فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

درمان کندرومالاسی یا نرمی غضروف کشکک زانو

درمان کندرومالاسی

کشکک زیر زانو با لایه ضخیمی از غضروف پوشانده شده است. این لایه به حرکت راحت مفصل و جلوگیری از فرسایش استخوانهای زانو کمک می کند. اگر به دلایلی مثل آرتروز زانو، غضروف تخریب شود، دیگر نمی تواند جلوی ساییدن استخوانهای مفصل را بگیرد. در نتیجه بیمار، درد زیادی در زانو احساس می کند.

به این تخریب غضروف زانو به اصطلاح کندرومالاسی یا نرمی غضروف کشکک زیر زانو گفته می شود. در این مقاله به علل، علائم و راههای درمان نرمی غضروف کشکک زانو پرداخته ایم. جهت دسترسی سریع به تیترهای مقاله می توانید از فهرست زیر کمک بگیرید.


فهرست
آیا نرمی غضروف زانو خطرناک است؟
علائم کندرومالاسی
درجات مختلف نرمی کشکک زانو
علت نرمی غضروف کشکک زانو
چه کسانی بیشتر در معرض کندرومالاسی هستند؟
روشهای تشخیص نرمی غضروف زانو
آیا نرمی غضروف زانو درمان قطعی دارد؟
درمان کندرومالاسی با فیزیوتراپی
ورزش مناسب برای نرمی غضروف زانو 

 

آیا نرمی غضروف زانو خطرناک است؟

کندرومالاسی خطر جانی ندارد اما درد زانوی ناشی از این بیماری باعث ناتوانی بیمار در انجام کارهای روزانه و حتی راه رفتن او می شود. خالی کردن و قفل شدن زانو موقع راه رفتن و زمین خوردن بیمار از عوارض نرمی غضروف زانو است. اگر به موقع برای درمان این بیماری اقدام نکنید، در آینده مجبورید جراحی تعویض کشکک زانو را انجام دهید. 

 

علائم کندرومالاسی 

افراد مبتلا به کندرومالاسی زانو موقع بالا و پایین رفتن از پله‌ها و بعد از نشستن طولانی دچار احساس درد، خشکی و سفتی در زانو می شوند. دیگر علائم نرمی غضروف کشکک زانو عبارتند از:

• تورم، التهاب زانو و حساس شدن آن به لمس
صدای تق تق زانو موقع حرکت
• درد جلوی زانو و پشت کشکک زانو
• احساس ساییدگی زانو

این علائم همیشه دلیل نرمی غضروف زانو نیستند. چون بسیاری از بیماری های دیگر زانو هم همین علائم را نشان می دهند. 

علائم کندرومالاسی

 

درجات مختلف نرمی کشکک زانو

نرمی کشکک زیر زانو درجات متفاوتی دارد. هر درجه نشان دهنده میزان آسیبی است که به غضروف وارد شده است. درجات کندرومالاسی زانو عبارتند از:

• کندرومالاسی درجه‌ یک: در این حالت، غضروف متورم و نرم شده و خفیف ترین درجه ی نرمی غضروف است.

• کندرومالاسی درجه‌ دو: این وضعیت نشان می دهد علاوه بر نرمی غضروف، ترکهایی نیز در آن ایجاد شده است.

• کندرومالاسی درجه‌ سه: در این درجه، ترک خوردگی غضروف تا استخوان زیر غضروف ادامه دارد.

• کندرومالاسی درجه‌ چهار: این شدیدترین درجه نرمی است که در واقع نشان می دهد غضروف کاملا از بین رفته است.

قبل از اینکه نرمی غضروف به درجات شدیدتر برسد، با درمان به موقع می توان این بیماری را سریعتر و راحتتر درمان کرد. 

 

علت نرمی غضروف کشکک زانو

علت اصلی کندرومالاسی زانو، تخریب غضروف مفصل زانو است. از بین رفتن غضروف ممکن است به دلیل بالا رفتن سن، فشار زیاد به زانو، حرکات تکراری پا یا آرتروز زانو باشد. از دیگر دلایل نرمی غضروف کشکک زانو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• ضربات وارد شده به زانو
دررفتگی کشکک زانو
• زانوی ضربدری
• صافی کف پا
• پای پرانتزی
• سفتی عضلات چهار سر ران
• ضعف ماهیچه های داخل زانو
• مشکلات مادرزادی مثل قرار گرفتن استخوان های کشکک زانو در وضعیت نامناسب

همچنین، پیچ خوردگی استخوان های ران و درشت نی به داخل یا تغییر زاویه استخوانهای ران، کشکک زانو و درشت نی ساق پا هم می توانند علت کندرومالاسی یا نرمی غضروف کشکک زانو باشند.

 

چه کسانی بیشتر در معرض کندرومالاسی هستند؟

نرمی غضروف زانو معمولا در بین ورزشکاران رشته های ورزشی مثل فوتبال، دو میدانی، قایق رانی، و شمشیر بازی دیده می شود. این بیماری در بین زنان و دختران نوجوان شایع تر از مردان است. کندرومالاسی زانو اغلب در سنین نوجوانی و جوانی دیده می شود. البته این بیماری را در افراد بالای ۴۰ سال نیز می توان دید. 

افراد مستعد بیماری کندرومالاسی

 

روشهای تشخیص نرمی غضروف زانو

برای تشخیص کندرومالاسی، ابتدا پزشک معاینات فیزیکی را انجام می دهد. با توجه به شباهت علائم کندورمالاسی با عارضه های دیگر، برای تشخیص قطعی کندرومالاسی از تصاویر اشعه‌ی ایکس و ام آر آی نیز استفاده می شود.

این تصاویر به پزشکان کمک می کند وجود علائم آرتریت یا ترک خوردگی های غضروف را بررسی کرده و درجه نرمی غضروف را تعیین کنند. 

برای تشخیص نرمی غضروف کشکک زانو، بهتر است از متخصصین مجرب در این زمینه کمک بگیرید. ما و همکارانمان در فیزیوتراپی مهربان (بعنوان مجهزترین مرکز فیزیوتراپی غرب تهران) تشخیص بیماری مراجعین را یکی از اصلی ترین اولویتهای خود قرار داده ایم. شما می توانید جهت دریافت وقت مشاوره و معاینه با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

آیا نرمی غضروف زانو درمان قطعی دارد؟

پزشکان برای درمان کندرومالاسی یا نرمی غضروف کشکک زانو، با توجه به شدت نرمی غضروف از روشهای زیر استفاده می کنند:

• دارو درمانی: برای درمان التهاب و درد از داروهای ضد درد و ضدالتهاب غیراستروئیدی استفاده می شود. همچنین ممکن است برای درمان التهاب زانو، داروهای کورتیکواستروئیدی به زانو تزریق شوند.

• درمان خانگی نرمی غضروف زانو: می توانید برای کاهش درد و التهاب زانو از کیسه یخ یا کیسه آب گرم استفاده کنید. استراحت کردن و فشار نیاوردن به زانوی آسیب دیده هم می تواند به کاهش درد کمک کند.

• بریس و کفی طبی: برای کاهش درد و فشار بر زانو ممکن است بریس زانو برای بیمار تجویز شود. کسانی که صافی کف پا دارند باید از کفی طبی یا کفش طبی استفاده کنند.

• فیزیوتراپی: تکنیک های فیزیوتراپی یکی از روش های درمان قطعی کندرومالاسی زانو بدون جراحی هستند. افرادی که با فیزیوتراپی درمان نمی شوند، گزینه دیگری جز جراحی ندارند. در ادامه ی مقاله با روش های درمان نرمی غضروف زانو با فیزیوتراپی آشنا خواهید شد.

• جراحی کندرومالاسی زانو: اگر علائم کندرومالاسی با روشهای غیر جراحی درمان نشود، چاره ای جز انجام جراحی آرتروسکوپی نیست. جراح با برداشتن رباط های سفت و خشک زانو، تراشیدن ناهمواری غضروف و یا برداشتن و تعویض کشکک زانو، بیمار را درمان می کند. 

روشهای درمان کندرومالاسی

 

درمان کندرومالاسی با فیزیوتراپی

فیزیوتراپیست ها بر اساس درجه نرمی غضروف و علت نرمی آن از روشهای زیر برای درمان استفاده می کنند:

• ماساژ درمانی
استفاده از تکنیک های ماساژ درمانی به کاهش صدای تق تق زانو، کاهش ساییدگی استخوان های زانو و نیز تسکین درد های جلوی زانو کمک می کند. همچنین فشار و تنش ماهیچه های اطراف زانو را کمتر کرده و حرکت زانو راحتتر می شود.

• ورزش درمانی
معمولا در کنار بقیه روشهای فیزیوتراپی، از ورزش برای نرمی غضروف کشکک زانو استفاده می شود. تمرینات ورزش درمانی شامل تمرینات کششی هستند که به تقویت عضله‌ی چهار سر ران و همسترینگ کمک می کنند. تقویت این عضلات به راه رفتن بهتر بیمار و فشار کمتر به زانو کمک می کند.

• لیزر تراپی
از لیزر سرد برای درمان نرمی غضروف زانو استفاده می شود. استفاده از لیزر تراپی می تواند نقش موثری در بهبود جریان خون در زانو و ترمیم آسیب های غضروف زانو داشته باشد. همچنین این روش برای:

• کاهش زانو درد
• تقویت عضلات مفصل زانو
• افزایش دامنه‌ حرکتی زانو

همچنین لیزر سرد برای کاهش تورم، التهاب زانو و حساسیت آن به لمس شدن بسیار مفید است.

• شاک ویو تراپی
از شاک ویو تراپی برای سرعت دادن به ترمیم ترکها و آسیبهای غضروف و تغذیه بیشتر بافت غضروف کشکک استفاده می شود. همچنین استفاده از این روش برای کاهش درد؛ التهاب و تورم زانو بسیار موثر است.

• منوال تراپی
فیزیوتراپیست ها به کمک تکنیک های درمان دستی (ماساژ، کشش و حرکت مفصل زانو) علاوه بر کاهش درد زانو به انعطاف پذیری بافت نرم زانو و افزایش دامنه حرکتی مفصل کمک می کنند.

درمان کندرومالاسی با فیزیوتراپی

چنانچه شما هم از نرمی غضروف کشکک زانو رنج می‌برید، می‌توانید از متخصصان مرکز فیزیوتراپی مهربان مشاوره بگیرید. مرکز فیزیوتراپی مهربان با در اختیار داشتن تیمی تخصصی و جدیدترین دستگاههای روز دنیا هم اکنون به عنوان مجهزترین فیزیوتراپی غرب تهران آماده ارائه خدمات تخصصی فیزیوتراپی به شما همشهریان عزیز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

ورزش مناسب برای نرمی غضروف زانو

همانطور که گفته شد ورزش برای کندرومالاسی زانو یکی از روشهای درمانی موثر است که به تقویت عضلات و بافت های نرم اطراف زانو و داخل مفصل کمک می کند. با انجام تمرینات کششی و تقویتی زیر می توانید بهبود یابید.

• تمرین اول
مقابل دیوار ایستاده و پاها را محکم به زمین بچسبانید. پای راست را بیشتر از عرض شانه عقب برده و پای چپ را خم کنید. کشش عضلات ساق پا را به مدت 10 الی 15 ثانیه حفظ کنید. به حالت اول برگردید و پا را عوض کنید. در ست های 5 تایی برای هر پا این تمرین را انجام دهید.

تمرین اول برای نرمی غضروف زانو

• تمرین دوم
از یک میز یا صندلی استفاده کنید. پاشنه پای راست را روی میز بگذارید. در این حالت، پا باید مثل شکل زیر صاف و کشیده باشد. به آرامی تا جایی که می توانید به جلو خم شوید و زانوی پای کشیده شده را با دست بگیرید. این کشش را تا 5 الی 10 ثانیه حفظ کنید. به حالت استراحت برگردید. این تمرین را برای پای چپ هم تکرار کنید.

تمرین دوم برای نرمی غضروف زانو

• تمرین سوم
روی پله بایستید. یکی از زانوها را خم کنید. پای دیگر را تا حدی که می توانید پایین پله ببرید به طوری که در هوا معلق باشد. سپس به حالت اول برگردید و این کار را با پای دیگر نیز انجام دهید. در یک ست ده تایی می توانید این تمرین را برای هر دو پا تکرار کنید.

تمرین سوم برای نرمی غضروف زانو

• تمرین چهارم
روی زمین به پشت بخوابید و پاها را دراز کنید. یکی از پاها را خم کنید. پای دیگر را که صاف و کشیده است، بدون خم کردن از زمین بلند کنید. پا را تا جایی بالا بیاورید که زانوها در یک خط قرار بگیرند. 2 ثانیه مکث کنید. بعد به همان حالت کشیده، پا را به زمین برگردانید. این حرکت را 10 الی 15 بار تکرار کنید. سپس همین تمرین را برای پای خم شده انجام دهید.

تمرین چهارم برای نرمی غضروف زانو

• تمرین پنجم
برای انجام این تمرین، مانند شکل زیر به پهلو دراز بکشید و سر را به دست خود تکیه دهید. پاها را از پشت خم کنید بطوری که ران، زانو و پاشنه پا زاویه 90 درجه بسازد. حالا زانوها را از هم دور کنید، شبیه اینکه یک صدف را باز می کنید. پاها را چند ثانیه در این حالت نگه دارید. دوباره به حالت اول برگردید. 10 مرتبه این حرکت را انجام دهید.

تمرین پنجم برای نرمی غضروف زانو

• تمرین ششم
بایستید. یکی از پاها را از پشت خم کنید و آنرا با دست موافق نگه دارید. کشش عضلات چهار سر ران را 5 ثانیه حفظ کنید. بعد پا را به زمین برگردانید و همین حرکت را برای پای دیگر هم انجام دهید. اگر نمی توانید تعادل خود را روی یک پا حفظ کنید، این تمرین را با تکیه دادن دست به دیوار یا میز و صندلی انجام دهید.

تمرین ششم برای نرمی غضروف زانو

این تمرینات را هر روز در منزل انجام دهید تا نرمی غضروف زانوی تان سریعتر بهبود یابد.

در صورتی که سوالی درباره درمان نرمی غضروف کشکک زانو با فیزیوتراپی دارید، سوالات خود را در بخش نظرات این مقاله ارسال کنید. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو