فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

تاثير استرس بر درد مفاصل

تاثیر استرس بر درد مفاصل

شاید رابطه ی استرس و بیماری های قلبی برای شما بسیار عادی تر از آن باشد که بشنوید استرس باعث دردهای مفصلی می شود. اما تحقیقات پزشکی زیادی درباره تاثیر استرس بر درد مفاصل انجام شده است. نتیجه این تحقیقات نشان می دهد رابطه مستقیمی بین استرس و درد مفاصل وجود دارد. در این مقاله به موضوع تاثير استرس بر درد مفاصل خواهیم پرداخت. برای دسترسی سریع به مطالب می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
تاثیر استرس بر بدن
درد مفاصل بر اثر استرس
7 راه کاهش استرس و درد مفاصل
سخن پایانی 

 

تاثیر استرس بر بدن

استرس باعث ترشح هورمون ستیز و گریز یا همان هورمون کورتیزول در بدن می شود. این هورمون بدن را برای مقابله با شرایط استرس زا آماده می کند. اما کسانی که به طور مزمن در وضعیت های پرتنش قرار دارند، دائما سطح هورمون کورتیزول آنها بالا است. اگر با ورزش یا روشهای دیگر سطح این هورمون کاهش نیابد بالا بودن آن تاثیرات منفی را بر اندام ها و دستگاه های بدن به دنبال دارد. در نتیجه استرس عامل بروز برخی از بیماری ها و عوارض جدی برای فرد خواهد بود. 

 

درد مفاصل بر اثر استرس

استرس به روشهای مختلفی می تواند بر مفاصل بدن تاثیر بگذارید. طبق تحقیقات صورت گرفته در این زمینه می توان رابطه استرس و درد مفاصل را به شکل زیر بیان کرد:

• بروز التهاب
استرس باعث ایجاد التهاب در بدن می شود. این التهاب روی مفاصل تاثیر گذاشته و منجر به تورم آنها می شود. تورم مفاصل نتیجه ای جز کاهش توان حرکتی بیمار، خشکی و انعطاف ناپذیری مفصل، درد و نیز بروز مشکل در انجام کارهای عادی روزمره به دنبال ندارد.

التهاب مفاصل بر اثر استرس

• مشکلات حرکتی
اضطراب می توانند مدل نشستن، نحوه انجام فعالیت روزانه و کار شما را تحت تاثیر قرار دهد. استرس مداوم حتی می تواند عملکرد قسمتهای خاصی از بدن را تغییر داده و باعث ناتوانی آن بخش شود. یکی از بخش هایی که عملکرد آن با استرس مداوم، ضعیف می شود مفاصل بدن هستند.

• تضعیف سیستم ایمنی بدن
یکی از نتایج استرس مداوم، ضعیف شدن سیستم ایمنی است. سیستم ایمنی ضعیف بر عملکرد مفاصل تاثیر منفی گذاشته و به آنها فشار وارد می کند. هر چه استرس بیشتر شود درد مفاصل نیز افزایش می یابد.

• تنش و اسپاسم عضلانی
استرس باعث اسپاسم عضلات و سفتی آنها می شود. در نتیجه مفاصل که حرکت را از ماهیچه به استخوان منتقل می کند به سختی وظایف خود را انجام می دهد. این تنش ها باعث التهاب و درد مفاصل بدن می شود. عضلات کتف و شانه بیش از عضلات دیگر بدن تحت تاثیر استرس منقبض می شوند و توان حرکتی مفاصل آن کاهش می یابد.

نقاط ماشه ای کتف و بین دو کتف نقاطی هستند که در اثر استرس منقبض و دچار گره های دردناک می شوند. تنش در نقاط ماشه ای باعث ایجاد دردهای انتشاری در مفصل شانه و گردن می شود. معمولا این تنش ها به کمک روش هایی مثل درای نیدلینگ، ماساژ درمانی و یا ورزش درمانی قابل درمان هستند.

اسپاسم عضلانی بر اثر استرس

در صورتی که استرس مزمن دارید، شما هم می توانید برای رهایی از عوارض استرس و درد مفاصل خود از روشهای ماساژ تراپی، درای نیدلینگ و تمرین درمانی کلینیک فیزیوتراپی مهربان، مجهزترین کلنیک فیزیوتراپی در غرب تهران بهره مند شوید. این مرکز با کادر متخصص و مجهز آماده درمان دردهای مزمن شما عزیزان است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت مشاوره با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

7 راه کاهش استرس و درد مفاصل

برای رفع استرس و درد مفاصل روش های متعددی وجود دارد که به کمک آنها می توانید درد مفاصل خود را که ناشی از استرس هستند، کاهش دهید. این روشها عبارتند از:

1- ورزش کردن
زندگی کم تحرک باعث سفت شدن بیشتر عضلات و افزایش فشار و درد مفاصل می شود. داشتن ورزش روزانه و تحرک می تواند انعطاف پذیری عضلات شما را بهبود دهد. کشش و تمرینات قدرتی می تواند عضلات شما را تقویت کرده و فشار مفاصل را کاهش دهند. همچنین می توانید با مشورت گرفتن از یک فیزیوتراپیست از حرکات اصلاحی تمرین درمانی برای کاهش درد مفاصل بدنتان استفاده کنید.

2- تغییر رژیم غذایی
مصرف مواد غذایی ضد التهاب با کاهش التهاب در بدن، می توانند درد مفاصل شما را بهبود دهند. میوه و سبزیجات تازه بخورید تا رادیکالهای آزاد را در بدن شما از بین ببرند. ماهی سالمون و گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. این مواد غذایی را در رژیم غذایی روزانه تان بگنجانید. همچنین مهم است که مصرف غذاهای فراوری شده یا حاوی اسیدهای چرب ترانس و قند را محدود کنید.

3- مصرف کلسیم و ویتامین دی
مصرف روزانه کلسیم به صورت قرص و یا به طور طبیعی در خوراکی ها می تواند درد مفاصل شما را کاهش داده و به سلامت استخوانهایتان کمک کند. می توانید کلسیم را به طور طبیعی از سبزیجات برگ تیره و لبنیات دریافت کنید. مصرف ویتامین دی نیز می تواند به جذب بهتر کلسیم کمک کند.

4- ماساژ مفاصل
ماساژ درمانی می تواند به تسکین درد مفاصل و بهبود جریان گردش خون در آنها کمک کند. می توانید این کار را در منزل انجام دهید. اما اگر امکان این کار را ندارید، می توانید از ماساژهای تخصصی و حرفه ای کلنیک های فیزیوتراپی استفاده کنید.

کاهش درد مفاصل با ماساژ درمانی

5- مصرف ضد التهاب های غیراستروئیدی
در صورتی که درد زیادی دارید می توانید از مسکن ها و قرص های ضد التهابی که استروئیدی نیستند مثل ایبوپروفن استفاده کنید. مصرف این قرص ها علاوه بر کاهش التهاب مفاصل، درد آنها را نیز کاهش می دهد. اگر تنش عضلانی منجر به درد بیشتر مفاصل شما شده است می توانید در کنار ایبوپروفن از قرص های شل کننده عضلات استفاده کنید.

گاهی تنش عضلات در نقاط ماشه ای بدن اتفاق می افتد، می توانید گرفتگی عضلانی را در این نقاط به سرعت با تکنیک فیزیوتراپی درای نیدلینگ یا سوزن خشک برطرف کنید. این روش با طب سوزنی متفاوت است. برای درمان با این روش حتما از یک فیزیوتراپیست باید کمک بگیرید.

6- استراحت کردن
استراحت کردن تا حدی می تواند به کاهش فشار روی مفاصل بدن کمک کند. به این ترتیب درد مفاصل و استرس شما کاهش می یابد. اما فراموش نکنید که زیاد و طولانی نباید استراحت کنید. شما برای کاهش استرس و سفتی عضلات خود به تحرک روزانه نیاز دارید.

7- کمپرس گرم و سرد
به مدت 20 دقیقه می توانید از کمپرس سرد یا گرم برای کاهش سریع درد مفاصل تان استفاده کنید. اما مهم است بدانید که کمپرس یخ به شما کمک می کند یا گرم. استفاده اشتباه از این روش شما را به دردسر خواهد انداخت. اگر در این زمینه اطلاع کافی ندارید بهتر است از فیزیوتراپیست بخواهید شما را معاینه کند. او با توجه به علائمی که دارید به شما خواهد گفت برای بهبود درد مفاصل تان باید سرما درمانی انجام دهید یا گرما درمانی. 

 

سخن پایانی

استرس و درد مفاصل رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند. افرادی که به مدت طولانی استرس دارند، سطح هورمون کورتیزول آنها به طور مداوم بالا است. در نتیجه این افراد درد مفاصل و مشکلات دیگری را در اثر استرس تجربه خواهند کرد. استرس با ایجاد التهاب در بدن، تنش و گرفتگی عضلانی، تغییر در وضعیت بدن و عملکرد مفاصل و ماهیچه ها درد مفاصل را بیشتر می کند.

برای رفع درد مفاصل بهتر است روشهای درمان خانگی یا فیزیوتراپی مثل استراحت، مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، ماساژ درمانی، درای نیدلینگ، حرکات اصلاحی و ورزش، تغییر رژیم غذایی و غیره را امتحان کنید.

در صورتی که سوالی در مورد تاثیر استرس بر درد مفاصل و یا درمان فیزیوتراپی آن دارید، در بخش نظرات مقاله سوالات خود را بپرسید. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو