فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

ترمیم و درمان پارگی لابروم شانه با فیزیوتراپی

پارگی لابروم شانه

پارگی لابروم شانه ممکن است منجر به درد شانه، در رفتگی های مکرر و یا مشکلات دیگری در ناحیه شانه شود. انجام تمرینات فیزیوتراپی می تواند به شما در کاهش درد، بهبود حرکت و استفاده مجدد از دست بعد از پارگی لابروم شانه کمک کند. در مواردی نیز ممکن است ورزش های فیزیوتراپی نتواند مشکل شما را حل کند و به جراحی نیاز داشته باشید. ما در این مقاله به موضوعاتی مثل اینکه لابروم چیست و چطور دچار پارگی می شود می پردازیم و در پایان روش های درمانی مختلف را مورد بررسی قرار می دهیم. برای دسترسی به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
لابروم شانه چیست؟
پارگی لابروم شانه چه زمانی اتفاق می افتد؟
پارگی لابروم شانه را خودمان چطور تشخیص دهیم؟
تشخیص پارگی لابروم شانه توسط فیزیوتراپیست
درمان پارگی لابروم شانه با فیزیوتراپی
سخن پایانی درباره پارگی لابروم شانه 

 

لابروم شانه چیست؟

شانه از مفصلی به شکل گوی و کاسه تشکیل شده است. گوی یا برجستگی انتهای استخوان بازو در داخل یک حفره ی کاسه‌ ای شکل در انتهای تیغه شانه قرار دارد. گوی از گودی کاسه‌ ای شکل بزرگتر است و به همین دلیل می توانید مفصل شانه را به راحتی در جهت های مختلف حرکت دهید.

شانه به عنوان متحرک ترین مفصل بدن است که تحرک و انعطاف پذیری آن باعث می شود احتمال بروز آسیب دیدگی در این ناحیه بیشتر شود. گوی به راحتی می تواند از حفره کاسه ای بیرون بزند و باعث درد و اختلال در عملکرد شانه شود. لابروم یک نوار غضروفی است که دور لبه ی حفره ی کاسه ای شکل قرار گرفته و باعث افزایش عمق حفره و پایداری بیشتر مفصل شانه می شود.

برای اینکه این موضوع را بهتر درک کنید، شانه را به صورت یک توپ گلف که روی یک پایه تی شکل قرار گرفته تصور کنید. توپ بسیار بزرگتر از پایه تی شکل است و به سادگی می‌تواند روی آن بلغزد و بیفتد. اما اگر یک باند کوچک دور لبه‌ی پایه ی تی شکل قرار گیرد، عمق پایه تی شکل بیشتر و احتمال افتادن توپ کمتر می شود. لابروم نیز حفره ی کاسه ای شکل مفصل شانه را عمیق‌تر کرده و به نگه داشتن گوی در داخل مفصل کمک می کند. همچنین لابروم نقش یک نقطه اتصال دهنده را برای دیگر ساختارهای شانه برعهده دارد؛ مثل بعضی از رباط های شانه به لابروم می چسبند یا یکی از تاندون‌های عضله دو سر بازو که به قسمت بالای لابروم شانه متصل می شود. 

بیشتر بخوانید: درمان فیزیوتراپی برای درد در عضله دو سر بازو 

 

پارگی لابروم شانه چه زمانی اتفاق می افتد؟

لابروم شانه ممکن است به خاطر ضربه، فشار یا کشیدگی مکرر عضلانی پاره شود. در ادامه، بعضی از مهمترین علل پارگی لابروم شانه آمده است:

• آسیب های ورزشی
• حرکات تکراری بالای سر مثل پرتاب کردن
• افتادن روی دستی که در حالت کشیده است یا شانه
• تصادف با وسائل نقلیه
• بلند کردن مداوم اجسام سنگین
• ضربه سنگین به شانه

آسیب به شانه و پارگی لابروم

بیشتر بخوانید: در رفتگی جزئی شانه چیست؟ 

 

پارگی لابروم شانه را خودمان چطور تشخیص دهیم؟

عضلات و رباط‌های زیادی در شانه وجود دارند و برای همین ممکن است تشخیص پارگی لابروم کار سختی باشد. با این حال علائم و نشانه هایی وجود دارند که نشان می دهند لابروم شانه پاره شده است؛ مثلا:

• احساس درد در شانه
• احساس گیر افتادن یا یخ زدن شانه

یخ زدگی شانه

• کاهش توانایی برای بلند کردن شانه
• احساس در رفتگی شانه

اگر فکر می کنید لابروم شانه تان پاره شده است حتما به پزشک مراجعه کنید. او می تواند این عارضه را تشخیص هد و هر چه سریعتر درمان مناسب را شروع کند.

اگر شما هم دچار پارگی فیبروم شانه شده اید، باید برای درمان به یک مرکز فیزیوتراپی مراجعه کنید. کلینیک فیزیوتراپی مهربان با در اختیار داشتن کادر تخصصی و جدیدترین دستگاههای روز دنیا به عنوان مجهزترین مرکز فیزیوتراپی غرب تهران آماده ارائه خدمات تخصصی به همشهریان عزیز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید.

 

تشخیص پارگی لابروم شانه توسط فیزیوتراپیست

در ابتدا برای تشخیص پارگی لابروم شانه، فیزیوتراپیست آزمایشاتی انجام می دهد تا مشخص شود که آیا لابروم شانه پاره شده یا نه. تست‌های متداولی که برای این کار انجام می دهند غالبا شامل تست وحشت و تست جابجایی است. همچنین ممکن است فیزیوتراپیست درخواست استفاده از تصویربرداری MRI یا رادیوگرافی با اشعه ایکس برای مشاهده اعضای داخلی شانه و تعیین پارگی لابروم را صادر کند. اگر در MRI پارگی لابروم شانه مشاهده شود، تشخیص نوع پارگی لابروم مهم است. سه نوع از رایج‌ ترین پارگی‌های لابروم شانه عبارت است از:

پارگی بنکارت: این ضایعه در نزدیکی بخش جلویی و پایینی لابروم شانه اتفاق می افتد. پارگی بنکارت یکی از علل شایع دررفتگی شانه است.
پارگی اِسلَپ SLAP: این پارگی در بخش بالایی شانه اتفاق می افتد یعنی در جایی که تاندون بلند عضله دو سر به آن متصل می شود.
پارگی خَلَفی لابروم: این نوع پارگی به ندرت و در پشت شانه اتفاق می افتد و ممکن است باعث برگشتن شانه به سمت عقب شود. 

 

درمان پارگی لابروم شانه با فیزیوتراپی

در صورتی که لابروم شانه پاره شده باشد، فیزیوتراپیست وضعیت فعلی بیمار را ارزیابی کرده و یک برنامه مراقبتی طراحی می کند. اگر پارگی لابروم حاد و بسیار دردناک باشد، فیزیوتراپیست ممکن است برای کنترل درد از حرارت یا یخ، یا الکتروتراپی با دستگاه تنس (TENS) برای کاهش درد استفاده کند. در بسیاری از مطالعات به مشارکت فعال بیمار به عنوان بهترین روش درمانی تاکید شده است.

الکتروتراپی شانه

گاهی اوقات پارگی حاد در لابروم شانه باعث سفتی و خشکی شانه می‌شود. در چنین مواردی فیزیوتراپیست می تواند روی شانه شما کار کند تا دامنه طبیعی حرکت خود را دوباره پیدا کند. باید مراقب باشید که از روش‌های تهاجمی استفاده نکنید، چون پارگی لابروم معمولا باعث ناپایداری مفصل شانه می‌شود و استفاده از روشهای تهاجمی در این وضعیت می تواند باعث در رفتگی شانه شود.

در رفتگی خفیف شانه

باید بخش مهمی از برنامه توانبخشی شما به انجام ورزش های فیزیوتراپی اختصاص پیدا کند که برای افزایش قدرت عضلات و ثابت نگه داشتن شانه هستند تا بی ثباتی که در اثر پارگی لابروم به وجود آمده برطرف شود. برای درمان پارگی لابروم شانه لازم است ورزش درمانی انجام دهید. این تمرینات باید با تمرکز بر عضلات گرداننده شانه (روتاتور کاف) باشد و به افزایش قدرت شانه کمک کند. عضلات گرداننده شانه (روتاتور کاف)، دورتا دور سر استخوان بازو را احاطه کرده اند و باعث می شوند در حین حرکت دست، استخوان شانه در جای خود قرار بگیرد. به همین دلیل تقویت عضلات اطراف تیغه شانه و بازو می تواند به ثبات شانه شما بعد از پارگی لابروم کمک کند.

در کلینیک فیزیوتراپی مهربان با بکارگیری ورزش های درمانی، انواع آسیب های وارده به شانه را درمان کرده و سرعت ترمیم را افزایش خواهیم داد. این مرکز با در اختیار داشتن کادر تخصصی و جدیدترین دستگاههای روز دنیا به عنوان مجهزترین مرکز فیزیوتراپی غرب تهران آماده ارائه خدمات تخصصی به همشهریان عزیز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید.

حس حرکتی، به ما کمک می کنند بتوانیم بدون استفاده از حس بینایی، موقعیت مکانی خود را تشخیص دهیم. بنابراین ممکن است ورزش های فیزیوتراپی برای بهبود حس حرکتی در اطراف شانه برای درمان شما در نظر گرفته شود. بعد از آسیب دیدگی شاید بخواهید به ورزش و تمرینات قبلی خود برگردید. بنابراین تمرینات پلیومتریک که تمرینات ورزشی بر پایه حرکات سرعتی، قدرتی و بهبود عملکرد سامانه عصبی- عضلانی هستند می توانند در برنامه توان بخشی شما گنجانده شوند.

تمرینات شانه 

 

سخن پایانی درباره پارگی لابروم شانه

بعد از پارگی لابروم شانه انتظار می رود بعد از حدود 6 تا 8 هفته به فعالیت های عادی خود برگردید. اگر مشکل شما با وجود فعالیت های فیزیوتراپی و بعد از گذشت 6 تا 8 هفته همچنان باقی است، شاید به درمان‌های تهاجمی تری مثل عمل جراحی شانه نیاز داشته باشید. بنابراین حتما در مورد وضعیت خود و روش های درمانی مناسب با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است بعد از عمل نیاز به تمرینات فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه داشته باشید.

امیدواریم که این مقاله در شناخت پارگی لابروم شانه و راه های درمان آن به شما کمک کرده باشد. شما می توانید در بخش نظرات که در زیر این مقاله قرار دارد سوالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو