فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

عوارض و خطرات فیبرومیالژیا

عوارض و خطرات فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا بیماری است که اسم آن برای بسیاری از ما نا آشناست. نشانه های اصلی این بیماری، درد منتشره مفاصل و ماهیچه ها واحساس خستگی زیاد است که همراه با علائم دیگر بروز می‌کند. روش تشخیص فیبرومیالژیا به صورت غیرتخصصی امکانپذیر نیست و حتی در بسیاری از موارد، این بیماری اشتباه تشخیص داده می‌شود. فیبرومیالژیا با گذشت زمان و شدید شدن علائم، عوارضی برای افراد به همراه خواهد داشت که در این مقاله در مورد آنها صحبت می کنیم. در ادامه با ما همراه باشید. برای دسترسی سریعتر به بخش های مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
فیبرومیالژیا چیست؟
علائم فیبرومیالژیا
خطرات فیبرومیالژیا
عوارض ابتلا به فیبرومیالژیا
چه افرادی بیشتر در معرض خطرات فیبرومیالژیا هستند؟
سخن پایانی 

 

فیبرومیالژیا چیست؟

همان طور که گفته شد، فیبرومیالژیا یک اختلال مزمن و طولانی مدت است که با درد عضلات، حساسیت و احساس خستگی همراه است. عوامل مختلفی باعث به وجود آمدن این بیماری می‌شوند، اما ژنتیک در ایجاد فیبرومیالژیا نقش زیادی دارد.

افراد مبتلا به فیبرومیالژیا به دلیل پذیرش و کنار آمدن با علائم دردناک بیماری بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به افسردگی هستند. علائم بیماری فیبرومیالژیا به حدی شایع هستند که یا شناخته نمی‌شوند و یا اینکه با بیماری های دیگر اشتباه گرفته می‌شوند. 

 

علائم فیبرومیالژیا

علائم فیبرومیالژیا در افراد مختلف شدید یا خفیف است. بعضی از نشانه های این بیماری، با گذشت زمان بهبود می‌یابند در حالیکه در اکثر افراد بدتر می شوند. علائم فیبرومیالژیا شامل موارد زیر است:

• خستگی و ضعف مزمن
• بی حسی دست و پاها
• اختلالات خواب
• سردرد مزمن
• استرس و اضطراب
• افسردگی
• اختلال در عملکرد طبیعی بدن
گرفتگی عضلات

بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد علائم فیبرومیالژیا 

فرد مبتلا به فیبرومیالژیا دچار درد منتشر و حساسیت به لمس در حداقل 11 نقطه از 18 نقطه حساس یا تریگر پوینت هاست. تریگر پوینت های اغین بیماری در اطراف آرنج، شانه ها، زانوها، گردن، لگن ، بالای سینه و پشت سر دیده می شوند.البته در نظر داشته باشید که عواملی مانند استرس، تغییرات آب و هوایی، ورزش زیاد یا کم و استراحت کم می‌توانند بر شدت علائم شما تأثیرگذار باشند. 

علائم فیبرومیالژیا

 

خطرات فیبرومیالژیا

برای فیبرومیالژیا هیچ آزمایش مشخصی وجود ندارد، زیرا علائم این بیماری شبیه بیماری های دیگر زیادی از جمله پر کاری تیروئید است. وقتی که شما به پزشک مراجعه می‌کنید، چندین عارضه برای تشخیص این بیماری باید مورد بررسی قرار بگیرند و در صورت تایید نشدن رد شوند. بعضی از اختلالات و بیماری هایی که برای رد فیبرومیالژیا مورد بررسی قرار می‌گیرند، عبارتند از:

• آرتروز:
فیبرومیالژیا حتی اگر با درد همراه باشد، مانند آرتروز باعث آسیب فیزیکی به عضلات و مفاصل بدن و ورم بافت ها نمی‌شود. بیمار مبتلا به فیبرومیالژیا تنها درد و خستگی عضلات را احساس می‌کند. زمانی که نشانه های بیماری آرتروز در فرد وجود داشته باشد، پزشک می‌تواند با انجام آزمایش هایی تصویر برداری مانند اشعه ایکس، بیماری فیبرومیالژیا را رد کند.

• سندروم خستگی مزمن:
از آنجایی که نشانه های بیماری فیبرومیالژیا، خستگی، از دست دادن حافظه، درد مفاصل و اشکال در خواب است، پزشکان در تشخیص آن مشکل دارند. برای تشخیص سندروم خستگی مزمن بیمار باید حداقل شش ماه دچار خستگی و دیگر نشانه های این بیماری باشد.

• افسردگی:
حدود 20 درصد از بیمارانی که به فیبرومیالژیا مبتلا هستند، دچار اختلالات عصبی یا افسردگی هستند. اما اگر در مورد اینکه به افسردگی مبتلا هستید یا دچار بیماری فیبرومیالژیا شدید، مطمئن نیستید، باید با پزشک خود مشورت کنید.

• کم کاری تیروئید:
در بیماری تیروئید، به دلیل کاهش هورمون ها، فرد ممکن علائمی مانند انرژی کم، ضربان قلب پایین و یا حتی افسردگی داشته باشد. از آنجایی که بسیاری از علائم تیروئید شبیه به فیبرومیالژیاست، دکتر ممکن است از شما یک آزمایش خون بگیرد تا از سلامت سطح هورمون تیروئید شما مطمئن شود. 

خطرات فیبرومیالژیا

 

عوارض ابتلا به فیبرومیالژیا

شایع ترین عوارض فیبرومیالژیا عبارتند از:

• فیبرومیالژیا با احساس خستگی شدید همراه است و همین موضوع باعث می‌شود که بسیاری از افراد توانایی کافی برای انجام دادن فعالیت های روزمره نداشته باشند.
• عده ای از این بیماران، در اطراف مفاصل گردن، شانه، کمر و لگن احساس درد و ناراحتی می‌کنند و این امر باعث می‌شود که ورزش، فعالیت های روزانه و حتی خواب برای آنها مشکل شود.
• خشکی دهان، بینی و چشم
• حساسیت شدید به گرما
• انقباض دردناک ماهیچه ای در زمان قاعدگی
• ورم و درد مفاصل شانه و زانو 

 

چه افرادی بیشتر در معرض خطرات فیبرومیالژیا هستند؟

بعضی از عوامل باعث می‌شوند که فیبرومیالژیا با عوارض و خطرات بیشتری همراه باشد:

• جنسیت: فیبرومیالژیا در زنان، 7 برابر بیشتر از مردان است. تا به امروز دلیل مشخصی برای این بیماری وجود نداشته است، اما ژنتیک به عنوان یک دلیل احتمالی مطرح است.

• سابقه خانوادگی: اگر در خانواده و یا نزدیکان شما افراد مبتلا به فیبرومیالژیا باشند، احتمال بیشتری وجود دارد که شما به این بیماری مبتلا شوید.

• بیماری ها و اختلالات: شرایطی مانند آرتریت روماتوئید یا آرتروز و حتی لوپوس می‌توانند منجر به ایجاد فیبرومیالژیا شوند.

بیشتر بخوانید: بهترین درمان فیبرومیالژیا 

 

سخن پایانی

معمولا درمان قطعی برای فیبرومیالژیا وجود ندارد. اما مصرف داروهای مسکن، کاهش استرس، ورزش کردن و حتی روش های موثر فیزیوتراپی مثل دیپ اوسیلیشن تا حدودی زیادی باعث کاهش علائم این بیماری می‌شوند. از آنجایی که این بیماری در طولانی مدت ممکن است خطرات و عوارضی برای فرد به همراه داشته باشد، بهتر است حتما در صورت مشاهده علائم آن به پزشک مراجعه کنید.

اگر شما یا یکی از نزدیکانتان دچار فیبرومیالژیا شده اید یا احتمال ابتلا به آن را می دهید، برای جلوگیری از عوارض احتمالی این بیماری می توانید جهت دریافت وقت مشاوره و معاینه با شماره 02126741456 تماس بگیرید. فیزیوتراپی مهربان آماده ارائه خدمات با مجهزترین دستگاه ها و پیشرفته ترین متد روز دنیا به شما عزیزان است.

اگر با خواندن این مقاله هنوز سوال یا ابهامی در رابطه با این بیماری داشتید در بخش نظرات زیر همین مقاله از ما بپرسید. پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستیم برای دریافت جواب به همین صفحه بازگردید. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو