فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

22 علت زانودرد مزمن

22 علت زانودرد مزمن

درد مزمن زانو مشکلی رایجی و به دلایل متعددی ممکن است رخ دهد. این نوع درد زانو موجب دشواری در راه رفتن و انجام فعالیت های روزمره می شود. مفصل زانو عضو پیچیده ای است و عوامل متعددی می توانند منجر به آسیب این مفصل و درد در زانو شوند.
هنگامی که اجزای زانو به درستی عمل نکنند، درد، التهاب و دیگر علائم مشابه ممکن است رخ دهند. این مشکلات ممکن است ناشی از آسیب های جسمی و یا بیماری های مرتبط باشند. در این مقاله ما درباره علت زانو درد مزمن و روش های درمان آن صحبت می کنیم. شما می‌توانید جهت دسترسی سریع‌تر به بخش‌های مختلف مقاله از فهرست زیر کمک بگیرید.


فهرست
زانو درد مزمن چیست؟
علتهای زانو درد مزمن
دیگر عوامل تاثیر گذار بر درد مزمن زانو
علائم زانو درد مزمن
تشخیص زانو درد مزمن
روند پیشرفت زانو درد مزمن چگونه است؟
پیشگیری از زانو درد مزمن 

 

زانو درد مزمن چیست؟

زانو درد مزمن نوعی بیماری است که در آن فرد به مدت طولانی در یک یا هر دو زانویش احساس درد، تورم و حساسیت می کند. درواقع علت بروز زانو درد می تواند مشخص کننده علائم شما باشد.
بیماری های زیادی وجود دارند که می توانند علت بروز زانو درد مزمن باشند البته راه های بسیاری نیز وجود دارد که به درمان بیمازی زانو درد مزمن کمک می کنند. 

 

علتهای زانو درد مزمن

نوع موقتی و گذرای زانو درد با نوع مزمن آن متفاوت است. افراد بسیاری به دلیل آسیب یا حتی تصادف، زانو درد موقت را تجربه می کنند. به ندرت پیش می آید که زانو درد مزمن بدون درمان و خود به خود بهبود یابد، البته اینطورهم نیست که بخواهیم صرفا یک حادثه را به تنهایی علت بروز آن مشکل بدانیم. در اغلب موارد چندین دلیل و مجموعه ای از مشکلات و آسیب ها دست به دست هم می دهند تا موجب زانو درد مزمن شوند.
مشکلات جسمی و بیماری های متعددی می توانند علت بروز زانو درد مزمن باشند که شامل موارد زیر می شوند:

آرتروز: در آرتروز درد، التهاب و فرسایش مفصل می تواند سبب تخریب و از بین رفتن مفصل شود که منجر به درد مزمن زانو می شود.

مراحل آرتروز زانو

التهاب تاندون: علائم این بیماری احساس درد در قسمت قدامی (جلویی) زانو است که به خصوص هنگام راه رفتن در سربالایی و سرازیری و نیز بالا و پایین رفتن از پله ها شدت می یابد.

بورسیت: این بیماری در واقع التهاب بورس است. بورس کیسه ای در نزدیکی مفاصل است که موجب کاهش اصطکاک در هنگام به حرکت دراوردن زانو و دیگر مفاصل می شود. التهاب بورس در اثر آسیب های مکرر به زانو یا استفاده بیش حد از زانو رخ می دهد. جالب است بدانید که فیزیوتراپی برای درمان بورسیت زانو موثر است.

نرمی کشکک زانو: گندرومالاسی کشکک یا سندرم زانوی دونده همان نرم شدن غضروف استخوان کشکک زانو است که در اثر آسیب به غضروف زیرین، کپسول زانو به وجود می آید. (بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی دررفتگی کشکک زانو+حرکات ورزشی)

نقرس: این بیماری التهاب مفاصل در نتیجه ی افزایش تدریجی اوریک اسید در بدن است.

کیست بیکر: این بیماری در اثر افزایش و تجمع مایع سینوویال (مایعی که محیط مفصل را لغزنده می کند) در زیر مفصل به وجود می آید. کیست بیکر با فیزیوتراپی قابل درمان است.

رماتیسم مفصلی: رماتیسم مفصلی نوعی بیماری خودایمن التهابی است که موجب ورم دردناک زانو می شود و در نهایت می تواند سبب بروز فرسایش استخوان و بدشکلی های مفصلی شود.

در رفتگی زانو: در رفتگی زانو از داخل مفصل اغلب به دنبال وارد آمدن ضربه (تروما) رخ می دهد.

پارگی مینیسک: بروز پارگی مینیسک در یک یا چند غضروف در زانو می تواند موجب درد مزمن زانو شود.

پارگی رباط های صلیبی: بروز پارگی در یکی از چهار رباط اصلی زانو می تواند موجب درد بسیار زیاد و مزمن در ناحیه زانو شود که شایع ترین نوع پارگی، از هم گسیختگی رباط صلیبی قدامی است.

پارگی رباط صلیبی

تومور های استخوانی: این بیماری دومین سرطان شایع استخوان است و معمولا در زانو رخ می دهد.

در ادامه به عواملی اشاره می کنیم که می توانند موجب بدتر شدن و شدت یافتن درد زانو شوند:

آسیب های وارد شده به زانو: که موجب ورم یا خونریزی شوند، در صورت عدم درمان صحیح و مناسب می توانند در طی زمان موجب درد مزمن زانو شوند

پیچ خوردگی پا

کار کشیدن زیاد از زانوان

عفونت

طرز ایستادن یا نشستن نادرست: در هنگام انجام فعالیت معمولی یا ورزشی

درست گرم نکردن بدن: قبل از شروع تمرینات ورزشی و همچنین سرد نکردن صحیح بدن پس از پایان تمرینات

عدم انجام تمرینات کششی به طور صحیح و مناسب: یکی از علل زانودرد در جوانان انجام ندادن شکل صحیح تمرینات و یا گرم و سرد نکردن بدن در ابتدا و انتهای فعالیتشان است. این بی توجهی باعث آسیب دیدن بدن می شود. 

 

دیگر عوامل تاثیر گذار بر درد مزمن زانو

افرادی که اضافه وزن دارند بیشتر در معرض ابتلا به مشکلات مرتبط با زانو هستند. به ازای هر نیم کیلوگرم اضافه وزن، زانوهای شما مجبور هستند فشاری بالغ بر 2 کیلوگرم اضافه را حین راه رفتن، دویدن یا صخره نوردی تحمل کنند به عبارتی میزان اضافه وزن شما ضرب در چهار معادل فشار اضافی بر روی زانوان شما است.
دیگر عواملی که خطر ابتلا به زانو درد مزمن را افزایش می دهند شامل:

اضافه وزن
سن
سابقه جراحت یا آسیب
فعالیت های ورزشی

مرکز فیزیوتراپی مهربان به‌عنوان مجهزترین فیزیوتراپی غرب تهران، آماده ارائه خدمات پیشرفته فیزیوتراپی زانو درد مزمن برای کاهش علائم و درمان این بیماری به شما عزیزان است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت مشاوره با شماره 02126741456 تماس بگیرید.

 

علائم زانو درد مزمن

نشانه های زانو درد مزمن در افراد، متفاوت است .بسته به علت اصلی بروز زانو درد، شدت درد متفاوت خواهد بود. زانو درد مزمن معمولا به صورت یکی از انواع زیر خود را نشان می دهد:

• درد مداوم
• تیر کشیدن و درد تند و تیز هنگام استفاده از زانو
• درد راکد و سوزاننده که سبب بروز ناراحتی می شود.

همچنین ممکن است حین لمس زانو، بصورت مزمن ورم و درد را حس کنید.

بیشتر بخوانید: انواع زانو درد که باید آنها را جدی گرفت 

 

تشخیص زانو درد مزمن

برای تشخیص هر یک از مشکلات مربوط به زانو که سبب بروز زانو درد مزمن شده اند تست های تشخیصی متفاوتی در نظر گرفته می شود؛ از جمله این موارد می توان به آزمایش خون، معاینه جسمی، رادیوگرافی، سی تی اسکن و یا MRI و نیز دیگر روش های تصویربرداری اشاره کرد.
پزشک بر اساس حدسی که درباره بیماری شما میزند، روش تشخیص علت زانو درد شما را تعیین می کند.

درمان هر نوع مشکل زمینه ای که سبب بروز زانو درد مزمن شده است با دیگری متفاوت است اما به طر کلی درمان ها شامل موارد زیر هستند:

• فیزیوتراپی

فیزیوتراپی زانو

• دارو درمانی
• جراحی
تزریق در زانو

بیشتر بخوانید: حرکات ورزشی برای زانودرد

بورسیت یکی از علل شایع بروز زانو درد مفصلی است که به روش زیر درمان می شود:

برای 3 تا 4 ساعت، به مدت 15 دقیقه در هرساعت، بر روی زانو یخ بگذارید اما مراقب باشید یخ را به طور مستقیم بر روی زانو نگذارید. دور زانو را با یک حوله نخی بپوشانید، یخ را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و سپس کیسه ی یخ را روی حوله قرار دهید و زیر زانویتان بالشی نرم قرار دهید.

از موارد بسیار مهم کفشی است که می پوشید. حتما دقت کنید کفشی بپوشید که هنگام راه رفتن، پا و زانویتان را حمایت کرده و باعث وخیم تر شدن شدت دردتان نشود.


به پهلو نخوابید، هنگام خوابیدن کنار پهلو هایتان بالشی قرار دهید تا در حین خواب نچرخید، اگر قصد داشتید به پهلو بخوابید حتما ما بین زانو هایتان بالشی نرم قرار دهید. تا حد ممکن سعی کنید بنشینید. اگر مجبور شدید بایستید، سعی کنید روی سطح سخت نباشد و نیز وزنتان را به صورت متعادل روی هر دو پا بیندازید. اگر خیلی اضافه وزن دارید و دچار چاقی هستید، وزنتان را کاهش دهید.

چنانچه شما هم دچار زانو درد مزمن شده‌اید، می‌توانید از متخصصان مرکز فیزیوتراپی مهربان مشاوره بگیرید. مرکز فیزیوتراپی مهربان با در اختیار داشتن تیمی تخصصی و جدیدترین دستگاه‌های روز دنیا هم‌اکنون به‌عنوان مجهزترین فیزیوتراپی غرب تهران آماده ارائه خدمات تخصصی فیزیوتراپی به شما همشهریان عزیز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید.

 

روند پیشرفت زانو درد مزمن چگونه است؟

برخی از انواع زانو درد مزمن به خصوص درد های ناشی از آرتروز دائمی هستند. علت این درد به هم ریختن ساختار داخلی و آسیب به زانو است. بدون جراحی یا درمان دیگر، مجبورید هر روز با این احساس درد دست و پنجه نرم کنید.

 

پیشگیری از زانو درد مزمن

می توانید تا حدی مانعع عللی شوید که موجب درد زانو می شوند اما قادر به جلوگیری از تمام آنها نیستید.البته راه های زیادی هم برای تسکین درد وجود دارد.
اگر به دنبال فعالیت بیش از حد و استفاده مکرر از پاها، زانو دردتان وخیم تر شد، به منظور کاهش درد بهتر است از انجام آن نوع فعالیت صرف نظر کرده و یا شیوه زندگی تان را تعییر دهید. رویکردها زیر می توانند در کاهش درد زانو و همچننی پیشگیری از شدت یافتن این نوع درد به شما کمک کنند:

• قبل از شروع ورزش، بدنتان را گرم و آماده کنید. قبل و پس از انجام فعالیت عضلات چهار سر (جلوی ران) و عضلات همسترینگ (پشت ران) را با حرکات کششی آماده کنید.
• سعی کنید تمرینات سبک انجام دهید. به جای ورزش هایی مثل تنیس یا دویدن، ورزش هایی مثل شنا یا دوچرخه سواری را انجام دهید.
• وزنتان را کاهش دهید.

مقاله ویژه: آشنایی با بهترین روشهای درمان خانگی زانودرد

• به جای دویدن در سرازیری ها، پیاده روی کنید. توجه داشته باشید که دویدن باعث وارد شدن فشار اضافی بر زانو می شود. به جای دویدن در سراشیبی ها، به آرامی پیاده روی کنید.
• روی سطوح سنگ فرش و ناصاف راه نروید. راه رفتن بر سطوح سنگ فرشی و ناهموار از مواردی است که باید به منظور حفظ سلامت زانو ها از آن اجتناب کنید. روی سطوح صاف مثل مسیر های مخصوص پیاده روی راه بروید.
• زانوهایتان را حمایت کنید. استفاده از کفش های طبی و حمایت کننده ی زانو و کمر می تواند سبب اصلاح مشکلات راه رفتن شود و به رفع مشکلاتی که خود، سبب بروز زانو درد هستند، کمک می کند.
• کفش هایی که برای دویدن می پوشید را مرتب تعویض نمایید تا مطمئن شوید کفش به اندازه کافی برای پاهایتان نرم و راحت هستند.

اگر سوالی در مورد علت زانو درد مزمن و درمان آن دارید در نظرات زیر همین مقاله بپرسید. سوالات شما توسط کارشناسان فیزیوتراپی مهربان پاسخ داده می شود. برای مشاهده پاسخ مجددا به همین صفحه مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه
سوالات کاربران

1: مجتبی:سلام جناب مرسی از مقاله خوبتون. میخواستم بدونم آیا ورزش های مناسب زانو برای کاهش درد زانو موثر هستند یا خیر؟

بله موثر هستند اما این تمرینات حتما باید توسط فیزیوتراپی که شما را معاینه کرده تعیین بشن و برای هر کسی متفاوت هست. تمرینی که برای شما مناسب هست ممکنه برای بیمار دیگری به شدت مضر باشه.

2: شیدا:باسلام اگرپزشک دردزانوراتشخیص نداده باشه وفیزیوتراپی تجویزکنه انجام بدیم؟

سلام بله خود فیزیوتراپیست میتونه در این موارد تشخیص بده

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو