فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

نحوه صحیح خوابیدن هنگام کمر درد

نحوه صحیح خوابیدن هنگام کمر درد

بیشتر کمر دردها به خاطر حالت بدنی نامناسب، فشار بر عضلات کمر یا کشیدگی آنها، فتق دیسک و ... ایجاد می شوند. اما نحوه خوابیدن نامناسب از شایع ترین علل کمر درد است که با اصلاح نحوه خوابیدن می توان تا حد زیادی آن را برطرف کرد. در این مقاله سعی داریم شما را با روش صحیح خوابیدن برای کمر درد آشنا کنیم. جهت دسترسی سریع به مطالب می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
برای جلوگیری از کمر درد در چه حالتی باید خوابید؟
4 نکته کلیدی در انتخاب مدل صحیح خوابیدن
انتخاب بالش برای کاهش درد کمر 

 

برای جلوگیری از کمر درد در چه حالتی باید خوابید؟

اگر به نکاتی که درباره روش درست خوابیدن برای کمر درد وجود دارد توجه کنید، می توانید درد کمر را تا حد زیادی کاهش دهید. اغلب این روش های ساده حتی می توانند به عنوان روش صحیح خوابیدن برای درمان دیسک کمر نیز باشند. برای پیشگیری از کمر درد با هر علتی که باشد، می توانید به حالت های زیر بخوابید:

• خوابیدن به شکل جنینی
بهترین روش خوابیدن برای فتق دیسک، خوابیدن به حالت جنینی است. برای خوابیدن به این حالت، باید به پهلو بخوابید. پاها را داخل شکم جمع کنید و بالا تنه را به سمت زانوهای خم شده متمایل کنید. برای اینکه دچار ناهنجاری در شکل بدن (اسکولیوز و ...) نشوید باید هر بار حالت خود را عوض کنید و به پهلوی دیگر به صورت جنینی بخوابید.

جلوگیری از کمر درد با خوابیدن به شکل جنینی

همچنین می توانید در حالی که به شکل جنینی خوابیده اید از یک بالش بزرگ هم برای احساس راحتی بیشتر کمک بگیرید. استفاده از بالش می تواند به همترازی بدن تان کمک کند.

جلوگیری از کمر درد با خوابیدن به شکل جنینی1

• خوابیدن به پشت
این نوع خوابیدن هم برای دردهای پایین کمر و فتق دیسک موثر است. چون بالا آوردن زانوها موقع خواب باعث کاهش فشار روی عضلات و دیسک مهره های کمر می شود. برای خوابیدن به این روش، باید به پشت دراز بکشید. یک بالش بزرگ و محکم را زیر زانو بگذارید تا زانوها بالاتر قرار بگیرند.

جلوگیری از کمر درد با خوابیدن به پشت

• خوابیدن به پهلوها
به پهلو بخوابید و بین زانوها بالش قرار دهید. قرار دادن بالش بین زانوها کمک می کند لگن با ستون فقرات در یک راستا قرار بگیرد. البته انحنای طبیعی ستون فقرات در این حالت کاملا حفظ می شود. این مدل خوابیدن برای دیسک کمر مفید است چون کمک می کند فضای بین مهره های کمر کمی آزادتر شود. یادتان باشد که هر بار پهلوی خود را هنگام خوابیدن عوض کنید.

جلوگیری از کمر درد  با خوابیدن به پهلو

• خوابیدن روی شکم با بالش
بدترین مدل خوابیدن برای درد کمر، به شکم خوابیدن است. خوابیدن روی شکم به اندام های داخلی و گردن فشار وارد می کند. اما اگر زیر شکم و لگن خود یک بالش قرار دهید، فشاری که به پشت شما وارد می شود، کمتر خواهد شد. این نحوه خوابیدن فشار را از بین دیسک های پایین کمر بر می دارد و برای کاهش دردهای ناشی از دیسک کمر و دیگر انواع کمر درد مفید است.

جلوگیری از کمر درد با خوابیدن روی شکم با بالش

• لم دادن به پشت
استراحت کردن و خوابیدن روی کاناپه در حالی که به پشت لم داده اید اگر کمر دردتان را کمتر می کند باید یک تخت قابل تنظیم تهیه کنید. لم دادن به پشت به افرادی که دچار لغزیدن مهره ها شده اند یعنی یک مهره روی مهره زیری خود لغزیده است، کمک زیادی می کند. در حالت لم دادن بین ران و تنه زاویه ایجاد می شود. ایجاد این زاویه، فشار را از روی مهره هایی که دچار لغزش شده اند، بر می دارد. 

جلوگیری از کمر درد با لم دادن به پشت

 

4 نکته کلیدی در انتخاب مدل صحیح خوابیدن

درست است که نحوه خوابیدن در ایجاد یا رفع کمر درد شما تاثیر زیادی دارد. اما اگر تصمیم گرفته اید مدل خوابیدن خود را اصلاح کنید حتما در انتخاب طریقه صحیح خوابیدن برای کمردرد به چهار نکته کلیدی زیر توجه کنید:

• اگر جراحی انجام داده اید حتما در مورد نحوه خوابیدن خود با پزشکتان صحبت کنید.
• اگر با گذشت زمان و اصلاح نحوه خوابیدن همچنان کمر درد شما شدید است یا بدتر شده باید به پزشک مراجعه کنید.
• هر مدلی که برای خوابیدن انتخاب می کنید باید ستون فقرات شما را تراز کند. ناهمترازی می تواند مشکلات جدی تری را به دنبال داشته باشد و درد کمر را بیشتر کند. بیشتر ناهمتراز شدن های ستون فقرات موقع غلت زدن در خواب اتفاق می افتد.
• موقع خوابیدن در قسمت انحناهای بدن، بین تشک و بدن فاصله ایجاد می شود. برای پر کردن این فاصله ها که باعث فشار به عضلات و ستون فقرات می شود، می توانید از بالش با قطرهای متفاوت استفاده کنید. بالش زیر گردن معمولا کمترین قطر را دارد.

4 نکته کلیدی در انتخاب مدل صحیح خوابیدن

در صورتی که با کمر درد شدید مواجه شده اید، برای تشخیص علت کمر درد و درمان آن به روشهای فیزیوتراپی می توانید به فیزیوتراپی مهربان، مجهزترین مرکز فیزیوتراپی غرب تهران مراجعه کنید. ما در فیزیوتراپی مهربان رفع مشکلات کمر و ستون فقرات را یکی از اصلی ترین اولویتهای خود قرار داده ایم. شما می توانید جهت دریافت وقت مشاوره و آنالیز کامل ستون فقرات خود با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

انتخاب بالش برای کاهش درد کمر

در بالا گفته شد که برای جلوگیری از کمر درد در چه حالتی باید خوابید. اما استفاده از بالش مناسب هم در کاهش درد کمر بسیار مناسب است. انتخاب بالش بستگی به این دارد که چه مدل خوابیدنی را برای رفع کمر درد انتخاب کرده اید. در انتخاب یک بالش خوب که با مدل خوابیدن شما متناسب باشد به نکات زیر دقت کنید:

• اگر به پشت می خوابید بهتر است از بالش های نازک و بالش هایی که قالب گردن می شوند استفاده کنید. بالش آبی یا فومی نمونه های مناسبی هستند.
• اگر به شکم می خوابید، از یک بالشت کوچک استفاده کنید. افرادی که با یک بالشت زیر شکم می خوابند، می توانند زیر پیشانی خود از یک بالش نازک و یا حوله پیچیده شده استفاده کنند. بنابراین بین دهان و تشک فاصله ایجاد شده و فرد می تواند به راحتی نفس بکشد. در این حالت فشار روی دیسک های گردن کمتر می شود.
• اگر مدل های به پهلو خوابیدن را انتخاب کرده اید، باید از یک بالش سفت و پهن استفاده کنید که فاصله بین گوش و شانه را پر کند.
• اگر قرار است بین زانوها یا زیر زانوها از بالش استفاده کنید، باید از یک بالش سفت استفاده کنید. همچنین می توانید به جای بالش از حوله پیچیده شده استفاده کنید.

در صورتی که سوالی درباره نحوه صحیح خوابیدن برای کمر درد و یا درمان کمر درد با فیزیوتراپی دارید، می توانید سوالات خود را در بخش نظرات این مقاله برای ما ارسال کنید. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو