فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

فیزیوتراپی برای درمان پارگی عضله سینه

فیزیوتراپی پارگی عضله سینه

پارگی عضله پکتورالیس ماژور یا همان عضله سینه ای بزرگ می تواند توانایی فرد برای مشارکت در فعالیت های کاری و تفریحی را محدود کند. این عارضه باعث درد شدید، کاهش دامنه حرکتی شانه و ناتوانی در استفاده از شانه می‌شود. اگر دچار پارگی عضله پکتورالیس ماژور در سینه شده اید، فیزیوتراپی می تواند به روند بهبود شما کمک کند. فیزیوتراپیست با ارزیابی وضعیت بیمار، راهکارها و روشهای درمانی مناسبی را برای کمک به بهبودی کامل وی ارائه می دهد. در این مقاله به علائم، روشهای تشخیص و درمان این عارضه پرداخته شده است. برای دسترسی آسان به مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده نمایید.


فهرست
پارگی عضله سینه چطور اتفاق می افتد؟
علائم پارگی عضله سینه
روش تشخیص پارگی عضله سینه
مراقبت اولیه برای پارگی عضله سینه
زمان شروع درمان فیزیوتراپی برای پارگی عضله سینه
درجه پارگی عضله سینه چطور تشخیص داده می شود؟
درمانهای فیزیوتراپی برای پارگی عضله سینه
مدت زمان لازم برای درمان فیزیوتراپی پارگی عضله سینه
سخن پایانی 

 

پارگی عضله سینه چطور اتفاق می افتد؟

عضله پکتورالیس ماژور عضله بزرگی است که در قسمت جلو قفسه سینه قرار دارد. این عضله با عبور از جناغ سینه و استخوان ترقوه به بخش فوقانی استخوان بازو می چسبد. وظیفه این عضله بزرگ، نزدیک کردن بازو به تنه است، یعنی بخش فوقانی بازو را به سمت جلوی بدن می کشد. هنگام هل دادن اشیا، عضله سینه باعث ثابت نگه داشتن قسمت جلوی شانه می شود. این عضله هنگام تنفس عمیق و شدید، فعال شده و به عمل دم کمک می کند. پارگی این عضله به دلایل زیر اتفاق می افتد:

• در معرض فشار سنگین قرار گرفتن عضله سینه
• ﻛﺸﺶ بیش از ﺣﺪ موقع انجام تمرین ﭘﺮس ﺳﻴﻨﻪ
• بلند کردن وزنه های سنگین باعث می شود تاندون تحت بار اضافی قرار بگیرد که بیشتر از حد تحمل آن است.
• برخوردهای شدید مانند افتادن روی بازوی کشیده شده یا کشیدگی ناگهانی و شدید بازو 

پارگی عضله سینه

 

علائم پارگی عضله سینه 

پارگی عضله پکتورالیس ماژور با علائمی همراه است. شایع ترین علائم پارگی عضله سینه عبارت است از:

• شنیدن صدای ترکیدن در قفسه سینه یا شانه در طی حادثه ای که باعث آسیب دیدگی شده
• احساس درد در قسمت جلوی شانه
• ناتوانی در بالا بردن شانه و بازو
• از دست دادن توانایی هل دادن اجسامی مانند درب
• کبودی در قسمت جلوی شانه
• تورم در قسمت جلوی شانه و سینه
• تغییر شکل ظاهری قسمت جلوی قفسه سینه در طرف دست آسیب دیده

کبودی جلو شانه

اگر گمان می کنید که دچار پارگی عضله سینه شده اید و در صورت مشاهده هر یک از این علائم باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید. پزشک با معاینه شما می تواند وجود این عارضه را تشخیص داده و درمان مناسبی را برای آن شروع کند.

با مشاهده علائم پارگی عضله سینه می توانید برای درمان آن از خدمات مرکز فیزیوتراپی مهربان بهره مند شوید. این مرکز مجهزترین کلنیک فیزیوتراپی در غرب تهران بوده و روشهای مختلف فیزیوتراپی با توجه به درجه پارگی عضله سینه در این مرکز انجام می شود. برای مشاوره و دریافت نوبت می توانید با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

روش تشخیص پارگی عضله سینه

تشخیص پارگی عضله سینه تا حد زیادی به معاینه بالینی نیاز دارد. پزشک از شما درباره نحوه شروع درد و حرکت محدودتان سوال می کند. معمولا، توصیف شما از مکانیزم آسیب و علائم باعث خواهد شد تا پزشک به پارگی این عضله مشکوک شود. در این صورت، پزشک برای تأیید تشخیص خود انجام آزمایش MRI را برایتان تجویز می کند. پارگی عضله سینه با توجه به شدت پارگی به صورت زیر طبقه بندی می شود:

• پارگی درجه 1: صرفا ناشی از کشش بیش از حد تاندون عضله پکتورالیس ماژور است.

• پارگی درجه 2: تاندون به طور جزئی پاره می شود.

• پارگی درجه 3 یا شدید: تاندون به طور کامل پاره می شود.

در پارگی های درجه 3، عمل جراحی به عنوان درمان اولیه در نظر گرفته خواهد شد. 

پارگی تاندون

 

مراقبت اولیه برای پارگی عضله سینه

پس از تشخیص پارگی، می توانید درمان را شروع کنید. مراقبت های اولیه برای پارگی عضله سینه شما ممکن است شامل جراحی و اتصال مجدد تاندون عضله به استخوان بازو باشد که طی آن، پارگی تاندون بهم دوخته می شود. پس از جراحی، ممکن است نیاز باشد که در یک دوره شش تا هشت هفته ای از اسلینگ یا آویز دست برای بی حرکت نگه داشتن بازو استفاده کنید.

حتی اگر نیازی به جراحی نداشته باشید، باز هم ممکن است استفاده از آویز دست تجویز شود. آویز دست (اسلینگ) از قسمت فوقانی بازو و دست شما محافظت می کند و روند بهبود را سرعت می بخشد. طی این مدت می توانید از یخ برای کنترل درد و کاهش تورم اطراف شانه و سینه استفاده کنید. برای سرد کردن محل آسیب دیدگی، باید کیسه یخ پیچیده شده در حوله یا پارچه را چند بار در روز به مدت 10 تا 15 دقیقه بر روی محل آسیب قرار دهید. از تماس مستقیم یخ بر روی پوست خودداری کنید. برای بهبود عملکرد عضله به درمان فیزیوتراپی نیاز خواهید داشت. در صورتی که مایل به دانستن مطالب بیشتری در این زمینه هستید می توانید مقاله تشخیص و درمان پارگی عضلات را مطالعه کنید. 

اسلینگ دست

 

زمان شروع درمان فیزیوتراپی برای پارگی عضله سینه

مدت زمان کوتاهی پس از آسیب دیدگی عضله سینه می توانید درمان فیزیوتراپی را شروع کنید. آسیب دیدگی در افراد مختلف، متفاوت است، بنابراین حتما در مورد بهترین زمان برای شروع فیزیوتراپی با پزشک خود صحبت کنید.

• پارگی درجه یک: فیزیوتراپی یک هفته پس از آسیب دیدگی شروع می شود.

• پارگی درجه دو: به استراحت و بی حرکتی بیشتری نیاز دارد و فیزیوتراپی احتمالاً سه تا چهار هفته پس از آسیب شروع می شود.

• پارگی درجه سه: مدت استراحت در حدود شش هفته خواهد بود و پس از آن، فیزیوتراپی شروع می شود. در صورت انجام جراحی، فیزیوتراپی حداقل شش هفته پس از جراحی توصیه می شود. 

 

درجه پارگی عضله سینه چطور تشخیص داده می شود؟

در اولین جلسه که ارزیابی اولیه نامیده می شود، فیزیوتراپیست در مورد آسیب دیدگی با شما صحبت خواهد کرد. او در این جلسه از شما خواهد پرسید که این آسیب دیدگی چگونه رخ داده و چگونه فعالیت های کاری و تفریحی شما را تحت تاثیر قرار داده است. یا اینکه آیا قبل از مراجعه به فیزیوتراپیست عمل جراحی داشته اید یا خیر. فیزیوتراپیست در مورد سابقه پزشکی شما نیز سوال خواهد پرسید.

فیزیوتراپیست برای ارزیابی شدت پارگی عضله پکتورالیس آزمایشات خاصی را انجام می دهد که رایج ترین آنها عبارتند از:

• معاینه فیزیکی
• تحرک بافت اسکار
• دامنه حرکت (ROM)
• قدرت عضلانی
• تحرک عملکردی

پس از ارزیابی کامل وضعیت شما، فیزیوتراپیست یک برنامه درمانی مناسب برای شما در نظر می گیرد.

برای تشخیص درجه پارگی عضله سینه و درمان آن پیشنهاد می کنیم از خدمات مرکز فیزیوتراپی مهربان استفاده کنید. این مرکز مجهزترین کلنیک فیزیوتراپی در غرب تهران بوده و روشهای مختلف فیزیوتراپی با توجه به درجه پارگی عضله سینه در این مرکز انجام می شود. برای مشاوره و دریافت نوبت می توانید با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

درمانهای فیزیوتراپی برای پارگی عضله سینه 

در درمان فیزیوتراپی برای پارگی عضله سینه ممکن است از روشهای درمانی مختلفی استفاده شود. این موارد شامل روش های فیزیکی، ورزش درمانی یا منوال تراپی (درمان دستی) هستند. تمام روش های درمانی به حرکت بهتر، کاهش درد و افزایش توانایی شما در استفاده از بازو منجر می شوند. روشهای فیزیوتراپی برای درمان پارگی عضله سینه عبارت است از :

ورزش درمانی
ورزش درمانی برای درمان پارگی عضله پکتورالیس ماژور، اصلی ترین روش درمانی در فیزیوتراپی است. زیرا ورزش به شما کمک می کند دامنه حرکت، قدرت عضلانی و عملکرد کاربردی بازوی خود را دوباره بدست آورید. فیزیوتراپیست ممکن است تمرینات ورزشی را برای شما تجویز کند که به عنوان بخشی از برنامه روزانه خود انجام دهید. تمرینات ورزشی برای درمان پارگی عضله سینه عبارتند از:

- دامنه حرکت: دامنه تمرینات حرکتی به بهبود نحوه حرکت شانه شما کمک می کند. این تمرینات شامل تمرینات غیرفعال (تمریناتی که فیزیوتراپیست برای حرکت دادن شانه های شما انجام می دهد) و تمرینات فعال (بدون کمک، تمرینات مربوط به عضله را انجام می دهید) است. می توانید از دستگاه قرقره ای برای کمک به حرکت مفصل و شانه استفاده کنید.

- تمرینات تقویتی: تمرینات تقویتی برای بهبود عملکرد عضلات شانه و سینه تجویز می شود. برنامه تمرینی را با انجام تمرینات ایزومتریک ساده شروع کنید؛ در این تمرینات، عضلات شما تحت فشار قرار می‌گیرند، اما شانه هیچ حرکتی نمی کند. سپس می توانید تمرینات پیچیده تری را برای تقویت عضلات شانه، عضله روتاتورکاف (گرداننده بازو) و پکتورالیس (سینه) بدون استفاده از وزنه، باندهای کششی یا با دستگاه های وزنه برداری انجام دهید. حین انجام تمرینات نباید دردی احساس کنید.

- تمرینات استقامتی: انجام این تمرینات برای بهبود استقامت عضلانی طی برنامه توانبخشی شما است. فیزیوتراپیست ممکن است برای بهبود استقامت عضلانی بالا تنه از یک وسیله‌ ی دوچرخه مانند برای بازوها است. با استفاده از این وسیله، دسته های قرارگرفته روی دستگاه را با دستانتان گرفته و پدال می زنید. با انجام این تمرینات، فشار قابل‌ توجهی به عضله سینه و بازوی شما وارد می شود. بنابراین مراقب خود باشید.

- تمرینات پلایومتریک: با پیشرفت روند درمان، فیزیوتراپیست ممکن است تمرینات پلایومتریک بالا تنه را تجویز کند. در این تمرینات، یک نیروی سریع در سرتاسر بازوی شما اعمال می شود. گرفتن توپ ورزشی به همراه وزنه یا پرتاب یک توپ به سمت ترامپولین و گرفتن مجدد آن در هوا جزء تمرینات پلایومتریک هستند. اگر در حال برنامه‌ریزی برای بازگشت به ورزش‌ حرفه ای خود هستید، انجام این تمرینات بسیار مفید است.

تمرینات پلایومتریک

به خاطر داشته باشید که انجام این تمرینات ممکن است باعث بروز ناراحتی جزئی شود. انجام تمرینات نباید با درد شدید یا پایدار در سینه، شانه یا بازوی همراه باشد. اگر در حین انجام تمرینات ورزشی، دردی احساس کردید، با فیزیوتراپ خود در میان بگذارید.

ماساژ بافت زخم (اسکار)
عمل جراحی برای پارگی عضله پکتورالیس ممکن است باعث تشکیل بافت اسکار در اطراف محل آسیب شود. ماساژ درمانی و دیپ اوسیلیشن و تحریک بافت اسکار باعث از بین رفتن جای زخم در پوست و اطراف محل برش جراحی می شود. به یاد داشته باشید که تاثیر ماساژ درمانی بافت زخم در بهبود عملکرد بازو پس از پارگی عضله سینه هنوز ثابت نشده است.

گرمادرمانی
فیزیوتراپیست می تواند از گرما در توانبخشی عضله پکتورالیس ماژور استفاده کند. گرما باعث افزایش گردش خون، کاهش درد و بهبود تحرک بافت استفاده می شود. هنگام استفاده از پدهای حرارتی باید مراقب باشید، زیرا می توانند پوست شما را بسوزانند. در صورت احساس گرمای بیش از حد، درمان را قطع کنید و به فیزیوتراپیست اطلاع دهید.

یخ درمانی
یخ معمولا در پایان جلسه فیزیوتراپی و برای کاهش درد شانه و عضله سینه و نیز التهاب آنها مورد استفاده قرار می گیرد. یخ باعث کاهش جریان خون در محل آسیب می شود. در هنگام استفاده از یخ باید مراقب باشید زیرا ممکن است باعث سوختگی پوست شما شود. در صورت احساس ناراحتی در هنگام استفاده از یخ در کلینیک، به فیزیوتراپیست اطلاع دهید.

اولتراسوند تراپی
اولتراسوند تراپی یک روش فیزیکی است که سالهاست در فیزیوتراپی مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از اولتراسوند تراپی، افزایش گردش خون در بافت های عمیق بدن است. در این روش، امواج فراصوتی به بدن شما منتقل شده و بافت را گرم می کنند. در نتیجه، گردش خون بهتر می شود. معمولا اولتراسوند تراپی یک روش بدون درد است، اما اگر به درستی استفاده نشود، ممکن است باعث احساس سوزش عمیق شود. در صورت احساس ناراحتی طی اولتراسوند تراپی، به فیزیوتراپیست اطلاع دهید.

الکترو تراپی
فیزیوتراپیست ممکن است از الکتروتراپی به عنوان بخشی از توانبخشی عضله سینه استفاده کند. تحریک الکتریکی برای کاهش درد، بهبود عملکرد انقباض عضلات سینه و بازو یا افزایش گردش خون مفید است. هنگام استفاده از الکترو تراپی برای درمان عضله پکتورالیس ماژور مراقب باشید زیرا این عضله در نزدیکی قلب شما قرار دارد. استفاده از تحریک الکتریکی در مجاورت قلب می تواند باعث اختلال در عملکرد آن شود.

نوار کینزیولوژی
یکی از پیشرفت های اخیر در توانبخشی، استفاده از نوار کینزیولوژی است. فیزیوتراپیست از نوار کینزیولوژی یا نوار K برای کاهش درد و اسپاسم یا تسهیل عملکرد مناسب عضلات استفاده می کند. می توان از نوار کینزیولوژی برای کاهش کبودی در مرحله اولیه توان بخشی نیز استفاده کرد. به یاد داشته باشید که نوار K یک روش درمانی جدیدتر است و اثربخشی آن در درمان اختلالات هنوز به اثبات نرسیده است. بنابراین، ممکن است استفاده از آن در پارگی عضله سینه چندان موثر نباشد. 

نوار کینزیولوژی

 

مدت زمان لازم برای درمان فیزیوتراپی پارگی عضله سینه

چهار تا هشت هفته پس از پارگی عضله سینه می توانید در جلسات فیزیوتراپی شرکت کنید. در صورت جراحی یا وقوع پارگی درجه سه انتظار می رود تعداد جلسات موردنیاز بیشتر از پارگی درجه یک باشد. سرعت بهبود در افراد مختلف، متفاوت است و آسیب دیدگی در هر فرد، منحصر بفرد است. بنابراین به خاطر داشته باشید که روند بهبودی وضعیت خاص شما ممکن است طولانی تر باشد، یا ممکن است روند توان‌ بخشی شما به سرعت انجام شود. همکاری با فیزیوتراپیست و پزشک به شما کمک می کند، بفهمید با توجه به وضعیت خاص خود، چه انتظاراتی از برنامه توان بخشی خود داشته باشید. 

 

سخن پایانی

پارگی عضله سینه یک اتفاق نادر است، اما در صورت وقوع، ممکن است با درد و افت قابل توجهی در عملکرد بازو و عضله سینه خود مواجه شوید. این عارضه، فعالیت های کاری و تفریحی شما را تحت تاثیر قرار می دهد. فیزیوتراپی برای پارگی عضله سینه کمک کند دامنه حرکتی و قدرت استفاده از بازوی خود را مجددا بدست آورید و سریع تر و ایمن تر به فعالیت عادی خود باز گردید.

امیدواریم در این مقاله به سوالات شما در مورد پارگی عضله سینه و روش های درمان آن پاسخ داده باشیم. اگر سوال دیگری در این مورد دارید، می توانید در بخش نظرات زیر مقاله آن را مطرح کنید. برای دیدن جواب سوالتان به همین صفحه مراجعه کنید. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو