فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

درمان فیزیوتراپی برای درد عضله دو سر بازو

درمان فیزیوتراپی برای درد عضله دو سر بازو

احساس درد در شانه و قسمت بالای بازو ممکن است ناشی از تحریک و التهاب تاندون عضله دوسر بازو باشد. به این وضعیت تاندونیت عضله دو سر بازو گفته می شود. درد می‌تواند حرکت شانه را محدود کرده و انجام فعالیت های عادی و تفریحی را دشوار یا غیر ممکن سازد. استفاده از درمان های فیزیوتراپی برای تاندونیت عضله دو سر بازو می تواند به کاهش درد، بهبود قدرت شانه و دامنه حرکت (ROM) و بهبود تحرک عملکردی و استفاده از بازو کمک کند. در این مقاله به تاندونیت عضله دو سر بازو و درمان آن خواهیم پرداخت. برای دسترسی به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
چرا عضله دو سر بازو ملتهب می شود؟
تاندونیت دو سر بازو چه علائمی دارد؟
ارزیابی فیزیوتراپی برای تاندونیت عضله دو سر بازو
روش های درمان فیزیوتراپی برای التهاب عضله دو سر بازو
تعداد جلسات فیزیوتراپی برای درمان التهاب عضله دو سر بازو
سخن پایانی 

 

چرا عضله دو سر بازو ملتهب می شود؟

وظیفه اصلی عضله دو سر بازو، چرخاندن ساعد است. همچنین تاندون عضله دو سر باعث ثبات مفصل شانه می شود. از بین رفتن این ثبات یا پارگی روتاتورکاف (عضله چرخاننده بازو) باعث استفاده بیش از حد از عضله دو سر بازو و التهاب آن می شود. علل تاندونیت عضله دو سر بازو عبارت است از:

• اضافه بار و استفاده بیش از حد از تاندون: این عارضه غالبا هنگام فعالیت هایی که دست به طور مکرر به بالای سر برده می شود، مانند ورزش های راکتی یا پرتابی (به عنوان مثال، پرتاب توپ بیس بال) رخ می دهد. عضله دو سر مانع از کشیدگی بیش از حد بازو می شود و استفاده زیاد و مکرر از آن می تواند فشار بیش از حدی را به تاندون وارد کند و منجر به التهاب شود. 
• ضخیم شدن رباطی که از تاندون عضله دو سر بازو می گذرد: با افزایش سن و در اثر آسیب های کوچک ضخامت تاندون افزایش پیدا می کند و باعث ساییدگی غیر طبیعی تاندون و بروز التهاب و تورم می شود. 

التهاب عضله دو سر بازو

 

تاندونیت دو سر بازو چه علائمی دارد؟

مهمترین علائم تاندونیت عضله دوسر بازو عبارتند از:

• احساس درد در شانه و بالای بازو
• ناتوانی برای بالا بردن بازو
• احساس ضعف در بازو
• حساسیت به لمس و تورم در قسمت جلوی بالای بازو و شانه

تشخیص تاندونیت عضله دو سر بازو شامل معاینه بالینی شانه، آرنج و قسمت بالایی دست است. پزشک ممکن است انجام آزمایشات تشخیصی مثل ام آر ای (MRI) را برای دیدن بافت نرم اطراف شانه تجویز کند.

تشخیص تاندونیت عضله دو سر بازو ممکن است دشوار باشد، زیرا اختلالات دیگری مانند پارگی عضله روتاتورکاف، آرتروز مفصل AC، پارگی لابروم شانه یا رادیکولوپاتی گردن نیز به صورت درد شانه قدامی ظاهر می شوند. اگر گمان می کنید که دچار تاندونیت عضله دو سر شده اید، برای تشخیص باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید. بدین ترتیب می توانید درمان مناسبی را برای این عارضه شروع کنید. معمولا در این موارد، پزشک برای درمان فیزیوتراپی، شما را به فیزیوتراپیست ارجاع می دهد.

بیشتر بخوانید: 9 تا از شایعترین انواع آرتروز را بشناسید 

 

ارزیابی فیزیوتراپی برای تاندونیت عضله دو سر بازو

اولین ملاقات شما با فیزیوتراپیست شامل ارزیابی اولیه برای تاندونیت عضله دو سر بازو است. فیزیوتراپیست طی این جلسه درباره چطور رخ دادن آسیب دیدگی و نحوه تاثیر آن بر فعالیت های روزمره تان سوال می کند. همچنین درباره درمانهای انجام داده شده برای آن، سابقه پزشکی و داروهایی که مصرف می کنید، سوال خواهد کرد. فیزیوتراپیست برای تعیین عملکرد شانه و تعیین روش درمان شانه آزمایشهایی انجام می دهد که رایج ترین آنها عبارتند از:

• معاینه فیزیکی
• دامنه حرکت (ROM)
• قدرت عضلانی
• تست های ویژه شانه
• تحرک عملکردی

معاینه فیزیکی

فیزیوتراپیست پس از ارزیابی کامل وضعیت تان، در مورد برنامه درمانی با شما صحبت خواهد کرد.

اگر برای التهاب عضله دو سر بازو به معاینات دقیق فیزیوتراپی نیاز دارید، پیشنهاد می کنیم از خدمات مرکز فیزیوتراپی مهربان در غرب تهران بهره مند شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با مرکز فیزیوتراپی مهربان به شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

روش های درمان فیزیوتراپی برای التهاب عضله دو سر بازو 

درمان فیزیوتراپی برای درمان تاندونیت عضله دو سر بازو یکی از روشهای درمانی معمول برای این عارضه است. روش های مختلف فیزیوتراپی با هدف کاهش درد و التهاب، بهبود دامنه حرکتی و قدرت و افزایش استفاده از بازو و شانه بدون احساس درد وجود دارد. این روشها عبارتند از:

ورزش درمانی
ورزش درمانی ابزار اصلی درمان تاندونیت عضله دو سر بازو است. ورزش برای بهبود دامنه حرکتی، قدرت و تحرک عملکردی بازو و شانه مفید است. همچنین، تمرینات ورزشی به بهبود حرکت تاندون و تسهیل درمان نیز کمک می کند. تمرینات ورزشی زیر برای توان بخشی تاندونیت عضله دو سر بازو به کار می روند:

• تمرینات مربوط به دامنه حرکت (ROM) شانه
• تمرینات تقویتی برای عضلات روتاتورکاف
• تمرینات ثبات دهنده کتف
• تمرینات استقامتی
• تمرینات اﻛﺴﻨﺘﺮﻳﻚ (انقباض برون گرا)

همچنین ممکن است فیزیوتراپیست یک برنامه تمرین خانگی را برای شما در نظر بگیرد که باید آنها را به طور مستقل انجام دهید. تمرینات مربوط به تاندونیت عضله دو سر بازو باید بدون درد باشند. اگر تمرینی باعث افزایش درد شود، انجام آن را متوقف کرده و با فیزیوتراپیست مشورت کنید.

ماساژ درمانی
فیزیوتراپیست ممکن است از تکنیک های ماساژ درمانی برای درمان تاندونیت عضله دوسر بازو استفاده کند. این روش باعث تحریک کلاژن سازی در اطراف تاندون آسیب دیده می شود. همچنین، به کاهش درد و بهبود گردش خون موضعی کمک کرده و با بهبود تحرک بافت، امکان حرکت آزادتر شانه و بازو را فراهم می کند.

نوار کینزیولوژی
برخی از فیزیوتراپیست ها از تکنیک درمانی به نام نوار کینزیولوژی استفاده می کنند که نوار K نیز نامیده می شود. فیزیوتراپیست، نوارهای پارچه ای، کشی و نازکی را بر روی شانه یا قسمت بالای دست می بندد. این نوار برای کاهش درد و اسپاسم یا راحتتر کردن عملکرد عضلات بکار برده می شود. البته نوار K یک درمان جدید است و اثربخشی آن در درمان اختلالات تاندون هنوز به اثبات نرسیده است.

نوار کینزیولوژی

گرما درمانی
در تاندونیت عضله دو سر بازو، فیزیوتراپیست می تواند از گرما برای کمک به بهبود بازو و شانه استفاده کند. گرما باعث افزایش جریان خون در منطقه، رسیدن اکسیژن و مواد مغذی و تخلیه مواد زائد ناشی از التهاب می شود. از گرما می توان برای کاهش درد و بهبود تحرک بافت استفاده کرد. برای جلوگیری از سوختن و یا تحریک پوست نباید گرما به‌ طور مستقیم به پوست منتقل شود. باید چندین لایه حوله بین کیسه حرارتی و پوست خود قرار دهید. در صورت احساس گرمای بیش از اندازه در طی گرما درمانی، به فیزیوتراپیست خود اطلاع دهید.

یخ درمانی
ممکن است از یخ رمانی برای درمان تاندونیت عضله دو سر بازو استفاده شود. یخ باعث کاهش جریان خون شده و می توان از آن برای کنترل درد موضعی، تورم و التهاب استفاده کرد. فیزیوتراپیست ممکن است در پایان جلسه فیزیوتراپی برای کاهش التهاب از یخ استفاده کند. مراقب باشید، زیرا قرار دادن مستقیم یخ روی پوست باعث سوختگی می شود. در صورت احساس ناراحتی در هنگام استفاده از یخ در کلینیک به فیزیوتراپیست خود اطلاع دهید.

اولتراسوند تراپی
اولتراسوند تراپی یک روش فیزیکی است که سالهاست در کلینیک های فیزیوتراپی مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش درمانی به مدت 5 تا 10 دقیقه روی بافت آسیب دیده انجام می شود. امواج فراصوتی به تاندون عضله دوسر بازو منتقل شده و بافت را گرم می کند. این گرما، جریان خون و فعالیت سلولی در ناحیه مورد نظر را افزایش می دهد. طی اولتراسوند تراپی گرمای ناچیزی را احساس می کنید. اگر این روش به درستی انجام نشود، ممکن است با احساس گرما و سوزش مواجه شوید. در صورت احساس درد و ناراحتی بلافاصله به فیزیوتراپیست اطلاع دهید.

الکترو تراپی
فیزیوتراپیست ممکن است از الکترو تراپی برای کاهش درد، بهبود عملکرد عضلات یا افزایش گردش خون استفاده کند. در این روش، دو تا چهار الکترود کوچک در اطراف شانه و بازوی قرار می گیرد و جریان برق از الکترودها عبور می کند. این ضربه الکتریکی ممکن است باعث احساس سوزش خیلی ضعیفی شود اما نباید درد احساس کنید. بیشتر روش های تحریک الکتریکی، مانند تحريك الكتريكي عصبي- عضلاني از راه پوست (TENS) یا تحریک الکتریکی عصبی - عضلانی (NMES) در حدود 10 تا 15 دقیقه طول می کشند.

درای نیدلینگ
سوزن درمانی خشک یا درای نیدلینگ یک روش درمانی جدید در فیزیوتراپی است که طی آن فیزیوتراپیست سوزن های کوچکی را در تاندون فرو می کند. درای نیدلینگ به کاهش درد و اسپاسم عضلات و بهبود جریان خون موضعی کمک می کند.

بیشتر بخوانید: آشنایی با مهمترین تکنیک های درمانی فیزیوتراپی

درای نیدلینگ

اگر شما هم از درد و التهاب در عضله دو سر بازو رنج می برید بهترین کار این است که فیزیوتراپی را امتحان کنید. مرکز فیزیوتراپی مهربان با در اختیار داشتن جدیدترین و بهترین تجهیزات روز دنیا آماده ارائه خدمات تخصصی به شما عزیزان است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

تعداد جلسات فیزیوتراپی برای درمان التهاب عضله دو سر بازو

تاندونیت عضله دو سر بازو یک مشکل دردناک باشد و ممکن است چند ماه طول بکشد تا کاملاً برطرف شود. این عارضه اکثرا در حدود چهار تا شش هفته بهبود می یابد. در صورت شدید بودن این عارضه، روند بهبود ممکن است بیشتر طول بکشد. در مورد وضعیت خاص و مدت زمان مورد انتظار برای بهبودی با فیزیوتراپیست خود صحبت کنید. در صورت تداوم درد بعد از یک یا دو ماه، فیزیوتراپیست ممکن است شما را برای معالجه بیشتر به پزشک ارجاع دهد. در این موارد از روشهای تهاجمی برای درمان تاندونیت عضله دو سر مزمن استفاده می شود. این روشها عبارت است از:

• تزریق کورتیزون
• تزریق پلاسمای غنی از پلاکت
• عمل جراحی 

 

سخن پایانی

احساس درد در قسمت جلوی شانه ممکن است ناشی از تاندونیت عضله دو سر بازو باشد. این عارضه می تواند توانایی شما در استفاده از بازو برای انجام کارهای عادی و تفریحی را کاهش دهد. فیزیوتراپی برای بازیابی حرکت و قدرت، کاهش درد و بازگشت شما به سطح قبلی عملکرد و فعالیت مفید است. در صورتی که التهاب عضله دو سر بازو با روشهای فیزیوتراپی بهبود نیافت، برای روش های درمانی مثل جراحی به پزشک ارجاع داده می شوید.

امیدواریم در این مقاله با تاندونیت عضله دو سر بازو و راه های درمان فیزیوتراپی آن کاملا آشنا شده باشید. می توانید سوالات خود را از طریق بخش نظرات این مقاله مطرح نمایید.  

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو