فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

پارگی تاندون: از سیر تا پیاز

پارگی تاندون از سیر تا پیاز

تاندونها رشته های طنابی شکلی هستند که عضلات را به سر استخوان وصل می کنند. کار تاندون ها انتقال حرکت از ماهیچه ها به استخوانهای دست و پا است. گاهی این رشته های طنابی پاره می شوند و مشکلاتی را بر فرد ایجاد می کنند. پارگی تاندونها ممکن است در هر سنی رخ دهد. در این مقاله سعی داریم به موضوع پارگی تاندون و راههای درمان آن با فیزیوتراپی بپردازیم. برای دسترسی راحت به مطالب از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
انواع پارگی تاندون
علائم پارگی تاندون
علت پارگی تاندون
نحوه تشخیص پارگی تاندون
راههای درمان پارگی تاندون
فیزیوتراپی پارگی تاندون
3 تمرین ورزشی برای پارگی تاندونها 

 

انواع پارگی تاندون

پارگی تاندون دارای انواع مختلفی است. بستگی به این که پارگی در چه بخشی رخ دهد آن را تقسیم بندی می کنند. مثلا پارگی تاندون دست شامل پارگی تاندون های شانه، آرنج، دست و بازو است. یا پارگی تاندون پا شامل پارگی های ران، ساق پا، مچ پا، آشیل و زانو است. این پارگی ها با علائمی همراه هستند که در ادامه با آنها آشنا می شوید. 

 

علائم پارگی تاندون

علائم پارگی تاندون در قسمتهای مختلف بدن با هم متفاوت است. با توجه به اینکه در تاندون چه بخشی اتفاق می افتد این علائم را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:

• علائم پارگی تاندون شانه: درد و ورم در جلوی شانه، بی تحرکی بازوی آسیب دیده و سفتی و خشکی شانه از علائم پارگی تاندون شانه هستند. این افراد موقع بردن دست به پشت احساس درد می کنند. همچنین بالا آوردن بازو با صدای تق تق همراه است.

• علائم پارگی تاندون آرنج: پارگی تاندون عضله دوسر بازویی در آرنج با علائمی مثل تورم، حساسیت به لمس، کبودی، درد، ناتوانی در خم کردن آرنج، جمع شدن عضله بازو به سمت مفصل بازو و چرخیدن آرنج به سمت بیرون همراه است.

علائم پارگی تاندون آرنج

• علائم پارگی تاندون دست: پارگی این تاندون باعث ناتوانی در حرکت دادن مفصل انگشت آسیب دیده می شود. افرادی که دچار پارگی تاندون دست شده اند، علائمی مثل درد موقع خم کردن انگشت و تورم خفیف در مفصل انتهایی انگشت همراه است.

• علائم پارگی تاندون ران پا: پارگی تاندون چهار سر ران باعث درد و تورم در جلوی زانو، فرورفتگی پوست در بالای کشکک زانو، ناتوانی در راه رفتن و بالا آوردن زانو و ایجاد کبودی در بالای استخوان کشکک از علائم پارگی تاندون چهار سر ران است.

• علائم پارگی تاندون زانو: درد در زیر زانو و جلوی زانو موقع انجام فعالیت های روزانه، خشکی و سفتی زانو بعد از بیدار شدن از خواب از علائم رایج پارگی تاندون زانو هستند. همچنین این افراد بعد از فعالیت در زانو احساس درد ملایم و سفتی دارند.

• علائم پارگی تاندون آشیل: پارگی این تاندون هم با درد شدید همراه است که به سرعت کم شده و به ساق و ران پا منتشر می شود. تورم و کبودی در پاشنه پا، ناتوانی در سر پنجه ایستادن و نیز ناتوانی در بلند کردن پاشنه موقع راه رفتن از نشانه های پارگی تاندون آشیل هستند.

• علائم پارگی تاندون مچ پا: درد و تورم مچ پا، فرورفتگی در بالای تاندون پاره شده ی مچ پا، سخت راه رفتن از علائم پارگی تاندون مچ پا هستند. این افراد نمی توانند مچ پای خود را حرکت دهند و موقع راه رفتن لنگ می زنند. همچنین ممکن است احساس کنند مچ پای آنها بیرون زده است.

در پارگی تاندون ها معمولا علائمی مثل درد، تورم و ناتوانی در حرکت دادن مفاصل و استخوان های محل آسیب دیده مشترک هستند. 

 

علت پارگی تاندون

بسته به اینکه پارگی تاندون در چه قسمتی ایجاد شده باشد، علت پارگی تاندون ها متفاوت خواهد بود. علل پارگی تاندون ها عبارت است از:

• علت پارگی تاندون شانه: حرکات تکراری شانه، عدم ترمیم آسیبهای شانه به خاطر کمبود ذخیره خونی در شانه، بالا رفتن سن و ضعیف شدن تاندونهای شانه از علل پارگی تاندون شانه هستند.

• علت پارگی تاندون آرنج: بلند کردن اشیا سنگین در حالی که آرنج خم شده است باعث پارگی تاندون آرنج می شود. این نوع پارگی تقریبا نادر است و بیشتر پارگی در تاندون شانه اتفاق می افتد.

• علت پارگی تاندون دست: انجام حرکات تکراری و طولانی مدتی مثل تایپ کردن، چکش زدن و خرد کردن اجسام در برخی از مشاغل علت پارگی تاندون های دست هستند.

• علت پارگی تاندون ران: ضربات مستقیم و ناگهانی به جلوی ران می تواند علت پارگی تاندون ران باشد. همچنین عواملی مثل مصرف کورتیکواستروئیدها، بعضی از بیماری ها (روماتیسم مفصلی، دیابت، نقرس، لوسمی، ...) و نیز التهاب تاندون چهار سر ران بعد از مدتی می تواند باعث پارگی تاندون ران شود.

• علت پارگی تاندون زانو: انجام فعالیت های مکرر ورزشی که به ضربه زدن با پا یا پریدن همراه است، جهش و فشار ناگهانی به زانو، تزریق کورتون به زانو، روماتیسم مفاصل، عفونت و برخی از بیماریهای دیگر به خصوص بیماری های خودایمنی از جمله علل پارگی تاندون زانو و کشکک زانو هستند.

• علت پارگی تاندون آشیل: صافی کف پا، پوشیدن مداوم کفشهای پاشنه بلند، گرم نکردن صحیح قبل از ورزش، ضربه و فشار ناگهانی به پا از علل پارگی تاندون آشیل هستند.

• علت پارگی تاندون مچ پا: آسیب دیدن مستقیم و افتادن روی مچ پا موقع زمین خوردن، توقف ناگهانی حرکت، ضعف ماهیچه های متصل به تاندون مچ پا، تزریق استروئیدها و برخی بیماریها که باعث ضعیف شدن تاندون می شوند از علل پارگی تاندون مچ پا هستند.

علتپارگی تاندون مچ پا

برای درمان پارگی تاندونها شما هم می توانید از خدمات ما در فیزیوتراپی مهربان بهره مند شوید. مرکز فیزیوتراپی مهربان با کادری متخصص و مجهز آماده درمان انواع پارگی تاندون شما عزیزان می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت مشاوره با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

نحوه تشخیص پارگی تاندون

اگر با علائم بالا روبه رو شدید برای اطمینان از پارگی تاندون باید به پزشک مراجعه کنید. پزشکان با بررسی علائم و معاینه بیمار می توانند پارگی تاندون را تشخیص دهند. پزشکان بسته به اینکه علائم پارگی در کدام تاندون ایجاد شده است، از تصاویر و آزمایش های زیر برای تشخیص پارگی تاندون کمک می گیرند:

• سونوگرافی
• ام آر آی
• آزمایش خون
• رادیوگرافی
• تصویر برداری با اشعه ایکس
• تست تامسون
• تست فشار
• تست سوزن

بعد از تشخیص، با توجه به شدت پارگی تاندون و وضعیت بیمار روش درمان تعیین می شود. ممکن است پزشک بیمار را به فیزیوتراپیست ارجاع دهد. 

 

راههای درمان پارگی تاندون

بنابر تشخیص پزشک ممکن است روش جراحی یا غیر جراحی برای درمان پارگی تاندون بیمار استفاده شود. روشهای درمان غیر جراحی پارگی تاندون عبارت است از:

• استراحت کردن
اگر آسیب شدید نباشد، پزشک توصیه می کند به عضو آسیب دیده استراحت دهید و به آن فشار نیاورید تا ترمیم شود. ممکن است برای بی حرکت نگه داشتن عضو، برای بیمار استفاده از بریس یا آتل پیشنهاد شود.

• دارو درمانی
از این روش برای درمان التهاب و تسکین دردها و علائم بیمار استفاده می شود. تجویز داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی در کنار استراحت کردن و استفاده از بریس در پارگی های خفیف بسیار موثر است. ممکن است برای کاهش التهاب ناحیه آسیب دیده برای بیمار تزریق کورتون تجویز شود.

همچنین ممکن است پزشک مصرف بعضی از ویتامینها مثل ویتامین C (برای کلاژن سازی)، روی و منیزیم (برای پروتئین سازی، بهبود بافتها) و ویتامین B (برای بهبود عملکرد اعصاب) را برای بهبود بیمار تجویز کند.

راههای درمان پارگی تاندون

• فیزیوتراپی
از موثرترین روشهای درمان پارگی تاندون استفاده از تکنیک های فیزیوتراپی است. این روشها بر اساس شدت آسیب و شرایط بیمار توسط فیزیوتراپیست تعیین می شوند. معمولا روشهای فیزیوتراپی درمان مکمل هستند و نیاز بیمار به جراحی را در اغلب موارد برطرف می کنند.

اگر روشهای بالا برای درمان بیمار موثر نباشند، به ناچار از روشهای جراحی برای پارگی تاندون استفاده می شود. در چنین مواردی، فیزیوتراپیست بیمار را به جراح ارتوپد ارجاع می دهد. جراح اقدام به تعویض یا ترمیم تاندون آسیب دیده کرده و در بعضی موارد بافت ملتهب شده را بر می دارد. 

 

فیزیوتراپی پارگی تاندون

معمولا موثرترین روش درمان برای پارگی های تاندون استفاده از روشهای فیزیوتراپی است. فیزیوتراپی می تواند به ترمیم پارگی تاندون و تسریع آن کمک کند. فیزیوتراپیست ها به روشهای زیر برای درمان پارگی تاندون از فیزیوتراپی استفاده می کنند:

• سرما درمانی
از این روش برای کاهش درد، التهاب و تورم در ناحیه ای که تاندون آن پاره شده است، استفاده شود. سرما درمانی با تکنیک های مختلفی انجام می شود. غالبا از این روش در کنار تمرین درمانی استفاده می شود. قبل از شروع تمرینات ورزشی، باید التهاب از بین برود و بعد از تکنیک های ورزشی هم بهتر است از کمپرس سرد در ناحیه آسیب دیده استفاده شود. در منزل نیز می توانید 3 الی 4 مرتبه در روز کمپرس آب یخ استفاده کنید.

• ورزش درمانی
فیزیوتراپیست ها از حرکات ورزشی تقویتی و کششی برای افزایش انعطاف پذیری و تقویت عضلات متصل به تاندون آسیب دیده استفاده می کنند. همچنین ورزش درمانی باعث:

• کاهش درد و تورم
• بهبود گردش خون در محل و تسریع ترمیم تاندون
• افزایش دامنه حرکتی محل آسیب دیده

می شود. از تمرین درمانی برای توانبخشی و بازگرداندن عملکرد و دامنه حرکتی عضو آسیب دیده بعد از جراحی نیز استفاده می شود. این درمان برای همه سنین درمان موثری است.

فیزیوتراپی پارگی تاندون با ورزش درمانی

• لیزر‌تراپی
لیزر تراپی با افزایش گردش خون و اکسیژن رسانی به بافت آسیب دیده می تواند ترمیم پارگی را تسریع کند. همچنین فیزیوتراپیست ها از لیزر تراپی برای:

• بهبود بازسازی عصبی
• کاهش التهاب
• کاهش درد

استفاده می کنند. همچنین استفاده از لیزرتراپی برای درمان پارگی تاندون می تواند انعطاف پذیری و دامنه حرکتی محل آسیب دیده را بهبود دهد. تعداد جلسات لیزر تراپی و فاصله بین جلسات را فیزیوتراپیست ها بر اساس شدت آسیب و وضعیت بیمار تعیین می کنند.

• ماساژ درمانی
از ماساژ درمانی برای بافت های نرمی مثل عضلات استفاده می شود. فیزیوتراپی پارگی تاندون با این روش می تواند به کاهش درد ورفع تنش عضلات کمک می کند. همچنین ماساژ درمانی با بهبود خونرسانی به محل کمک می کند پارگی تاندون سریعتر ترمیم شود.

برای درمان پارگی تاندونها شما هم می توانید از خدمات ما در فیزیوتراپی مهربان بهره مند شوید. مرکز فیزیوتراپی مهربان با کادری متخصص و مجهز آماده ارائه انواع درمان فیزیوتراپی پارگی تاندون شما عزیزان می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت مشاوره با شماره 02126741456 تماس بگیرید.

• منوال تراپی
فیزیوتراپیست ها به کمک تکنیک های درمان دستی یا منوال تراپی مفاصل زانو، آرنج و یا شانه را جا می اندازند. همچنین این تکنیک ها به کشش کشکک زانو کمک می کند. به طور کلی منوال تراپی با افزایش دامنه حرکتی مفصل زانو، آرنج یا شانه به درمان پارگی تاندون کمک می کند. به علاوه منوال تراپی درد پارگی تاندون را نیز تسکین می دهد. 

 

3 تمرین ورزشی برای پارگی تاندونها

در این بخش بعضی از حرکات اصلاحی که برای پارگی تاندون استفاده می شود، آورده شده است. توجه داشته باشید که این حرکات برای همه مناسب نیست و حرکات باید با تجویز فیزیوتراپیست تان و با توجه به میزان پارگی باشد.

تمرین 1
برای رفع پارگی تاندون شانه، به پشت بخوابید و آرام دستها را بالا بیاورید طوری که با بدن زاویه 90 درجه درست کنند. سعی کنید دستها را بالا بکشید. در این حالت فقط باید استخوان کتف کار کند. دستها را به جای اول خود برگردانید. 12 مرتبه این حرکت را تکرار کنید.

تمرین ورزشی 1 برای پارگی تاندونها

تمرین 2
برای پارگی تاندون مچ پا می توانید روی زمین بنشینید. پاها را دراز کنید و یک حوله به صورت شکل زیر دو پاها بیندازید. پاها را با حوله به سمت داخل بکشید و چند ثانیه مکث کنید. به حالت اول برگردید. این تمرین را 10 مرتبه تکرار کنید.

تمرین ورزشی 2 برای پارگی تاندونها

تمرین 3
برای پارگی تاندون چهار سر ران می توانید با این تمرین عضلات چهار سر را تقویت کنید. روی زمین یا تخت دراز بکشید. زیر زانوی آسیب دیده یک حوله پیچیده شده و یا یک توپ قرار دهید. سعی کنید با زیر زانو به توپ فشار بیاورید در حالی که نوک پنجه ها را به سمت خود می کشید. این حرکت را برای پای دیگر هم انجام دهید.

تمرین ورزشی 3 برای پارگی تاندونها

امیدواریم این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد. در صورت وجود هر گونه سوال یا ابهامی در این زمینه می توانید در بخش نظرات زیر همین مقاله از ما بپرسید. برای دریافت جواب به همین صفحه برگردید. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو