فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

سندروم دکوروان چیست؟ علل، علائم و راهکارهای درمانی آن

علل علائم و راهکارهای درمانی سندروم دکوروان

اگر زمانی که مچ دست خود را می‌چرخانید و یا حتی وقتی دست‌های خود را مشت می‌کنید، احساس درد و ناراحتی احساس کنید، ممکن است دچار دچار سندرم دکوروان باشید و خودتان اطلاعی نداشته باشید! اگرچه هنوز هم علت دقیقی برای این ایجاد عارضه وجود ندارد، اما برخی از فعالیت‌ها همانند ورزش‌های با راکت، بلند کردن کودکان، فعالیت‌های سنگین در طول روز می‌تواند موجب شدید شدن درد در ناحیه دست و مچ‌ها شود. در ادامه علل، علائم و راهکارهای درمانی این عارضه را با هم بررسی خواهیم کرد. برای دسترسی آسان به مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده نمایید.


فهرست
علائم سندروم دکوروان یا شست بلک بری
دلایل ایجاد سندروم دکوروان
فاکتورهای موثر در ایجاد بیماری سندروم دکرون چیست؟
تشخیص عارضه سندروم دکوروان
درمان سندروم دکوروان
داروهای سندروم دکوروان
سندروم دکوروان و فیزیوتراپی
جراحی سندروم دکوروان یا شست بلک بری
تمرینات و حرکات اصلاحی بیماری سندروم دکوروان
 سخن نهایی 

 

علائم سندروم دکوروان یا شست بلک بری

بسیاری از افراد از بیماری‌های مچ دست رنج می‌برند. سندروم دکوروان یا شست بلک بری یکی از بیماری‌های شایع مچ دست است و همانند هر عارضه‌ای با نشانه و علائمی همراه است که اگر به موقع تشخیص داده شود می‌تواند از عوارض و تبعات این عارضه جلوگیری کند. برخی از مهمترین علائم سندروم دکوروان عبارتند از:

• احساس درد و تورم در نزدیکی مفصل انتهای انگشت شست دست
• ایجاد مشکل در حرکت دادن دست در طی انجام برخی از فعالیت‌های روزانه و یا حتی بلند کردن اجسام
• احساس چسبندگی و عدم حرکت در مچ دست در زمان حرکت دادن آن
• صدای تکان دهنده در هنگام حرکت تاندون‌ها در غلاف های متورم 

علائم سندروم دکوروان یا شست بلک بری

 

دلایل ایجاد سندروم دکوروان

سندروم دکوروان معمولا در زنان نسبت به مردان شایع تر‌است، به خصوص در دوران بارداری یا بالای 40 سال، این عارضه ممکن است رخ دهد. شایع ترین علت ایجاد سندروم دکوروان استفاده بیش از حد از مچ دست است. انجام حرکات تکراری در طول روز به روز باعث تحریک و درد می‌شوند. درد مچ دست و حتی ماهیچه انگشت شست دست اغلب علت مشخصی ندارد، اما منشا آن می‌تواند موارد زیر باشد:

• وارد شدن ضربه محکم و ناگهانی به انگشت شست
• سابقه بیماری های خاصی مانند آرتریت روماتوئید
• انجام دادن برخی از فعالیت‌های سنگین و تکراری در محل کار
• استفاده بیش از حد از یک عضو بدن
• انجام فعالیت‌های باغبانی و یا حتی بلن کردن کودکان 

 

فاکتورهای موثر در ایجاد بیماری سندروم دکرون چیست؟

فاکتورهای مختلفی در ایجاد این عارضه دخیل هستند که شناختن آن‌ها تا حدود زیادی به شما کمک خواهد کرد که بتوانید علائم این بیماری را تشخیص دهید و به موقع به پزشک مراجعه کنید. برخی از مهمترین فاکتورهای موثر در ایجاد سندروم دکوروان به شرح زیر است:

• سن: معمولا افرادی که بین 30 تا 50 سال دارند، به احتمال زیاد به این عارضه مبتلا خواهند شد.
• جنسیت: همان طور که اشاره شد، سندروم دکوروان در زنان بالای 40 سال شایع‌تر است و بد نیست بدانید که زنان 8 تا 10 برابر مردان به این بیماری دچار خواهند شد. (درد انگشت شست دست در بارداری و یا حتی پس از بارداری با بلند کردن مکرر نوزاد، ممکن است رخ دهد!)
• حرکت بیش از حد مچ دست: فرقی نمی‌کند در حال بازی باشید یا انجام فعالیت‌های روزمره! اگر مچ دست خود را بیش از حد حرکت دهید، دچار این عارضه می‌شوید.

بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی شکستگی مچ دست 

فاکتورهای موثر در ایجاد بیماری سندروم دکرون

 

تشخیص عارضه سندروم دکوروان

معمولا اولین قدم برای تشخیص بیماری سندروم دکوروان این است که پزشک شما مچ دست و شست شما را معاینه می‌کند تا متوجه شود که دستتان آیا هنگام فشار دادن به سمت انگشت شست مچ، احساس درد می‌کنید یا خیر؟

برخی از متخصصین طب فیزیکی از تست فین کنشتاین برای تشخیص این بیماری استفاده می‌کنند. انجام این تست بسیار ساده است؛ برای انجام این کار، ابتدا، انگشت شست خود را خم می‌کنید تا در کف دست شما بماند.

سپس دست خود را مشت کرده، انگشتان خود را روی انگشت شست می بندید. آخر، مچ دست خود را به سمت انگشت کوچک خود خم می کنید. اگر در پایه ی انگشتان دست حساسیت و درد دارید، احتمالاً شما به سندروم دکوروان مبتلا هستید! البته آزمایشات تصویربرداری، مانند اشعه ایکس، در اکثر مواقع برای تشخیص سندروم دکوروان مورد نیاز نیستند.

بیشتر بخوانید: علت درد انگشتان دست و روش‌های درمانی آن

اگر شما هم دچار سندروم دکوروان یا شست بلک بری هستید و مدام دردهای مزمن و آزاردهنده در مچ دست خود احساس می‌کنید، می توانید از خدمات مرکز فیزیوتراپی مهربان استفاده کنید. فیزیوتراپیست‌های مهربان متکی بر تمرین درمانی و راهکارهای مختلف می‌توانند شما را بسیار در رهایی کامل از دردهای مچ دست کمک کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

درمان سندروم دکوروان

معمولا هدف از راهکارهای درمانی تسکین التهاب و درد ناحیه شست و حتی جلوگیری از بروز مجدد آن است. اولین کاری که باید انجام شود این است که اجازه دهید انگشت شست و مچ دست شما استراحت کند و در صورت امکان از فعالیت‌هایی که باعث بدتر شدن درد می‌شود، خودداری کنید! اما در برخی از موارد هم مصرف داروهای خاص توسط پزشک برای شما تجویز خواهد شد! 

 

داروهای سندروم دکوروان

داروهایی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن که ضد التهاب هستند، معمولا برای تسکین درد برای بیمار تجویز خواهد شد. اگر داروها موثر نبودند، تزریق بی حسی موضعی و استروئید می تواند بسیار کمک کننده باشد. البته در برخی از موارد، بیش از یک تزریق مورد نیاز است. 

داروهای سندروم دکوروان

 

سندروم دکوروان و فیزیوتراپی

همزمان با مصرف دارو می‌توانید برخی از فعالیت‌های فیزیوتراپی را برای درمان این بیماری انجام دهید. فیزیوتراپیست‌ها معمولا تمرینات مختلفی را برای تقویت مچ دست و بازو به شما آموز خواهند داد. برخی از مهمترین راهکارهای درمانی فیزیوتراپی و تمرین درمانی این بیماری عبارتند از:

• درمان‌های دستی یا منوال تراپی: تمرینات منوال تراپی با کاهش درد و افزایش عملکرد مفاصل، به عنوان یک روش موثر در بهبود دردهای مچ دست و ناحیه شست موثر است.
• لیزر درمانی: فیزیوتراپیست ها با کمک روش‌های پیشرفته همانند تکارتراپی و لیزر درمانی می‌توانند دردهای شما را تکسین دهند.
• مگنت تراپی: مگنت تراپی با تحریک بافت‌ها و سلول‌های بدن در بهبود تمامی دردهای بدن به خصوص دست، کمر و پا موثر است.
• درای نیدلینگ: درای نیدلینگ یا سوزن خشک یک تکنیک درمانی موثر و پرکاربرد در فیزیوتراپی ست که برای بهبود دردهای مزمن و طولانی مدت مچ و شست دست می‌تواند تاثیرات زیادی داشته باشد.
• سرما درمانی: سرما درمانی به التهاب مچ دست و شست شما کمک زیادی خواهد کرد. قرار دادن یخ بر روی ناحیه ملتهب شده به تسکین درد شما کمک زیادی خواهد کرد.

علاوه بر راهکارهای درمانی گفته شده فیزیوتراپیست‌ها معمولا در اکثر موارد، اسپلینت را برای شما تجویز خواهند کرد. اسپلینت می‌تواند مچ دست و شست انگشت شما را ثابت نگه دارد و معمولا لازم است 4 الی 6 هفته در هنگام فعالیت‌های روزمره از آن استفاده کنید. 

 

جراحی سندروم دکوروان یا شست بلک بری

به ندرت اتفاق می‌افتد که پزشک شما برای درمان این عارضه جراحی تجویز کند. البته شناسایی به موقع سندروم دکوروان و مراجعه به موقع به پزشک به شما کمک خواهد کرد که بتوانید به سادگی با راهکارهای درمانی فیزیوتراپی این بیماری را درمان کنید.

جراحی سندروم دکوروان یا شست بلک بری

در صورت نیاز به عمل جراحی، معمولاً تحت بی حسی موضعی انجام می شود و جراح برش کوچکی در غلاف اطراف تاندون‌های متورم ایجاد می‌کند. این کار، فضای بیشتری را برای حرکت تاندون‌ها فراهم می‌کند. حتی پس از عمل باید برای تقویت مچ دست و انگشت شست خود به انجام فیزیوتراپی بپردازید. این به عدم بروز بیماری کمک خواهد کرد. 

 

تمرینات و حرکات اصلاحی بیماری سندروم دکوروان

برخی از تمرینات استقامتی و همچنین حرکات کششی به بهبود دردهای مچ دست و ناحیه شست دست کمک زیادی خواهد کرد. برخی از مهمترین تمرین‌های فیزیوتراپی مچ دست به شرح زیر است. بهتر است هر کدام از تمرینات با تجویز فیزیوتراپیست و تحت نظر آن انجام شود:

• فشار دادن توپ تنیس
می‌توانید یک توپ تنیس را تا جایی که احساس درد نداشته باشید، در دستان خود فشار دهید. بهتر است به مدت 5 ثانیه توپ را فشار دهید و 10 مرتبه این حرکت را تکرار کنید.

فشار دادن توپ تنیس

• کشش مچ دست بوسیله یک طناب محکم
یک طناب محکم به دور انگشتان خود بپیچید و کف دستتان را روبرو قرار دهید. آرنج شما باید با زاویه 90 درجه خم شود. ساعد به کمک دست دیگر، نگه داشته شود و مچ دست و انشگتان خود را به آرامی برعکس طناب با انقباض ماهیچه بازو بپیچانید. این حرکت را در ۳مرحله با ۱۰ تکرار انجام دهید.

کشش مچ دست بوسیله یک طناب محکم

• چرخش ساعد:
این حرکت را به صورتی که آرنج شما 90 درجه خم است، انجام دهید. کف دستتان را تاجایی که ممکن است و هیچ دردی احساس نمی‌شود، به سمت بالا و پایین بچرخانید. این تمرین را ۱۰ مرتبه انجام دهید.

چرخش ساعد

• کشش انعطافی مچ دست
آرنج دست خود را به صورت صاف نگه دارید و به کمک دست دیگر، مچ دست خود را به سمت عقب فشار دهید. بهتر است این حرکت را به مدت ۱۵ ثانیه نگه دارید و۴ مرتبه تکرار کنید. 

کشش انعطافی مچ دست

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع علت های درد مچ دست +تمرینات ورزشی 

 

سخن نهایی

سندروم دکوروان یک بیماری موقتی است و عموما به خوبی به راهکارهای درمانی پاسخ می‌دهد. مهم است که در همان مراحل اولیه شروع، این بیماری را درمان کنیم. اگر این شرایط درمان نشود، می‌تواند به مرور زمان حرکت شما را به طور دائم محدود کند یا باعث پارگی غلاف تاندون شود. فیزیوتراپیست های مرکز تخصصی مهربان می‌توانند با تمرینات مختلف فیزیوتراپی به شما کمک کنند برای همیشه از دردهای آزاردهنده مچ دست خلاص شوید!

اگر به جواب سوالات خود در این مقاله نرسیدید در بخش نظرات زیر همین مقاله از ما بپرسید. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو