فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

علت لق زدن زانو | خالی شدن زانو + درمان

علت لق زدن زانو درمان

بسیاری از افراد یا حتی خود شما خالی شدن زانو هنگام راه رفتن را تجربه می کنند. آیا این وضعیت اتفاقی و طبیعی است یا اینکه اتفاقی برای زانوی شما افتاده است؟ برای اینکه متوجه شوید آیا خالی شدن زانو هنگام راه رفتن یک مسئله جدی است که باید به دنبال درمان آن باشیم یا نه، این مقاله را تا آخر بخوانید. چون ما در این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت که علت لق زدن زانو چیست و با چه عوارض و علائمی همراه است. برای دسترسی سریع به مطالب می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
خالی شدن زانو چیست؟
خالی شدن زانو نشانه چیست؟
علائم لقی زانو
علت لق زدن زانو چیست؟
عوارض لقی زانو
افراد در معرض بروز علائم لقی زانو
مواقع بروز علائم ناپایداری زانو
درمان ناپایداری زانو
سخن پایانی 

 

خالی شدن زانو چیست؟

رباط ها در مفصل زانو وظیفه دارند اجزای زانو را کنار یکدیگر نگه دارند. هر گونه آسیبی که به این رباط ها وارد شود باعث ناپایداری زانو می شود. در نتیجه، آسیبهای رباط موقع ایستادن یا راه رفتن مفصل زانو دچار سستی و درد می شود و زانو خالی می کنید. 

 

خالی شدن زانو نشانه چیست؟

بی ثباتی زانو یا لق زدن زانو عارضه ای است که نشان می دهد رباط های مفصل زانو آسیب دیده اند. این آسیب ها می تواند مربوط به ورزش کردن و یا چرخش زانو یا در نتیجه ضربه وارد شدن به مفصل زانو باشد. خالی کردن زانو یک واکنش طبیعی بدن است که اجازه نمی دهد آسیب بیشتری به زانو وارد شود. 

نشانه های خالی شدن زانو

 

علائم لقی زانو

لق زدن زانو، احساس فروریختن زانو و ناتوانی در حفظ تعادل بدن از جمله علائم خالی شدن زانو است. سایر علائم ناپایداری زانو عبارت است از:

• پیچیدن زانو
• حرکت مفصل زانو از یک طرف به طرف دیگر
• قفل شدن زانو
• خالی شدن زانو و لقی زانو
زانو درد با درجات مختلف، از درد خفیف تا درد شدید

بیشتر بخوانید: غذاهای مفید برای زانو درد

• احساس و یا شنیدن صدای تق تق زانو
• ناتوانی در صاف کردن زانو

التهاب و تورم زانو نیز از دیگر علائم لقی زانو هستند. با مشاهده این علائم، برای درمان آن باید به پزشک مراجعه کنید. در بیشتر موارد، پزشک برای درمان شما را به یک فیزیوتراپیست ارجاع می دهد.

با مشاهده علائم ناپایداری زانو حتما برای درمان آن اقدام کنید. مرکز فیزیوتراپی مهربان به‌عنوان مجهزترین فیزیوتراپی غرب تهران، آماده ارائه درمانهای فیزیوتراپی برای خالی شدن و ناپایداری زانو به شما عزیزان است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت مشاوره با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

علت لق زدن زانو چیست؟

ضربات مستقیم و غیرمستقیمی که موقع پیچیدن، تغییر سرعت ناگهانی یا چرخشهای زانو موقع پیاده شدن از اتومبیل یا سوارشدن به رباطهای مفصل زانو وارد می شود، از رایج ترین عوامل ناپایداری زانو است. علت لق زدن زانو می تواند مربوط به موارد زیر نیز باشد:

• پارگی منیسک زانو: پارگی در حلقه های غضروفی اطراف زانو یا همان پارگی منیسک زانو شایع ترین دلیل ناپایداری زانو است. لق زدن زانو در این حالت بیشتر موقع پایین رفتن از پله یا خم شدن برای برداشتن اشیا اتفاق می افتد.

• پارگی رباط های مفصل زانو: علت خالی شدن زانو در کودکان و بزرگسالان ممکن است مربوط به پارگی رباط صلیبی قدامی باشد که بیشتر در ورزشکاران رایج است. پارگی رباط صلیبی بلافاصله با تورم همراه می شود. همچنین ممکن است دلیل لق زدن زانو مربوط به پارگی رباط جانبی داخلی و یا رباط جانبی خارجی در مفصل زانو باشد. پارگی رباط صلیبی خلفی که اغلب در تصادفات رانندگی اتفاق می افتد نیز می تواند علت ناپایداری زانو باشد.

• دررفتگی کشکک زانو: خارج شدن استخوان کشکک زانو از محل اصلی خود یا به اصلاح دررفتگی کشکک زانو نیز می تواند بی ثباتی زانو را به همراه داشته باشد.

• آرتروز: افراد مبتلا به آرتروز زانو به راحتی نمی توانند مفصل زانوی خود را خم و راست کنند. این افراد مرتب دچار احساس قفل شدن و خالی کردن زانو می شوند. این دلیل لق زدن زانو بیشتر در بین افراد سالمند رواج دارد.

علت لق زدن زانو

همچنین ضغیف شدن عضلات و رباط های مفصل زانو نیز می تواند علت بی ثباتی زانو باشد. 

 

عوارض لقی زانو

افرادی که دچار لق زدن زانو هستند نمی توانند وزن خود را تحمل کنند و دچار عدم تعادل می شوند. قفل شدن زانو موقع راه رفتن می تواند خطراتی برای آنها به دنبال داشته باشد. مثلا قفل شدن زانو موقع عبور از خیابان. همچنین پیچیدن زانو می تواند زانوی شما را مستعد آسیب های جدی تر دیگری کند. همچنین فعالیت های روزمره ای مثل دراز کردن پا، خم شدن پا یا بالا و پایین رفتن از پله ها برای شما کار دشواری شود. 

 

افراد در معرض بروز علائم لقی زانو

ناپایداری زانو در اکثر افراد دیده می شود. حتی در کسانی که آسیبی ندیده اند نیز ممکن است علائم خالی شدن زانو بروز کند. اما افرادی که کارگر، ورزشکار یا رقصنده هستند، بیشتر از سایرین در معرض ناپایداری زانو قرار دارند. 

 

مواقع بروز علائم ناپایداری زانو

بیشتر افرادی که دچار خالی شدن زانو هستند، علائم لقی زانو را بیشتر موقع ورزش کردن، افتادن، تصادف و بالا و پایین رفتن از پله ها تجربه می کنند. این افراد اگر برای درمان ناپایداری زانو اقدام نکنند، علائم ناپایداری زانو در آنها شدت پیدا کرده و آسیب های جزئی به آسیب های جدی تبدیل می شوند. 

مواقع بروز علائم ناپایداری زانو

 

درمان ناپایداری زانو

پزشکان با توجه به علت ناپایداری زانو و علائم لقی زانو از روش های مختلفی برای درمان لق زدن زانو استفاده می کنند. از رایج ترین روش های درمان بی ثباتی زانو می توان به روشهای زیر اشاره کرد:

درمان خانگی خالی شدن زانو
به کمک تغذیه و رژیم غذایی می توانید وزنتان را کاهش دهید. در این صورت بار زیادی که روی مفصل زانو قرار دارد را کاهش می دهید. همچنین می توانید:

• بالا نگه داشتن زانو
• استراحت کردن
• پرهیز از انجام فعالیت های ورزشی
• استفاده از یخ برای کاهش تورم به مدت 10- 15 دقیقه

را امتحان کنید. البته این روش نمی تواند مشکل شما را به تنهایی حل کند و در کنار آن باید سایر روش های درمان مثل انجام تمرینات ورزشی مناسب برای درمان خالی شدن زانو را به کار ببرید.

استفاده از زانو بند، آتل و بریس
شما می توانید برای کاهش ناپایداری زانو و حمایت از کشکک زانو از بریس زانو و یا حتی باندپیچی آن استفاده کنید. این روش نیز به تنهایی مشکل شما را رفع نمی کند و باید در کنار سایر روش های درمان از بریس استفاده کنید. توجه داشته باشید که انتخاب زانوبند نامناسب می تواند برای شما دردسرهای بیشتری ایجاد کند. برای انتخاب بریس حتما از پزشک خود مشورت بخواهید.

دارو درمانی
خالی شدن زانو با علائمی مثل درد، التهاب و تورم همراه است. برای کاهش و یا رفع علائم ناپایداری زانو، پزشک ممکن است مصرف داروهای ضدالتهاب استروئیدی (ایبوپروفن، دیکلوفناک، ناپروسن و ...) را برای شما تجویز کند. همچنین ممکن است ویتامین D یا مکمل های غذایی دیگر برایتان تجویز شود.

فیزیوتراپی
فیزیوتراپی برای درمان بی ثباتی زانو از موثرترین روش های درمانی برای خالی شدن زانو است. فیزیوتراپی اغلب موارد درمان مکمل برای روش های درمانی دیگر بی ثباتی زانو است. فیزیوتراپیست ها از روشهای مختلفی در فیزیوتراپی برای درمان بی ثباتی زانو استفاده می کنند. مثلا سرما و گرما درمانی، منوال تراپی، ماساژ درمانی، تمرین درمانی و غیره. ناپایداری زانو غالبا با به کارگیری روش های فیزیوتراپی قابل درمان است. اگر فیزیوتراپی مشکل شما را حل نکند، مجبور به انجام جراحی خواهید بود.

درمان بی ثباتی زانو با فیزیوتراپی

مرکز فیزیوتراپی مهربان به‌عنوان مجهزترین فیزیوتراپی غرب تهران، آماده ارائه انواع روش های موثر و پیشرفته فیزیوتراپی برای درمان خالی شدن زانو و ناپایداری زانو به شما عزیزان است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت مشاوره با شماره 02126741456 تماس بگیرید.

جراحی
آخرین روش درمان بی ثباتی زانو، جراحی است. در این روش جراح تلاش می کند رباط های آسیب دیده را ترمیم کند. بعد از جراحی برای مدتی زانو بی حرکت باید نگه داشته شود. حتما پس از جراحی برای توانبخشی و بهبود دامنه حرکت و قدرت مفصل زانو باید از روش های فیزیوتراپی کمک بگیرید. 

 

سخن پایانی

خالی شدن زانو موقع راه رفتن می تواند به خاطر پارگی رباط های زانو، آتروز یا پارگی منیسک زانو ایجاد شود. لق زدن زانو با علائمی مثل درد، التهاب و قفل شدن زانو همراه است. عدم درمان ناپایداری زانو می تواند عوارض و آسیب دیدگی های زانو را جدی تر کند. این عارضه با روش های مختلفی قابل درمان است که بهترین آنها درمان فیزیوتراپی است. سایر روش های دیگر باید با فیزیوتراپی همراه شوند تا خالی شدن زانو درمان شود. اگر هیچ روشی برای درمان، حتی روشهای فیزیوتراپی به بیمار جواب ندهد، آخرین درمان برای بیمار جراحی مفصل زانو و ترمیم آسیبها خواهد بود.

در صورتی که سوالی در مورد ناپایداری زانو و یا علت بی ثباتی زانو دارید، از طریق بخش نظرات زیر این مقاله می توانید برای ما کامنت بفرستید. در اسرع وقت متخصصان کلنیک فیزیوتراپی مهربان به سوالات شما پاسخ خواهند داد. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو