فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

علل سوزش در پاها و درمان خانگی آن

احساس سوزش در پاها هنگام ورزش و یا در اثر آفتاب‌ سوختگی یک امر شایع است. بیماری های دیگری نیز می‌ توانند به آسیب اعصاب و در نتیجه احساس سوزش منجر شوند. برای بسیاری از افراد دچار سوزش در پا، توصیف این احساس ناخوشایند در پاها دشوار است. ممکن است احساس گرما، سوزن سوزن شدن یا بی حسی داشته باشید. این احساس ممکن است در یک پا، هر دو پا، بخشی از پا یا فقط در کف پا باشد.

سوزش پا

توصیف درد ناشی از سوزش پا و مکان مشخص آن می تواند به پزشک کمک کند تا این عارضه و علل آن را تشخیص دهد. در این مقاله به بررسی علل احتمالی سوزش پا، درمان خانگی سوزش پا و همچنین زمان مراجعه به پزشک می‌پردازیم.


فهرست
علل سوزش پا
درمان خانگی سوزش پا
برای سوزش پا چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
نکات کلی درباره سوزش پا 

 

علل سوزش پا

پوست، ماهیچه و عصب های پا همگی می توانند باعث احساس سوزش یا درد شوند. دانستن منبع درد می تواند به تشخیص علت و دسترسی به درمان مناسب کمک کند.

ورزش
هنگام ورزش ممکن است با احساس سوزش در پاهای خود مواجه شوید. ورزش هایی که عضلات پاها را درگیر می کنند، می توانند باعث بروز این احساس ناخوشایند شوند. این موضوع همیشه به معنای آسیب دیدگی عضلات نیست.
مقدار انرژی مورد نیاز بدن در حین انجام تمرینات ورزشی بیشتر از حد معمول است. در طی فعالیت های شدید، بدن نمی تواند اکسیژن کافی برای تولید انرژی را جذب کند، بنابراین عضلات در حال کار از روش بدون اکسیژن (غیرهوازی) برای تولید انرژی استفاده می کنند که در این زمان، اسید لاکتیک در عضلات افزایش پیدا کرده و ایجاد سوزش می کند.

دویدن یا انجام تمرینات شدید اغلب باعث سوزش پاها می شوند. بعد از اتمام تمرین باید این احساس سوزش از بین برود. معمولا بعد از ورزش، به مدت یک یا دو روز با احساس درد در عضلات خود مواجه خواهید شد. این اتفاق بیشتر زمانی رخ می دهد شما یک فعالیت جدید ورزشی را شروع می کنید یا سلامتی شما در حال بهبود است.

سوزش پا بعد از ورزش

بیشتر بخوانید: چگونه از شر گرفتگی عضلات خلاص شویم؟

آسیب دیدگی
آسیب دیدگی پا یکی از شایع ترین علل ایجاد کننده درد است. به ویژه، آسیب دیدگی عضلات می تواند باعث احساس سوزش شود.
کشش بیش از اندازه ماهیچه ها ممکن است به کشیدگی و آسیب بخشی از عضله منجر شود. ورزش یکی از دلایل عمده کشیدگی عضلات است. ممکن است هنگام آسیب دیدگی، دچار درد ناگهانی شوید، این درد می تواند به احساس گز گز یا سوزش تبدیل شود. ناحیه درد نیز ممکن است متورم و کبود شود. می توانید درد و کشیدگی عضلات را با استفاده از روش RICE درمان کنید:

• استراحت: ورزش های مربوط به پا را انجام ندهید یا وزن زیادی را بر روی پاهای خود قرار ندهید.
• یخ: ورم ایجاد شده را با یک بسته یخ پیچیده شده در پارچه کاهش دهید.
• بانداژ کردن: با یک باند عضله پا را ببندید تا کمی فشرده شود.
• بالا بردن: پاها را در سطحی بالاتر از قلب قرار دهید.

با نرمش و گرم کردن بدن قبل از ورزش و سپس سرد کردن بدن می توانید از بروز کشیدگی در عضلات جلوگیری کنید.

بیشتر بدانید: انحراف انگشت شست پا و درمان بدون جراحی

قرار گرفتن در معرض آفتاب
قرار گرفتن در معرض آفتاب بدون استفاده از کرم های ضد آفتاب باعث التهاب پوست می شود. هنگام استفاده از ضد آفتاب معمولا از پاهای خود غافل می شوید و چندین ساعت بعد، با احساس درد یا ناراحتی در پاها متوجه سوختگی پوست خود خواهید شد. ممکن است هنگام لمس پوست، گرما را احساس کنید و تا مدتها، در پاهای خود احساس سوزش داشته باشید. خنک کردن پوست برای تسکین درد و جلوگیری از آسیب بیشتر یک امر ضروری است.
دوش یا حمام کوتاه با آب سرد بگیرید و سپس، یک بسته یخ پیچانده شده در حوله را بر روی پوست خود قرار دهید. همچنین می توانید از داروهای مسکن مانند ایبوپروفن برای کاهش التهاب استفاده کنید. مرطوب کردن پوست با آلوئه ورا یا کرم حاوی آب نیز می تواند به بهبودی آن کمک کند.

آسیب عصبی
نوروپاتی محیطی یک اصطلاح پزشکی برای توصیف نوعی آسیب عصبی است. این بیماری عمدتا پاها و کف آنها را درگیر می سازد، اما در برخی از مواقع ممکن است بازوها و دستها را نیز تحت تاثیر قرار دهد. دیابت یکی از دلایل عمده آسیب عصبی است.

نوروپاتی محیطی

قند خون بالای ناشی از دیابت می تواند به اعصاب و رگ های خونی آسیب برساند. با گذشت زمان، این وضعیت به نوروپاتی محیطی منجر می شود. علائم این بیماری عبارتند از:

• احساس سوزش یا گزگز و مور مور شدن اندام
• درد
• بی حسی
• ضعف
• کاهش توانایی احساس درد یا تغییرات دما

در افراد مبتلا به نوروپاتی محیطی، درد ناشی از آسیب هایی مانند تاول یا زخمِ در حال شکل گیری به سختی احساس می شود. درمان زودهنگام این بیماری می تواند از بروز عفونت و مشکلات سلامتی بیشتر جلوگیری کند.
نوروپاتی محیطی می تواند تعادل و حرکت شما را تحت تاثیر قرار دهد، اما فیزیوتراپی ممکن است موثر واقع شود. استفاده از دارو نیز به مدیریت درد کمک خواهد کرد. اگر دیابت عامل اصلی بروز نوروپاتی محیطی باشد، باید میزان قند خون خود را در یک محدوده سالم نگه دارید تا از بدتر شدن آسیب عصبی جلوگیری کنید.

نوروپاتی محیطی می تواند موجب ایجاد اشکال در حرکت کردن و حفظ تعادل شود که فیزیوتراپی می تواند به درمان و کنترل این علائم کمک شایانی کند. با مراجعه به مرکز فیزیوتراپی مهربان می توانید درمان خود را نزد فیزیوتراپیست های متخصص و با تجربه آغاز کنید. جهت معاینه و کسب اطلاعات بیشتر با مرکز فیزیوتراپی مهربان به شماره 02126741456 تماس بگیرید.

درد ناشی از سوزش ران
مرالژیا پارستتیکا اصطلاح پزشکی مورد استفاده برای بیان سوزش درد در قسمت بیرونی ران است. این درد سوزشی ناشی از فشردگی یک عصب بزرگ است. تروما، تورم یا فشار به پاها از علل بروز این عارضه هستند. برخی از مثالها شامل افزایش وزن، پوشیدن لباس های تنگ یا استفاده از لوازم کاری است که به بدن فشار وارد می کند. علائم عبارتند از:

• سوزش، بی حسی یا سوزن سوزن شدن در قسمت بیرونی ران
• درد در قسمت خارجی ران و باسن
• حساسیت به لمس

برای درمان این عارضه معمولاً سعی می شود تا علت درد برطرف شود. کاهش وزن یا پوشیدن لباس گشادتر می تواند فشار وارده بر عصب را کاهش دهد. در برخی موارد ممکن است برای کاهش ورم به تزریق نیاز داشته باشید.

فیزیوتراپی می تواند قدرت عضلات پای شما را افزایش دهد که باعث کاهش علائم سوزش ران می شود. . مرکز فیزیوتراپی مهربان به عنوان بهترین مرکز فیزیوتراپی غرب تهران با تجهیزات روز دنیا و کادری متخصص آماده ارائه خدمات به همشهریان عزیز می باشد. جهت گرفتن نوبیت و کسب اطلاعات بیشتر با مرکز فیزیوتراپی مهربان به شماره 02126741456 تماس بگیرید.

 

درمان خانگی سوزش پا

عضلات و پوست آسیب دیده می توانند باعث سوزش در پاهای شما شوند. معمولاً به سادگی می توانید این مسائل بهداشتی را در خانه مدیریت و درمان کنید. استراحت دادن به عضله کشیده شده، استفاده از یخ در محل آسیب و بالا بردن پا به بهبود عضلات کمک می‌کند.
سوزش ناشی از ورزش باید کمی بعد از به پایان رسیدن تمرینات از بین برود. سرد کردن بدن با انجام برخی از حرکات کششی ملایم به بهبودی عضلات کمک کرده و از بروز درد جلوگیری می کند. یک بسته یخ پیچانده شده در حوله یا پارچه را بر روی پوست سوخته شده در آفتاب قرار دهید تا احساس سوزش کاهش یابد. مرطوب کردن و محافظت از پوست در برابر آفتاب سوختگی مجدد نیز به فرایند بهبود کمک خواهد کرد.

درمان خانگی سوزش پا

 

برای سوزش پا چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

در صورت احساس گزگز یا سوزن سوزن شدن و بی حسی مزمن که به آسانی قادر به توضیح آنها نیستید، باید به پزشک مراجعه کنید. در موارد زیر به درمان پزشکی نیاز خواهید داشت:

• سوختگی که باعث ایجاد تاول در قسمت زیادی از بدن می شود
• دچار تب ، سردرد ، گیجی یا حالت تهوع باشید
• سوختگی که ظرف مدت 2 روز بدتر می شود یا بهبود نمی یابد
• دلیل مشخصی برای سوزن سوزن شدن و بی حسی مزمن وجود ندارد

اگر آسیب دیدگی عضلانی با استراحت و معالجه در خانه بهبود نمی یابد، به مراقبت پزشکی نیاز خواهید داشت. در صورت بدتر شدن درد یا تورم یا ابتلا به تب شدید به پزشک مراجعه کنید.
گاهی اوقات، سوزش پاها می تواند نشانه یک بیماری زمینه ای مانند آسیب عصبی یا درد ناشی از سوزش ران باشد. برخی از بیماری ها مانند مالتیپل اسکلروزیس (ام اس) نیز می توانند باعث ایجاد حساسیت نسبت به دما شوند. بیماری های زمینه ای باید توسط پزشک تشخیص داده شوند.

بیشتر بخوانید: علل شایع بی حسی در پاها و درمان آن 

 

نکات کلی درباره سوزش در پاها

دلایل عمده سوزش پاها شامل صدمات یا آسیب دیدگی های عضلات یا پوست است. ورزش یا قرار گیری در معرض آفتاب، مقصران اصلی بروز این شرایط ناخوشایند هستند. معمولاً می توانید این مشکلات را در خانه درمان کنید. حتماً زمانی را برای استراحت و بهبودی در نظر بگیرید. برخی بیماری ها می‌توانند به اعصاب آسیب رسانده یا به آنها فشار وارد کنند و باعث بروز احساس سوزش شوند. پزشک می‌تواند این بیماری ها را تشخیص دهد و درمان مناسبی را تجویز کند.

در آخر اگر سوالی در رابطه با سوزش پا ها دارید می توانید زیر همین مقاله در قسمت کامنت ها مطرح بفرمایید تا توسط کارشناسان فیزیوتراپی مهربان پاسخ داده شود.

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو