فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

علت و درمان انگشت ماشه ای یا تریگر فینگر + ورزش

علت و درمان انگشت ماشه ای یا تریگر فینگر

افرادی که به بیماری انگشت ماشه ای گرفتار هستند، نمی توانند به راحتی انگشتان خود را راست کنند. در موارد پیشرفته حتی ممکن است اصلا انگشتان راست نشوند. در این مقاله به این موضوع می پردازیم که علت انگشت ماشه ای چیست و چطور می شود آن را با فیزیوتراپی درمان کرد. برای دسترسی راحت به مطالب می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
انگشت ماشه ای چیست؟
علائم انگشت ماشه ای
علت ایجاد انگشت ماشه ای
عوارض درمان نکردن انگشت ماشه ای
افراد در معرض بیماری انگشت ماشه ای
تشخیص بیماری انگشت ماشه ای
انگشت ماشه ای و درمان
فیزیوتراپی در انگشت ماشه ای
ورزش برای درمان انگشت ماشه ای 

 

انگشت ماشه ای چیست؟

انگشت ماشه ای یا تریگر فینگر بیماری است که در آن انگشتان بیمار موقع خم کردن دچار گرفتگی یا قفل شدن می شود. این حالت زمانی ایجاد می شود که تاندون های انگشتان که مسئول جمع و باز شدن انگشت هستند دچار التهاب می شوند. 

 

علائم انگشت ماشه ای

درد انگشت ماشه ای در محل اتصال انگشتان به دست از اولین علائم انگشت ماشه ای است. در حالت های پیشرفته تر بیماری انگشتان ماشه ای، راست کردن انگشت خم شده با مشکل مواجه است سایر علائم انگشت ماشه ای عبارت است از:

• وجود برجستگی در کف دست و در محل اتصال مفصل انگشت
• تورم انگشتان
• خشکی تاندون و مفصل انگشت
• وجود توده در مفصل انگشت
• درد شدید صبحگاهی در انگشت
• احساس گیر موقع صاف کردن انگشتان
• شنیدن صدای تقه هنگام صاف کردن انگشتان
• التهاب تاندون یا تاندونیت

با پیشرفت بیماری، شخص نمی تواند بدون کمک دست دیگر انگشت خود را صاف کند. حتی ممکن است به هیچ طریقی نتواند انگشت خود را صاف کند و انگشت به سمت کف دست خم می ماند. 

علائم انگشت ماشه ای

 

علت ایجاد انگشت ماشه ای

التهاب تاندون انگشتان علت ایجاد انگشت ماشه ای است. این التهاب به خاطر استفاده زیاد از انگشتان و چنگ زدن مداوم در حرفه هایی مثل نوازندگی، کارگری، ... ایجاد می شود. همچنین مواردی مثل:

• جراحی سندروم تونل کارپال
• وجود برجستگی در تاندون یا غلاف تاندون
• دیابت
• آرتریت روماتوئید
• نقرس

و بیماری های دیگری مثل میلوئیدوز، تیروئیدکم کار یا پرکار و غیره نیز می تواند علت بیماری انگشت ماشه ای باشد.

اگر مبتلا به بیماری انگشت ماشه ایی هستید برای جلوگیری از پیشرفت علائم این بیماری و درمان فیزیوتراپی آن می توانید به مرکز فیزیوتراپی مهربان، مجهزترین مرکز فیزیوتراپی در غرب تهران مراجعه کنید. در این مرکز تمام روشهای درمان شست ماشه ای با فیزیوتراپی ارائه می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

عوارض درمان نکردن انگشت ماشه ای

با بروز علائم اولیه این بیماری باید هر چه سریعتر برای درمان آن اقدام کنید. زیرا درمان نکردن انگشت ماشه ای باعث پیشرفت علائم شده و دیگر نمی توانید انگشتان خود را صاف نگه دارید. در پیشرفته ترین حالت بیماری به درمان های دیگر جواب نداده و مجبور به جراحی خواهید بود. 

 

افراد در معرض بیماری انگشت ماشه ای

خانم ها 6 برابر آقایان به این بیماری مبتلا می شوند. انگشت ماشه ای در سنین 45 تا 55 سال بیشتر رایج است. افراد مبتلا به بیماری های زیر بیشتر از دیگران در معرض انگشت ماشه ای هستند:

• دیابت
رماتیسم مفصلی
• تیروئید
سندروم کانال کارپال

به علاوه به خاطر اختلاف رشد تاندون ها در سنین کودکی می توان انگشت ماشه ای در کودکان را نیز مشاهده کرد. حتی این بیماری به صورت مادرزادی در بعضی از نوزادان هم دیده شده است. 

افراد در معرض بیماری انگشت ماشه ای

 

تشخیص بیماری انگشت ماشه ای

برای تشخیص انگشت ماشه ای نیازی به تهیه تصاویر ام آر آی یا اشعه ایکس نیست. پزشک فقط با معاینه و گرفتن شرح بیماری های شما می تواند علت انگشت ماشه ای را تشخیص دهد. بعد از تشخیص علت بیماری، روش درمان آن تعیین می شود. 

 

انگشت ماشه ای و درمان

درمان انگشت ماشه ای با توجه به علت ایجاد انگشت ماشه ای انجام می شود. درمان به روش های مختلفی انجام شده و ممکن است به فیزیوتراپیست یا جراح ارجاع شوید. درمان انگشت ماشه ایی شامل موارد زیر است:

• درمان انگشت ماشه ایی با استراحت: ممکن است پزشک از شما بخواهد مدتی فعالیت نکنید و به انگشتان دست خود استراحت بدهید. این درمان برای مراحل اولیه و خفیف بیماری می تواند موثر باشد. شما می توانید در مقاله علت درد انگشتان دست با علت به وجود آمدن و راههای درمان آن آشنا شوید.
• آتل بندی: درا ین روش ممکن است استفاده از انگشت بند شبانه برای صاف نگه داشتن آن برایتان تجویز شود. بی حرکت ماندن می تواند التهاب تاندون را کاهش دهد.از این درمان برای مراحل ابتدایی و خفیف انگشت ماشه ای استفاده می شود.
• درمان انگشت ماشه ایی با دارو درمانی: در چنین مواردی برای کهش التهاب تاندون و کاهش درد پزشک داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی مثل ایبوپروفن و ناپروکسین را تجویز می کند.
• تزریق کورتیکوستروئیدها برای درمان انگشت ماشه ای: در این روش درمانی، پزشک برای کاهش علائم انگشت ماشه ای به غلاف تاندون ملتهب داروی کورتون تزریق می کند. بعد از تزریق به مدت یک هفته باید به انگشت استراحت داد. این روش درمانی برای افرادی که دچار دیابت یا رماتیسم مفصلی هستند، جواب نمی دهد.
• فیزیوتراپی انگشت ماشه ای: در حالت های پیشرفته تر بیماری، پزشک شما را به فیزیوتراپیست ارجاع می دهد. استفاده از روش های فیزیوتراپی جزء درمان های قطعی انگشت ماشه ای به حساب می آید. تمرینات ورزشی، درای نیدلینگ و سرما درمانی یا گرما درمانی از جمله روشهایی هستند که فیزیوتراپیست ها برای فیزیوتراپی انگشت ماشه ای به کار می برند.
• درمان انگشت ماشه ایی با جراحی: در روش جراحی جراح غلاف تاندون را برای باز کردن مسیر حرکت تاندون شکاف می دهد. این آخرین خط درمان برای این بیماری است.

از روش جراحی زمانی استفاده می شود که درمان های دیگر به بیمار جواب ندهد. در اغلب موارد بیماران با درمان های دیگر و به خصوص با فیزیوتراپی کاملا بهبود پیدا می کنند و نیازی به جراحی انگشت ماشه ای نیست. 

درمان انگشت ماشه ای

 

فیزیوتراپی در انگشت ماشه ای

درمان فیزیوتراپی انگشت ماشه ای یا تریگر فینگر، درمان قطعی انگشت ماشه ای است. فیزیوتراپیست با توجه به علت انگشت ماشه ای و برای درمان آن ممکن است از روش های فیزیوتراپی زیر استفاده کند:

• ورزش درمانی
در موارد زیادی تمرین درمانی می تواند برای درمان انگشت ماشه ای موثر باشد. تمریناتی که در ورزش درمانی برای انگشت ماشه ایی یا تریگر فینگر استفاده می شود، اغلب حرکات کششی هستند. ورزش درمانی انگشت ماشه ای به:

• کاهش درد
• کاهش تورم و التهاب تاندون
• بهبود توان انعطاف تاندون
• خونرسانی بهتر تاندون ملتهب
• بهبود عملکرد مفصل انگشت

و نیز افزایش دامنه حرکتی انگشتان کمک می کند. این تمرینات را می توانید در منزل هم انجام دهید.

• سرما درمانی برای انگشت ماشه ای
ممکن است فیزیوتراپیست برای فیزیوتراپی انگشت ماشه ای سرما درمانی را به شما پیشنهاد دهد. در سرما درمانی، کمپرس سرد برای کاهش علائم انگشت ماشه ای استفاده می شود. سرما درمانی برای کاهش درد و رفع التهاب تاندون انگشت مفید است. باید انگشت آسیب دیده خود را چند بار در روز سرما درمانی کنید.
اگر انگشتان دچار سفتی و خشکی شده باشد نباید از سرما درمانی استفاده شود. در این موارد گرما درمانی به بیمار توصیه می شود.

• گرما درمانی برای فیزیوتراپی انگشت ماشه ای
بیمارانی که درد صبحگاهی شدیدی دارند، با گرما درمانی می توانند درد خود را بهبود دهند. گرما درمانی سفتی و خشکی تاندون را کاهش داده و انعطاف پذیر آن را بیشتر می کند. گرما درمانی به خصوص برای درمان انگشت ماشه ای که علت آن روماتیسم مفصلی باشد بسیار موثر است.

گرما درمانی برای فیزیوتراپی انگشت ماشه ای

• درای نیدلینگ برای درمان انگشت ماشه ای
از درای نیدلینگ نیز می توان برای فیزیوتراپی انگشت ماشه ای استفاده کرد. در این روش فیزیوتراپیست سوزن خشک یا درای نیدلینگ را که شبیه سوزن های طب سوزنی است به نقاط ماشه ای اطراف تاندون ملتهب وارد می کند.
درای نیدلینگ می تواند تنش و گرفتگی های شدید در نقاط ماشه ای را رفع کند. همچنین درای نیدلینگ به کاهش درد انگشت ماشه ای نیز کمک می کند. تا 72 ساعت بعد از این درمان کاملا می توانید رفع گرفتگی را حس کنید.

چنانچه شما هم قصد انجام درمان فیزیوتراپی انگشت ماشه ای یا شست ماشه ای را دارید، می توانید به مرکز فیزیوتراپی مهربان مراجعه کنید و از تخصص فیزیوتراپیستهای این مرکز استفاده کنید. در این مرکز تمام روشهای درمان شست ماشه ای با فیزیوتراپی ارائه می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

ورزش برای درمان انگشت ماشه ای

همانطور که گفته شد یک راه درمان فیزیوتراپی انگشت ماشه ای، تمرینات ورزش درمانی است. این تمرینات غالبا شامل ورزش های کششی هستند. نمونه ای از این تمرینات را در زیر می بینید:

• تمرین اول
اگر علائم انگشت ماشه ای در شست بروز کند، به آن بیماری شست ماشه ای می گویند. اگر شما هم دچار شست ماشه ای شده اید، می توانید کشش زیر را برای انگشت شست خود انجام دهید:

تمرین اول برای درمان انگشت ماشه ای

• تمرین دوم
یک کش دور انگشتان خود بیندازید و سعی کنید انگشتان خود را مثل تصویر زیر باز کنید.

تمرین دوم برای درمان انگشت ماشه ای

• تمرین سوم:
برای این تمرین شست خود را روی تاندون دست دیگر که دچار التهاب شده قرار دهید. نقطه برجسته را پیدا کنید و به مدت 5 دقیقه آن را به صورت دورانی و با اندکی فشار ماساژ دهید.

تمرین سوم برای درمان انگشت ماشه ای

در صورتی که سوال دیگری در مورد درمان فیزیوتراپی انگشت ماشه ای یا تریگر فینگر دارید، از بخش نظرات زیر همین مقاله برای ارسال سوال خود می توانید استفاده کنید. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو