فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

درد عضله دلتوئید: علائم و تمرین های ورزشی مفید

درد عضله دلتوئید و ورزشهای مفید برای آن

دلتوئید عضله ی بزرگی است که وظیفه بلند کردن بازو و حرکت شانه را برعهده دارد. این عضله در بالاترین قسمت بازو، در شانه قرار گرفته است. دلتوئید توسط تاندون ها به ترقوه، استخوان کتف و بالای بازو وصل می شود. احساس درد در دلتوئید مانند بسیاری از عضلات دیگر، ممکن است ناشی از علل مختلفی مانند فعالیت بیش از حد و آسیب تاندون ها باشد. در این مقاله قصد داریم علل درد در عضله دلتوئید را مورد بررسی قرار دهیم. همچنین در آخر درمان های خانگی و روش های درمانی فیزیوتراپی شرح داده می شوند. برای دسترسی آسان به مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
علائم درد عضله دلتوئید
علت درد عضله دلتوئید
درمان خانگی درد عضله دلتوئید
تمرینات و حرکات کششی درد دلتوئید
پیشگیری از درد دلتوئید
چه زمانی به پزشک مراجعه کنید

 

علائم درد عضله دلتوئید

عضله دلتوئید در بالاترین قسمت بازو قرار دارد. در صورت بروز آسیب در عضله دلتوئید، ممکن است در جلو، طرفین یا پشت شانه احساس درد یا التهاب داشته باشید، مخصوصا هنگامی که دست خود را بالا می برید. در برخی موارد ممکن است با پارگی عضله دلتوئید، تورم و کبودی رخ دهد. درد و آسیب این عضله براساس شدت، از ۱ تا ۳ درجه بندی می شوند.

درجه 1: این دردهای خفیف با سفتی در عضله و تورم بسیار کمی مشخص می شوند. هنگامی که از بازوی خود استفاده می کنید، ممکن است درد اندکی را احساس کنید، اما معمولا دامنه حرکت شما محدود نمی شود.

درجه 2: در دردهای درجه 2 بیمار درد بیشتر، تورم و محدودیت در حرکت مواجه می شود. در بسیاری موارد، وارد کردن فشار به سمت بالا، فشردن یا بلند کردن بازو در هر جهت باعث درد می شود.

درجه 3: این آسیب های جدی می توانند به درد شدید، تورم و برآمدگی در عضله منجر شوند. با توجه به شدت درد، حرکت بازو ممکن است شدیدا محدود یا غیرممکن شود.

بیشتر بخوانید: علت درد شانه (کتف) چیست؟

عضله دلتوئید

 

علت درد عضله دلتوئید

آسیب ها و کشیدگی های عضلانی ناشی از فعالیت های بیش از حد را می توان شایعترین علت درد دلتوئید دانست. خطر آسیب دیدگی دلتوئید در افرادی مانند ورزشکاران که مکررا از شانه ها و عضلات دلتوئید خود استفاده می کنند، بیشتر است. بلند کردن اجسام سنگین، حوادثی مانند لغزش یا افتادن باعث ایجاد فشار ناگهانی بر شانه می شوند. بیشتر آسیب های وارده به عضله دلتوئید به مرور زمان و به علت انجام فعالیت هایی مانند شنا، بلند کردن وزنه یا ورزش هایی مانند تنیس ایجاد می شوند.

اگر عضلات دلتوئید و بالای شانه شما هم آسیب دیده است و درد می کند، ما فیزیوتراپی در کلینیک مهربان را به شما توصیه می کنیم. مرکز فیزیوتراپی مهربان به عنوان بهترین کلینیک فیزیوتراپی غرب تهران آماده ارائه خدمات به همشهریان عزیز می باشد.

بیشتر بخوانید: شانه یخ زده: علائم، علت و درمان قطعی

درد عضله دلتوئید

 

درمان خانگی درد عضله دلتوئید

دامنه آسیب های دلتوئید می تواند از گرفتگی خفیف تا دردهای محدود کننده شدید در عضله باشد. معمولا پزشک برای بهبود و جلوگیری ازبدتر شدن آسیب های خفیفی که در اثر فعالیت بیش از حد به وجود آمده است انجام تمرینات منظم را توصیه می کند.
ممکن است لازم باشد تا بسیاری از افراد از جمله ورزشکاران تا زمان بهبود شانه هایشان، شدت و مدت زمان تمرینات و فعالیت های ورزشی خود را کاهش دهند. همچنین بیماران می توانند برای کاهش التهاب، تورم و ناراحتی از داروهای ضد التهاب مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن استفاده کنند.

پزشک با توجه به شدت گرفتگی درمان های زیر را توصیه می کند:

برای آسیب درجه ۱ دلتوئید: به مدت 24 ساعت و به طور مرتب از بانداژ فشاری و برای کاهش تورم از یخ استفاده کنید. سپس برای کاهش درد و فشار از پد گرمایی استفاده نمایید. در نهایت هم اجازه دهید تا شانه استراحت کند.

برای آسیب درجه ۲ دلتوئید: استفاده از یخ به طور منظم در طی ۳-۵ روز می تواند تورم را کاهش دهد. استفاده متناوب از بسته های یخ و گرما نیز می تواند به کاهش درد کمک کند. آسیب با گذشت زمان بهبود می یابد و بنابراین در طی این دوره، مدت زمان و شدت تمرینات ورزشی روزانه خود را کاهش دهید.

برای آسیب درجه ۳ دلتوئید: در منطقه آسیب دیده از یخ استفاده کرده و از تکان دادن بازو و شانه آسیب دیده اجتناب کنید. داروهای مسکن می توانند درد و ناراحتی را کاهش دهند.

اگر با گذشت زمان و با این درمان های خانگی درد شما کاهش نیابد، باید به پزشک یا متخصص فیزیوتراپی مراجعه کنید. متخصصین می توانند روش های بهتری را برای افزایش سرعت بهبود و کنترل درد ارائه دهند.

بیشتر بخوانید؛ درد کتف چپ و درمان فیزیوتراپی آن

استفاده از یخ برای درمان درد دلتوئید

 

تمرینات و حرکات کششی درد دلتروئید

در انجام هر گونه تمرین ورزشی، گرم کردن، سرد کردن و انجام حرکات کششی یک امر ضروری است. انجام این موارد برای حفاظت از عضله دلتوئید مفید می باشد. برای بهبود انعطاف پذیری و جلوگیری از آسیب، حرکات کششی باید بر شانه و دلتوئید تمرکز داشته باشند. در نتیجه آموزش و آماده سازی تدریجی حرکات کششی می توانند به جلوگیری از بروز فشار و آسیب کمک کنند. اگر آسیب ایجاد شده در ناحیه دلتوئید شما در حال بهبود است، انجام حرکات کششی ملایم می توانند درد شما را کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: تمرین درمانی (ورزش درمانی) چیست و چه فوایدی دارد؟

تمرینات و حرکات کششی مناسب برای دلتوئید شامل موارد زیر است:

• با زاویه تقریبا ۴۵ درجه به جلو خم شده و بازوی آسیب دیده را به حالت آویزان نگه دارید. به آرامی و به مدت ۳-۵ دقیقه، بازو را به عقب و جلو بچرخانید تا عضلات اطراف شانه شل شده و درد کاهش یابد.

حرکت کششی درد دلتوئید

• با ایستادن در مقابل یک چارچوب در، ساعد را در هر دو طرف چارچوب قرار دهید و به مدت ۳۰ ثانیه به سمت درگاه فشار وارد کنید.

حرکش کششی درد دلتوئید

• در حالی که در مقابل یک صندلی ایستاده یا روی آن نشسته اید، بازوی آسیب دیده را در امتداد قفسه سینه بکشید، از دست دیگرتان برای ایجاد فشار جزئی اسفاده کنید. به مدت 30 ثانیه در این حالت باقی بمانید.

حرکت کششی درد دلتوئید

• دراز کشیده و بازوی آسیب دیده را بالا ببرید به طوری که نوک انگشتانتان به سمت سقف باشند. در صورت لزوم از بازوی دیگر به عنوان تکیه گاه استفاده کنید. بازو را صاف نگه دارید، آنرا اندکی به سمت سر به عقب چرخانده و سپس در حدود ۳-۵ دقیقه به سمت جلو و به سوی زانو حرکت دهید.

حرکت کششی درد دلتوئید

• در موقعیت ایستاده، بازوهایتان را به پشت برده و دستهایتان را در یکدیگر قلاب کنید. تا حد امکان، دستها را به آرامی به سمت سقف بلند کنید.

حرکت کششی درد دلتوئید

درد عضله دلتوئید اگر کهنه و پیشرفته شود فعالیت های روزمره را برای فرد مشکل می کند. متخصصین مرکز فیزیوتراپی مهربان با سال ها تجربه در درمان درد های مزمن شانه آماده ارائه خدمات درمانی به بیماران عزیز است.

 

پیشگیری از درد دلتوئید

با انجام موارد می توانید از درد دلتوئید و آسیب شانه جلوگیری کنید:

• گرم کردن به اندازه کافی قبل از شروع تمرین
• در نظر گرفتن روزهای استراحت برای بهبود عضله پس از انجام تمرینات
• انجام حرکات کششی قبل و بعد از ورزش
• استفاده از تجهیزات ایمنی مناسب و پیروی از بهترین شیوه های دیگر در صورت بروز آسیب دیدگی ناشی از کار
• انجام ماساژ تراپی منظم برای از بین بردن فشار در عضلات
درمانگران ورزشی، مربیان تناسب اندام و متخصصان پزشکی ممکن است بتوانند توصیه ها و پیشنهادات مناسبی را برای جلوگیری از آسیب ها هنگام انجام یک ورزش خاص ارائه دهند.

 

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید

معمولا می توان آسیب های ناشی از فعالیت بیش از حد و کشیدگی های عضلانی را در منزل درمان کرد. مراجعه به پزشک، فیزیوتراپیست یا درمانگر برای صحبت در مورد جلوگیری از آسیب بیشتر یک ایده خوب به نظر می رسد.

اگر سوالی در مورد درد عضله دلتوئید دارید می توانید زیر همین مقاله در قسمت کامنت ها مطرح بفرمایید. فیزیوتراپیست های مرکز در سریع ترین زمان پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو