فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

مهمترین روش های پیشگیری از کمر درد

مهمترین روشهای پیشگیری از کمردرد

کمر درد از جمله دردهای آزار دهنده‌ای است که اغلب افراد آن را تجربه کرده‌اند. اگر یکبار کمر درد گرفته‌اید، باز هم ممکن است این درد را تجربه کنید. معمولا اکثر افراد در چنین شرایطی به دنبال درمان کمر درد هستند. پیشگیری از کمر درد و مدیریت آن از درمان این بیماری راحت‌تر است. راهکارهای ساده ای وجود دارد باعث می‌شود که بتوانید از کمر دردهای روزانه در امان باشید و زندگی سالمی داشته باشید. در این مقاله ابتدا به علت کمر درد می‌پردازیم و در ادامه مهمترین روش های پیشگیری از کمر درد را بررسی می کنیم. جهت دسترسی سریع به بخش های مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
علت کمر درد
مهمترین روش های پیشگیری از کمر درد
درمان کمر درد
سخن پایانی 

 

علت کمر درد

کمر درد علت های مختلفی می‌تواند داشته باشد. مهمترین و شایع ترین علل کمردرد عبارتند از:

• اختلالات مادرزادی
تنگی کانال نخاعی
• بیماری های التهابی
• بیماری های عفونی
• کمبود ویتامینD
• درگیری عصب سیاتیک
• پوسچر بد یا وضعیت های نامناسب بدن
• کم تحرکی و بی تحرکی
• چاقی و داشتن اضافه وزن
• بارداری

اکثر کمر دردهایی که شما تجربه می‌کنید، معمولا به جراحی نیاز ندارند، حتی اگر علت آن دیسک کمر باشد. در بسیاری از اوقات دردهای مزمن کمر با فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی مناسب قابل درمان هستند.

بیشتر بخوانید: 8 علت اصلی درد پایین کمر و درمان آن ها 

 

مهمترین روش های پیشگیری از کمر درد

کمر درد می تواند نتیجه ضربه به کمر، زمین خوردن یا تصادف رانندگی باشد. اما بیشتر اوقات کمر درد کمر نتیجه یک فعالیت روزمره است که به صورت اشتباه انجام شده است. فعالیتهایی مانند چرخش بدن برای بلند کردن یک شی، نشستن‌های طولانی مدت، خم شدن برای انجام دادن کارهای منزل، می‌توانند از علت های اصلی کمر درد باشند.

روشهای پیشگیری از کمردرد

پیشگیری از کمر درد کار دشواری نیست. شما به راحتی می‌توانید با انجام کارهای ساده از این درد خلاص شوید و زندگی راحتی داشته باشید. در ادامه بهترین راه های جلوگیری از کمر درد آورده شده است:

• تمرینات ورزشی منظم داشته باشید
ورزش یکی از مهمترین کارهایی که می توانید برای پیشگیری از کمردرد انجام دهید. اگر کمر درد را تجربه می‌کنید، بهتر است عضلات کمر خود را تقویت کنید. انجام تمرینات ورزشی که روی ماهیچه های اصلی بدن تمرکز دارد، کمردردهای ناشی از اسپاسم های عضلانی، ضربه یا حتی زمین خوردن را کاهش می دهد. ورزش کردن به شما کمک می‌کند که بتوانید وزن خود را متعادل نگه دارید. داشتن اضافه وزن در اطراف شکم فشار زیادی به مهره های کمر وارد می‌کند و یکی از اصلی ترین علت‌های ابتلا به کمر درد است.

• رژیم غذایی درستی داشته باشید
با داشتن یک رژیم غذایی سالم، وزن متعادلی خواهید داشت. داشتن وزن متعادل فشاری بر مهره های کمر شما وارد نمی‌کند. پس بهتر است یک رژیم غذایی سالم حاوی میوه ها و سبزیجات تازه، گوشت‌های بدون چربی، لبنیات و غلات داشته باشید.

• سیگار نکشید
 همه ما می‌دانیم که سیگار کشیدن، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطانی را افزایش می‌دهد. اما اکثر مردم نمی‌دانند که سیگار کشیدن می‌تواند دلیل کمردردهای مداوم باشد. اگر شما کمر دردهای خفیفی را تجربه می‌کنید، بهتر است بدانید که سیگار کشیدن می تواند درد کمر شما را بدتر کند.

 سیگار کشیدن باعث تنگ شدن رگ های خونی خواهد شد. این موضوع باعث می‌شود که اکسیژن و مواد مغذی کمتری به ستون فقرات برسند و در نهایت باعث ایجاد کمر درد های شدید می‌شود.

• استرس نداشته باشید
ممکن است باورتان نشود که استرس تا چه اندازه می‌تواند بر روی سلامتی کمر شما تاثیر بگذارد. استرس باعث می‌شود که عضلات شما دچار تنش شوند. این تنش‌های مداوم باعث ایجاد مشکلات کمر خواهند شد. یوگا، مدیتیشن، تنفس عمیق و تای چی از جمله فعالیت هایی هستند که می‌توانید برای کاهش استرس انجام دهید.

پیشگیری از کمردرد با کاهش استرس

• کفش های پاشنه دار را فراموش کنید
انتخاب یک کفش مناسب و راحت می‌تواند باعث کاهش کمر درد شود. استفاده از کفش های پاشنه بلند، مرکز ثقل بدن را جا به جا کرده و باعث فشار بر ناحیه پایین کمر می‌شود. آن دسته از خانمهایی که عادت دارند کفش پاشنه دار بپوشند، بیش از دیگران کمر درد را تجربه می‌کنند.

اگر شما هم دچار کمر درد هستید، برای رفع این مشکل خود می توانید با شماره 02126741456 تماس بگیرید. همکاران ما در مرکز فیزیوتراپی مهربان آماده ارائه خدمات پیشرفته فیزیوتراپی در جهت بهبود و درمان شما هستند. جهت دریافت وقت مشاوره با فیزیوتراپی مهربان تماس بگیرید.

• کلسیم و ویتامین D بیشتری مصرف کنید
استخوان های محکم می‌توانند از عارضه پوکی استخوان جلوگیری کنند. با مصرف مقدار زیادی کلسیم و ویتامین D می‌توانید استخوان‌های ستون فقرات را قوی نگه دارید. ماست، شیر، زرده تخم مرغ و مکمل های ویتامین دی، منابع مفید ویتامین دی و کلسیم هستند که بهتر است در رژیم غذایی شما وجود داشته باشند.

• به وضعیت بدن خود در هنگام خواب توجه داشته باشید
اگر کمر دردهای زیادی را تجربه می‌کنید، بهتر است به پهلو بخوابید. اگر ترجیح می‌دهید که به پشت بخوابید، یک بالش زیر زانو و یک بالش دیگر زیر کمر خود قرار دهید. بهتر است در مورد بهترین حالت خوابیدن هنگام خوابیدن با پزشک خود صحبت کنید.

• در هنگام نشستن وضعیت بدنی خود را حفظ کنید
در بسیاری از موارد، انتخاب پوسچر بد در هنگام نشستن می‌تواند علت اصلی کمر درد شما باشد. اگر شغل شما به صورتی است که مجبور هستید، ساعات زیادی را پشت کامپیوتر بنشینید، برای جلوگیری از کمر درد بهتر است، موارد زیر را رعایت کنید:

• پاهای شما باید روی زمین باشد. حتی می‌توانید از یک چهارپایه استفاده کنید.
• زانوهای شما باید بالاتر از باسن قرار بگیرند.
• سعی کنید کاملا صاف بنشینید تا ستون فقرات شما در حالت مستقیم و کشیده باشند.
• گردن شما باید کاملا در حالت صاف و کشیده باشد.
• از صندلی های دسته دار و چرخ دار استفاده کنید و دسته های صندلی خود را تنظیم کنید.
• مانیتور باید هم سطح بازوهای شما قرار داشته باشد.

پیشگیری از کمردرد با انتخاب پوسچر مناسب

• اجسام را به صورت صحیح بلند کنید
بلند کردن اجسام به صورت نادرست، بدون شک فشار زیادی به مهره های کمر وارد می‌کند. برای جلوگیری از کمر درد، بهتر است اجسام را به صورت زیر بلند کنید:

• قبل از بلند کردن شی مطمئن شوید که خیلی سنگین نیست! بلند کردن اجسامی که سنگینی آن در حد تحمل شما نباشد، باعث کمر درد می‌شود.
• برای برداشتن اجسام باید از ناحیه پا خم شوید.(کمر خود را به هیچ وجه خم نکنید.)
• تا جایی که امکان دارد شی را به بدن خود نزدیک کنید. پاهای خود را باز کنید، زانوهای خود را خم کنید.
• زمانی که در حال جا به جایی شی هستید، کمر خود را کاملا صاف نگه دارید و خم نکنید. اگر می‌خواهید جسم را به طرف چپ یا راست بگذارید، بهتر است از کمر نچرخید، بلکه کل بدنتان را به طرفین بچرخانید.

بیشتر بخوانید: درمان گودی کمر و ستون فقرات 

 

درمان کمر درد

با توجه به علت کمر درد، درمان های متفاوتی برای آن در نظر گرفته می‌شود موارد زیر درمان هایی است که برای کمر درد توصیه می‌شود.

• ورزش درمانی: فیزیوتراپیستها با تکیه بر ورزش درمانی، حرکات ورزشی خاصی را به فرد آموزش می دهد. این حرکات ورزشی برای استحکام عضلات و افزایش دامنه حرکات هستند. همچنین نحوه صحیح ایستادن و انجام فعالیت های روزمره از مواردی است که باید به فرد آموزش داده شود.
ماساژ درمانی
لیزر درمانی
منوال تراپی یا درمان های دستی

درمان کمردرد

 

سخن پایانی

کمر درد یک مشکل شایع است که به طور جدی بر روی سلامتی و تندرستی افراد تاثیر می‌گذارد. کمر درد همیشه ساده و گذار نیست، در بعضی از موارد ممکن است برای مدت های طولانی باقی بماند. رعایت موارد بالا به شما کمک می‌کند که بتوانید کمردرهای خود را کاهش دهید. اگر موارد گفته شده موثر نبودند، برای بررسی علت درد حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

یادتان باشد که هرچه زودتر علت کمر درد تشخیص داده شود، درمان آن راحتر خواهد بود. ما و همکارانمان نیز در فیزیوتراپی مهربان (بعنوان مجهزترین مرکز فیزیوتراپی غرب تهران) رفع مشکلات کمر و ستون فقرات را یکی از اصلی ترین اولویتهای خود قرار داده ایم. شما می توانید جهت دریافت وقت مشاوره و آنالیز کامل ستون فقرات خود با شماره 02126741456 تماس بگیرید.

اگر سوالی در مورد کمر درد، روش های پیشگیری و یا حتی درمان آن دارید زیر این پست آن را مطرح کنید و پاسخ خود را از کارشناسان و متخصصین مرکز فیزیوتراپی مهربان دریافت کنید. برای مشاهده پاسخ، مجددا به همین صفحه مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو