فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

درمان رماتیسم مفاصل با فیزیوتراپی

فیزیوتراپی روماتیسم مفاصل

رماتیسم مفاصل یک بیماری ارثی است که در خانمها شایع تر از آقایان است. از اصلی ترین علائم این بیماری درد و خشکی مفاصل است که صبح ها بیشتر از هر زمان دیگری است. اگر رماتیسم مفصلی به موقع تشخیص داده نشود ممکن است مفصل دچار فرسایش شده و عملکرد خود را از دست بدهد. در این مقاله به علل و نشانه های رماتیسم مفصلی و روش های درمان این عارضه پرداخته شده است. برای دسترسی به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
رماتیسم مفصلی چیست؟
چطور رماتیسم مفصلی را تشخیص دهیم؟
آرتریت روماتویید چه عوارضی دارد؟
چرا رماتیسم مفصلی می گیریم؟
آیا رماتیسم مفصلی قابل درمان است؟
سخن پایانی 

 

رماتیسم مفصلی چیست؟

روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمنی است که به خاطر اختلال در سیستم ایمنی بدن به وجود می آید. در این بیماری سیستم ایمنی به مفاصل بدن حمله می کند و به خاطر ترشح مواد سمی مفاصل آسیب می بینند. اکثرا آرتریت روماتویید مفاصل کوچکی مثل مچ دست و مفاصل انگشتان را تحت تاثیر قرار می دهد. در 90 درصد افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید بیشتر، مفاصل پا یا مچ پا درگیر می شود. تفاوت آرتریت روماتویید و آرتروز در این است که آرتروز باعث ساییدن استخوان‌ها شده ولی روماتیسم مفصلی باعث تورم و دردناک شدن مفاصل می‌شود. البته با ادامه پیدا کردن روماتیسم مفاصل، استخوان‌ها فرسایش پیدا می کنند و تغییر شکل می دهند. 

 

چطور رماتیسم مفصلی را تشخیص دهیم؟ 

اگر مبتلا به رماتیسم مفصلی هستید خیلی مهم است که هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید و زودتر درمان را شروع کنید. اگر علائم آرتریت روماتویید داشته باشید و درمان خود را شروع نکنید عوارض بیماری بیشتر می شود حتی ممکن است آسیب شما جبران ناپذیر شود. از کجا بفهمیم که رماتیسم مفصلی داریم؟ این عارضهروز نیز مثل هر بیماری دیگری علائم و نشانه هایی دارد که در تشخیص آرتریت روماتوئید موثر هستند. این علائم عبارتند از:

• درد، سفتی و خشکی مفاصل (صبح ها شدیدتر است)
• تورم انگشتان دست و دوکی شکل شدن آن: به یاد داشته باشید که تورم و درد انگشتان دست علل دیگری هم دارد. شما با خواندن مقاله علت درد انگشتان دست با علل و راههای درمان آن آشنا خواهید شد.
• شدت پیدا کردن درد در اثر حرکت
• بی حسی و سوزش در دست و پا (گِزگِز شدن)

بیشتر بخوانید: مهمترین علتهای بیحسی در پاها

• کاهش فعالیت حرکتی مفاصل
• کبود شدن ناگهانی بدن

علائم و نشانه های رماتیسم مفصلی

در صورتی که علائم رماتیسم مفصلی را مشاهده کردید برای درمان می توانید از خدمات مرکز فیزیوتراپی مهربان در غرب تهران استفاده کنید. در این مرکز، فیزیوتراپی متکی بر روش های درمانی مختلف و تکنولوژی های روز است. برای مشاوره و دریافت نوبت می توانید با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

آرتریت روماتویید چه عوارضی دارد؟

بعضی از عوارض رماتیسم مفاصل عبارت است از:

• افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای دیگر: ابتلا به رماتیسم مفصلی ممکن است خطر ابتلا به پوکی استخوان، خشکی دهان و چشم‌ها بیشتر می کند. ممکن است توده های بافتی در اطراف مناطق درگیر با رماتیسم مفصلی ایجاد شود.

• عفونت و تب: بسیاری از داروهای رماتیسم مفاصل، دستگاه ایمنی را ضعیف می کنند. بنابراین احتمال ایجاد عفونت یا تب در افراد مبتلا بیشتر می شود.

• سندرم تونل کارپال: اگر رماتیسم مچ دست را درگیر کند، عصب اصلی دست و انگشتان ممکن است به خاطر التهاب مفاصل مچ دست تحت‌ فشار قرار بگیرد و موجب سندرم تونل کارپال شود.

• ابتلا به بیماری‌های ریوی: افرادی که آرتریت روماتویید دارند بیشتر از افراد دیگر در معرض التهاب ریه و تنگی نفس قرار دارند. 

 

چرا رماتیسم مفصلی می گیریم؟ 

رماتیسم مفاصل یکی از شایع ترین انواع خود ایمنی است. همانطور که گفتیم علت رماتیسم مفصلی، حمله‌ی دستگاه ایمنی به مفاصل است که باعث التهاب آنها می شود. از مهمترین و رایج ترین علل رماتیسم مفاصل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• مصرف دخانیات به ویژه سیگار
• سابقه ارثی: روماتیسم مفصلی نیز یک بیماری ژنتیکی است و ممکن است سابقه خانوادگی داشته باشید.
• اضافه وزن: چاقی خطر ابتلا به رماتیسم را بیشتر می کند. اضافه وزن درد و التهاب مفاصل درگیر را شدیدتر می کند.
• کم تحرکی و ورزش نکردن
• نوع شغل و وضعیت نامناسب بدن موقع انجام کارهای روزانه
• جنسیت: شیوع رماتیسم مفاصل در خانمها بیش از آقایان است
• سن: احتمال ابتلا به این بیماری در سنین ۴۰ تا ۶۰ سال بیشتر است. 

علت رماتیسم مفاصل

 

آیا رماتیسم مفصلی قابل درمان است؟

اگر پزشک تشخیص دهد که مبتلا به آرتریت روماتویید هستید شما را به متخصص روماتولوژیست ارجاع می دهد. متخصص روماتولوژیست به نسبت پیشرفت بیماری شما ممکن است یکی از روشهای درمانی زیر را برای درمان رماتیسم مفاصل شما در نظر بگیرد یا شما را به فیزیوتراپیست ارجاع دهد:

درمان دارویی:
به تشخیص پزشک ممکن است برای درمان آرتریت روماتوئید مجبور باشید از یک یا چند دارو استفاده کنید. حتی ممکن است در روند درمان، نوع داروی شما تغییر کند. به طور کلی داروهای روماتیسم مفصلی شامل چهار گروه اصلی از داروها هستند:

• داروهای مسکن
• داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)
• داروهای ضد روماتیسمی اصلاح کننده بیماری (DMARD)
• آستروئیدها

کار درمانی:
کار درمانی برای درمان رماتیسم مفصلی به شما کمک می کند بتوانید به روش جدیدی کارهای روزمره تان را انجام دهید. با کمک کاردرمانی فشاری که روی مفاصل است کمتر خواهد شد. مثلا فردی که درد رماتیسمی در بازو دارد با کار درمانی یاد می گیرد چطور با تکیه دادن به در و هل دادن آن در را باز کند. 

درمان رماتیسم مفصلی

اکسیژن-ازن‌تراپی:
یک از روشهای درمان آرتریت روماتوئید اوزون درمانی است که با کمترین میزان تهاجم گردش خون را بهتر می کند. بسیاری از بیماران مبتلابه بیماری التهابی مزمن مانند روماتیسم مفاصل دچار اختلال در گردش خون هستند.

عمل جراحی:
اگر فرسودگی استخوان در اثر رماتیسم مفاصل بسیار شدید باشد و روشهای دیگر درمان جوابگو نباشد، مفصل آسیب دیده باید جراحی شود. عمل جراحی ممکن است برای تسکین درد، بازگرداندن عملکرد مفاصل آسیب دیده و بهتر شدن عملکرد بیمار در فعالیتهای روزمره انجام می شود.

درمان فیزیوتراپی:
در درمان فیزیوتراپی برای رماتیسم مفاصل، درد و التهاب مفاصل کمتر می شود. همچنین فیزیوتراپی می تواند به حفظ ساختار و عملکرد مفاصل به شما کمک کند. روشی که فیزیوتراپیست برای درمان آرتریت روماتوئید شما تعیین می کند ممکن است بسیار متنوع باشد.
این روشها عبارتند از:

• استفاده از گرما یا سرما برای کاهش درد یا سفتی مفاصل
اولتراسوند تراپی برای کاهش التهاب غلاف اطراف تاندون
ورزش درمانی برای بهبود و حفظ دامنه حرکتی مفاصل
• آتل بندی برای استراحت موضعی، جلوگیری از تغییر شکل مفصل، کاهش درد و بهبود عملکرد مفاصل
درای نیدلنیگ
الکتروتراپی
ماساژ درمانی

ماساژ درمانی برای رماتیسم مفاصل

در صورتی که علائم رماتیسم مفصلی را مشاهده کردید برای درمان می توانید از خدمات مرکز فیزیوتراپی مهربان در غرب تهران استفاده کنید. در این مرکز، کلیه خدمات درمانی فیزیوتراپی جهت درمان آرتریت روماتوئید به همشهریان عزیز ارائه می شود. برای مشاوره و دریافت نوبت می توانید با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

سخن پایانی

اگر در مفاصل دست و پای خود احساس درد، گرفتگی، سفتی یا گزگز شدن دست و پا داشتید این علائم می تواند نشان دهنده رماتیسم مفاصل باشد. رماتیسم مفاصل ناشی از التهاب مفصل است که در اثر حمله سیستم ایمنی بدن به مفاصل اتفاق می افتد. روش های مختلفی برای درمان این بیماری وجود دارد. اگر رماتیسم مفصلی درمان نشود مفصل دچار فرسایش می شود. در این صورت درمانی به جز تعویض مفاصل یا جراحیها برایتان وجود ندارد.

امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم به سوالات شما در مورد روماتیسم مفصلی پاسخ داده باشیم. در صورتی که سوالی در این مورد داشته باشید می توانید از بخش نظرات زیر مقاله آن را مطرح کنید. برای دیدن پاسخ سوال خود به این صفحه برگردید.

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو