فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

دکتر خوب برای کجی گردن در تهران (تورتیکولی)

دکتر خوب برای تورتیکولی در تهران

تورتیکولی یا کج گردنی بیماری است که در آن گردن بیمار در حالت عادی کج است. این افراد نمی توانند سر را به راست یا چپ بچرخانند. گاهی این عارضه بدون درد است و گاهی نیز با کوچکترین حرکت گردن، درد زیادی ایجاد می شود. این بیماری به صورت مادرزادی در نوزادان یا به طور اکتسابی در بزرگسالان بروز می کند.

با فیزیوتراپی تورتیکولی می توان این بیماری را درمان کرد. در این مقاله به شما خواهیم گفت، چطور می توانید یک دکتر خوب برای کجی گردن پیدا کنید. برای دسترسی سریع به مطالب می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
علائم کجی گردن نوزادان
علائم کجی گردن در بزرگسالان
درمان کجی گردن در نوزادان و بزرگسالان
بهترین متخصص درمان تورتیکولی در تهران
ویژگی های یک دکتر خوب برای کجی گردن
بهترین فیزیوتراپی تورتیکولی در تهران
فیزیوتراپی تورتیکولی نوزادان و بزرگسالان
حرکات اصلاحی کجی گردن نوزاد 

 

علائم کجی گردن نوزادان

نوزادان مبتلا به کج گردنی معمولا گردن درد ندارند. اما گردن این نوزادان به یک سمت کج مانده و نمی توانند سر را در جهات مختلف بچرخانند. این نوزادان نمی توانند والدین خود را با چشم دنبال کنند و از بالای شانه به آنها نگاه می کنند. شیر خوردن فقط از یک سینه و عدم تقارن صورت نیز از علائم تورتیکولی نوزاد هستند. 

 

علائم کجی گردن در بزرگسالان

علائم تورتیکولی بزرگسالان با علائم کج گردنی نوزادان متفاوت است. کج گردنی در بزرگسالان با علائم زیر شناخته می شود:

• کج بودن سر و گردن
• احساس درد و اسپاسم در گردن
• بالاتر بودن یک شانه نسبت به شانه دیگر
• محدود بودن حرکات گردن

همچنین این افراد ممکن است دچار سردرد یا دردهای ارجاعی در ناحیه گردن و شانه شوند یا در اثر تورتیکولی نتوانند گردن خود را اصلا تکان دهند. 

علائم کجی گردن در بزرگسالان

 

درمان کجی گردن در نوزادان و بزرگسالان

از روشهای مختلفی برای درمان تورتیکولی نوزادان و یا درمان تورتیکولی در بزرگسالان استفاده می شود. این روشهای درمانی برای کجی گردن عبارتند از:

• درمان های خانگی
از این روش بیشتر برای درمان تورتیکولی نوزادان استفاده می شود. برای درمان با این روش، مادر باید نوزاد را مجبور کند سرش را برخلاف جهتی که گردن کج شده، بچرخاند. مثلا درست خواباندن نوزاد در حالتی که سر در وضعیت کشش باشد؛ چیدن اسباب بازی ها در سمت مخالف با کجی گردن و یا شیر دادن از پستان مخالف با جهت کجی گردن. بعد از یکسال تورتیکولی که حاد نباشد برطرف می شود.

• تزریق بوتاکس
اگر اسپاسم شدید علت گرفتگی و کجی گردن باشد، از تزریق بوتاکس برای رها شدن انقباض و آرام کردن عضلاتی که منقبض شده، استفاده می شود.

• دارو درمانی
در بعضی موارد، پزشکان برای کاهش اسپاسم یا درد و گرفتگی عضلات گردن، داروهای شل کننده عضلات، مسکن و یا ضد التهاب های غیر استروئیدی برای بیمار تجویز می کنند.

• فیزیوتراپی
یکی از بهترین روشهای درمان این بیماری، فیزیوتراپی تورتیکولی برای نوزادان یا بزرگسالان است. درمان های فیزیوتراپی و به خصوص تمرینات کششی به بسیاری از بیماران کمک می کنند بدون جراحی، کجی گردن آنها اصلاح و درمان شود.

• جراحی
در صورتی که درمان های خانگی، ورزش های تورتیکولی و فیزیوتراپی نتواند نوزاد یا شخص بزرگسال را درمان کند، باید جراحی انجام شود. بعد از جراحی حتما باید تا مدتی بیمار از بریس گردن استفاده کرده و برای توانبخشی بعد از جراحی از تکنیک های فیزیوتراپی کمک بگیرد. 

 

بهترین متخصص درمان تورتیکولی در تهران

شاید تصور کنید که متخصص ستون فقرات یا ارتوپد بیش از متخصصان دیگر می توانند به درمان شما کمک کنند. اما با توجه به روشهای درمانی که در بالا ذکر کردیم، متوجه خواهید شد که در واقع فیزیوتراپیست ها، دکتر متخصص تورتیکولی هستند. زیرا فیزیوتراپی تنها روش اصلی درمان تورتیکولی بدون جراحی است.

دکتر متخصص تورتیکولی در تهران

حتی بعد از جراحی، برای اینکه گردن یک دامنه ی حرکتی عادی داشته باشد، باید از تکنیک های فیزیوتراپی استفاده کرد. بنابراین چه کجی گردن نوزاد باشد چه بزرگسال، بهتر است سراغ فیزیوتراپیست بروید. در صورتی که نیاز به جراحی داشته باشید، فیزیوتراپیست، شما را به جراح مربوطه ارجاع خواهد داد.

شما هم برای درمان تورتیکولی نوزادی یا بزرگسالی می توانید از خدمات بهترین مرکز فیزیوتراپی تورتیکولی در غرب تهران بهره مند شوید. کادر مجرب و متخصص درمان تورتیکولی در مرکز فیزیوتراپی مهربان آماده ارائه کلیه درمان های فیزیوتراپی به مراجعین این مرکز هستند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این باره و یا دریافت وقت مشاوره با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

ویژگی های یک دکتر خوب برای کجی گردن

دکتر خوب برای درمان کج گردنی از این جهت اهمیت دارد که اغلب تورتیکولی با دیستونی گردن (انقباض غیرارادی عضله گردن) اشتباه گرفته می شود. در نتیجه زمان و هزینه بیمار هدر رفته و تورتیکولی نیز درمان نمی شود. همچنین یک متخصص کجی گردن باید:

• وقت کافی برای معاینه بیمار بگذارد.
• اطلاعات به روز درباره شیوه های نوین درمان بیماری ها داشته باشد.
• برای آموزش تمرینات تورتیکولی به بیمار یا والدین بیمار وقت بگذارد. چون انجام این تمرینات بخش مهمی از درمان این بیماری به حساب می آیند.
• کار با نوزادان برای درمان و معاینه به صبر و حوصله نیاز دارد. نحوه رفتار با نوزاد و والدین او قطعا در نتیجه درمان تورتیکولی موثر خواهد بود. 

 

بهترین فیزیوتراپی تورتیکولی در تهران

حالا که متوجه شدید فیزیوتراپیست ها متخصص کجی گردن هستند، حالا باید بهترین مرکز فیزیوتراپی را برای درمان پیدا کنید. شما می توانید برای پیدا کردن بهترین مراکز فیزیوتراپی تورتیکولی در تهران از فاکتورهای زیر کمک بگیرید:

بهترین فیزیوتراپی تورتیکولی در تهران

• داشتن کادر مجرب
معمولا بهترین فیزیوتراپیست ها در بهترین کلنیک های فیزیوتراپی کار می کنند و بهترین مراکز فیزیوتراپی، بهترین کادر مجرب را در اختیار دارند. پس پیدا کردن یک فیزیوتراپیست خوب یا یک فیزیوتراپی خوب می تواند سرنخ شما برای پیدا کردن مرکز فیزیوتراپی خوب با کادر متخصص و حرفه ای باشد.

• مجهز بودن کلنیک فیزیوتراپی
برای درمان کجی گردن از تکنیک ها و دستگاه های فیزیوتراپی مختلفی استفاده می شود. کمبود تجهیزات به خصوص تجهیزات مدرن باعث کند شدن روند درمان و کاهش اثر بخشی فیزیوتراپی می شود. یکی از مجهزترین کلنیک های فیزیوتراپی در محدوده غرب تهران، مرکز فیزیوتراپی مهربان است. در این مرکز جدیدترین دستگاه های فیزیوتراپی در اختیار بیماران قرار می گیرد.

• استفاده از تجربه بیماران قبلی
یکی از روشهای مطمئنی که می توانید از کیفیت خدمات، دستگاه ها و فیزیوتراپیست های یک مرکز فیزیوتراپی مطمئن شوید، دانستن تجربه بیماران قبلی یا دوستان و آشنایان شما است. حتی اگر بیماری آنها با شما متفاوت باشد، با این حال اطلاعات آنها می تواند در انتخاب بهترین مرکز فیزیوتراپی تورتیکولی به شما کمک کند. 

 

فیزیوتراپی تورتیکولی نوزادان و بزرگسالان

فیزیوتراپیست با توجه به نوزاد یا بزرگسال بودن بیمار، شدت کجی گردن و موارد دیگر می تواند بهترین روش را برای درمان بیمار تجویز کند. تکنیک هایی که برای درمان این بیماران به کار می روند، عبارتند از:

• ماساژ درمانی
ماساژ درمانی سفتی و اسپاسم عضلات را برطرف می کند. هدف از تکنیک های ماساژ درمانی برای تورتیکولی موارد زیر است:

• افزایش انعطاف پذیری عضلات گردن
• کاهش درد گردن
• افزایش دامنه حرکتی گردن

از تکنیک های ماساژ درمانی برای فیزیوتراپی تورتیکولی نوزادان و همچنین بزرگسالان استفاده می شود.

• منوال تراپی
از تکنیک درمان های دستی یا منوال تراپی برای تسکین درد گردن، بهبود انعطاف پذیری و نیز افزایش دامنه حرکتی گردن در جهت مخالف با جهتی که گردن کج شده، استفاده می شود.

منوال تراپی تورتیکولی نوزادان و بزرگسالان

• گرما درمانی
استفاده از روشهای مختلف گرما درمانی برای شل شدن عضلات، رفع اسپاسم، بهبود حرکات گردن در جهت های مخالف با کجی گردن و نیز کاهش دردهای کورتیکولی بسیار موثر است.

• درای نیدلینگ
از درای نیدلینگ برای رفع اسپاسم نقاط ماشه ای در عضلات گردن و شانه استفاده می شود. فیزیوتراپیست ها از درای نیدلینگ به ویژه برای مواردی که بیمار دچار سردرد گردنی یا درد بین دو کتف است، استفاده می کنند.

• تکار تراپی
فیزیوتراپیست ها از این روش برای کاهش دردهای اسکلتی-عضلانی استفاده می کنند. درمان تورتیکولی با تکارتراپی یکی از روشهای توانبخشی بعد از عمل جراحی کجی گردن نیز هست. همچنین تکار تراپی به شل شدن عضلات گردن و بهبود دامنه ی حرکتی گردن بیمار کمک زیادی می کند.

• ورزش برای درمان تورتیکولی
حتما فیزیوتراپیست شما برای درمان تورتیکولی از تمرینات کششی و اصلاحی در کنار روش های دیگر فیزیوتراپی استفاده می کند. بیماران می توانند تمرینات ورزش درمانی خود را در منزل نیز انجام دهد. این تمرینات برای نوزادان توسط مادر در منزل انجام می شود. هدف تمرینات ورزشی، کشش ماهیچه های منقبض شده است.

در صورتی که فرزندتان دچار تورتیکولی نوزادی است، برای درمان آن با روشهای فیزیوتراپی می توانید به فیزیوتراپی مهربان، مجهزترین کلنیک فیزیوتراپی در غرب تهران مراجعه کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این باره و یا دریافت وقت مشاوره با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

حرکات اصلاحی کجی گردن نوزاد

فیزیوتراپیست ها در کنار درمان های فیزیوتراپی از تمرینات تورتیکولی برای درمان نوزادان استفاده می کنند. بعضی از این حرکات اصلاحی به شرح زیر هستند:

• تمرین اول
نوزاد را روی فرش، به پشت بخوابانید. برای درمان کجی گردن به راست، باید دست راست را روی سمت راست سر نوزاد قرار دهید. با دست چپ خود شانه راست نوزاد را نگه دارید. سپس به آرامی گوش چپ را به سمت شانه چپ تا حد ممکن خم کرده و 30 ثانیه مکث کنید. به حالت اول برگردید. دوباره همین حرکت را در یک ست 4 تایی تکرار کنید.

برای کجی گردن به چپ عکس این تمرین را انجام دهید. این تمرین کششی را سه تا چهار بار در روز می توانید برای نوزادتان اجرا کنید. حتما قبل از انجام این تمرینات، اجرای درست آنها را از فیزیوتراپیست خود یاد بگیرید.

تمرین اول اصلاح کجی گردن نوزاد

• تمرین دوم 
نوزاد خود را برای بازی کردن، روی شکم بخوابانید. بهتر است این کار را روی فرش انجام دهید. خوابیدن روی شکم باعث کنترل بهتر حرکات گردن و تقویت عضلات گردن و شانه می شود. اسباب بازی های او را در سمت مخالف جهتی که گردن کج شده، بچینید.

خودتان نیز در کنار اسباب بازی ها بنشینید و با ایجاد سر و صدا سعی کنید توجه نوزاد را به سمت خود جلب کنید. بدین ترتیب نوزاد مجبور است سرش را به سمت شما و اسباب بازیها بچرخاند. چند بار در روز و هر بار حدود یک ربع این تمرین را انجام دهید.

تمرین دوم اصلاح کجی گردن نوزاد

• تمرین سوم 
طوری نوزاد را بغل کنید که بتواند همه اشیا و مناظر اتاق را ببیند. با دست خود کمی به سمتی که گردن کج است فشار آورده و آنرا بالا بیاورید. باید این فشار به حدی باشد که عضلات منقبض شده دچار کشش شوند.

تمرین سوم اصلاح کجی گردن نوزاد

در صورتی که سوال دیگری درباره متخصص کجی گردن یا فیزیوتراپی تورتیکولی نوزادان یا بزرگسالان دارید، می توانید در بخش نظرات این مقاله سوالات خود را مطرح کنید. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو