فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

درمان فیزیوتراپی برای شکستگی استخوان ترقوه

درمان فیزیوتراپی برای شکستگی استخوان ترقوه

شکستن استخوان ترقوه، یک آسیب ورزشی شایع است که عموماً به دلیل ضربه خوردن شانه موقع اﻓﺘﺎدن روى زﻣﯿﻦ ﺑﺎ دﺳﺖ ﺑﺎز و ﮐﺸﯿﺪه اتفاق می افتد. شکستن ترقوه ممکن است جزئی یا کامل باشد و در بیشتر موارد، این شکستگی ها تنها با جراحی و بی حرکت نگه داشتن عضو آسیب دیده بهبود می یابند. در این مقاله به روش های درمان و توانبخشی استخوان ترقوه شکسته پرداخته شده است. برای دسترسی به قسمت های مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
آیا بعد از شکستگی ترقوه می توان به کارایی سابق برگشت؟
برای شکستگی ترقوه چه کارهایی باید انجام داد؟
در شکستگی ترقوه چه کارهایی نباید انجام داد؟
درمان شکستگی ترقوه با فیزیوتراپی
توانبخشی استاندارد برای شکستگی ترقوه
سخن پایانی 

 

آیا بعد از شکستگی ترقوه می توان به کارایی سابق برگشت؟

هر شکستگی در استخوان ترقوه یک شکستگی منحصر به فرد است. برای یک برنامه توانبخشی مختص آسیب، سطح تناسب اندام و سبک زندگی تان باید با پزشک یا فیزیوتراپیست خود همکاری داشته باشید. تمام تمرین درمانی های توان ‌بخشی طوری طراحی می شوند تا یک ورزشکار بتواند کاملا دامنه حرکتی و سپس قدرت خود را مجددا بدست آورد. به این ترتیب یک ورزشکار می تواند به طور ایمن و سریع تمرینات ورزشی خود را از سر بگیرد. 

 

برای شکستگی ترقوه چه کارهایی باید انجام داد؟

در مدت زمان درمان شکستگی های ساده در استخوان ترقوه باید از دستورالعمل های زیر پیروی کنید:

• استفاده از یخ: مقداری یخ را درون یک پلاستیک قرار دهید و آن را سه بار در روز و هر بار به مدت 15 دقیقه بر روی محل آسیب قرار دهید تا درد، ورم و التهاب کاهش یابد.

• استفاده از آویز دست (اسلینگ): بازوی آسیب دیده را به مدت سه تا چهار هفته پس از آسیب دیدگی (طول مدت ترمیم استخوان) با استفاده از اسلینگ یا آویز دست بی حرکت نگه دارید تا طی فرایند بهبودی محافظ ترقوه باشد.

اسلینگ دست

• مراجعه به پزشک: در طول مدت درمان به طور منظم به پزشک و فیزیوتراپیست مراجعه کنید.

اگر شما هم دچار شکستگی استخوان ترقوه شده اید، می توانید از خدمات مرکز فیزیوتراپی مهربان استفاده کنید. فیزیوتراپی مهربان در غرب تهران با بکارگیری روش های درمانی متناسب با مشکل شما می تواند عملکرد بهینه شما را باز گرداند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

در شکستگی ترقوه چه کارهایی نباید انجام داد؟

• بالا بردن بازو: به مدت چهار هفته پس از آسیب دیدگی، بازوی آسیب‌ دیده را در هیچ جهتی بیشتر از 70 درجه بالا نبرید.

• بلند کردن چیزهای سنگین: به مدت 6 هفته پس از آسیب دیدگی، نباید چیزهایی با وزن بیشتر از 2 کیلوگرم را بلند کنید.

• بالا کشیدن، خم کردن یا گرد کردن شانه در طول استفاده از آویز دست: هنگام استفاده از آویز دست باید مکانیک بدنتان را رعایت کرده و همترازی مناسب استخوان و عضله را حفظ کنید. به این ترتیب از بروز مشکلات بعدی جلوگیری می شود. سعی کنید شانه را در وضعیت خوبی قرار دهید. 

 

درمان شکستگی ترقوه با فیزیوتراپی

ممکن است سه تا چهار هفته بعد از آسیب دیدگی به فیزیوتراپیست ارجاع داده شوید. فیزیوتراپیست، سابقه شکستگی را بررسی و ارزیابی خواهد کرد. سپس روش های خاصی را برای کمک به توانبخشی شما طراحی می کند. این روش ها عبارت است از:

• درد: ممکن است درد ترقوه شکسته 2 یا 4 هفته دیگر ادامه داشته باشد. فیزیوتراپیست می‌تواند استفاده از گرما، یخ و یا الکترو درمانی از راه پوست (TENS) را توصیه کند.

الکتروتراپی استخوان ترقوه

• دامنه حرکت (ROM): تمرینات مختلفی برای کمک به بازگرداندن دامنه حرکت استفاده می شود. فیزیوتراپیست با طراحی ورزش درمانی های مربوط به دامنه حرکتی مفصل به بازیابی حرکت مفصل کمک می کند. همچنین نحوه انجام حرکات ورزشی برای شکستگی استخوان ترقوه در خانه را به شما یاد می دهد.

• قدرت: بی حرکت نگه داشتن استخوان های آسیب دیده باعث از بین رفتن قدرت عضلانی می شود. با انجام تمرینات تقویتی می توان قدرت عضلات را بهبود بخشید.

• تحرک بافت زخم: در صورت انجام جراحی، فیزوتراپیست می تواند از روش های متحرک سازی و ماساژ درمانی و دیپ اوسیلیشن برای جلوگیری از تشکیل بافت اسکار استفاده کند و به شما یاد دهد که چگونه این تمرینات را در خانه انجام دهید.

بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی برای درمان شکستگی استخوان 

 

توانبخشی استاندارد برای شکستگی ترقوه

برنامه توانبخشی استاندارد برای بهبود تحرک عملکردی شانه و بازو طراحی شده است. با پزشک و فیزیوتراپیست همکاری کنید تا یک برنامه توانبخشی متناسب با شرایط شما طراحی کنند. این برنامه در چند هفته انجام می شود:

هفته اول: تمرینات عادی روزانه استاندارد
تمرینات ایزومتریک یا استاتیک را به طور روزانه انجام دهید. در حین انجام تمرینات ایزومتریک، عضلات خود را بدون حرکت دادن منقبض کنید. برخی از این تمرینات عبارتند از:

• تمرین آونگی:
برای این تمرین با کمر به سمت جلو خم شوید. به بازوی آسیب‌ دیده اجازه دهید تا به صورت راست، رو به پایین آویزان شود. با حرکت دست، دایره های کوچکی را در جهت عقربه های ساعت و خلاف آن بسازید. حرکت بازو به اطراف باید بدون احساس درد باشد.

تمرین آونگی

• تمرینی برای بهبود قدرت دست موقع گرفتن اشیا:
توپ کوچکی (توپ راکت بال بسیار مناسب است) را به آرامی فشار دهید، هر روز چندین بار این کار را تکرار کنید.

• تمرینات ایزومتریک برای عضله سه سر بازو:
ماهیچه سه‌سر بازو در قسمت پشت استخوان بازو قرار دارد و مسئول باز کردن مفصل آرنج است. بازوی آسیب‌ دیده خود را با زاویه 90 درجه روی یک میز تکیه دهید. دست را مشت کنید و با کل ساعد خود روی میز فشار بیاورید (از مشت تا آرنج). با انجام این تمرین، بازوی شما حرکت نخواهد کرد، اما ماهیچه‌ی سه سر منقبض خواهد شد.

تمرینات ایزومتریک

• تمرینات عضلات گرداننده شانه:
عضلات گرداننده شانه (روتاتور کاف) غالبا هنگام آسیب دیدگی شانه دچار آسیب شده یا پاره می شوند. معمولا تمرینات چرخش داخلی و خارجی ایزومتریک برای تقویت عضلات گرداننده شانه (روتاتور کاف) انجام می شوند. همچنین فیزیوتراپیست به راحتی میتواند این آسیب را در روتاتور کاف شانه درمان کند.

• تمرینات ایزومتریک شانه:
ممکن است تمرینات ایزومتریک شانه نیز برای شما تجویز شوند. این تمرینات شامل دور کردن شانه از مرکز بدن، نزدیک کردن شانه به مرکز بدن، کشیدن و باز کردن و خم کردن شانه از پهلو است.

در طی این هفته، فیزیوتراپیست ممکن است تمریناتی را روی هرگونه آسیب وارده شده به بافت نرم از جمله پارگی، کشش یا پیچش عضلات در نظر بگیرد. در صورتی که قادر به انجام تمرینات ذکر شده باشید، می توانید با انجام تمرینات بدنسازی و قلبی و عروقی مانند پیاده روی، بالا رفتن از پله ها و دوچرخه سواری ثابت در طول برنامه توانبخشی، تناسب اندام خود را حفظ کنید.

اگر شما هم دچار شکستگی استخوان ترقوه شده اید، می توانید از خدمات فیزیوتراپی و توانبخشی مرکز فیزیوتراپی مهربان استفاده کنید. فیزیوتراپی مهربان در غرب تهران با استفاده از دستگاه های به روز و تمرین درمانی متناسب با مشکل شما می تواند عملکرد بهینه ترقوه را باز گرداند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره 02126741456 تماس بگیرید.

تمرینات هفته دوم تا چهارم 
فیزیوتراپیست به درمان بافت‌های نرم آسیب‌ دیده ادامه خواهد داد و عدم تعادل ساختاری ناشی از شکستگی ترقوه را تشخیص می دهد. علاوه بر تمرینات ارائه شده در برنامه استاندارد، می توانید تمرینات زیر را نیز انجام دهید:

• تمرینات با قرقره یا شنا روی دیوار را دو بار در روز انجام دهید تا محدوده حرکت شانه تقویت شود. نوک انگشتان دست خود را روی دیوار قرار دهید و با حرکتی شبیه به راه رفتن، نوک انگشتان را روی دیوار به سمت بالا حرکت دهید، به طوری که فشار زیادی به شانه وارد نشود. 

شنا روی دیوار

باید به راحتی قادر به بالا بردن بازوی خود باشید. هر روز این تمرین را انجام دهید و هر بار مدت زمان انجام آن را افزایش دهید.
• با چرخاندن، خم کردن و صاف کردن آرنج و مچ دست، دامنه حرکت آرنج خود را افزایش دهید.

هفته چهارم تا هشتم
اگر به خوبی رو به بهبود هستید، تمرینات افزایش دامنه حرکت و تمرینات تقویتی را شروع کنید. برای این کار تمرینات زیر را انجام می شوند:

• تمرینات دامنه حرکت عضلات گرداننده شانه را ادامه دهید، با این تفاوت که اکنون می توانید برخی ورزش‌های مقاومتی سبک همراه با باند و یا وزنه را نیز انجام دهید. می توانید مدت زمان انجام این تمرینات را بر اساس احساس درد تنظیم کنید. باید از بالا بردن شانه و حرکات چرخشی بیش از حد بپرهیزید.
• می توانید تمرینات حرکتی را که توسط فیزیوتراپیست تجویز شده شروع کنید.

هفته هشتم تا دوازدهم
طی این مرحله از توانبخشی، شما برای دستیابی به دامنه حرکتی کامل خود در همه جهات تلاش می کنید. برنامه تمرینی تقویتی هفته های گذشته ادامه خواهد یافت، اما باید از بلند کردن اشیا سنگین خودداری کنید. با بلند کردن وزنه های سبک و تکرار بیشتر این نوع حرکات سعی کنید استقامت عضلانی تان را بازگردانید.

برنامه تمرینی تقویتی

هفته های دوازدهم تا شانزدهم
با تشخیص فیزیوتراپیست می توانید یک برنامه تقویتی تهاجمی را شروع کنید. اگر با حرکت مفصل دچار درد، بی ثباتی یا گرفتگی می شوید، تمرینات را متوقف کنید. طی این هفته ها:

• شدت تمرینات قدرتی را افزایش دهید.
• تمرینات مهارت های ورزشی خاص را شروع کنید.

تنها هنگامی می توانید به تمرینات و مسابقات ورزشی برگردید که آماده باشید و تست عملکرد شما نشان دهد که اندام آسیب دیده به اندازه ی اندامهای سالم، قوی و انعطاف‌پذیر است.

اگر شما هم دچار شکستگی استخوان ترقوه شده اید، می توانید با استفاده از خدمات مرکز فیزیوتراپی مهربان عملکرد ترقوه شکسته را باز گردانید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

سخن پایانی

مدت بهبود شکستگی ترقوه یک روند طولانی است و به تعهد شما به برنامه تمرین درمانی بستگی دارد. برای حفظ آمادگی جسمانی در طول مدت زمان بهبودی می توانید پیاده روی، بالا رفتن از پله ها یا دوچرخه سواری بدون دست را انتخاب کنید. برای بازگشت به ورزش باید صبر کنید تا آمادگی شما توسط پزشک تائید شود.

امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم به سوالات شما درباره درمان شکستگی ترقوه پاسخ داده باشیم. اگر در این مورد سوالی دارید می توانید آن را در بخش نظرات زیر مقاله مطرح کنید. حتما به سوالات شما پاسخ می دهیم. برای دیدن پاسخ سوال خود به همین صفحه مراجعه کنید. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو