فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

تمرینات ورزشی برای خالی شدن زانو

تمرینات ورزشی برای خالی شدن زانو

خالی شدن زانو وضعیتی است که در آن شخص موقع راه رفتن ناگهان به خاطر خالی شدن زانو زمین می خورد. با بروز علائم ناپایداری زانو حتما برای تشخیص علت ناپایداری زانو به پزشک مراجعه کنید. زیرا عدم درمان خالی شدن زانو می تواند عوارض جدی برای شخص داشته باشد. در این مقاله به درمان خالی کردن زانو با تمرین درمانی خواهیم پرداخت. برای دسترسی سریع به ورزش ها می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
ناپایداری زانو
ورزش برای تقویت زانو آسیب دیده
ورزش برای خالی شدن زانو
ورزش برای خم شدن زانو 

 

ناپایداری زانو

ناپایداری زانو و زمین خوردن شایع ترین علائم خالی شدن زانو در کودکان و بزرگسالان است. علت خالی شدن زانو در کودکان و بزرگسالان می تواند به یکی از دلایل فیزیولوژیکی، مادرزادی، آسیب ها و یا صدمات وارد شده به زانو باشد. مثلا دررفتگی کشکک زانو، پارگی منیسک زانو، پارگی رباط صلیبی، نرمی کشکک زانو، بیماری های عصبی و ...

علائم ناپایداری زانو بسته به اینکه دلیل ناپایداری زانو چه باشد شامل التهاب، زانو درد، تورم، خشکی زانو، صدای تق تق زانو، لق زدن زانو هستند. برای تشخیص علت و درمان خالی شدن زانو پزشکان ابتدا بیمار را معاینه کرده و آزمایشهای لازم را انجام می دهند. آنها بعد از تشخیص علت عارضه می توانند مناسب ترین راه درمان خالی شدن زانو را برای بیمار تجویز کنند. 

 

ورزش برای تقویت زانو آسیب دیده

یکی از رایج ترین روشهای درمان ناپایداری زانو، فیزیوتراپی به روش تمرین درمانی است. در این روش برای درمان خالی شدن زانو در کودکان از تمرینات ورزشی مخصوصی استفاده می شود. این تمرینات با اهداف زیر انجام می شوند:

• بهبود عملکرد مفصل
• افزایش انعطاف پذیری عضلات زانو
• افزایش دامنه حرکتی مفصل
• تقویت مفصل و عضلات اطراف آن

تمرینات ورزش درمانی به کاهش تورم و رفع التهاب زانو نیز کمک می کنند. بیشتر این تمرینات را می توانید در منزل هم انجام دهید. 

ورزش برای تقویت زانو آسیب دیده

 

ورزش برای خالی شدن زانو

تمرینات ورزش درمانی برای خالی شدن زانو شامل سه دسته تمرینات تعادلی، کششی و تقویتی هستند که با اهداف زیر طراحی می شوند:

• ورزش های تعادلی: این تمرینات تعادل را به زانو بر می گردانند و به پایداری زانو کمک می کنند.
• ورزش های کششی: این ورزش ها انعطاف پذیری عضلات زانو را افزایش داده و به بهبود عملکرد و افزایش دامنه حرکتی زانو کمک قابل توجهی می کنند.
• ورزش های تقویتی: این نوع از تمرینات برای تقویت ماهیچه های زانو و بافتهای نرم مفصل زانو طراحی می شوند. این حرکات به پایداری زانو و جلوگیری از خالی شدن زانو کمک می کنند.

انجام تمرینات کششی بعد از تمرینات تقویتی می تواند درد زانو را در بیمار کاهش دهد.

در صورتی که شما نیز مشکل خالی کردن زانو دارید، می‌توانید برای درمان آن با حرکات ورزشی و یا سایر روشهای فیزیوتراپی به مرکز فیزیوتراپی مهربان، مجهزترین کلنیک فیزیوتراپی در غرب تهران مراجعه کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02126741456 تماس حاصل فرمایید. 

 

ورزش برای خم شدن زانو

تکنیک های ورزشی زیر اغلب توسط فیزیوتراپیست ها و با توجه به دلایل ناپایداری زانو برای تقویت، کشش و تعادل در عضلات و مفصل زانوی بیمار طراحی می شوند:

• ابداکشن ران
مثل تصویر زیر به پهلو دراز بکشید. می توانید پای زیری را خم یا صاف نگه دارید. پای رویی را از ران بلند کرده و تا حدی که می توانید از پهلو بالا بیاورید. این حرکت را 15 بار تکرار کنید. سپس همین حرکت را برای پای دیگر هم انجام دهید.

ابداکشن ران

• کشش عضلات ساق
به پشت دراز بکشید. یک پا را خم و پای دیگر را دراز کنید. مچ پایی را که دراز کرده اید به سمت داخل خم کنید. در این حالت انگشتان پا رو به داخل بدن خم می شوند. دوباره پا را به حالت اول برگردانید و 10 مرتبه این حرکت را تکرار کنید. بعد همین حرکت را برای پای دیگر هم انجام دهید.

• مینی اسکوات
روی یک پا بایستید. زانوی پایی را که روی آن ایستاده اید کمی خم کنید. برای حفظ تعادل می توانید از یک صندلی یا تخته شنا کمک بگیرید. دوباره به حالت اول برگردید. این حرکت تقویتی زانو را در 3 ست 12 تایی برای هر پا انجام دهید.

مینی اسکوات

• کیپ کردن باسن
مانند شکل زیر به پشت دراز بکشید. عضلات باسن را منقبض کنید. برای 3 دقیقه این حالت را نگه دارید. سپس عضلات باسن را شل کنید.

• بالا بردن پا
مانند شکل زیر روی زمین به پشت دراز بکشید. یک پا را خم کرده و پای دیگر را صاف و کشیده نگه دارید. سعی کنید پای دراز شده خود را بالا بکشید. 3 ثانیه پا را در همین حالت نگه دارید. دوباره پا را به حالت اول برگردانید. این بار همین حرکت را برای پا دیگر انجام دهید. این تمرین را در یک ست ده تایی برای هر پا می توانید انجام دهید.

بالا بردن پا

• تقویت عضلات قسمت داخلی زانو
به حالت زیر به پهلو بخوابید. پای رویی را خم کرده و جلوی بدن قرار دهید. پای دیگر را کشیده نگه دارید. سپس با فشار ران سعی کنید پای زیری را که صاف و کشیده است به بالا هدایت کنید. دوباره پا را سر جای اول خود برگردانید. این حرکت را برای هر پا در یک ست 15 تایی تکرار کنید. 

تقویت عضلات قسمت داخلی زانو

در صورتی که سوالی در مورد ورزش برای خالی کردن زانو و یا دیگر روشهای درمان فیزیوتراپی خالی کردن زانو دارید می توانید سوالات خود را در بخش نظرات این مقاله برای ما ارسال کنید. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو