فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

لیست فعالیتها و ورزشهای مضر برای صافی کف پا

فعالیتهای مضر برای صافی کف پا

به طور طبیعی، کف پای انسان دارای قوس است. اما 20 تا 30 درصد از افراد دچار عارضه ای به نام صافی کف پا هستند. در این افراد، کف پاها بدون قوس بوده و وقتی می ایستند، کل کف پا زمین را لمس می کند. در این مقاله به شما خواهیم گفت که چه فعالیتها و ورزشهایی باعث صافی کف پا می شوند تا از انجام آنها بپرهیزید.

همچنین در این مقاله به عوارض صافی کف پا نیز پرداخته شده است. برای دسترسی سریع به مطالب می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
علل بروز صافی کف پا
فعالیتها و ورزشهای مضر
چه چیزهایی باعث تشدید صافی کف پا می شود؟
عوارض کف پای صاف
سخن پایانی 

 

علل بروز صافی کف پا

بعضی افراد به طور ارثی و ژنتیکی دچار صافی کف پا هستند. به همین دلیل بطور مادرزادی و در کودکی می توان مشکل صافی کف پا را در این افراد دید. اما صافی کف پا در بزرگسالان یک مشکل اکتسابی است که به خاطر سبک زندگی و شغل افراد بروز می کند. ممکن است بروز برخی از بیماری ها باعث ایجاد کف پای صاف شوند. مثلا:

• روماتیسم کودکان
• آرتریت روماتوئید
• آرتروز
• دیابت
• بارداری و تغییرات هورمونی ناشی از آن
• استفاده بیش از حد پا به طور مداوم
• پارگی تاندون‌ های پشت پا

همچنین ابتلا به بیماری های عصبی- عضلانی، فلج مغزی و برخی بیماری های دیگر نیز در ایجاد کف پای صاف موثر هستند. در ادامه با علل اکتسابی که باعث صافی کفی پا یا تشدید آن در بزرگسالان می شوند، بیشتر آشنا خواهید شد.

چنانچه شما هم از صافی کف پا رنج می برید و دچار علائمی از جمله درد در پاها هستید، می توانید از متخصصان مرکز فیزیوتراپی مهربان مشاوره بگیرید. مرکز فیزیوتراپی مهربان با در اختیار داشتن تیمی تخصصی و جدیدترین دستگاههای روز دنیا هم اکنون به عنوان مجهزترین فیزیوتراپی غرب تهران آماده ارائه خدمات تخصصی فیزیوتراپی به شما همشهریان عزیز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید.

علل بروز صافی کف پا

 

فعالیتها و ورزشهای مضر

مشاغل سنگین و یا کارهایی که لازم است برای انجام آن، روزانه به مدت طولانی بایستید، می توانند باعث ایجاد کف پای صاف شوند. بنابراین از انجام کارهای سنگین و ایستادن های طولانی تا حد ممکن باید بپرهیزید. همچنین انجام فعالیت های زیر برای صافی کف پا مضر به حساب می آیند:

• پیاده روی سریع
• ورزش های پرشی: طناب زدن، والیبال، پرش سه گام، پرش طول، ...
• دویدن
• وزنه برداری

این ورزشها به دلیل ضربات و فشاری که به کف پا وارد می کنند، ریسک ابتلا به صافی کف پا را افزایش می دهند. اما همه ورزشها مضر نیستند و می توانید با انجام برخی حرکات اصلاحی و ورزشهای مفید برای درمان صافی کف پا، قوس پای خود را افزایش دهید. 

 

چه چیزهایی باعث تشدید صافی کف پا می شود؟

برخی از عواملی که باعث می شوند صافی کف پاها بیشتر شده و قوس کف پا هر چه بیشتر کاهش پیدا کند، عبارتند از:

• بالا رفتن سن
هر چه سن افراد بیشتر می شود به طور طبیعی ساختارهایی که وظیفه ی آنها حفظ قوس کف پا است، دچار سستی و ضعف می شوند. ضعف این ساختارهای نقش مهمی در تشدید صافی کف پا دارد. این ساختارها عبارتند از:

• رباط ها و تاندون های نگهدارنده عضلات کف پا
• سستی عضلات حرکتی در کف پا و ساق پا
• پوکی استخوان پا که ناشی از کمبود کلسیم است

ضعیف شدن هر یک از این ساختارها موجب می شود فشار بیشتری به کف پا وارد شود. در نتیجه صافی آنها نیز شدیدتر خواهد شد.

• اضافه وزن
قوس کف پا باعث ایجاد تعادل در فشار وزن بدن بر پاها می شود. در افرادی که چاقی مفرط دارند و کف پای آنها نیز صاف است، فشار وزن بدن روی پاها بیشتر خواهد شد. در نتیجه چاقی در این افراد موجب صاف تر شدن قوس کف پا می شود. بنابراین بهتر است وزن خود را کاهش دهید و آن را متعادل نگه دارید.

صافی کف پا به علت اضافه وزن

• پوشیدن کفش نامناسب
پوشیدن کفش هایی که کفی یا تخت نامناسبی دارند نه تنها باعث تشدید صافی کف پا می شود، بلکه یکی از دلایل ایجاد صافی کف پا در بزرگسالان به شمار می رود. پوشیدن کفش های زیر برای صافی کف پا مضر است:

• کفش هایی که تخت آنها صاف است
• خیلی نازک بودن کف کفش
• پوشیدن مداوم کفش های پاشنه بلند

توجه داشته باشید که پوشیدن هر کفش طبی هم مناسب نیست و باید از کفش ها و کفی های طبی که ویژه ی ناهنجاری های پای شما است، استفاده کنید. 

 

عوارض کف پای صاف

افرادی که صافی کف پا دارند و برای درمان آن اقدام نمی کنند، در سنین بالا بیش از دیگران دچار کمر درد و زانو درد می شوند. از دیگر عوارض کف پای صاف که درمان نشده است، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• تغییر شکل پا مثل انگشتان چکشی
• تغییر انحنای ستون فقرات مثل گودی کمر
• مشکلات و آسیب های زانو مثل پارگی رباط صلیبی
• ریسک ابتلا به زانوی ضربدری یا پای پرانتزی

همچنین این افراد بعد از پیاده روی یا ایستادن های طولانی به خاطر کشیدگی و التهاب فاشیا پلانتار (تاندونی در کف پا) دچار مشکل درد کف پا می شوند. این افراد اغلب نمی توانند به خاطر درد و خستگی راه بروند.

شما هم در صورت ابتلا به درد و صافی کف پا می توانید برای درمان آن با فیزیوتراپی از متخصصان مرکز فیزیوتراپی مهربان، بهترین کلنیک فیزیوتراپی غرب تهران بهره مند شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید.

عوارض کف پای صاف

 

سخن پایانی

سبک زندگی مثل مشاغلی که به ایستادن طولانی نیاز دارند، چاقی، انجام برخی از ورزشها، پوشیدن کفش های نامناسب و غیره همگی می توانند در ایجاد یا تشدید صافی کف پا موثر باشند. افرادی که قوس پای آنها کاهش یافت یا کاملا کف پایشان صاف است، نمی توانند ضربات و فشارهایی که به پای وارد می شود را دفع کنند.

در نتیجه این فشارهای به ستون فقرات و ساختارهای بالاتر مثل مچ پا، زانو، لگن و کمر وارد می شود. اغلب کسانی که برای درمان صافی کف پا اقدام نمی کنند با بالا رفتن سن و سستی عضلات و بافتهای نگهدارنده ی کف پا دچار مشکلات حرکتی بیشتری می شوند. به طور مثال این افراد دچار درد زانو و کمر می شوند. یا موقع راه رفتن به خاطر فشاری که به آنها وارد می شود، با درد کف پا مواجه خواهند شد.

در صورتی که سوال دیگری درباره درمان صافی کف پا با فیزیوتراپی و ورزش دارید، می توانید سوالات خود را در بخش نظرات ارسال کنید. در اسرع وقت به پرسش های شما پاسخ خواهیم داد. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو