مچ پا بی‌حرکت مانده و استخوان ها فرصت می‌یابند تا به درستی التیام یابند. در بسیاری از مواقع بعد از شکستگی مچ پا، برای راه رفتن به تجهیزات کمکی نیاز خواهید داشت. 

 

فیزیوتراپی شکستگی مچ پا

ممکن است پزشک پس از جا اندازی شکستگی و بیحرکت نگه داشتن استخوان شکسته شده، شما را به فیزیوتراپ ارجاع دهد تا نحوه استفاده احتمالی از تجهیزات کمکی مانند چوب زیر بغل، عصا یا واکر را یاد بگیرید. فیزیوتراپیست باید بتواند به شما کمک کند تا محدودیت های تحمل وزن تان را درک کنید. با انجام تمرینات ملایم برای عضلات زانو و لگن می توان مطمئن شد که در طی مدت زمان بهبود شکستگی مچ پا، گروه عضلات درگیر در راه رفتن، ضعیف نمی شوند زیرا در صورت استفاده از گچ یا بریس نمی توانید تمرینات مربوط به مچ پا را انجام دهید.

بعد از بهبودی مچ پا، گچ باز شده و پزشک اجازه می دهد تا وزن بیشتری را بر روی مچ پایتان اعمال کنید. ممکن است لازم شود تا برای راه رفتن از یک دستگاه کمکی مانند چوب زیر بغل یا عصا استفاده کنید. در این مرحله، فیزیوتراپیست می تواند برای ارائه درمان مناسب، مچ پایتان را به طور کامل مورد بررسی قرار دهد. موارد زیر در ارزیابی مچ پا در نظر گرفته می شوند:
• راه رفتن
• دامنه حرکت
• قدرت
• ورم
• درد
• ارزیابی اسکار یا جای زخم (در صورت جراحی)

بعد از ارزیابی دقیق، فیزیوتراپیست می تواند درمان را شروع کند. او ممکن است از روشهایی مانند سرما و گرما درمانی یا الکترو تراپی، تکار تراپی و دیپ اوسیلیشن برای درمان ورم یا درد در اطراف قوزک پا استفاده کند.

الکتروتراپی مچ پا

یکی از بهترین روش ها برای درمان انواع شکستگی، استفاده از دستگاه دیپ اوسیلیشن است. این دستگاه موجب نوسان موثر بافت و استخوان تحت درمان با استفاده از جاذبه الکترواستاتیک و اصطکاک می شود که باعث افزایش سرعت جوش خوردن استخوان ها می شود. اثری که توسط نوسانات این دستگاه ایجاد می شود می تواند تا هشت سانتی متر درون بافت و استخوان بیمار نفوذ کند که با این کار موجب افزایش و تسهیل جریان یافتن گردش خون و مواد مغذی در قسمت آسیب دیده بدن می شود. این روش یکی از کم تهاجمی ترین شیوه های درمانی در فیزیوتراپی است که نتایج شگرفی در پی دارد . همچنین استفاده از این روش برای ترمیم زخم های ناشی از جراحی بعد از شکستگی نیز توصیه می شود.

اگر شما هم در گذشته دچار شکستگی مچ پا شده اید و هنوز احساس درد در مچ پای خود دارید، می توانید از خدمات مرکز فیزیوتراپی مهربان استفاده کنید. فیزیوتراپی متکی بر تمرین درمانی و تگنولوژیهای نوین می تواند شما را بسیار در رهایی کامل از دردهای مچ پا یاری دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس بگیرید.

 

تمرینات ورزشی شکستگی مچ پا

برنامه تمرینی مربوط به شکستگی مچ پا باید اصلی ترین قسمت توانبخشی مچ پا شما پس از شکستگی باشد. تمرینات عبارتند از:

• تمرین هایی برای افزایش دامنه حرکت مچ پا
• تمرینات تقویت کننده مچ پا
• تمرینات لگن و زانو (برای کمک به بهبودی توانایی راه رفتن)
• تمرینات حفظ تعادل
• تمریناتی برای بهبود توانایی راه رفتن

تمرینات ورزشی شکستگی مچ پا

به احتمال زیاد فیزیوتراپیست یک برنامه خانگی مناسب نیز برای مچ پای شکسته به شما می دهد که باید آن را در خانه اجرا کنید. این برنامه ممکن است چندین ماه پس از اتمام دوره فیزیوتراپی ادامه یابد و می توان این برنامه را به عنوان یک عامل مهم در موفقیت توان‌ بخشی طولانی‌ مدت در نظر گرفت. حتما توصیه ها و دستورالعمل های فیزیوتراپیست را به دقت دنبال کرده و سوالات خود را مطرح کنید.

قانون ولف بیان می‌کند که استخوان در واکنش به فشار تحمیل شده بر روی آن، رشد می‌کند و بازسازی می شود. فیزیوتراپیست با تجویز تمریناتی که فشار مناسب را در جهت درست اعمال می کنند، حداکثر بهبودی و عملکرد درست استخوان شکسته شده را تضمین می کند.

موضوع مهم دیگر، آموزش راه رفتن پس از شکستگی مچ پا است. فیزیوتراپیست به شما کمک می کند تا مهارت لازم در استفاده از وسایل کمکی مانند عصا یا چوب زیر بغل را برای راه رفتن مستقل بدست آورید. انجام عمل جراحی برای جا اندازی شکستگی می تواند باعث تشکیل بافت اسکار (جای زخم) در اطراف محل جراحی شود. فیزیوتراپیست می تواند با ماساژتراپی و تحریک بافت اسکار به بهبود آن کمک کند. او همچنین می تواند به شما آموزش دهد تا تکنیک های ماساژ اسکار را به تنهایی انجام دهید.

مهمترین تمریناتی که در برنامه ورزش درمانی شما قرار می گیرند عبارتند از:

- تمرینات افزایش دامنه حرکتی: جهت بهبود دامنه حرکت
- تمرینات انعطاف پذیری: برای بهبود انعطاف پذیری عضلات اطراف قوزک پا
- تمرینات تقویتی: پس از یک دوره بی تحرکی به دلیل استفاده از گچ یا آتل، ممکن است عضلات اطراف مچ پا شما به طور قابل توجهی ضعیف شده باشند که در این حالت نیاز به تقویت عضلات مچ پا داریم.
- تمرینات حفظ تعادل: بعد از شکستگی مچ پا، ممکن است متوجه شوید که تعادل شما اندکی کاهش یافته است. فیزیوتراپیست با تجویز تمریناتی مانند ایستادن بر روی یک پا به بهبود تعادل شما کمک می کند.
- تمرینات پلایومتریک: اگر در ورزش هایی با شدت بالا شرکت می کنید، ممکن است بخواهید با انجام ورزشهایی پلایومتریک مانند پریدن و هاپینگ، برای بازگشت به ورزش پس از شکستگی مچ پا آماده شوید. یادگیری درست پرش و فرود می تواند تضمین کند که در حین ورزش، مچ پای شما قادر به تحمل نیروهای تحمیل شده به خود هنگام دویدن و پرش باشد.

بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی شکستگی مچ دست 

 

راه رفتن و دویدن پس از شکستگی قوزک پا

بعد از شکستگی قوزک پا ممکن است برای بازگشت به فعالیت عادی و راه رفتن با مشکل مواجه شوید. فیزیوتراپیست می تواند تمرینات مختلف مربوط به راه رفتن مانند عوض کردن پا و عبور از مانع را برای بهبود راه رفتن شما تجویز کند. او همچنین می تواند در انتخاب صحیح دستگاه کمکی مانند عصا یا چوب زیر بغل به شما کمک کند، زیرا توانایی راه رفتن شما را تحت تاثیر قرار داده و باعث بهبود آن می شوند. بسیاری از مردم نگرانند که آیا انجام حرکاتی مانند دویدن پس از شکستگی مچ پا امکان پذیر است یا خیر. این موضوع به شدت جراحات و نحوه التیام آن بستگی دارد، بنابراین قبل از تلاش برای دویدن با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که این کار برای شما بی خطر است.

بیشتر بخوانید: درمان فیزیوتراپی برای شکستگی های استخوان

راه رفتن و دویدن بعد از شکستگی مچ پا

درمانهای فیزیوتراپی می توانند شما را از درد مچ پا رهایی دهند. ممکن است شما بعد از باز کردن گچ یا آتل هنوز درد داشته باشید یا دامنه حرکتی و قدرت دست شما کم باشد. در این حالت بهتر است از فیزیوتراپی استفاده کنید. فیزیوتراپی خوب می تواند قدرت راه رفتن و دویدن را به شما بازگرداند. جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با مرکز فیزیوتراپی مهربان به شماره 02126741456 تماس بگیرید.

 

فیزیوتراپی شکستگی قوزک پا چقدر طول می کشد؟

شکستگی مچ پا و روند بهبودی در افراد متفاوت است. فیزیوتراپیست باید پیش آگاهی کلی شما در مورد توان بخشی شگستگی مچ پا را بررسی کند. این پیش آگهی معمولا به این امر بستگی دارد که در شروع توانبخشی، مچ پا در چه حدی حرکت می کند. به طور کلی، فیزیوتراپی برای شکستگی مچ پا در حدود 6 تا 8 هفته طول می کشد. مدت زمان فیزیوتراپی ممکن است با توجه به آسیب خاص شما کوتاه تر یا طولانی تر باشد.

 

نکات کلی درباره درمان قطعی شکستگی مچ پا

شکستگی قوزک پا می‌تواند منجر به از دست رفتن قابل‌ توجه عملکرد و محدود کردن توانایی شما برای راه رفتن، دویدن یا شرکت در کار و فعالیت ‌های تفریحی شود. فیزیوتراپی بعد از شکستگی مچ پا کمک می کند تا تحرک شما بهبود یافته و به طور ایمن به فعالیت و عملکرد طبیعی خود برگردید.

در پایان اگر شما هم دچار شکستگی مچ پا شده اید و در این باره سوالی دارید، سوال خود را در بخش نظرات زیر همین مقاله بپرسید و پاسخ خود را از کارشناسان فیزیوتراپی مهربان دریافت کنید.

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو