فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

آشنایی با درمان های تخصصی درد همراه با سوزش زانو

درمانهای تخصصی درد همراه با سوزش زانو

زانو یکی از فعال ترین مفاصل مورد استفاده در بدن انسان است و احساس درد در این مفصل بسیار شایع است. اگرچه درد در زانو به شکل های مختلفی بروز می کند، اما درد همراه با سوزش زانو می تواند نشان دهنده مشکلات مختلفی باشد. گاهی اوقات سوزش در کل زانو احساس میشود، اما در اغلب موارد سوزش تنها در ناحیه ی مشخصی احساس می شود که پشت یا جلوی زانو است. در برخی از موارد هم احساس سوزش تنها در دو طرف زانو وجود دارد. در ادامه این مقاله به بررسی علل و درمان درد همراه با سوزش در زانو، علت درد کنار زانو و درد بغل کشکک زانو میپردازیم. جهت دسترسی به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر کمک بگیرید.


فهرست
علت سوزش زانو
علت دردهای همراه با سوزش زانو در خواب
درمان دردهای همراه با سوزش زانو
نکاتی درباره سوزش زانو 

 

علت سوزش زانو

علل مختلفی برای سوزش زانو وجود دارند. سوزش پشت زانو معمولا ناشی از عوامل زیر است:

- پارگی رباط
- پارگی غضروف
- آسیب‌های ناشی از کار کشیدن بیش از حد از زانو
- آرتروز زانو

آرتروز زانو

اگر در قسمت جلوی زانوی خود احساس سوزش می کنید، این سوزش می تواند در اثر آسیب ناشی از فشارکاری زیاد باشد که به آن بصورت تخصصی "مصدومیت زانوی دونده" (بیماری کندرومالاسي كشكك یا سندروم درد پتالوفمورال) می گوییم. این احساس سوزش همچنین می تواند در اثر التهاب تاندون کشکک زانو به وجود بیاید. سوزش در ناحیه بیرون زانو معمولا ناشی از سندروم باند ایلیوتیبیال است. 

 

علت درد همراه با سوزش زانو در خواب

برخی از افراد در شب بطور ناگهانی درد همراه با سوزش شدیدی را در زانوان خود احساس می کنند. این درد و سوزش عمدتا ناشی از دلایل زیر است:

- طول عروق خونی در طی خواب افزایش یافته و عصب ها را تحت فشار قرار داده است.
- فکر کردن در مورد درد جسمی در طول روز، به طور روانی باعث افزایش درد در شب می شود
- سیگنال های هورمونی در حالت خواب کاهش می یابد و در نتیجه، سیگنال های درد بیشتری به مغز ارسال می شود.
می توان نتیجه گرفت که شما از قبل دچار این درد و مشکل در زانوان خود بوده اید، اما این مشکل در شب و در زمان آسایش خود را به طور جدی تری نشان می دهد. 

 

درمان درد همراه با سوزش زانو

درمان این عارضه اول از همه به علت آن بستگی دارد. در ادامه علل اصلی مشکل را بررسی کرده و برای هر کدام، درمانهای مختلف را ذکر می کنیم.

پارگی رباط زانو:
در پارگی جزئی رباط زانو می توان از درمان زیر استفاده کرد:

- انجام تمرینات تقویت عضلات زانو
- استفاده از زانوبند محافظتی که هنگام ورزش استفاده می شود.
- محدود کردن فعالیت هایی که ممکن است موجب آسیب بیشتر شوند.
- انجام فیزیوتراپی جهت درمان پارگی های جزئی رباط زانو

توجه کنید که در صورت پارگی کامل رباط زانو ممکن است به عمل جراحی فوری نیاز باشد.

پارگی غضروف زانو (آسیب به مفصل)
در مرحله اول درمان پارگی غضروف به جراحی نیاز نیست و درمان شامل موارد زیر است:

- انجام تمرینات تقویت عضلات مانند فیزیوتراپی یا برنامه تمرینی برای کاهش دردهای زانو که توسط افراد متخصص باید تجویز شود.
- استفاده از داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن برای تسکین درد
- تزریق استروئید در زانو

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع تزریقات برای دردهای زانو

در صورتی که آسیب دیدگی شدید باشد و درمانهای فوق جوابگو نباشند، در مرحله بعدی جراحی روی زانو انجام خواهد شد.
برخی از گزینه های جراحی عبارتند از:

- درمان کندروپلاستی زانو: در این درمان، غضروف آسیب دیده برای کاهش اصطکاک مفصل صاف می شود.
- دبریدمان زانو: در این جراحی، بخش های آسیب دیده غضروف حذف شده و مفصل با نوعی محلول شسته می شود.
- پیوند غضروف: در این روش، غضروف سالم از ناحیه ای که نیاز به تحمل وزن ندارد، برداشته شده و به محل آسیب دیده منتقل می شود.
- کاشت غضروف ﺧﻮد بیمار: در این روش جراحی، قطعه ای از غضروف برداشته شده و در یک آزمایشگاه کشت داده می شود و در زانو قرار داده می شود تا در آن ناحیه، غضروف جایگزین و سالم رشد کند.

چنانچه شما هم دچار سوزش زانو شده‌اید، می‌توانید از متخصصان مرکز فیزیوتراپی مهربان مشاوره بگیرید. مرکز فیزیوتراپی مهربان با در اختیار داشتن تیمی تخصصی و جدیدترین دستگاه‌های روز دنیا هم‌اکنون به‌عنوان مجهزترین فیزیوتراپی غرب تهران آماده ارائه خدمات تخصصی فیزیوتراپی به شما همشهریان عزیز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید. 

آرتروز زانو
درمان قطعی برای آرترو زانو وجود ندارد، بنابراین بهترین کاری که می توان انجام داد، مدیریت این بیماری است تا بتوان با کمترین درد و مشکل به زندگی عادی ادامه داد. بهترین روشها برای درمان آرتروز زانو عبارتند از:

- کاهش درد با داروهای ضد التهاب مانند استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم
- فیزیوتراپی آرتروز زانو: فیزیوتراپی این بیماری ترکیبی از روشهای مختلف و پیشرفته در علم فیزیوتراپی است که جهت آشنایی با آنها پیشنهاد می کنیم مقاله فیزیوتراپی آرتروز زانو را مطالعه بفرمایید.

فیزیوتراپی زانو

- تزریق کورتیزون: در صورتیکه روشهای فوق جوابگو نباشند و میزان پیشرفت بیماری بالا باشد، در نهایت، ممکن است جراحی تعویض مفصل (آرتروپلاستی) زانو لازم شود که این روش، به دلیل عوارض خاص خود و احتمال نیاز به جراحی مجدد، همیشه آخرین گزینه درمانی برای آرتروز زانو محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: بهترین رژیم غذایی برای کاهش زانودرد

کندرومالاسی کشکک
کندرومالاسی کشکک که به عنوان سندروم زانوی دونده نیز شناخته می شود، همان نرم شدن غضروف استخوان کشکک یا آسیب غضروف زیر کشکک است. درمان اولیه این عارضه شامل موارد زیر است:

- استفاده از یخ برای کاهش تورم پس از ورزش
- تسکین درد با داروهای ضد التهاب
- استراحت مفصل زانو که شامل اجتناب از چمباتمه زدن و زانو زدن است
- تثبیت کشکک زانو با بند، نوار با زانو بند

اگر درمانهای غیر جراحی اولیه موفقیت آمیز نباشند، معمولا پزشکان انجام جراحی آرتروسکوپی را برای صاف سازی تکه های غضروفی و شیارهای بالای استخوان ران توصیه می کنند.

سندرم درد پتالوفمورال
این سندرم در واقع اشاره به درد جلوی زانو یا کشکک زانو دارد و نوعی از سندرم زانوی دونده است. برای درمان موارد خفیف این سندرم، توصیه می شود که:

- به زانوی خود استراحت دهید. این استراحت شامل اجتناب از بالا رفتن از پله هاست.
- از مسکن های معمول مانند ایبوپروفن استفاده کنید.
- انجام تمرینات توانبخشی از جمله مواردی است که برای عضلات چهارسر، همسترینگ و عضلات دور کننده استفاده می شود. برای آشنایی با این تمرینات مقاله بهترین تمرینات برای درمان زانودرد را مطالعه کنید.
- استفاده زانوبندهای حفاظتی برای محافظت از زانو.

در موارد شدیدتر، پزشک ممکن است انجام آرتروسکوپی را توصیه کند که یک روش جراحی برای حذف بخش های غضروفی آسیب دیده از زانوی شماست.

التهاب تاندون کشکک زانو
در التهاب تاندون کشکک زانو، تاندون متصل کننده کشکک زانو (پاتلا) به استخوان قلم پا (درشت نی) در اثر فشار زیاد و استفاده بیش ازحد از زانو دچار آسیب می شود. برای درمان آن، روش های زیر توصیه می شوند:

- استراحت، به ویژه اجتناب از دویدن و پریدن
- استفاده از یخ یا کمپرس سرد برای کاهش ورم

کمپرس گرم و سرد

- کاهش درد از طریق داروهای مسکن و ضد التهاب
- انجام ورزشهایی که بر عضلات پا و ران متمرکزند
- انجام تمرینات کششی برای افزایش طول عضله-تاندون
- استفاده از محافظ تاندون کشکک

اگر درمان های فوق موثر نباشند، پزشک در مرحله بعد موارد زیر را توصیه خواهد کرد:

- تزریق پلاسمای غنی از پلاکت
- روش تزریق چرخشی

سندروم ایلیوتیبیال باند یا سندروم زانوی دوندگان
بیماری سندرم زانوی دوندگان نوعی آسیب جدی زانو است که عمدتا در بین دوندگان شایع است. اگرچه تاکنون درمان قطعی برای این عارضه کشف نشده است، اما معمولا به دوندگان توصیه می شود که از برنامه ی چهار مرحله ای زیر استفاده کنند:

1. اجتناب از دویدن تا بهبود نسبی.
2. انجام تمرینات جانبی مانند دوچرخه سواری و راه رفتن در استخر.
3. ماساژ عضلات چهار سر ران، عضلات باسن و همسترینگ.
4. تقویت عضلات نواحی مرکزی بدن و عضلات باسن و ران 

 

نکاتی درباره سوزش زانو

درد زانو که با سوزش در این ناحیه همراه است می تواند نشانه ای از مشکلات مرتبط با مفصل یا بافت نرم در اطراف زانو مانند رباط ها و تاندون ها باشد. اگر این درد در ناحیه مشخصی از زانو (جلو، عقب یا دو طرف) حس شود، می توان با روشهای درمانی که در این مقاله آورده شد، علت درد را برطرف نمود. یک درمان غیرتهاجمی شامل فیزیوتراپی و استفاده از زانوبندهای محافظت کننده زانو می باشد. درمان این مدل مشکلات یکی از فعالیتهای تخصصی مرکز فیزیوتراپی شهران است و همکاران ما در این مرکز تمام تلاش خواهند کرد تا شما را از این درد طاقت فرسا که می تواند موجب اختلال خواب و فعالیتهای روزانه شما شود، رهایی بخشند.

در صورتی که شما هم با دردهای همراه با سوزش در زانو دست و پنجه نرم می کنید و یا در این مورد سوالی دارید، سوال خود را زیر همین مقاله و در بخش نظرات مطرح کنید. در اولین فرصت جوابگوی سوالات شما خواهیم بود. برای دریافت پاسخ سوالات خود مجددا به همین صفحه مراجعه فرمایید.

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه
سوالات کاربران

1: morteza:سلام ببخشید درمان پاره شدن مینیسک زانو چی هست؟ من دچار این مشکل شدم و مایع غضروف زانوم رو حس میکنم تو پام. ممنون از مطالب مفیدتون.

سلام خدمت شما. درمانش بستگی به شدت آسیب و میزان مشکلی که ایجاد کرده داره. خیلی از موارد با بیست تا سی جلسه فیزیوتراپی مشکل حل میشه و در مواردی هم نیاز به جراحی هست.

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو