فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

درمان سریع رگ به رگ شدن مچ پا

درمان رگ به رگ شدن مچ پا

شاید شما هم موقع راه رفتن روی سطوح ناهموار به خصوص با کفش نامناسب و یا موقع ورزش هایی که به جهش و پریدن زیادی نیاز دارد، رگ به رگ شدن مچ پا را تجربه کرده باشید. به طور کلی، مفصل مچ پا به دلیل تحمل فشار کل وزن بدن زیاد در معرض آسیب های مختلف قرار می گیرد.

رگ به رگ شدن مچ پا یکی از رایج ترین آسیبهای مربوط به این ناحیه است که در این مقاله قصد داریم به طور کامل به آن بپردازیم. برای دسترسی سریع به مطالب می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
منظور از رگ به رگ شدن چیست؟
آشنایی با آناتومی مچ پا
علائم رگ به رگ شدن مچ پا
چه کسانی در معرض این مشکل هستند؟
علت رگ به رگ شدن پا
تشخیص رگ به رگ شدن مچ پا
درمان رگ به رگ شدن مچ پا
فیزیوتراپی رگ به رگ شدن مچ پا
روشهای پیشگیری 

 

منظور از رگ به رگ شدن چیست؟

استخوان های مچ پا مثل بقیه مفاصل بدن با رباط به یکدیگر متصل شده اند. به کشیدگی یا پارگی این رباط ها رگ به رگ شدن مچ پا می گویند. 

 

آشنایی با آناتومی مچ پا

شکل زیر ساختار استخوان های مچ پا را که شامل استخوان درشت نی یا تیبا، استخوان نازک نی یا فیبولا و استخوان مچ پا یا قاپ است را نشان می دهد. همچنین در این تصویر می توانید مفاصل و رباط های مچ پا را مشاهده کنید. 

آناتومی مچ پا

 

علائم رگ به رگ شدن مچ پا

رگ به رگ شدن مچ پا همیشه با درد و تورم همراه است. معمولا در ساعات اولیه رگ به رگ شدن مچ پا، این ناحیه دچار التهاب و قرمزی می شود. از دیگر نشانه های رگ به رگ شدن مچ پا عبارت است از:

• حساسیت به لمس
• درد موقع راه رفتن و حرکت دادن مچ پا
• ناتوانی در تحمل وزن بدن روی پای آسیب دیده
• شنیدن صدای پاره شدن رباط
• خونمردگی و کبودی
• احساس گرما در ناحیه آسیب دیده

همچنین موقع رگ به رگ شدن، شخص احساس سفتی یا چوب شدگی در ناحیه مچ پا دارد.

امروزه با پیشرفت تجهیزات پزشکی درمان بسیاری از درد ها آسان و کم هزینه شده است. درمان های الکتروتراپی یکی از به روز ترین درمان درد های مزمن می باشد. مرکز فیزیوتراپی مهربان، پیشرو در درمان های نوین با داشتن تجهیزات پیشرفته می تواند بیماران عزیز را تا درمان قطعی همراهی کند. می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

چه کسانی در معرض این مشکل هستند؟

افراد جوان و میانسال، کسانی که چاق هستند یا سابقه ی رگ به رگ شدن یا پیچ خوردگی مچ پا را دارند، بیشتر از افراد دیگر در معرض رگ به رگ شدن پا هستند. همچنین زنان ورزشکار بالای 30 سال و مردان ورزشکار در سنین 15 تا 24 سال بیشتر در معرض رگ به رگ شدگی هستند. 

 

علت رگ به رگ شدن پا

رگ به رگ شدن مچ پا معمولا زمانی اتفاق می افتد که قوزک پا به بیرون بچرخد و رباط خارجی دچار کشیدگی یا پارگی شود. موارد زیر می توانند دلیل رگ به رگ شدن مچ پا باشند:

علت رگ به رگ شدن پا

• فرود اشتباه روی پا در ورزش های جهشی
• پوشیدن کفش نامناسب
• گرم نکردن کافی قبل از شروع فعالیتهای ورزشی
• دویدن یا راه رفتن روی زمین ناهموار مثل زمین دارای گودی و بلندی یا گودال
• خستگی عضلات و رباط‌ها

به علاوه، سطوح مرطوب، لغزنده و یا یخ زده هم یکی از علل شایع افتادن و رگ به رگ شدن مچ پا هستند. 

 

تشخیص رگ به رگ شدن مچ پا

پزشکان برای تشخیص علت درد مچ پا فقط به علائم بیمار دقت نمی کنند. ممکن است استخوان های مچ پا شکسته باشند. به همین دلیل پزشکان از اشعه یکس، سی تی اسکن یا MRI برای تشخیص شکستگی استفاده می کنند. اگر پا دچار شکستگی نشده باشد، علت درد و تورم مربوط به رگ به رگ شدگی یا پیچ خوردگی مچ پا است.

رگ به رگ شدن و پیچ خوردگی پا چه تفاوتی دارند؟
رگ به رگ شدن مچ پا با پیچ خوردگی مچ پا در دو چیز متفاوت هستند اما چون علائم مشابهی ایجاد می کنند اغلب به جای هم اشتباه گرفته می شوند. رگ به رگ شدن در اثر کشیدگی یا پارگی رباط ها اتفاق می افتد. در حالی که پیچ خوردگی مچ پا ناشی از پارگی یا فشار زیاد بر تاندون ها و عضلات مچ پا است. 

آشنایی با درجات بیماری
درجه ی رگ به رگ شدگی بستگی به میزان شدت کشیدگی یا پارگی رباط های مچ دارد. رگ به رگ شدگی ممکن است خفیف تا شدید بوده و با علائم زیر همراه باشد:

• رگ به رگ شدن خفیف: در این نوع رگ به رگ شدن، مچ پا به داخل چرخیده و رباط های داخلی دچار آسیب دیدگی می شوند. در این نوع رگ به رگ شدگی، فرد مصدوم می تواند با وجود درد راه برود.

• رگ به رگ شدن متوسط: در این حالت مچ پا به سمت بیرون و پا به سمت داخل می چرخد. در نتیجه رباط های بیرون مچ پا دچار آسیب می شوند. با این شدت رگ به رگ شدن، راه رفتن برای شخص بسیار سخت و دردناک بوده و مچ پا کبود می شود.

• رگ به رگ شدن شدید: این نوع رگ به رگ شدن زمانی اتفاق می افتد که رباط بیرونی و داخلی پا پاره شوند. در نتیجه پا از سمت خارج به سمت داخل می چرخد. در این حالت شخص اصلا نمی تواند وزن بدن را تحمل کند و راه برود. 

درجات رگ به رگ شدگی مچ پا

 

درمان رگ به رگ شدن مچ پا

با توجه به شدت رگ به رگ شدن مچ پا، پزشکان از روشهای زیر برای درمان بیمار استفاده می کنند:

• درمان خانگی
برای رگ به رگ شدن خفیف می توانید از بریس یا باند کشی برای بستن و بی حرکت کردن قوزک پا استفاده کنید ولی نباید پا را محکم ببندید. گاهی پای بیمار نیاز به گچ گرفتن دارد. همچنین استراحت، استفاده از عصا برای راه رفتن، گذاشتن کیسه یخ هر 2 ساعت یکبار به مدت 20 دقیقه و بالا نگه داشتن پا به بیمار توصیه می شود.

• درمان دارویی
معمولا برای تسکین درد و کاهش التهاب، پزشکان داروهای مسکن و ضد التهاب های غیر استروئیدی برای بیماران خود تجویز می کنند. از این روش در کنار روشهای درمان خانگی و گچ گرفتن مچ پا استفاده می شود. در مواردی هم ممکن است برای کاهش التهاب رباط آسیب دیده، کورتون تزریق شود.

• فیزیوتراپی
بهترین درمان رگ به رگ شدن مچ پا با درجات شدید و متوسط استفاده از درمان های فیزیوتراپی است. همچنین فیزیوتراپی می تواند به توانبخشی مچ پای آسیب دیده یا گچ گرفته شده کمک کند. فیزیوتراپی می تواند انعطاف پذیری و دامنه حرکتی مچ پا را به آن برگرداند.

• جراحی
در مواردی که رگ به رگ شدن مچ پا بسیار شدید است و رباط پاره شده حتی با فیزیوتراپی ترمیم نمی شود، پزشکان از روشهای جراحی برای ترمیم رباط استفاده می کنند. بعد از جراحی، برای بازتوانی مچ پا، از فیزیوتراپی استفاده می شود. 

 

فیزیوتراپی رگ به رگ شدن مچ پا

از فیزیوتراپی هم می توان برای درمان رگ به رگ شدن مچ پا استفاده کرد و هم می توان از آن برای توانبخشی بعد از بهبود آسیب، جراحی و گچ گرفتن پا کمک گرفت. درمان رگ به رگ شدن مچ پا با فیزیوتراپی عبارت است از:

فیزیوتراپی رگ به رگ شدن مچ پا

• اوزون تراپی: از این روش برای ترمیم رباط آسیب دیده استفاده می شود. اوزون تراپی درد مچ پا را کاملا برطرف کرده و تاندون و رباط های ضعیف را تقویت می کند.

• تمرین درمانی: تمرینات ورزشی به تقویت ماهیچه های ساق پا و پایداری بیشتر مچ پا کمک می کنند. همچنین ورزش درمانی باعث کاهش درد و بهبود خونرسانی و ترمیم سریعتر رباطهای آسیب دیده مچ پا می شود.

• الکترو تراپی: از الکتروتراپی می توان برای کاهش درد، تقویت ماهیچه ها و ترمیم بافت های آسیب دیده مثل رباط مچ پا استفاده کرد.

• اولتراسوند تراپی: بهترین درمان رگ به رگ شدن مچ پا استفاده از اولتراسوند تراپی است. از این روش برای رگ به رگ شدن رباط های بدن استفاده می شود. این روش به کاهش درد و رفع خشکی و سفتی در ناحیه رگ به رگ شده کمک می کند.

• لیزر درمانی: استفاده از لیزر کم‌توان برای درمان رگ به رگ شدن مچ پا استفاده می شود. استفاده از لیزر تراپی علاوه بر کاهش درد و التهاب سرعت ترمیم رباطهای کشیده شده یا پاره شده مچ پا را افزایش دهد.

• شاک ویو تراپی: این روش درد و التهاب را در مچ پا کم کرده و جریان خون را در پا افزایش می دهد. همچنین از شاک ویو تراپی برای سرعت دادن به ترمیم پارگی رباط استفاده می شود.

• ماساژ درمانی: از 5 روز بعد از رگ به رگ شدن می توان از تکنیک های ماساژ درمانی استفاده کرد. ماساژ دادن با انگشتان می تواند از ایجاد اسکار در محل رگ به رگ شدگی مچ پا جلوگیری کند.

شما هم برای درمان رگ به رگ شدن مچ پا با فیزیوتراپی می توانید از خدمات مرکز فیزیوتراپی مهربان، پیشرو در درمان های نوین فیزیوتراپی در غرب تهران بهره مند شوید. می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس بگیرید.

طول درمان رگ به رگ شدن مچ پا

طول درمان بیماری
درد و تورم مچ پا تا چند روز ادامه دارد و با گذشت زمان کمتر می شود. اما مدت درمان رگ به رگ شدن مچ پا به درجه آسیب رباط های مچ پا بستگی دارد. موارد خفیف تا متوسط ظرف یک تا چند هفته بهبود می یابد.
اما رگ به رگ شدن شدید مچ پا ممکن است ماهها طول بکشد تا بهبود یابد. به خصوص در این موارد، مچ پای آسیب دیده تضعیف می شود و با تمرینات ورزشی باید مچ پا را تقویت کرد. 

 

روشهای پیشگیری

اگر ورزش می کنید، حتما قبل از شروع هر فعالیت ورزشی بدن را با حرکات کششی گرم کنید. ورزش کردن و به خصوص تمرینات قدرتی و کششی مچ پا باعث تقویت مچ پا شده و از آسیب دیدن آن جلوگیری می کند. همچنین:

• روی سطوح هموار راه بروید و ورزش کنید.
• تا حد ممکن کفش پاشنه بلند نپوشید و موقع راه رفتن روی سطوح ناهموار حتما کفش مناسب بپوشید.
• اگر احساس درد وخستگی در مچ پا دارید، حتما فعالیت خود را متوقف کرده و استراحت کنید. چون خستگی می تواند باعث راه رفتن نامناسب و چرخیدن و رگ به رگ شدن مچ پا شود.

با رعایت نکات بالا می توانید تا حد زیادی از رگ به رگ شدن مچ پا جلوگیری کنید.

در این مقاله سعی کردیم شما را با علائم و علل رگ به رگ شدن مچ پا و همینطور روشهای درمان و پیشگیری از آن آشنا کنیم. امیدواریم به همه سوالات شما در این باره پاسخ داده باشیم. اگر سوالی در این مورد دارید می توانید، آنها را در بخش نظرات این مقاله ارسال کنید.  

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو