فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

پارگی عضله روتاتورکاف (گرداننده شانه) و درمان فیزیوتراپی آن

پارگی عضله روتاتورکاف و درمان فیزیوتراپی آن

پارگی روتاتورکاف یا همان پارگی عضله گرداننده بازو یک آسیب دیدگی شایع مخصوصا در میان ورزشکاران رشته هایی مانند بیس بال، تنیس است. پارگی روتاتورکاف در مشاغلی مانند نقاشی ساختمان یا تمیز کردن پنجره ها نیز شایع است. در این مقاله به علائم و درمانهای مختلف و به ویژه درمان فیزیوتراپی برای پارگی روتاتورکاف خواهیم پرداخت. جهت دسترسی به بخش های مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر کمک بگیرید.


فهرست
روتاتورکاف چیست و چطور دچار پارگی می شود؟
پارگی روتاتورکاف چه علائمی دارد؟
پارگی روتاتورکاف چطور تشخیص داده می شود؟
روش های درمان پارگی روتاتورکاف
پارگی روتاتورکاف چطور با فیزیوتراپی درمان می شود؟
چرا فیزیوتراپی برای بهبود پارگی روتاتورکاف مهم است؟
سخن پایانی 

 

روتاتورکاف چیست و چطور دچار پارگی می شود؟ 

روتاتورکاف یا عضله گرداننده بازو، متشکل از چهار ماهیچه و تاندون است که مفصل شانه را ثابت نگه می دارد. عضله گرداننده بازو به بلند کردن و چرخاندن بازوها کمک می کند. پارگی روتاتورکاف ممکن است جزئی یا کامل باشد. پارگی جزئی هنگامی رخ می دهد که یکی از عضلات تشکیل دهنده روتاتورکاف دچار سایش یا آسیب دیدگی شود. در پارگی کامل، تاندون ها به طور کامل پاره می شوند یا تاندون از استخوان جدا می شود. این عارضه معمولاً با گذشت زمان و به تدریج در اثر ساییدگی و پارگی طبیعی یا در اثر انجام حرکات تکراری بازو رخ می دهد. علاوه بر این موارد، افتادن روی بازو یا بلند کردن اجسام سنگین به طور ناگهانی نیز ممکن است باعث ایجاد پارگی روتاتورکاف شوند. 

روتاتورکاف چیست؟

 

پارگی روتاتورکاف چه علائمی دارد؟

شایع ترین علائم پارگی روتاتورکاف عبارتند از:

• ناتوانی در بالا بردن دست
• احساس درد هنگام حرکت بازو در جهت های خاص یا هنگام خوابیدن بر روی دست ها
• احساس ضعف و درد در شانه
• ناتوانی در بلند کردن اجسام
• شنیدن صدای تق یا تلق هنگام حرکت بازو

ناتوانی در بلند کردن اجسام

در صورت مشاهده هر یک از این علائم به پزشک مراجعه کنید. اگر پارگی روتاتور کاف درمان نشود، ممکن است با گذشت زمان به مشکلات جدی‌تری تبدیل شود. مثلا می تواند منجر به شانه یخ زده یا آرتروز شود که درمان آنها خیلی دشوارتر است.

در صورتی که علائم پارگی روتاتورکاف داشته باشید برای تشخیص قطعی و درمان پارگی عضله گرداننده بازو می توانید از خدمات تخصصی کلنیک فیزیوتراپی مهربان در غرب تهران بهره مند شوید. جهت دریافت وقت مشاوره با شماره 02126741456  تماس بگیرید. 

 

پارگی روتاتورکاف چطور تشخیص داده می شود؟

پزشکان با کسب اطلاعات مربوط به سابقه آسیب و انجام معاینه فیزیکی بیمار می توانند پارگی روتاتورکاف را تشخیص دهند. برای تشخیص پارگی روتاتورکاف، پزشک طی یک معاینه، دامنه حرکتی و قدرت عضلانی شما را بررسی کرده و خواهد دید که چه حرکاتی باعث درد شانه تان می شود. همچنین پزشک ممکن است برای تکمیل تشخیص خود از یکی از موارد زیر استفاده کند:

• ام آر ای (MRI): در این روش از امواج رادیویی و یک آهنربای قدرتمند برای تهیه تصاویر دقیق از شانه شما استفاده می شود.
• رادیوگرافی (X-ray): برای دیدن اینکه آیا بالای استخوان بازو به فضای روتاتورکاف فشار می آورد یا نه.
• سونوگرافی: برای دیدن بافت های نرم (تاندون ها و ماهیچه ها و ...) در شانه بکار برده می شود.

بیشتر بخوانید: تشخیص و درمان پارگی عضلات 

 

روش های درمان پارگی روتاتورکاف

اگر گمان می کنید دچار پارگی روتاتورکاف شده اید، برای تشخیص باید به پزشک مراجعه کنید. متخصص ارتوپدی می تواند در مورد گزینه های جراحی و غیر جراحی از جمله فیزیوتراپی با شما صحبت کند. متخصص ارتوپدی برای درمان پارگی روتاتورکاف با توجه به شدت ضایعه ممکن است یکی از روش های زیر را پیشنهاد دهد:

- درمان خانگی:
ممکن است پزشک شما، درمان خانگی برای پارگی روتاتورکاف تجویز نماید. در این روش، شما باید یک سری تمرینات ورزشی را در خانه انجام دهید. همچنین پزشک برای استفاده ایمن تر و راحت تر از شانه تان در زندگی روزمره توصیه هایی به شما ارائه خواهد داد.

- درمان ترکیبی:
شاید پزشک از ترکیب درمان فیزیوتراپی و دارو درمانی استفاده کند. تجویز داروهایی مانند استامینوفن و داروهای ضد التهاب به کاهش درد و تورم کمک می کند. فیزیوتراپی نیز برای قویتر شدن عضلات انجام می شود.

- درمان فیزیوتراپی پارگی روتاتورکاف
فیزیوتراپی برای پارگی روتاتورکاف شامل مواردی مانند ورزش درمانی، یخ درمانی، گرمادرمانی، ماساژ درمانی و استفاده از تجهیزات کمکی برای بازگشت دامنه حرکت طبیعی شانه است.

- عمل جراحي
در بیشتر موارد با انجام فیزیوتراپی نیازی به جراحی نخواهد بود. ولی اگر شانه با گذشت 6 تا 12 ماه بهبود نیافت یا دچار پارگی تاندون روتاتورکاف و از بین رفتن قدرت عضلانی و درد شدید بودید، چاره ای جز جراحی ندارید. بعضی جراحی ها سرپایی و بعضی نیازمند بستری هستند. جراحی های ﺗﺮﻣﻴﻢ آرﺗﺮوﺳﻜﻮﭘﻲ و جراحی باز از متداول ترین انواع جراحی پارگی روتاتور کاف هستند. روند بهبودی پس از جراحی آرتروسکوپی معمولاً سریعتر از جراحی باز است. به طور کلی، عمل جراحی به عنوان آخرین گزینه درمان به بیماران پیشنهاد می شوند. 

 

پارگی روتاتورکاف چطور با فیزیوتراپی درمان می شود؟

می توان فیزیوتراپی را به عنوان یک نقطه شروع برای درمان در نظر گرفت مگر این که آسیب دیدگی شدید باشد. فیزیوتراپیست در ابتدا در مورد زندگی و کارهایی که انجام می‌دهید، سوال می کند. همچنین تست هایی برای افزایش اطلاعات شما درباره درد انجام می دهد. فیزیوتراپ از شما می خواهد که بازوی خود را بالا ببرید، آن را به اطراف حرکت دهید و یا چیزی را هل دهید تا محدودیت‌های حرکتی شما را تشخیص دهد.

فیزیوتراپی به روش های مختلفی به بهبود درد کمک می کند. در یک مطالعه نشان داده شد که تاثیر هر دو درمان فیریوتراپی و جراحی برای پارگی روتاتورکاف نسبتا مشابه است. فیزیوتراپ به شما کمک می کند تا:

• دامنه حرکتی شانه خود را مجددا بدست آورید.
ورزش درمانی را برای تقویت عضلات شانه خود یاد بگیرید.
• نحوه نشستن و ایستادن (وضعیت استقرار بدن خود) را برای کمک به کاهش درد اصلاح کنید.
• با یاد گرفتن نحوه صحیح خوابیدن از آسیب دیدن شانه جلوگیری کنید.

نحوه صحیح خوابیدن

• یاد بگیرید که اشیا را به طور ایمن حمل کنید.
• برای کاهش درد از یخ یا گرما استفاده کنید.
• یاد بگیرید کارها را به گونه ای انجام دهید که آسیبی به شانه شما وارد نشود.
• به فعالیتهای معمول خود برگردید.
• فیزیوتراپیست می تواند به بهبودی شما پس از جراحی روتاتورکاف کمک کند، این به معنی تقویت قدرت و حرکت و بازگشت به زندگی عادی است. فیزیوتراپیست به شما نشان خواهد داد که چگونه تمرینات فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه را انجام دهید تا دوباره به شانه خود آسیب نزنید.

فیزیوتراپی روتاتورکاف

اگر دچار پارگی عضله روتاتورکاف شده اید برای تشخیص و درمان پارگی عضله گرداننده بازو، پیشنهاد می کنیم از خدمات تخصصی کلنیک فیزیوتراپی مهربان بهره مند شوید. فیزیوتراپی مهربان مجهزترین مرکز فیزیوتراپی در غرب تهران است. جهت دریافت وقت مشاوره با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

چرا فیزیوتراپی برای بهبود پارگی روتاتورکاف مهم است؟

فیزیوتراپی بخش مهمی از فرایند بهبودی شما به شمار می رود. باید هر روز تمرین درمانی های تجویز شده توسط پزشک را انجام دهید یا از درمان فیزیوتراپی استفاده کنید. حرکاتی که یاد می گیرید به شما کمک می کند تا مجددا قدرت شانه و دامنه حرکت خود را بدست آورید. هنگام بهبودی، به درد خود توجه کنید و در صورت نیاز کمک بخواهید. این بهترین روش برای بهبود شانه آسیب دیده و حفظ قدرت آن تا حد ممکن است. بهبودي بعد از عمل جراحي روتاتورکاف می تواند یک چالش باشد، اما اکثر افراد به کمک درمانهای فیزیوتراپی ظرف مدت 6 ماه به زندگی عادی خود باز می گردند. 

 

سخن پایانی

عارضه پارگی روتاتورکاف سالانه میلیون ها نفر را درگیر می کند. این عارضه یکی از دلایل شایع دردهای شانه است. درمان صحیح باعث می شود تا احساس بهتری داشته باشید، مانع از بدتر شدن یک جراحت کوچک می شود و به بهبود شما کمک می کند. فیزیوتراپی برای بسیاری از افراد مفید است. فیزیوتراپی ممکن است تمام چیزی باشد که شما برای درمان روتاتور آسیب دیده خود نیاز دارید و در واقع، روشی برای بازگشت قدرت و حرکت پس از آسیب است. برای درمان باید صبور باشید، این وضعیت ممکن است مدتی طول بکشد.

امیدواریم در این مقاله به سوالات شما درباره پارگی عضله روتاتورکاف پاسخ داده باشیم. برای سوالات بیشتر در این مورد می توانید از بخش نظرات زیر این مقاله اقدام کنید. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو