فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

فیزیوتراپی دررفتگی کشکک زانو + حرکات ورزشی

فیزیوتراپی دررفتگی کشکک زانو

زانو یکی از مهم‌ترین اعضای بدن است که نقش اساسی در حفظ تعادل و راه رفتن دارد. از این رو هرگونه بروز آسیب در این قسمت می‌تواند برای فرد بسیار خطرناک باشد. در رفتگی مفصل زانو شاید کمتر اتفاق بیفتد. برای ایجاد چنین عارضه‌ای باید نیروی زیادی به رباطهای زانو وارد شود. وارد چنین نیرویی باعث آسیب رباط و تاندون زانو می شود. در نتیجه ی فشار ضربه، رباطهای زانو را پاره کرده و رباطها کارایی خود را از دست می‌دهند. در صورتی که بیمار به صورت صحیح و به موقع در رفتگی کشکک زانو را درمان نکند عوارض و مشکلات دیگری برای او پیش خواهد آمد. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی را در خصوص در رفتگی کشکک زانو و درمان فیزیوتراپی آن در اختیار شما قرار دهیم. جهت دسترسی به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
ساختار زانوی پا
در رفتگی مفصل زانو دارای چه علائمی است؟
تفاوت در رفتگی زانو با دررفتگی کشکک زانو
راه درمان در رفتگی کشکک زانو
درمان در رفتگی کشکک زانو با فیزیوتراپی 

 

ساختار زانوی پا 

برای آنکه درک بهتری از در رفتگی کشکک زانو و درمان فیزیوتراپی آن داشته باشید بهتر است ابتدا کمی بیشتر ساختار زانو و مفاصل آن را بشناسید. زانو یکی از مهم‌ترین و پیچیده‌ترین مفصل‌های بدن را دارد که وزن زیادی را تحمل می کند. مانند سایر نقاط بدن زانو هم ممکن است گاهی بر اثر ضربه آسیب ببیند. مفصل زانو هنگامی که فرد راه می‌رود ۱.۵ برابر وزن او را تحمل می‌کند. این مقدار وزن برای انجام کارهایی مانند حرکات ورزشی و یا بالا رفتن از پله بیشتر نیز می‌شود.

زانو محل اتصال استخوان ران پا به استخوان ساق پا است. مفصل زانو ۲ سطح مفصلی دارد که یکی از آن‌ها بین استخوان ساق‌پا و استخوان ران‌پا قرار دارد. سطح مفصلی دیگر ین کشکک زانو و استخوان ران‌پا‌ است. این سطوح مفصلی باعث می‌شوند مفصل زانو قدرت حرکت، چرخش و خم شدن داشته باشد. هنگامی که فرد خم می‌شود و یا صاف می‌ایستد، کشکک زانو از ساییده شدن بیش از حد استخوان‌ها روی یکدیگر می‌کاهد. 

 ساختار زانوی پا 

 

در رفتگی مفصل زانو دارای چه علائمی است؟

در بسیاری موارد اگر فرد دچار دررفتگی زانو شود به صورت خودکار مفصل او جا می‌افتد و شاید نیاز به مراجعه به پزشک نباشد. علائم دررفتگی زانو عبارت است از:

زانو درد
• تورم
• کبودی
• قرمزی

با این حال در صورت جدی بودن آسیب دیدگی، فرد نمی تواند وزن خود را روی مفصل زانوی آسیب دیده بیندازد و به اصطلاح پای او لنگ می‌زند. در چنین مواردی اگر بیمار به پزشک مراجعه نکند و زانو در همین وضعیت بماند، پس از مدتی تغییر شکل خواهد داد. اعصاب و رگ‌های زیادی در اطراف مفصل زانو وجود دارند که مهم‌ترین عارضه‌ی در رفتگی کشکک زانو می‌تواند آسیب یا پارگی این اعصاب باشد. به همین دلیلی برای درمان دررفتگی مفاصل خود باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

برای مثال رگ‌هایی که از پشت زانوی پا عبور می‌کنند به مفاصل این ناحیه بسیار نزدیک هستند و در صورت در رفتگی و یا شکستگی مفصل زانو این رگ‌ها دچار فشار و کشیدگی می‌شوند. این امر احتمال پاره شدن و بسته شدن رگها را بالا می‌برد. در صورت بروز چنین اتفاقی فرد در ناحیه‌ی زانوی دچار کبودی و یا سیاه شدن می‌شود. اگر این وضعیت ادامه داشته باشد به مرور رگ‌ها و اعصاب ناحیه‌ی زانو فلج می‌شوند و بیمار در این قسمت توانایی حرکت و احساس کردن چیزی را نخواهد داشت. از این رو پزشک در صورتی که به علائم در رفتگی کشکک زانو مشکوک باشد با استفاده از رادیوگرافی و آنژیوگرافی اقدام به بررسی مفصل زانو و اعصاب نزدیک به آن می‌کند. 

دررفتگی مفصل زانو

 

تفاوت در رفتگی زانو با دررفتگی کشکک زانو

توجه داشته باشید که در رفتگی زانو را با در رفتگی استخوان کشکک اشتباه نگیرید. کشکک زانو استخوان مثلثی شکلی است که در قسمت جلویی زانو قرار دارد و موقع دررفتگی این استخوان از محل اصلی خود خارج می شود. اما دررفتگی زانو در رابطه با استخوان‌های ران‌پا و ساق‌پا است. احتمال در رفتن کشکک زانو از دررفتگی زانو بیشتر است اما مشکلات و عوارض کمتری را برای فرد به وجود خواهد آورد. 

 

راه درمان در رفتگی کشکک زانو

اگر این آسیب دیدگی به زانو و دیگر استخوان‌های آن مربوط نباشد، پزشک می‌تواند آن را با دست جا بیاندازد. همچنین با بررسی‌های انجام شده اگر پزشک تشخیص دهد که مایعات مفصلی در این ناحیه زیاد است به وسیله‌ی یک سرنگ اقدام به خارج کردن این مایعات خواهد کرد. برای اینکه زانو مدتی بدون حرکت و ثابت بماند، پزشک از وسیله‌ای به نام بریس استفاده کرده و آن را به زانو می‌بندد. بستن بریس باعث می‌شود فرد بتواند کمی زانوی خود را حرکت دهد. بنابراین فرد دچار خشکی زانو نمی شود. اگر فرد تمایل داشته باشد توانایی حرکتی خود را سریعا به دست آورد و دوران بهبودی او کوتاه‌تر شود، پزشک او را به فیزیوتراپیست ارجاع می دهد.

بسته به شرایط و میزان آسیب دیدگی، فیزیوتراپیست چند جلسه فیزیوتراپی برای بیمار تجویز خواهد کرد. در برخی موارد در رفتگی کشکک زانو منجر به آسیب به اعصاب و رگ‌های مجاور زانو می‌شود که در این صورت استفاده از فیزیوتراپی موثر نخواهد بود و تنها راه باقی مانده عمل جراحی است. 

بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی خشکی زانو 

 

درمان در رفتگی کشکک زانو با فیزیوتراپی

برای درمان در رفتگی کشکک زانو با فیزیوتراپی، فیزیوتراپیست ممکن است بسته به شرایط بیمار و دررفتگی کشکک زانو یکی از روشهای زیر را برای درمان انتخاب کند:

• منوال تراپی
درمان‌ دستی یکی از شیوه‌های اصلی در فیزیوتراپی است و هنگامی که آسیب دیدگی بیمار زیاد نباشد می‌توان از آن استفاده نمود. در این روش فیزیوتراپیست تکنیک‌ها و ماساژهای مختلفی را روی زانو بیمار اجرا خواهد کرد یا به او آموزش می‌دهد که چه حرکاتی را انجام دهد. با انجام ماساژ درمانی گردش خون در مفاصل و بافت‌هایی که در زانو آسیب دیده‌اند زیاد شده و بافت‌ها سریع‌تر درمان می‌شوند. به مرور زمان این قسمت‌ها کارایی خود را به دست خواهند آورد. توجه داشته باشید که درمان‌ دستی یا منوال تراپی باید با دقت و به صورت صحیح انجام شوند تا تاثیر لازم را روی نواحی مورد نظر بگذارند.

منوال تراپی زانو

کلینیک فیزیوتراپی مهربان خدمات منوال تراپی یا درمان دستی را در غرب تهران به عنوان یک روش درمانی فیزیوتراپی به طور مجزا یا به طور ترکیبی با سایر روشها ارائه می کند. اگر برای درمان مشکلات خود به منوآل تراپی نیاز دارید، جهت درمان در فیزیوتراپی مهربان با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید.

• لیزر تراپی
درمان در رفتگی کشکک زانو با لیزر درمانی یکی دیگر روشهای درمان فیزیوتراپی است. در لیزر درمانی با استفاده از لیزر سرد، اشعه لیزر بسته به میزان آسیب دیدگی و ناحیه‌ی مورد نظر به بافت‌های زانو تابیده می‌شود. این کار برای مدت زمان مشخص و با شدت لازم انجام می شود. این اشعه انرژی‌ را به سلول‌های کشکک زانو منتقل کرده و آن‌ها مجبور به حرکت و ترمیم می‌کند. طی این عمل کلاژن نیز تولید می‌شود تا بافت‌های اسکار یا زخم در بدن به وجود نیایند و یا مقدار آن‌ها کم باشد. در لیزر تراپی، تابیدن اشعه با استفاده از دستگاه‌های مخصوص انجام شده و تا اعماق بافت‌ها نفوذ می‌کند. با استفاده از این شیوه‌ی درمانی درد بیمار به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.

• اولتراسوند تراپی
از جمله جدیدترین درمان در رفتگی کشکک زانو با اولتراسوند تراپی است که یکی از روشهای درمان فیزیوتراپی دررفتگی کشک زانو است. در این روش امواج صوتی که فرکانس آن‌ها بالا است به نواحی آسیب دیده تابیده می‌شوند. سلول‌ها به هنگام مواجه با این امواج صوتی تمایل دارند حرکت کنند. اما همانطور که می‌دانید سلول‌ها توانایی جابه‌جایی ندارند از این رو در محل خود دچار نوسان می‌شوند. با ایجاد این نوسانات، بافت‌های سلولی گرم شده و جریان خون در آن‌ها بالا می‌رود. به همین دلیل درد و التهاب بیمار در ناحیه‌ی کشکک زانو کاهش پیدا کرده و روند بهبودی سریع‌تر می‌شود.

• اوزون تراپی
یکی دیگر از روش‌های درمانی جدید در فیزیوتراپی، اوزون تراپی است. در این روش با تزریق گاز اوزون که غلظت آن توسط پزشک تعیین می‌شود، مواد مورد نیاز برای بافت‌های آسیب دیده فراهم شده و بافت با دریافت آن‌ها به ترمیم‌ خود می‌پردازد. این مواد از تبدیل شدن گاز اوزون به اکسیژن در بدن به وجود می‌آیند و انرژی زیادی از این طریق آزاد می‌شود. به کمک اوزون تراپی التهاب فرد در ناحیه‌ی زانو کمتر شده و گردش خون بهبود می‌یابد.

اوزون تراپی زانو

• تمرین درمانی
برای درمان در رفتگی کشکک زانو با ورزش درمانی ، یک سری تمرینات ورزشی برای درمان فیزیوتراپی دررفتگی کشکک زانو مورد استفاده قرار می‌گیرد که روند بهبود را سرعت می دهند. نمونه هایی از حرکات تمرین درمانی برای دررفتگی کشکک زانو به صورت زیر است:

تمرین اول: یک چهارپایه با ارتفاع ۳۷ تا ۴۰ سانتی متر تهیه کرده و مقابل آن صاف بایستید. کمی‌ به جلو خم شوید و پاشنه‌ی پایی که کشکک آن آسیب دیده است را روی چهارپایه قرار دهید. این کار را به گونه‌ای انجام دهید که عضلات پشت ساق و ران پا کش آیند. وضعیت خود را برای ۲۰ تا ۳۰ ثانیه حفظ کنید سپس پای خود را از روی چهارپایه بردارید. می‌توانید این تمرین را 3 بار در طول شبانه روز انجام دهید.

تمرین دوم: روی یک سطح صاف بخوابید. سپس به آرامی زانو پایی که آسیب دیده را بالا بیاورید و خم کنید تا زاویه‌ی 90 درجه ایجاد شود. این وضعیت را بسته به شرایط خود برای چند ثانیه حفظ کنید و بعد از آن دوباره پای خود را صاف کنید. توجه داشته باشید که به هنگام انجام تمرینات بیش از حد به زانوهای خود فشار وارد نکنید.

تمرین سوم: جسمی مانند یک توپ پلاستیکی که خاصیت ارتجاعی داشته باشد، تهیه‌ نمایید. توجه کنید که اندازه‌ی این توپ نباید بیش از حد کوچک یا بزرگ باشد. توپ را وسط زانوهای دو پا قرار داده و سعی کنید پاها را به آرامی بهم نزدیک کنید. این حالت را چند ثانیه حفظ نمایید و پس از آن پاها را به حالت اولیه خود بازگردانید.

تمرینات توانبخشی

سبرای درمان دردرفتگی کشکک زانوی خود شما هم می توانید از خدمات فیزیوتراپی مهربان بهره مند شوید. کلیه روشهای درمانی فیزیوتراپی دررفتگی کشکک زانو در این مرکز ارائه می شود. جهت درمان در فیزیوتراپی مهربان در غرب تهران با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید.

چنانچه سوالی درباره درمان در رفتگی کشکک زانو با فیزیوتراپی دارید، می توانید در بخش نظرات زیر این مقاله آن را مطرح کنید. برای دیدن پاسخ سوال خود به همین صفحه برگردید. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو