فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

تنیس البو یا آرنج تنیس بازان: علائم و درمان فیزیوتراپی

فیزیوتراپی تنیس البو

آیا به ورزش کردن علاقه‌مند هستید؟ درباره آسیب‌هایی که ممکن است هنگام ورزش کردن به آن‌ها دچار شوید چقدر اطلاعات دارید؟ یکی از شایع‌ترین آسیب‌های جسمی که برای ورزشکاران مخصوصاً تنیس‌بازان رخ می‌دهد، آسیب آرنج تنیس بازان و درد آرنج است. در این مقاله قصد داریم به بررسی فیزیوتراپی بیماری تنیس البو یا آرنج تنیس بازان، علائم و دلایل ابتلا به آن بپردازیم. پیشنهاد می‌کنیم اگر جزو علاقه‌مندان به انجام فعالیت‌های ورزشی مخصوصاً ورزش تنیس هستید با ما همراه باشید. جهت دسترسی به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید


فهرست
آسیب تنیس البو چیست؟
علائم تنیس البو را بشناسید
علت بیماری تنیس البو و درد آرنج چیست؟
تشخیص بیماری تنیس البو
روش های درمان تنیس البو
چه زمانی برای فیزیوتراپی آرنج تنیس بازان باید پزشک مراجعه کرد؟
درمان فیزیوتراپی تنیس البو
سخن پایانی 

 

آسیب تنیس البو چیست؟

سندروم آرنج گلف بازها و آسیب تنیس البو به خاطر ایجاد فشار بیش از اندازه روی تاندون‌های آرنج به وجود می‌آید. این آسیب در ورزشکاران بخصوص در تنیس بازان و گلف بازها رایج‌تر است زیرا آن‌ها به خاطر انجام حرکت‌های زیاد مچ دست و بازو‌ها، فشار زیادی به آرنج خود وارد می‌کنند. بهتر است بدانید که درد آرنج و آسیب آرنج تنیس بازان تنها محدود به ورزشکاران نیست. تمام افرادی که مجبورند ساعت‌های طولانی با دست خود کار کنند نیز ممکن است به این بیماری دچار شوند. نجارها، قصاب‌ها و نقاش‌ها از جمله افرادی هستند که احتمال آسیب تنیس البو در آن‌ها بیشتر از دیگران است. 

 

علائم تنیس البو را بشناسید

بیماری آرنج تنیس بازان ممکن است به دلایل متعددی برای افراد به وجود بیاید. همان‌طور که می‌دانید اگر بیماری‌ها در مراحل اولیه تشخیص داده شوند، زودتر درمان می‌شوند. همچنین عوارض کمتری برای بیمار به وجود خواهد آمد. اگر برای انجام دادن کارهای زیر با مشکلاتی رو به رو هستید، احتمال ابتلای شما به آسیب تنیس البو زیاد است:

● حرکت دادن و تکان دادن دست‌ها
● گرفتن اشیا در دست
● چرخاندن دستگیره در
● نگه داشتن لیوان

در صورتی که علائم تنیس البو را در خود مشاهده کردید سریعتر به پزشک مراجعه کنید. شما می توانید از خدمات تخصصی کلنیک فیزیوتراپی مهربان، مجهزترین فیزیوتراپی در غرب تهران، بهره مند شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید. 

 

علت بیماری تنیس البو و درد آرنج چیست؟

دلیل درد آرنج، کشیدگی عضلات دست به دلیل استفاده بیش از حد از مچ‌ها و آرنج دست است. انجام حرکت‌هایی که باعث انقباض‌های زیاد و دائمی در عضلات ساعد و مچ دست می‌شوند ممکن است باعث پارگی‌های متعدد و کوچک در تاندون‌هایی شوند که استخوان آرنج را به عضلات ساعد دست متصل می‌کند. همچنین به دلیل شایع بودن این آسیب در تنیس‌بازان به دلیل حرکات مکرر و وارد شدن استرس به عضلات دست، این آسیب به آسیب تنیس البو معروف شده است. با این حال پزشکان به همه افرادی که ممکن است در خطر ابتلا به این آسیب قرار بگیرند، پیشنهاد می‌کنند با انجام حرکات ساده عضلات دست خود را تقویت کنند. عوامل زیر می توانند احتمال بروز آسیب تنیس البو و درد آرنج را افزایش دهند:

● افزایش سن: احتمال آسیب آرنج تنیس بازان در همه سنین وجود دارد اما بر اساس تحقیقات پزشکی انجام شده، می‌توان گفت افرادی که در سنین 30 تا 50 سال قرار دارند بیشتر در معرض خطر آسیب تنیس البو و درد آرنج هستند.

● شغل افراد: مشاغلی که در آن‌ها فرد مجبور است از دستان خود بیشتر استفاده کند و حرکت‌های تکراری بازوها و مچ دست را انجام دهد، شانس ابتلا به آسیب تنیس البو را افزایش می‌دهد. مثلا: استفاده از ابزار نقاشی به خصوص موقع رنگ‌آمیزی

● انجام برخی ورزش‌های خاص: ورزش‌هایی مثل تنیس، پینگ‌پونگ، اسکواش و... که با راکت انجام می‌شود، احتمال آسیب آرنج و تنیس البو را افزایش می‌دهد.

● پیچ خوردن دست‌ها در هنگام رانندگی

● استفاده طولانی مدت از موس کامپیوتر

● خرد کردن گوشت و سایر مواد غذایی 

افزایش سن 

 

تشخیص بیماری تنیس البو

اکثر اوقات انجام یک معاینه ساده پزشکی برای تشخیص درد آرنج کافی است. اگر پزشک شما احتمال ابتلا به بیماری‌های دیگری را نیز بدهد از شما می‌خواهد تا از بازو و آرنج خود عکس‌برداری انجام دهید. این معاینات ساده عبارت است از:

• فشار دادن محلی که در آن احساس درد می‌کنید
• بررسی سوابق بیماری‌های قبلی
• تکان دادن دست، انگشتان و آرنج به جهت‌های مختلف
در صورتی که پزشک شما، تشخیص قطعی در مورد آسیب آرنج تنیس بازان را بدهد، بهتر است هر چه زودتر درمان را آغاز کنید. 

 

روش های درمان تنیس البو

درد آرنج معمولاً خود به خود برطرف می‌شود و نیازی به درمان ندارد. اگر احساس درد شما طولانی شود و استفاده از مسکن‌ها و دیگر خود مراقبتی‌ها کارساز نباشد، به فیزیوتراپیست ارجاع داده می شوید. به ندرت اتفاق می افتد که برای درمان درد آرنج و تنیس البو برای شما عمل جراحی تجویز شود. به طور کلی درمان های غیر جراحی برای آسیب تنیس البو شامل موارد زیر است:

● استراحت دادن به دست‌ها
● استفاده از کمپرس یخ در ناحیه آسیب‌دیده
● مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی
● تزریق داروهای استروئیدی
● درمان فیزیوتراپی تنیس البو و درد آرنج
● استفاده از بریس

بعد از کم شدن درد و تورم بهتر است برای پیشگیری از آسیب دیگی مجدد، تمرینات سبکی را انجام دهید که عضلات دست تقویت شوند. همچنین توصیه می‌کنیم که برای انجام حرکات تمرین درمانی تقویتی و زمان شروع آن با پزشک خود مشورت کنید.

تزریق داروهای استروئیدی

برای درمان بیماری تنیس البو یا آرنج تنیس بازان پیشنهاد می کنیم از خدمات و کادر تخصصی کلنیک فیزیوتراپی مهربان، مجهزترین فیزیوتراپی در غرب تهران بهره مند شوید. می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو وقت قبلی با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید. 

 

چه زمانی برای فیزیوتراپی آرنج تنیس بازان باید پزشک مراجعه کرد؟

اگر در قسمت آرنج و دست‌های خود احساس درد شدیدی دارید که با گذاشتن کمپرس یخ و یا خوردن داروهای مسکن برطرف نشده، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک متخصص با انجام معاینات مختلف، بررسی حرکت دست‌ها و میزان دردی که احساس می‌کنید آسیب تنیس البو را در شما تشخیص خواهد داد. در اکثر موارد پزشکان این بیماران را برای انجام فیزیوتراپی آرنج تنیس بازان به فیزیوتراپیست ارجاع می‌دهند. فیزیوتراپیست به شما کمک می کند، تمرینات توان‌بخشی و فیزیوتراپی خود را برای درمان آغاز کنید. 

 

درمان فیزیوتراپی تنیس البو

فیزیوتراپیست ممکن است برای شما تمرینهای ساده ای را طراحی کند. انجام این تمرینات باعث تقویت عضلات دست شما خواهد شد. می توانید ورزش درمانی را در خانه نیز انجام دهید. تمرین درمانی هایی که برای فیزیوتراپی تنیس البو طراحی شده اند عبارت است از:

• تمرین مشت محکم
برای انجام این تمرین به یک حوله و میز احتیاج دارید. ابتدا در کنار میز بنشینید و دست خود را بر روی میز قرار دهید سپس یک حوله را تا کنید و با دستان خود آن را فشار دهید. در هر مرحله حدود 10 ثانیه حوله را فشار داده و چند ثانیه استراحت کنید. این کار را برای هر دو دست خود و روزی 10 مرتبه انجام دهید. انجام این تمرین ساده برای افزایش قدرت عضلات ساعد بسیار مفید است.

• چرخش دست با دمبل
این تمرین باعث تقویت عضلاتی می‌شود که ساعد را به آرنج متصل می‌کنند. برای انجام تمرین چرخش دست با دمبل به صندلی و یک دمبل تقریباً سبک احتیاج دارید. روی صندلی بنشینید و آرنجتان را روی زانو قرار دهید سپس دمبل را به صورت عمودی در دستتان نگه دارید. اجازه بدهید که وزن دمبل باعث چرخیدن بازو به سمت بیرون و بالا آمدن کف دست شود. در مرحله بعدی دست را در جهت مخالف حرکت دهید تا کف دست به طرف پایین حرکت کند. این حرکت را روزی 20 بار برای هر دو دست انجام دهید.

• اکستنشن دست
انجام این تمرین برای افرادی که ورزش‌های راکتی مانند تنیس انجام می‌دهند، بسیار مفید است. زیرا باعث تقویت عضلاتی می‌شود که به آرنج متصل هستند. برای انجام این تمرین به یک دمبل احتیاج دارید. بر روی صندلی بنشینید و در حالی که کف دستتان رو به پایین قرار گرفته، دمبل را در دست بگیرید. آرنج را بر روی زانو قرار دهید و با چرخاندن مچ دست دمبل را به سمت خودتان حرکت دهید. این تمرین را بدون دمبل هم می‌توانید انجام دهید اما برای نتیجه گرفتن، بهتر است روزی 10 مرتبه برای هر دو دست این تمرین را تکرار کنید. توجه داشته باشید که در هنگام انجام تمرین اکستنشن مچ دست باید بازوها ثابت باشد و فقط مچ دست حرکت کند.

اکستنشن دست

• تمرین فلکسیون مچ
به عضلات کوچکی که مچ را به آرنج متصل کرده و بیشتر از سایر عضلات در معرض آسیب هستند، فلکسورهای مچ می‌گویند. برای انجام این تمرین نیز فقط به یک دمبل احتیاج دارید. روی صندلی بنشینید و آرنجتان را بر روی زانو قرار دهید. در حالی که کف دستتان به سمت بالا قرار گرفته، دمبل را نگه دارید سپس با چرخاندن مچ دست، دمبل را به سمت بدنتان حرکت دهید. این تمرین را روزی 10 مرتبه برای هر دو دست تکرار کنید. از نکات مهم انجام صحیح تمرین فلکسیون مچ، ثابت نگه داشتن بازوها و سایر قسمت‌های دست می‌باشد. شما در این تمرین تنها باید از عضلات مچ دستتان کمک بگیرید. 

تمرین فلکسیون مچ 

 

سخن پایانی

در فیزیوتراپی آرنج تنیس بازان حتما نکات زیر را رعایت کنید:

● در صورت آسیب‌دیدگی آرنج باید قبل از انجام هر تمرینی با پزشک متخصص مشورت کنید.
● تا قبل از بهبودی نسبی و کاهش ورم دست به هیچ عنوان ورزش و تمرینات جانبی را انجام ندهید.
● تمریناتی را که باعث تقویت عضلات دست می‌شوند، تحت نظارت فیزیوتراپیست انجام دهید. به این ترتیب می توانید از بروز صدمات احتمالی جلوگیری کنید.
● اگر بعد از انجام تمرینات دچار احساس درد می شوید، بهتر است از کمپرس یخ استفاده کنید.

امیدواریم در این مقاله به سوالات شما در مورد فیزیوتراپی تنیس البو یا آرنج تنیس بازان پاسخ داده باشیم. در صورتی که در این مورد سوال داشتید، می توانید از بخش نظرات زیر این مقاله آن را ارسال نمایید. برای دیدن پاسخ سوالات خود به همین صفحه برگردید.

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو