فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

آرتروز زانو در جوانان: از علت تا درمان

آرتروز زانو در جوانان

آرتروز زانو بیماری است که معمولا در افراد مسن و بالای 60 سال دیده می شود. اما ممکن است افراد جوان و ورزشکاران نیز به آرتروز زانو مبتلا شوند. در این مقاله به آرتروز زانو در جوانی و راههای درمان آن خواهیم پرداخت. جهت دسترسی به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
ساییدگی زانو چیست؟
علائم آرتروز زانو در جوانی
علل آرتروز زانو در جوانان
چگونگی تشخیص آرتروز زانو در جوانان
درمان آرتروز زانو در جوانی
درمان آرتروز زانو با فیزیوتراپی
سخن آخر 

 

ساییدگی زانو چیست؟

آرتروز زانو که به آن ساییدگی مفصل زانو هم گفته می شود، شایعترین نوع آرتروز است. ساييدگي زانو به آهستگی شروع می شود و به تدريج پيشرفت مي كند. با پیشرفت ساییدگی ها، غضروف مفاصل زانو شروع به تخریب می کنند. انواع آرتروز یا ساییدگی مفصل زانو عبارت است از:

• استئو آرتروز اولیه: با افزایش سن فرد و بیشتر شدن فشار روی مفاصل و تخریب غضروف مفصلی این نوع از آرتروز بروز می کند. این نوع آرتروز در بین افراد مسن بسیار رایج است به طوری که 80 درصد افراد بالاي ۵۵ سال دارای درجاتي از ساییدگی مفاصل زانو هستند.

• استئوآرتروز ثانویه: این آرتروز در جوانان و اغلب در سنین زیر 40 سالگی بروز می کند. دلایل مختلفی می توانند این نوع آرتروز در اثر برخی بیماریها و صدمات و شکستگی‌ها در جوانان و نوجوانان ایجاد می شود. 

ساییدگی مفصل زانو

 

علائم آرتروز زانو در جوانی

ساییدگی مفصل زانو نیز مثل هر بیماری دیگری با علائمی همراه است. علائم آرتروز در جوانان عبارت است از:

• درد: این اولین نشانه آرتروز بوده و بیشترین محل درد، داخل زانو یا زیر کشکک زانو است. زانو درد معمولا با انجام فعالیتهای روزانه شروع شده و با استراحت کردن کمتر می شود. درد زانو در هیچ وقت کاملا از بین نمی رود. با پيشرفت ساییدگی، موقع استراحت نیز درد آزاردهنده ای حس می شود که حتی می تواند منجر به اختلال خواب در بیمار شود.

بیشتر بخوانید: انواع زانو درد که باید آنها را جدی گرفت

• خشكي و سفتي مفاصل زانو: این حالت را بیمار بیشتر موقع صبح و برخاستن از خواب، بعد از استراحت طولانی و بي حركتي مفصل احساس خواهد کرد.

• كم شدن دامنه حركتی مفصل زانو: با پيشرفت ساییدگی ها، بیمار دیگر نمی تواند کاملا زانو را خم یا راست کند. حتی موقع خم و راست کردن زانو، صدای تق تق زانو و احساس درد و ساییدگی در مفصل زانو ایجاد می شود.

• ایجاد بر جستگي در محل: ممكن است در اطراف مفصل، یک حالت برجستگی در استخوان زانو احساس کنید.

• راه رفتن اردکی: با شدت گرفتن آرتروز ممکن است حالت راحت رفتن شما شبیه اردک شود.

• زانوی پرانتزی: شایعترین علامت آرتروز زانو است. در زانوی پرانتزی، زانوها از هم فاصله می گیرند و تغییر شکل پیدا می کنند. البته روشهای موثری وجود دارد تا بتوان زانو و بطور کلی پای پرانتزی را تشخیص داد و درمان کرد. مقاله مهمترین روشهای تشخیص پای پرانتزی چیست به بررسی روشهای تشخیص پای پرانتزی در سنین مختلف پرداخته است. همچنین با انجام بهترین حرکات ورزشی شما به راحتی می توانید زانوی پرانتزی خود را درمان کنید.

• احساس تورم و گرما در زانو

• التهاب مفاصل زانو: از آنجا که التهاب از علائم مشترک آرتروز و روماتیسم مفصلی است، تشخیص و درمان بیماری بسیار مهم است. برای دانستن تفاوت های روماتیسم و آرتروز خواندن این مقاله ضروری است.

علائم آرتروز زانو در جوانی

اگر شما هم علائم آرتروز زانو در جوانی را دارید، برای جلوگیری از پیشرفت آرتروز بهتر است سریعتر آن را درمان کنید. شما هم می‌توانید از متخصصان مرکز فیزیوتراپی مهربان برای آرتروز زانوی خود مشاوره بگیرید. مرکز فیزیوتراپی مهربان با در اختیار داشتن تیمی تخصصی و جدیدترین دستگاه‌های روز دنیا هم‌اکنون به‌عنوان مجهزترین فیزیوتراپی غرب تهران آماده ارائه خدمات تخصصی فیزیوتراپی به شما همشهریان عزیز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید. 

 

علل آرتروز زانو در جوانان

دلایل زیادی وجود دارند که باعث آرتروز و درد زانو در جوانی می شوند. برخی از دلایل آرتروز زانو در جوانان عبارت است از:

• انجام حرکات تکراری یا بی تحرکی
• بیماری ها: بیماریهای متابولیکی، التهابی، عفونت
• اضافه وزن و چاقی
• سستی عضلات و رباطهای مفصل زانو
• بدشکلی های زانو مثلا زانوی ضربدری یا زانوی پرانتزی
• ضربه خوردن مفاصل زانو مثلا حین ورزش
• فعالیت های ورزشی سنگین
• اختلالات مادرزادی
• یائسگی زودرس
• نوع شغل فرد: افرادی که زیاد از پله استفاده می کنند، در طول کار زیاد نشت و برخاست دارند یا به مدت طولانی و بدون تحرک کافی ایستاده اند بیشتر در معرض ساييدگي زانو هستند.
• سابقه ارثی: افرادی که سابقه این بیماری را در خانواده دارند، بیشتر در معرض ارتروز هستند.
• آسيبهاي قبلی مفصلی یا منیسک زانو که درمان نشده اند.
• تفاوت در طول پاها
• شکستگی های داخل مفصلی زانو که درست جوش نخورده است نیز بیشتر فرد را در معرض آرتروز زانو قرار می دهند. 

 

چگونگی تشخیص آرتروز زانو در جوانان

ابتدا پزشک برای تشخيص آرتروز زانو در جوانان به شرح حال بیمار و معاينه باليني او می پردازد. او ممکن است برای یافتن علت درد زانو، انجام تست های اختصاصی، رادیوگرافی، آزمايش خون یا در مواردی نیز ام آر آي را برایتان تجویز کند. گاهی اوقات به دلیل بالا بودن آستانه تحمل درد، تشخیص آرتروز زانو در ورزشکاران یا جوانان کار سختی است. پس از تشخیص علت درد، پزشک می تواند بهترین درمان را برای شما در نظر بگیرد. حتی ممکن است برای درمان شما را به فیزیوتراپیست ارجاع دهد. 

 

درمان آرتروز زانو در جوانی

با توجه به علت آرتروز زانو و درجه پیشرفت بیماری ممکن است یکی از روشهای زیر برای درمان آرتروز زانو در جوانی به کار رود:

• درمان خانگی:
براي كنترل علائم آرتروز زانو ممکن است به تغییر سبک زندگی نیاز داشته باشید. مثلا ورزش کنید یا وزنتان را کاهش دهید. در تغذیه یا نحوه نشستن تغییراتی ایجاد کنید. ممکن است مجبور باشید از صندلی برای نشستن، عصا موقع راه رفتن و یا از توالت فرنگی استفاده کنید. عصاره غير صابونی آووكادو و سويا نیز جزء درمانهای خانگی و سنتی زانو درد هستند که مي توانند روند ساییدگی زانو را کند کنند.

عصاره غیرصابونی آووکادو و سویا

بیشتر بخوانید: غذاهای مفید برای زانو درد

• دارو درمانی:
ممکن است پزشک برای کنترل درد و التهاب زانو، برایتان داروهای مسکن مثل استامينوفن، ديكلوفناك ، بروفن و ناپروكسن یا داروهاي ضد التهاب غير استروئيدي تجویز کند. مصرف زیاد این قرصها با عوارض قلبی، کبدی، گوارشی و کلیوی همره است و باید زیر نظر پزشک از آنها استفاده کنید. همچنین ممکن است برای درمان ساییدگی زانو در جوانی، پزشکتان مكمل هاي غضروف ساز را برایتان تجویز کند.

• تزريقات زانو:
یکی از روشهای درمان ساییدگی زانو در جوانی، تزریقات داخل زانو است که برای کنترل درد و التهاب زانو انجام می شود. مثلا تزریق كورتيكو استروئيد، مواد لوبريكان، هيالورونيك اسيد و غیره.

• آب درمانی:
آب درمانی یا ورزش در آب در مواقعی به کار می رود که درد زیادی بخاطر انجام تمرینات فیزیوتراپی آرتروز زانو در خشکی تحمل می کنید. وزن بدن در آب کمتر است و فشار کمتری به زانوها وارد می شود. آب درمانی برای آرتروز زانو می تواند به تقويت عضلات زانو، افزايش دامنه حركتی زانو و نیزكاهش درد کمک کند.

• كار درمانی:
بيمار به کمک کاردرمانی مي تواند فعاليتهاي شغلی و عادی روزانه خود را به کمک اصول بهداشت کار و حرکت بهبود دهد.

• درمان فیزیوتراپی آرتروز زانو:
با مراجعه به فیزیوتراپیست و با توجه به علت آرتروز ممکن است از درمانهای فیزیوتراپی مثل حرکات فیزیوتراپی زانو در منزل، گرمادرمانی، امواج اولتراسوند و غیره استفاده کند. درمان فیزیوتراپی آرتروز زانو سریعتر از روشهای دیگر باعث کاهش التهاب و درد پا می شوند. همچنین فیزیوتراپی با افزایش گردش خون، روند ترمیم بافتها و رباطهای آسیب دیده را سرعت می دهد. هر یک از این روشها در ادامه این مقاله به طور کامل توضیح داده خواهد شد.

شما هم می توانید برای درمان فیزیوتراپی آرتروز زانو در جوانی از خدمات و متخصصان مرکز فیزیوتراپی مهربان مشاوره بگیرید. مرکز فیزیوتراپی مهربان به‌عنوان مجهزترین فیزیوتراپی غرب تهران آماده ارائه کلیه روشهای درمان فیزیوتراپی آرتروز زانو به شما همشهریان عزیز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید.

• جراحي:
در صورتی پزشک برایتان جراحی را توصیه می کند که بقیه روشهای درمانی را امتحان کرده و جواب نگرفته باشید. در این صورت عمل جراحی به عنوان آخرين روش درمان ساییدگی زانو برایتان تجویز می شود. 

جراحی آرتروز زانو

 

درمان آرتروز زانو با فیزیوتراپی

فیزیوتراپیست ممکن است برای درمان آرتروز زانو بدون جراحی یکی از تکنیکهای زیر را برای درمان استفاده کند:

• درای نیدلینگ یا سوزن خشک
در این روش از سوزنهایی برای توقف انتقال پیام درد به مغز استفاده می شود. درای نیدلینگ علاوه بر تسکین درد به افزایش گردش خون در ناحیه زانو کمک می کند. خون رسانی به عضلات، تاندونها و رباط ها به ترمیم آسیبهایی که موجب آرتروز زانو شده اند کمک می کند.

• اوزون تراپي
از اوزون تراپی برای کاهش درد آرتروز زانو استفاده می شود. در این روش، مقدار بسیار کم و کنترل شده ای از گاز ازون توسط فیزیوتراپیست به زانو تزریق می شود. تزریق اوزون به کاهش التهاب زانو و ترمیم بافت آسیب دیده زانو کمک می کند. اوزون درمانی نسبت به تزریق ژل یا پی آر پی تاثیر بیشتری در درمان آرتروز زانو دارد. اوزون درمانی به تنهایی نمی تواند آرتروز زانو را درمان کند اما مکمل خوبی برای ورزش درمانی و دیگر درمانهای فیزیوتراپی آرتروز زانو است.

• شاك ويو تراپی
این روش درمانی غیرتهاجمی است و به کمک امواج کم انرژی برای درمان آرتروز به کار می رود. شاک ویو تراپی بافتهای آسیب دیده زانو را تحریک می کند. بدن نیز در واکنش به این امواج، رگ های خونی ایجاد می کند و که باعث خونرسانی بیشتر و تغذیه بهتر بخشهای آسیب دیده زانو می شود.

• گرما درمانی
گرما جریان خون را در زانو بیشتر می کند. افزایش جریان خون به ترمیم بافت آسیب دیده کمک می کند. همچنین گرما می تواند به کاهش درد در محل آسیب دیده نیز کمک کند.

• ورزش درمانی
تمرینات فیزیوتراپی آرتروز زانو یکی از روشهای درمان آرتروز زانو در جوانان است. به کمک ورزش درمانی و انجام حرکات فیزیوتراپی برای آرتروز زانو می توانید دامنه حرکتی زانو را افزایش دهید. این تمرینات را در منزل نیز می توان انجام داد. همچنین تمرین درمانی می تواند عضلات سست و ضعیف زانو و نیز رباطها را تقویت کند. در نتیجه پیشرفت بیماری کندتر می شود.

• اولتراسوندتراپی
در این روش به کمک امواج صوتی با فرکانس بالا، ارتعاشاتی در محل زانو ایجاد می شود. اولتراسوند تراپی با افزایش گرما و جریان خون به کاهش درد و تغذیه بافت آسیب دیده کمک می کند. فیزیوتراپیست ممکن است قبل از ورزش درمانی، برای شما اولتراسوند تراپی را تجویز کند. 

 

سخن آخر

آرتروز زانو از جمله انواع بیماری است که هر فرد مسنی ممکن است به آن مبتلا شود. اما این بیماری در بین جوانان و مخصوصا ورزشکاران هم دیده شده است. در این مقاله شما اطلاعاتی درمورد علل و علائم آرتروز زانو در دوران جوانی و راههای تشخیص و درمان آن بدست آوردید.

امیدواریم نکات گفته شده پاسخگوی تمامی سوالاتتان باشد اما اگر همچنان سوال یا ابهامی در این زمینه داشتید در بخش نظرات زیر همین مقاله بپرسید و برای گرفتن جواب به همین مقاله مراجعه کنید. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو