فیزیوتراپی مهربان
مرکز تخصصی فیزیوتراپی غرب تهران (سعادت آباد)

 

آدرس مرکز: تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، کوچه رشادت، کوچه اقبال ملی، پلاک ۱، ساختمان فرهنگ، طبقه اول، واحد ۳

تشخیص دیسک کمر در منزل + درمانهای خانگی

تشخیص دیسک کمر در منزل

بسیاری از افراد بالای 50 سال که کمر درد را تجربه می کنند، نگران دیسک کمر و عوارض آن هستند. اما هر کمر دردی، دیسک کمر نیست. برای تشخیص دیسک کمر در خانه روشهایی وجود دارند که به کمک آنها می توانید تا حدودی بفهمید دیسک کمر یا بیرون زدگی دیسک کمر دارید یا نه. با خواندن این مقاله می توانید با روشهای تشخیص دیسک کمر در منزل آشنا شوید. جهت دسترسی سریع می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.


فهرست
فتق دیسک کمر چیست؟
از چه راهی بفهمیم دیسک کمر داریم؟
درمان خانگی دیسک کمر 

 

فتق دیسک کمر چیست؟

با بالا رفتن سن، دیسک بین مهره های ستون فقرات ضعیف شده و انعطاف پذیری خود را از دست می دهند. افرادی که در سنین بالای 40 سال هستند، بیشتر در معرض فتق دیسک کمر هستند. این بیماری در اثر پاره شدن دیسک بین مهره های کمر و نشت محتویات داخل دیسک به بیرون ایجاد می شود.

بیرون زدگی دیسک به اعصاب نخاعی فشار وارد کرده و دردهای شدیدی را در ناحیه کمر، ران، باسن و پاها ایجاد می کند. اغلب درد فتق دیسک یک طرف بدن را درگیر می کند و علائم آن تا 6 هفته ادامه دارد. البته طی 48 ساعت اولیه، بیمار بیشترین درد و علائم را دارد. درد فتق دیسک کمر ممکن است بدون دلیل و ناگهانی شروع شود یا به خاطر بلند کردن یک جسم سنگین بروز کند.

فتق دیسک کمر

اگر با علائم دیسک کمر یا درد کمر روبرو شدید، برای تشخیص علت درد کمر و نیز درمان آن با روشهای فیزیوتراپی می‌توانید به مرکز فیزیوتراپی مهربان، مرکز تخصصی درمان دیسک کمر و گردن در محدوده غرب تهران ‌مراجعه کنید. برای دریافت وقت مشاوره با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

از چه راهی بفهمیم دیسک کمر داریم؟

برای تشخیص دیسک کمر می توان از علائم دیسک کمر کمک گرفت. توجه کنید درد دیسک کمر به کجا می زند. معمولا علائم دیسک کمر در اندام های تحتانی پخش شده و در موقعیت های خاصی تشدید می شوند. مثلا:

• به مدت طولانی در یک وضعیت ماندن
• خم شدن، نشستن، در حالت کشیده قرار گرفتن بدن
• تشدید اسپاسم عضلات با عطسه و سرفه
• بعد از بیدار شدن از خواب

معمولا بیمار نیاز دارد مدام وضعیت بدنی خود را تغییر داده یا به جای نشستن، ترجیح دهد بایستد. این علائم به جز در دیسک کمر در آرتروز کمر، تنگی کانال نخاع، لغزش مهره ها و ... نیز دیده می شود. به کمک روشهای تشخیص دیسک کمر که در ادامه گفته شده، می توان تشخیص داد که علائم مربوط به دیسک کمر است یا نه؟

روش اول: تشخیص از روی نوع درد کمر
اگر بعد از بلند کردن اجسام سنگین یا کار سنگین دچار کمردرد شده اید، ممکن است این وضعیت به خاطر اسپاسم عضلات دور کمر باشد. در این حالت کمر درد شما ناشی از انقباض ناگهانی عضلات کمر است، نه دیسک بین مهره های کمر.

کمر دردهای ناشی از اسپاسم عضلانی معمولا طی یکی الی دو روز کمتر شده و بعد از چند روز خوب می شوند. اما اگر از شدت درد کمر کم نشود و ادامه پیدا کند، علت درد کمر احتمالا مربوط به دیسک کمر خواهد بود.

تشخیص دیسک کمر از نوع درد کمر

روش دوم: تشخیص دیسک با دردهای ارجاعی
یکی از راههای تشخیص دیسک کمر در منزل، تشخیص درد سیاتیکی است. چون یکی از مهمترین علل درد سیاتیکی، فتق دیسک کمر و فشار دیسک به عصب سیاتیک است. درد سیاتیک را معمولا می توان با انتشار درد تیر کشنده ی کمر به پشت باسن، ران یا ساق پا تشخیص داد.

این دردهای تیرکشنده و ارجاعی معمولا با سوزش و خواب رفتگی همراه هستند. ممکن است درد سیاتیکی بعد از مدتی برطرف شود اما بیمار در پاها احساس ضعف داشته باشد. این احساس ضعف، بدون درد از علائم دیسک کمر در پاها است.

روش سوم: تست تشخیص دیسک کمر در منزل
برای تشخیص دیسک کمر در خانه می توانید از تست SLR که برای تشخیص فتق دیسک کمر به کار می رود، استفاده کنید. البته این تست برای افراد بالای 60 سال دقیق نیست و از روشهای دقیق پزشکی باید استفاده شود. برای انجام تست SLR یا بالا آوردن پاها، باید به پشت دراز بکشید. پاها را در حالت جفت شده و کشیده قرار دهید. سپس پاهای جفت شده را آنقدر بالا بیاورید که پاها با بدن زاویه 90 درجه بسازند.

اگر موقع بالا بردن جفت پاها، در زاویه های بین 30 تا 70 درجه درد تیرکشنده و شدیدی در ناحیه کمر داشتید، نشان می دهد فتق دیسک کمر دارید. اگر تیر کشیدن درد به پشت زانو برسد، یعنی عصب سیاتیک شما هم تحت فشار بین مهره ای قرار گرفته و علاوه بر فتق دیسک کمر، درد سیاتیکی هم دارید.

تست SLR تشخیص دیسک کمر در منزل

شما هم برای تشخیص دقیق بیرون زدگی دیسک کمر و درمان آن با روشهای فیزیوتراپی می‌توانید به مرکز فیزیوتراپی مهربان، مجهزترین کلنیک فیزیوتراپی در غرب تهران ‌مراجعه کنید. برای دریافت وقت مشاوره با شماره 02126741456 تماس بگیرید. 

 

درمان خانگی دیسک کمر

اگر دیسک کمر خفیف باشد، درد آن نیز خفیف است و به مرور بدن تلاش می کند آسیبها را ترمیم کرده یا از فشار روی ریشه عصب ها کم کند. شما نیز به کمک درمان خانگی دیسک کمر می توانید به بهبود خود کمک کنید. این درمان ها عبارت است از:

• تسکین درد و التهاب: مصرف داروهای مسکن درد را کم می کنند. کیسه آب گرم یا کیسه یخ می هم توانند التهاب را در محل فتق دیسک کاهش دهند. همچنین مصرف داروهای شل کننده عضلات برای از بین بردن اسپاسم عضلات دور کمر مفید هستند.

• نحوه استراحت برای درمان دیسک کمر: روزی دو بار روی شکم بخوابید. مثل تصویر زیر یک بالش بزرگ زیر مفصل ران قرار دهید. 10 تا 15 دقیقه در این وضعیت استراحت کنید.

نحوه استراحت برای درمان دیسک کمر

• طرز خوابیدن بیماران دیسک کمر: تخت شما باید سفت باشد. بهترین حالت موقع خوابیدن برای شما این است که به پهلو بخوابید و پاها را کمی داخل شکم جمع کنید. به این حالت خوابیدن جنینی گفته می شود. می توانید بین زانوها یک بالش مناسب قرار دهید.

طرز خوابیدن بیماران دیسک کمر

• درمان گیاهی دیسک کمر: می توانید از دمنوش گیاهی برای دیسک کمر استفاده کنید. این دمنوش ها درد و التهاب دیسک بیرون زده را کاهش می دهند. برای درمان گیاهی دیسک کمر می توانید دمنوش زنجبیل، رزماری، زردچوبه و سنبل الطیب بخورید اما در خوردن آنها زیاده روی نکنید.

امیدواریم خواندن این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر فکر می کنید دیسک کمر دارید و کمر درد شما مزمن و ادامه دار شده است، حتما به یک فیزیوتراپیست خوب مراجعه کنید. فیزیوتراپیست ها با استفاده از تصاویر ام آر آی و روشهای دیگر تشخیصی می توانند به دقت فتق دیسک کمر را تشخیص دهند. آنها بدون نیاز به جراحی و فقط با روشهای فیزیوتراپی می توانند بیرون زدگی دیسک شما را درمان کنند.

در صورتی که سوالی درباره روش تشخیص و درمان دیسک کمر دارید، می توانید سوالات خود را در بخش نظرات این مقاله برای ما ارسال کنید. 

بیشتر بخوانید...

ارسال سوال و دیدگاه

ساعت کاری فیزیوتراپی مهربان

ساعات مطب

صبح ها (همه روزه)
09:00 الی 13:00

عصرها (غیر از پنجشنبه ها)
16:00 الی 20:30


رزرو نوبت

021-26741456

0218 195 0991

 

علت درد و سوزش بین دو کتف چیست؟ درد وسط دو کتف - علت درد بین دو کتف پشت - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف - درمان درد ستون فقرات بین دو کتف
علت های شایع بی حسی در پاها + درمان علت بی حسی در پاها چیست - چرا بی حسی در پاها را باید جدی بگیریم - آشنایی با درمان بیحسی پاها
درمان سر و گردن رو به جلو + بهترین حرکات اصلاحی سر و گردن به جلو - ناهنجاری شانه به جلو - پیشگیری از سر به جلو - تمرینهای اصلاحی برای سر به جلو